Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

A fost odată Blackberry...

- - - - -
  • Please log in to reply
67 replies to this topic

#55
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,119
  • Înscris: 04.02.2011

View PostAutumn_Dream, on 12 aprilie 2014 - 12:57, said:


Ca-ti place tie OS-ul de la Blackberry e una dar a afirma ca ceea ce spun este aiurea ( dupa parerea ta) este gresit. Si chiar tu ai spus-o. Sistemul de operare la BB trebuie optimizat. Aici nu e vorba de ce anume  ii place lui X sau Y, aici e vb de profit, lucru pe care BB nu-l mai are momentan. BB a dat gres deoarece a crezut ca poate reusi ce a reusit Apple: sa aiba profit scotand pe piata telefoane care au un SO de tip inchis. Dar ceea ce BB nu stie este ca ceea ce a facut si face Apple nu va mai face nicio alta companie niciodata. Sa reamintesc ce era sa se intample cu Nokia? Mare pacat, intr-adevar.
Asul lor din mânecă era securitatea. Pe bune. Un BB face wipe de nu știu câte ori la memorie dacă îi bagi parola grșit de N ori. Efectiv au făcut scule paranoice cu securitatea. Ori asta le-a creat succesul la firme mari, cu informații "sensibile". În momentul în care au lăsat intenționat portițe pentru arabi și americani (guverne), și-aau dat foc la valiză. Chestiile astea țin doar pe termen scurt. Acuma ei sunt gata, nimeni nu mai are încredere în ei. La ce folos un sistem paranoic și implicit greoi dacă oricum datele sunt servite în celălalt capăt pe tavă?
Mie-mi pare rău de ei că au făcut tâmpenia asta, erau singurii ce făceau scule stabile. E frustrant să vezi că restul suferă de o serie de hibe dar alternative nu ai.

#56
dpass

dpass

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 258
  • Înscris: 29.03.2009
Securitatea rămâne prioritatea numărul unu pentru BlackBerry.
Portitele de care vorbești sunt numai pentru BIS, un serviciu care este oferit și găzduit  de rețeaua în care ești abonat.
Atâta timp cât ai serverul tău de BES nimeni nu-și bagă nasul și poți seta nivelul de securitate dorit între utilizatori. Cu noul OS10 au introdus criptare și pentru BBM.
E frustrant ca lumea vorbește și comentează fără sa cunoască.


#57
chris_t

chris_t

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,116
  • Înscris: 27.04.2006

View Postbenis, on 27 septembrie 2014 - 21:19, said:

Asul lor din mânecă era securitatea. Pe bune. Un BB face wipe de nu știu câte ori la memorie dacă îi bagi parola grșit de N ori. Efectiv au făcut scule paranoice cu securitatea. Ori asta le-a creat succesul la firme mari, cu informații "sensibile". În momentul în care au lăsat intenționat portițe pentru arabi și americani (guverne), și-aau dat foc la valiză. Chestiile astea țin doar pe termen scurt. Acuma ei sunt gata, nimeni nu mai are încredere în ei. La ce folos un sistem paranoic și implicit greoi dacă oricum datele sunt servite în celălalt capăt pe tavă?
Mie-mi pare rău de ei că au făcut tâmpenia asta, erau singurii ce făceau scule stabile. E frustrant să vezi că restul suferă de o serie de hibe dar alternative nu ai.
Chiar nimeni? Hmm, un foarte scurt check: Obama, Merkel, Ponta (parcă văzusem o mura prin mâna aia de retardat comunist), bunaciunea aia de e prim-ministrul Norvegiei, și sunt sigur că și mulți alții din categoria ăstora.

De SecuSmart ai auzit? știi cine sunt și ce fac? Știi de cine aparțin asa de vreo 2 luni?



BB OS10 e cum vrei tu, doar greoi nu e. Încearcă-l 1 zi.

#58
marchand

marchand

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 722
  • Înscris: 26.06.2008
Adevarul este ca dispozitivele utilizate de catre Obama, Merkel & Co nu prea au legatura cu ce cumparam noi de la operatorii gsm . Spre exemplu Secusmart vinde un Blackberry Z10 cu aproximativ 2.400 Euro . In pretul asta este inclus doar telefonul. Ca sa il poti utiliza mai ai nevoie  si de o intreaga infrastructura de aplicatii + servere, etc... .  In final vorbim de un pret care este accesibil doar guvernelor sau marilor companii.

Edited by marchand, 29 September 2014 - 13:41.


#59
chris_t

chris_t

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,116
  • Înscris: 27.04.2006
De acord, asta însă nu înseamnă că BlackBerry nu se mai axează pe securitate. De cat vrei și plătești, atât primești. Am muncit 6 ani pentru o companie foarte mare, dintr-un domeniu destul de sensibil, care avea BES pentru tot ce însemna middle-management. Singurele security breaches au fost generate de o proastă care și-a pierdut telefonul neparolat, acum ceva timp. În secunda 2 au fost setate toate telefoanele cu 2 parole de acces, și gata.

#60
dani2013

dani2013

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 862
  • Înscris: 09.03.2013
referitor la blackberry, ca foarte vechi utilizator de blackberry ,( de pe vremea lui 7290), am ajuns la niste concluzii.:
blackberry tot timpul s-a axat pe terminale destinate in special pt activitati profesionale  si nu pt distractie . unele dintre terminale au fost destul de reusite. vorbesc despre BB 9000,/ 9700/9900 /9810 dintre modelele mai noi, .desi 9900 nu are o baterie prea grozava. cel mai bun a fost 9700 in opinia mea.
o greseala a fost cand a intrat in capcana terminalelor full touchscreen, unde a fost esec peste esec  9500/9550 / 9860 (pe primele doua le-am avut ). pt ca  cine vrea un telefon pt activitate profesionala nu prea prefera touchscreen pt ca orice s-ar zice e greu de utilizat pt tastare.
o alta greseala a fost cand a produs terminale cu tastatura fizica qwerty pt mase, adica acelea ieftine de genul 9300. erau prost lucrate din materiale ieftine si putin durabile in timp, ce mai sunt naspa rau. asta pt ca masele nu prefera telefoane pt munca ci pt distractie(poze/facebook, muzica/jocuri,etc) acest fapt a determinat ca multi dintre utilizatorii traditionali de bb , din lipsa de optiuni viabile,sa migreze spre alte platforme in special ios pt stabilitatea sistemului de operare.(pana la ios 8) si pt calitatea premium a terminalelor .
cu os10  bb a mai atras ceva lume cu terminalul q10 , care este un hibrid reusit dar lipsa butoanelor hardware esentiale poate constitui un impediment pt multi utilizatori (si pe mine ma enerveaza uneori sa dau cu degetul pe ecran sa preiau/resping un apel ) bb z10 il consider un esec dpdv al autonomiei , iar lui z30 , desi este un super telefon din multe puncte de vedere, nu-i prea vad utilitatea intr-o lume invadata de smartphone android cu ecrane de 5inci si peste, care sunt mult mai ok pt multimedia decat z30
cred ca bb are o sansa acum prin lansarea lui bb passport care este un terminal cu specificatii hardware bune, un design atipic , asta in conditiile in care apple a cam dat-o in bara cu iphone 6 si 6+ , datorita faptului ca a marit ecranul f mult , au pb de rezistenta si ios 8 inca nu pare optimizat.
daca bb a reusit sa optimizeze os 10.3 pe noul passport si ofera materiale si calitate premium combinat cu o autonomie buna pe acest terminal , poate fi o alternativa pt cei dezamagiti de noile modele de la apple, care au migrat de la bb la apple in trecut. lipsa de aplicatii pt bb este ceva relativ, pt ca cine cauta aplicatii de "frecat pisoiul " sau jocuri, oricum nu a fost vreodata interesat de bb.
eu personal, nu sunt adeptul phableturilor , pt ca acest concept mi se pare o prostie. niciodata un terminal de 5.5-5,7 inci nu ofera experienta de browsing /media/jocuri pe care o ofera o tableta de 10 inci  si in plus este si incomod de purtat /utilizat . combinatia ideala pt mine este un telefon cu o baterie puternica, sa ma tina peste o zi la utilizare intensa si 2 zile la o utilizare moderata, cu dimensiuni acceptabile, cu tastatura full qwerty fizica , cu un sistem de operare stabil, pe care sa rulez cateva aplicatii + o tableta (ipad air) pe care sa nu o folosesc decat atunci cand am nevoie de un ecran mare.
bb passport cam pare a intruni cerintele mele. dar sa vedem ce a iesit . un lucru e clar pt mine, experienta mea cu iphone s-a oprit la 5s.
cu privire la securitatea terminalelor bb, ca tot veni vorba,  acestea ofera suport de securitate f bun, in conditiile in care se folosesc impreuna cu o infrastructura dedicata., care este scumpa si pt userul obisnuit inutila.  cu o parola poti face wipe data si gata s-a rezolvat. pozele in fundu gol nu le mai vede hotul/gasitorul telefonului.
in corporatii se foloseste un sistem mult mai elaborat de securizare a datelor, dar nici acela nu este infailibil .
cat despre obama /merkel & sa fim seriosi, ei au in spate agentii guvernamentale cu bugete de miliarde de dolari care se ocupa cu securizarea comunicatiilor, cum de altfel este si normal.
de cele mai multe ori, pe userul obisnuit il enerveaza si sa seteze o parola la terminal, ca despre el vorbim aici...

Edited by dani2013, 30 September 2014 - 09:10.


#61
dan_slack

dan_slack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,790
  • Înscris: 22.07.2006
Dani,

Frumos articolul tău... ma rog, postarea.
Am doar doua, trei observații :

1. Din fericire, succesul lui iPhone 6/6+ nu "se măsoară " după titlurile de genul bandingate, și cu imaginile, epocale - ce-i drept, cu îndoirea telefonului. Vezi ca a mai apărut un video viral, cu pustii care se apuca sa îndoaie tel în magazin Apple.
Presa este avida de titlurile șocante... Țin minte și alte experimente cu iPhone, lovituri cu ciocanul, băgat în microwave etc. Mai rămâne sa se dovedească ca 6 -le nu rezista daca-i bagi (din greșeală) o scobitoare metalică în fund  etc. Noroc ca utilizatorii de iPhone nu se iau după asemenea idioțenii.

2. Lipsa aplicațiilor din BlackBerry World chiar este un motiv de îngrijorare pentru BB.. De aici și parteneriatul cu Amazon Store, și introducerea posibilității de a rula aplicații Android pe bb 10.

3. OS 10 nu este chiar intuitiv, cu toate ca îl consider mai avansat decât iOS sau Android. Trebuie sa citești / vezi câteva howto's ca sa-l utilizezi la un mod productiv.

(de abia aștept Passport în Ro!)

Edited by dan_slack, 30 September 2014 - 15:40.


#62
Soulstream

Soulstream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,027
  • Înscris: 03.02.2014
Si eu astept sa butonez un Passport sa vad daca idee celor de la BB macar e "de bun simt", desi nu intentionez sa il cumpar.

Mergand cu metroul la munca, vad mai multe telefoane Nexus (alt telefon cu marketing minim) inttr-o sapt decat telefoane cu BB10 intr-o luna. Mi-ar parea rau ca BB sa dispara de pe piata, dar e clar ca "perioada de glorie" a lor a apus (pentru cel putin inca 10 ani).

#63
dani2013

dani2013

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 862
  • Înscris: 09.03.2013
blackberry nu a fost niciodata lider de piata in vanzari pe vremuri era nokia , acum terminalele cu android  in special cele chinezesti datorita pretului scazut.
daca blackberry va continua sa optimizeze software-ul os10 si va scoate terminale  de calitate, cu baterii puternice si cu materiale de calitate ,care sa satisfaca cerintele de comunicare in scop profesional si mai putin multimedia&jocuri si alte prostii, cred ca se va redresa.. pt ca bb a facut si f multe greseli . a scos terminale cu pretentii de bussines , dar jalnice ca si constructie /fiabilitate, si a intrat in capcana terminalelor cu ecran full-touchscreen , unde deja jocurile erau facute de apple&android.
nu toata lumea vrea palete si nu toata lumea e ahtiata dupa facebook &

Edited by dani2013, 10 October 2014 - 10:18.


#64
Wittmann2

Wittmann2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,359
  • Înscris: 25.08.2008
BlackBerry OS nu mai are viaţă lungă. Compania canadiană se orientează exclusiv către Android

#65
M0sGerila

M0sGerila

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,916
  • Înscris: 19.12.2007
go4it ? pai astia de cand sunt experti in ceva ? orice ?
uite daca vrei sa lecturezi : http://crackberry.co...n&utm_source=cb

"Following the recent reports that BlackBerry was all but abandoning BlackBerry 10, John Chen has cleared the air on the company's stance regarding the operating system. The reports claimed that BlackBerry was going all-in on Android, and was leaving behind the BlackBerry 10 platform. According to a new post from the CEO, John Chen, that may not be entirely true, though he does not specifically say the company will be releasing any new BlackBerry 10 hardware this year.
    Consumer and enterprise fans of our workhorse BlackBerry 10 smartphones such as Passport, Classic and others can look forward to many security and privacy enhancements in 2016. The coming version 10.3.3 will be certified for NIAP compliance, meaning it will have passed the strictest government-grade security tests, enabling us to further support our government and regulated customers who use BlackBerry 10 devices and demand the highest levels of security. We are also planning a version 10.3.4 for later this year with even more security improvements.
Chen does note that while BlackBerry will continue to invest in BlackBerry 10 during 2016, the company is also working to develop another Android-based smartphone, the BlackBerry Vienna."

#66
wrongeu

wrongeu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 455
  • Înscris: 05.03.2010
parerea mea ca daca o sa renunte la os10 nu o sa fie sfarsitul  cum se preconizeaza...au tot interesul sa securizeze bine androidul sa-l poata vinde si la guverne... daca are hub,calendar si ce se mai poate importa de pe bb10 eu sunt multumit...decat sa-mi iau un samsung cu android mai bine iau un blackberry cu android...

#67
M0sGerila

M0sGerila

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,916
  • Înscris: 19.12.2007
In cel mai rau caz o sa ramana pentru BES, personal nu m-ar deranja sa platesc suplimentar. Nu cred ca vor renunta total la partea de telefonie fie ca va ramane os10 sau urmatorul...parca ziceau ceva de BES12 daca nu ma insel . Pana la urma sunt cei care au adus primii email pe telefon si servicii corporate. Macar pentru sigla si tot ar trebui sa ramana in piata....asa mica cum este.

View Postwrongeu, on 03 februarie 2016 - 16:36, said:

parerea mea ca daca o sa renunte la os10 nu o sa fie sfarsitul  cum se preconizeaza...au tot interesul sa securizeze bine androidul sa-l poata vinde si la guverne... daca are hub,calendar si ce se mai poate importa de pe bb10 eu sunt multumit...decat sa-mi iau un samsung cu android mai bine iau un blackberry cu android...
pai chris are android cu BlackBerry :)

#68
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View Postbenis, on 27 septembrie 2014 - 21:19, said:

Asul lor din mânecă era securitatea. Pe bune. Un BB face wipe de nu știu câte ori la memorie dacă îi bagi parola grșit de N ori. Efectiv au făcut scule paranoice cu securitatea. Ori asta le-a creat succesul la firme mari, cu informații "sensibile". În momentul în care au lăsat intenționat portițe pentru arabi și americani (guverne), și-aau dat foc la valiză. Chestiile astea țin doar pe termen scurt. Acuma ei sunt gata, nimeni nu mai are încredere în ei. La ce folos un sistem paranoic și implicit greoi dacă oricum datele sunt servite în celălalt capăt pe tavă?
Mie-mi pare rău de ei că au făcut tâmpenia asta, erau singurii ce făceau scule stabile. E frustrant să vezi că restul suferă de o serie de hibe dar alternative nu ai.
"Nu vorbi fara sa stii
Nu halii mereu ce auzi de la altii,
Nu te da ce nu poti sa fii
........................................."

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate