Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

A fost odată Blackberry...

- - - - -
  • Please log in to reply
67 replies to this topic

#1
Wittmann2

Wittmann2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,359
  • Înscris: 25.08.2008
BlackBerry ar putea renunţa la producţia de smartphone-uri dacă aceste operaţiuni rămân neprofitabile şi intenţionează să extindă serviciile pentru companii prin investiţii, achiziţii şi parteneriate, a declarat directorul general al BlackBerry, John Chen.
"Dacă nu pot face bani din telefoane, nu am să rămân în această afacere", a declarat Chen într-un interviu acordat Reuters, adăugând că perioada de timp în care va fi luată o astfel de decizie este scurtă.
Şeful BlackBerry nu a furnizat detalii despre eventuala sistare a producţiei, dar a adăugat că se poate obţine profit şi din livrări anuale chiar şi de 10 milioane de unităţi.
În perioada de vârf, în anul fiscal 2011, compania a vândut 52,3 milioane de telefoane, în timp ce trimestrul trecut livrările au scăzut sub 2 milioane.
BlackBerry analizează şi investiţii sau parteneriate cu alte companii în domenii reglementate, precum cel al sănătăţii, financiar şi servicii juridice, întrucât toate acestea necesită un grad ridicat de securitate a comunicaţiilor.
Achiziţii mici care să suplimenteze oferta BlackBerry în privinţa securităţii sunt, de asemenea, posibile, a spus el.
Securitatea a devenit tot mai importană pentru companii şi guverne, după dezvăluirile privind programele ample de spionaj derulate la nivel global de Agenţia de Securitate Naţională a SUA.
În martie, compania a raportat o pierdere de trimestrială de 423 de milioane de dolari şi scăderea cu 64% a veniturilor.
Planurile pe termen lung prevăd inclusiv intrarea BlackBerry pe piaţa conectării diverselor dispozitive electronice, de la electrocasnicele din bucătărie la smartphone-uri.

Ziarul Financiar

Edited by Wittmann2, 11 April 2014 - 09:58.


#2
tudor_ionutz2000

tudor_ionutz2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,892
  • Înscris: 16.04.2007
Articolul original e dintr-un interviu publicat de Reuters care a rastalmacit putin cuvintele lui Chen. http://crackberry.co...uters-interview

#3
antinVidia

antinVidia

    - I'm deranged -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 14.02.2007
Pacat de ei. Fac niste telefoane deosebite, ca design si constructie, iar tastaturile fizice sunt superbe. OS-ul trebuia schimbat mai din timp cu ceva orientat pe touch, BB 10 OS a venit tarziu si nu e nici prea reusit.
S-au trezit cam tarziu din amorteala, au amortit ca si Motorola sau Nokia si sau trezit sa fie dominati de firme asiatice care nu insemnau nimic pana mai acum cativa ani. Nu inteleg de ce acum in ultimul ceas, nu fac trecerea la un OS competitiv, Android, WP sau chiar Firefox OS.
E chiar pacat de hardware-ul lor.

#4
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,137
  • Înscris: 22.05.2003
Nu asa repede...

Quote

John Chen clarifies a recent Reuters article and reiterates that BlackBerry is Not Leaving the Handset Market

Yesterday, Reuters published an article that said I would consider selling our Devices business. My comments were taken out of context.
I want to assure you that I have no intention of selling off or abandoning this business any time soon.‎ I know you still love your BlackBerry devices. I love them too and I know they created the foundation of this company. Our focus today is on finding a way to make this business profitable.
BlackBerry is not a handset-only company. We offer an end-to-end solution and devices are an important part of that equation. That’s why we’re complementing our Devices business with other revenue streams from enterprise services and software, to messaging. We’re also investing in emerging solutions such as Machine to Machine technologies that will help to power the backbone of the Internet of Things.
We will do everything in our power to continue to rebuild this business and deliver devices with the iconic keyboard and other features that you have come to expect from this brand.‎
Rest assured, we continue to fight. We have not given up and we are not leaving the Devices business.

http://blogs.blackbe...aving-handsets/

#5
dani2013

dani2013

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 862
  • Înscris: 09.03.2013
am fost si sunt utilizator de blackberry de multi ani. le-am folosit de multe ori , in paralel cu iphone/smartphonuri de top cu android , de genul galaxy s /note. sunt reusite ca hardware. ,mult peste multe androiduri  iar os 10 e ok ca si sistem de operare, in special in combinatie cu Z30.
ar fi nashpa sa fii obligat sa alegi ca smartphone doar intre ios si android. (pt mine wp nu se pune)

Edited by dani2013, 11 April 2014 - 11:40.


#6
Autumn_Dream

Autumn_Dream

    Vis de Toamna

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,700
  • Înscris: 09.11.2010
Atata vreme cat nu va adopta un sistem de operare adecvat Blackberry va continua sa mearga descendent. Pacat.

#7
Rickcool

Rickcool

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 20.07.2010

View PostAutumn_Dream, on 11 aprilie 2014 - 11:40, said:

Atata vreme cat nu va adopta un sistem de operare adecvat Blackberry va continua sa mearga descendent. Pacat.
Ce inseamna un sistem de operare "adecvat"? da un exemplu te rog.

#8
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010
La momentul actual, nu poți crea telefoane business de nișă. Nu atâta timp cât un Samsung de 100E face push cu conturi de mail multiple, poate fi conectat în rețea pentru acces la fișiere, iți pune numerele de telefon cu orice detalii și în orice forma. Nu poți veni cu doar cu "construcție buna" (as alege HTC oricând plecând de la acest criteriu) și sa te aștepți sa faci bani în 2014 cu un telefon business și..atât. Nu atâta timp cât Samsungul de 100E face tot cât ala și chiar mai mult.
Rar către foarte rar, un om de afaceri european sa-și ia BB. Ei încă merg pe Nokia, Samsung și ceilalți. Iar prețul acestui Z30 care trebuia sa-i scoată la liman...really?! Eu am crezut ca-i o gluma sa ceri 500E pe asa ceva. Poate ar fi fost normal acum vreo 4-5 ani, când nu existau alternative,dar acum, BB sunt în ceata. Nimeni nu-i mai vede, în afara de entuziaști. Niciun utilizator nu va alege BB fără a fi prea nostalgic, sau reticent la schimbare.
Se întâmplă sa cunosc tendințele pieței de telefonie mobila. Dupa părerea mea acum, BB refuza sa se adapteze și la fel ca Nokia (care au fost muuult mai mari oricum), vor rămâne amintiri.

#9
chris_t

chris_t

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,116
  • Înscris: 27.04.2006
Din punctul meu de vedere, un Samsung nu de 100 euro, nici măcar de 500 nu poate face ceea ce face un Z10 din punct de vedere al productivității. Folosesc și Samsung și BB, dar Android-ul mi se pare un chin când vine vorba de mailuri, sms,  bbm, e extrem de prost organizat și dificil de folosit pentru business.

E o jucărie frumoasă, da, dar pentru business mai are mult de crescut.

Referitor la topic, declarația lui Chen e că va face orice pentru a aduce compania pe profit, chiar dacă asta ar însemna să renunțe la un moment dat la fabricarea telefoanelor. De aici până la preluările aiurea din presa de " specialitate" e mult, Chen a declarat de multe ori că primul an în care se așteaptă la profit e 2016.

#10
Autumn_Dream

Autumn_Dream

    Vis de Toamna

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,700
  • Înscris: 09.11.2010

View PostRickcool, on 11 aprilie 2014 - 11:47, said:

Ce inseamna un sistem de operare "adecvat"? da un exemplu te rog.

Gen Android, WP, orice altceva decat cel folosit in prezent.

#11
Rickcool

Rickcool

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 20.07.2010

View PostAutumn_Dream, on 11 aprilie 2014 - 15:47, said:


Gen Android, WP, orice altceva decat cel folosit in prezent.

Pai atunci e clar că avem păreri diferite, le-am încercat pe ambele și chiar și IOS.Nu m-au impresionat deloc.De fapt, la nivelul anului 2013 eu nu am făcut schimbul de la symbian ptr ca nu am găsit nimic la cele trei OS-uri care sa mi se pară suficient de "adecvat/ atrăgător  ".Balarelile gen am jdamii de aplicații sau eu pot sa joc nu știu ce jocuri la niște zeci de fps-uri pe minut nu țin la mine..Poate sunt de moda mai veche dar ptr mine un os în primul rand trebuie sa ofere mult mai mult decât jidamii de aplicații sau simplul acces la deja obositele rețele sociale...HUB-ul din BlackBerry10 bate la fund orice. Android, IOS sau WP phone de departe...Browserul e atât e bun,incât nu trebuie sa cumpăr jidamii de aplicații ptr a suplimenta restricțiile sale...My 2 cents..

#12
DSF

DSF

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 609
  • Înscris: 28.11.2001
Nu poti compara o aplicatie nativa cu un site. Cu aplicatia, pe langa ca se misca mai bine (+cache mai eficient) , ai si notificari. Sa nu mai zic ca poti comuta rapid de la o aplicatie la alta..
Nu stiu cum lauzi tu browserul cand e sub concurenta la capitolul gestiune memorie (imi inchide taburile inactive intr-o veselie cand folosesc alta aplicatie, chiar si light), performanta. Am iphone 5 si z10 si stiu ce vorbesc.
Lipsa de aplicații chiar e un mare minus.

@Autumn_Dream eu tocmai pt bb10 am cumpărat z10. Dacă avea alt OS nu ma interesa. Ce zici tu e aiurea..

Consider ca BlackBerry trebuie:
- sa-si optimizeze OS-ul (nu e prea rapid si are autonomie cam proasta, se încălzește destul de sesizabil),
- sa atraga marii producători pt aplicatii. Google (youtobe, g+, adsense, analytics, etc etc), Facebook (pages), Adobe (aplicația dezvoltata xd BlackBerry se misca execrabil, ca si facebook si twitter de altfel, twitter (notificări pentru conturi multiple), etc etc.
- sa isi promoveze produsul agresiv
- sa nu vânda telefoanele la pret de premium (gen galaxy s5, iphone).

Edited by DSF, 12 April 2014 - 08:54.


#13
Autumn_Dream

Autumn_Dream

    Vis de Toamna

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,700
  • Înscris: 09.11.2010

View PostDSF, on 12 aprilie 2014 - 08:52, said:

Nu poti compara o aplicatie nativa cu un site. Cu aplicatia, pe langa ca se misca mai bine (+cache mai eficient) , ai si notificari. Sa nu mai zic ca poti comuta rapid de la o aplicatie la alta..
Nu stiu cum lauzi tu browserul cand e sub concurenta la capitolul gestiune memorie (imi inchide taburile inactive intr-o veselie cand folosesc alta aplicatie, chiar si light), performanta. Am iphone 5 si z10 si stiu ce vorbesc.
Lipsa de aplicații chiar e un mare minus.

@Autumn_Dream eu tocmai pt bb10 am cumpărat z10. Dacă avea alt OS nu ma interesa. Ce zici tu e aiurea..

Consider ca BlackBerry trebuie:
- sa-si optimizeze OS-ul (nu e prea rapid si are autonomie cam proasta, se încălzește destul de sesizabil),
- sa atraga marii producători pt aplicatii. Google (youtobe, g+, adsense, analytics, etc etc), Facebook (pages), Adobe (aplicația dezvoltata xd BlackBerry se misca execrabil, ca si facebook si twitter de altfel, twitter (notificări pentru conturi multiple), etc etc.
- sa isi promoveze produsul agresiv
- sa nu vânda telefoanele la pret de premium (gen galaxy s5, iphone).

Ca-ti place tie OS-ul de la Blackberry e una dar a afirma ca ceea ce spun este aiurea ( dupa parerea ta) este gresit. Si chiar tu ai spus-o. Sistemul de operare la BB trebuie optimizat. Aici nu e vorba de ce anume  ii place lui X sau Y, aici e vb de profit, lucru pe care BB nu-l mai are momentan. BB a dat gres deoarece a crezut ca poate reusi ce a reusit Apple: sa aiba profit scotand pe piata telefoane care au un SO de tip inchis. Dar ceea ce BB nu stie este ca ceea ce a facut si face Apple nu va mai face nicio alta companie niciodata. Sa reamintesc ce era sa se intample cu Nokia? Mare pacat, intr-adevar.

#14
Rickcool

Rickcool

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 20.07.2010

View PostDSF, on 12 aprilie 2014 - 08:52, said:

Nu poti compara o aplicatie nativa cu un site. Cu aplicatia, pe langa ca se misca mai bine (+cache mai eficient) , ai si notificari. Sa nu mai zic ca poti comuta rapid de la o aplicatie la alta..
Nu stiu cum lauzi tu browserul cand e sub concurenta la capitolul gestiune memorie (imi inchide taburile inactive intr-o veselie cand folosesc alta aplicatie, chiar si light), performanta. Am iphone 5 si z10 si stiu ce vorbesc.
Lipsa de aplicații chiar e un mare minus.

@Autumn_Dream eu tocmai pt bb10 am cumpărat z10. Dacă avea alt OS nu ma interesa. Ce zici tu e aiurea..

Consider ca BlackBerry trebuie:
- sa-si optimizeze OS-ul (nu e prea rapid si are autonomie cam proasta, se încălzește destul de sesizabil),
- sa atraga marii producători pt aplicatii. Google (youtobe, g+, adsense, analytics, etc etc), Facebook (pages), Adobe (aplicația dezvoltata xd BlackBerry se misca execrabil, ca si facebook si twitter de altfel, twitter (notificări pentru conturi multiple), etc etc.
- sa isi promoveze produsul agresiv
- sa nu vânda telefoanele la pret de premium (gen galaxy s5, iphone).

da,asa o fi nu poti compara aplicatia cu site-ul dar daca nu ai aplicatie e cam greu atunci cand browser-ul nu suporta varianta de desktop cu full flash,ce zici de asta?am ajuns sa folosesc BB10 ca sa navighez pe net avand ca display TV-ul..asta da PC portabil..pur si simplu se misca la fel de bine ca si desktop-ul meu....
Din nou,cu adobe nu am problemele despre care vorbesti tu..
Nu stiu cum e Z10,acum am Z30 care nu are absolut nici una dintre problemele despre care vorbesti la Z10.Pur si simplu am 2 zile fara nici o problema cu push pe 3 conturi de email si BBM ,intotdeauna conexiune la internet..Acum te rog sa incerci asta cu orice alt OS si sa imi spui cam cat tine bateria..am colegi de birou cu android si IOS..si abia daca reusesc sa traca ziua cu o singura incarcare...
aa,si inca o faza foarte interesanta,acolo unde eu am semnal wifi de la acelasi router plasat destul de departe orice alt telefon nu mai are nici macar o singura liniuta de la aceeasi sursa..
Ptr google maps exista BeMaps  sau Xtreme Maps  ,merg foarte bine fara nici o problema...Despre retele sociale ce-i drept nu am nici o problema ptr ca nu folosesc Posted Image
Da,din pacate telefonul e destul de scump la aparitie,dar sa fim seriosi e aceesi problema si la Android sau WP...nu trebuie neaparat sa iti cumperi telefon in prima luna de la aparitie..cu putina rabdare in 5-6 luni oricum scad preturile..
Normal ca exista si dezavantaje ,nu le neg,dar personal, mie BB10 mi se pare reusit,chiar si cu un nr de aplicatii mai redus..repet,ptr mine nu e mare lucru,am 20 de aplicatii cumparate si abia daca folosesc 5...

BB10 este optimizat destul de bine,normal ca se poate si mai bine,dar stai asa ,ia sa vedem cum sta marea concurenta..adica Android..oops..acolo nici nu se pune problema....

#15
adicomed

adicomed

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 231
  • Înscris: 24.01.2007
Este clar ca blackberry nu se adresează segmentului de varsta 10-30 ani depenfenti de jocuri,retele sociale si alte etc. Si nici celor care epateaza prin diverse cluburi sau terase. Nu cred că un posesor de bb il scoate ostentativ pe masa. Dar bb m-a facut sa-i fiu fidel. Pur si simplu experienta de comunicatii este cea mai buna de pe piata in detrimentul celei multimedia. Nu inteleg care e problema cu aplicatiile de vreme de 99% din aplicatiile android se pot instala pr bb os10. Cred ca bb mai are încă multe de aratat insa atrebui sa învete sa depaseasca adresabiltatea unui segment exclusivist de piata.

#16
DSF

DSF

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 609
  • Înscris: 28.11.2001

View PostAutumn_Dream, on 12 aprilie 2014 - 12:57, said:



Ca-ti place tie OS-ul de la Blackberry e una dar a afirma ca ceea ce spun este aiurea ( dupa parerea ta) este gresit. Si chiar tu ai spus-o. Sistemul de operare la BB trebuie optimizat. Aici nu e vorba de ce anume  ii place lui X sau Y, aici e vb de profit, lucru pe care BB nu-l mai are momentan. BB a dat gres deoarece a crezut ca poate reusi ce a reusit Apple: sa aiba profit scotand pe piata telefoane care au un SO de tip inchis. Dar ceea ce BB nu stie este ca ceea ce a facut si face Apple nu va mai face nicio alta companie niciodata. Sa reamintesc ce era sa se intample cu Nokia? Mare pacat, intr-adevar.
Mi se pare aiurea pt ca BlackBerry nu avea nici o șansa cu Android când e Samsung si HTC. De aceea trebuia sa vina cu ceva diferit, dar din păcate au scos un produs incomplet la pret de flagship..

@adicomed aplicațiile de android se încarcă greu, uneori aștepți 5-10+ secunde.

@Rickcool z10 nu are miracast :(.
Cand faci scroll intr-un pdf cu adobe reader nu agata puțin și  constant scrollul? Ca și cum ai avea drop frames, trebuie sa compari adobe reader de pe iphone 5 sa vezi ce fluent merge.

Autonomia pe z10 e slaba, bateria tine mai putin decat pe iphone 5 ce l-am folosit mai bine de 1 an. Tu pe z30 ai baterie de 2880mah.. si asa iphone 5/5s  are o autonomie mai buna in browsing (z30 are amoled, consuma mai multa baterie pe fundal alb)..

Edited by DSF, 13 April 2014 - 09:03.


#17
Autumn_Dream

Autumn_Dream

    Vis de Toamna

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,700
  • Înscris: 09.11.2010

View PostDSF, on 13 aprilie 2014 - 09:16, said:

Mi se pare aiurea pt ca BlackBerry nu avea nici o șansa cu Android când e Samsung si HTC. De aceea trebuia sa vina cu ceva diferit, dar din păcate au scos un produs incomplet la pret de flagship..

@adicomed aplicațiile de android se încarcă greu, uneori aștepți 5-10+ secunde.

@Rickcool z10 nu are miracast Posted Image.
Cand faci scroll intr-un pdf cu adobe reader nu agata puțin și  constant scrollul? Ca și cum ai avea drop frames, trebuie sa compari adobe reader de pe iphone 5 sa vezi ce fluent merge.

Autonomia pe z10 e slaba, bateria tine mai putin decat pe iphone 5 ce l-am folosit mai bine de 1 an. Tu pe z30 ai baterie de 2880mah.. si asa iphone 5/5s  are o autonomie mai buna in browsing (z30 are amoled, consuma mai multa baterie pe fundal alb)..


Nu este important tipul de sistem de operare, este important CE  face acel sistem de operare. Nu conteaza pe cate alte telefoane exista Android, este important ce face sistemul de operare si cum ajuta telefonul sa functioneze in mod corect. Atata vreme cat BB nu se ADAPTEAZA sau nu creaza un sistem de operare care sa vina in folosul consumatorului ( aka sa fie cat mai versatil) pe aceeasi linie va continua. Apple foloseste un sistem de operare propriu si este inchis dar chiar si asa este plin de optiuni si usor de folosit.  Miliarde de aplicatii, este fluid etc. De aceea nu a dat gres pana acum si compania nu a dat faliment. Sistemul de operare este indeajuns de fuctional incat sa atraga clientul. Am citit bine? Bateria e slaba pe z10? Trist.

#18
dpass

dpass

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 258
  • Înscris: 29.03.2009
Bateria la Z10 este ok comparativ cu ceea ce oferă concurenta. Am avut Z10 și se menține 10-12 ore la utilizare peste medie. Trebuie sa ții cont de anumite lucruri care ajuta la optimizarea consumului.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate