Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Zilele emailului

Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei
 Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024
 Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 

Asus VivoTab Note 8

- - - - -
  • Please log in to reply
386 replies to this topic

#37
lache1

lache1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,430
  • Înscris: 09.05.2006

View Post_-_, on 12 martie 2014 - 10:59, said:

Nu am gasit nicaieri vreo situatie in care sa se planga cineva de lag. In schimb, de intrebat, intreaba multi.
Am explorat toate recenziile pe care le-am gasit si nicaieri nu se vorbeste de rpezenta sau absenta lag-ului.
Asa ca ramane doar promisiunea producatorului:
Spre deosebire de alte stick-uri asemănoare de pe piață, cel de la ASUS poate primi semnalul atât pe rețeaua de 2.4 GHz cât și pe cea de 5 GHz, iar producătorul spune că asigură un semnal fără latențe, adică fără ”lag”. Acest lucru rămâne de văzut, cert este că aproape orice dispozitiv ce folosește această tehnologie poate rula fără probleme un semnal FullHD.
http://playtech.ro/2...si-televizoare/

Nu am gasit nici informatii daca aceasta tableta se poate conecta prin portul ei unic microUSB printr-un cablu adaptor la conectorul HDMI de la un display extern/ proiector si functiona in parametri optimi.
Oricum, o astfel de conexiune ar elimina posibilitatea reincarcarii tabletei in timp ce este conectata la un display extern, precum si a utilizarii unui mouse sau a unei tastaturi non-BlueTooth.

Nu cita comunicate de presa. E plin netul de ele. Din pacate nu am vazut review-uri la stick. Am vazut ceva pe youtube la cel de la allview si parea ca avea un pic de lag, la fel si la cel de la Prestigio.

#38
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View Post_-_, on 13 martie 2014 - 08:49, said:

Este diferenta mare intr-un stylus cu tehnologia de la Wacom si un stylus banal pentru ecrane capacitive.
Posibil, nu am folosit niciodata asa ceva. Singura tableta era cu Android, dar era o jucarie fata de w8. Sa editez un doc era pur si simplu un chin.

#39
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Mi-a sosit ieri tableta si m-am "jucat" putin pe ea. Este prima tableta cu Windows 8 care imi produce senzatia de "jucarie" descrisa de lucifer76, doar ca aceasta senzatie se aplica pe o scara mai larga decat simpla problema a editarii de documente.
Sunt profund deceptionat atat de ea cat si de stylus. Indoielile mele fata de acesta tableta produsa Asus au fost pe deplin justificate.
Asa cum am spus, am achizitionat-o exclusiv pentru stylus care s-a dovedit a fi, indiferent de setarile de calibrare, aproape inutil. Voi reveni cu detalii...
Deocamdata va invit sa vizionati un scurt videoclip care reproduce doar o mica parte din problemele acestui stylus.
Imi pare rau ca nu l-am vazut inainte de a comanda tableta.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/wzdRJfmiaDU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

In ceea ce priveste pen-ul aproape toate review-urile negative se focalizeaza asupra problemelor de sensibilitate la un inch fata de margini. Lucrurile, de fapt, stau mai rau decat atat: apesi intr-un punct si efectul apare in alta parte, mai ales pe masura ce te apropii de unul din colturile tabletei. Orice setare de calibrare fata de setarile implicite (la care am fost fortat sa revin de fiecare data) nu face altceva decat sa strice calibrarea pe zona centrala.
Cand operezi cu stylusul pe aceasta tableta este ca si cum ai opera pe o suprafata compusa din mai multe curburi conice proiectate in planul suprafetei ecranului. Imaginati-va niste pereti conici proveniti de la conuri asezate in asa fel incat inaltimea lor sa fie paralela cu planul tabletei! Pe masura ce va apropiati de baza proiectiei conice punctul de focalizare al stiloului pica tot mai departe fata de varful fizic al acestuia. Setarile de calibrare doar muta aceste proiectii conice in alta parte.
Stylusul functioneaza corect exclusiv intr-o micuta arie de pe ecran (zona cea mai apropiata a curburilor conice fata de suprafata de proiectie).
Astfel, sansa de a rata un buton atunci cand operati cu stylusul este mai ridicata decat in cazul utilizarii degetelor.
Chiar si atunci cand scrieti cu stylusul pe o pagina virtuala cu liniatura, in anumite zone scrisul incepe sa devieze fata de randuri. Sa zicem ca ati putea sa va creati reflexul de a scrie tot mai in sus sau tot mai in jos pe masura ce va apropiati de punctele critice! Insa aceasta ar reprezenta o denaturare complet aberanta fata de modul natural de scriere. La fel in ceea ce priveste desenarea.
Cat despre operarea in interfata Desktop, oricum te-ai chinui sa calibrezi stylusul pornind de la principii matematice (pentru ca o calibrare efectuata prin simple apasari in punctele afisate pe ecran in aplicatia de calibrare are rezultate complet dezastruoase) intotdeauna va exista cel putin o zona de pe ecran unde devierea punctului afisat fata de varful stylusului sa ajunga pana la aproximativ un centimetru. Setarile implicite de calibrare sunt mai bune deoarece aceasta deviatie cu aproximativ 1 cm se manifesta mai mult doar spre unul dintre colturi, in rest deviatiile fiind ceva mai mici.
Sfatul meu este sa stati departe de aceasta tableta!
Singurul utilizator de pe acest forum care a declarat (la un alt topic) ca a achizitionat aceasta tableta nu a dorit sa ne comunice niste impresii macar legate de atractia centrala a acestei tablete - stylusul Wacom. Probabil ca dintr-o pornire egoista a asteptat ca mai intai sa "se friga" si altii (daca i s-ar cere 'socoteala' probabil ca ar sustine ca n-a avut timp sa intre pe forum ca sa scrie cateva randuri despre ea)...

#40
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Nasol, ar trebui sa le dai in cap cu ea desi toata chestia cu abonamentul complica putin lucrurile. Totusi as incerca sa o schimb cel putin o data, e absurd. La Galaxy Note (ma refer la telefon, chiar si la primul) nimereste perfect cele mai mici chestii si de calibrare nici n-am auzit.

#41
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Doar cu pen-ul face asa? Cu degetometrul te descurci in interfata desktop? E totusi inadmisibil in 2014 sa ai erori de 1 cm dupa calibrare. Am avut telefon cu ecran rezistiv, si tot reactiona cum trebuia.

#42
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postf300, on 14 martie 2014 - 07:44, said:

Nasol, ar trebui sa le dai in cap cu ea desi toata chestia cu abonamentul complica putin lucrurile. Totusi as incerca sa o schimb cel putin o data, e absurd. La Galaxy Note (ma refer la telefon, chiar si la primul) nimereste perfect cele mai mici chestii si de calibrare nici n-am auzit.

Stiu, pentru ca am Galaxy Note 2. Am avut si primul Note (N7000). Insa nu se compara Samsung cu Asus. Stylus-ul functioneaza pur si simplu perfect pe oricare Galaxy Note.
As returna-o daca nu as fi achizitionat-o impreuna cu acel router WiFi 4G portabil cu modem integrat si acumulator + abonament de date Vodafone.
De router sunt foarte multumit. Este cam singurul router 4G de pe piata noastra cu autonomie decenta pe baterie. Booteaza repede si functioneaza impecabil (pana acum).
Avand in vedere ca intr-un fel am scos tableta destul de ieftin as putea sa o vand la un pret sub cel mai mic pret de pe piata in asa fel incat sa imi scot routerul gratis (Daca il achizitionam de la Vodafone, indiferent de abonament mai plateam cateva sute de lei).
Sau as putea sa o fac cadou.
Mi-a trecut prin cap sa o si schimb, insa am inceput sa caut cu Google titluri de genul "Asus VivoTab Note 8 pen calibration issues" so deduc ca nu este vorba de o "defectiune" a tabletei mele, ci este o problema generala de implementare a tehnologiei de la Wacom. Unii au mai rezolvat cat de cat din probleme utilizand un alt stylus Wacom. Si la mine functioneaza un pic mai bine cu stylusul de la Note 2. Altii au redus din probleme achizitionand un stylus pentru Microsoft Surface. Se pare ca problema este atat din cauza stylusului cat si a software-ului.

View Postlucifer76, on 14 martie 2014 - 08:01, said:

Doar cu pen-ul face asa? Cu degetometrul te descurci in interfata desktop? E totusi inadmisibil in 2014 sa ai erori de 1 cm dupa calibrare. Am avut telefon cu ecran rezistiv, si tot reactiona cum trebuia.

Doar cu pen-ul face asta. Cu degetul functioneaza corect. Ceea ce inseamna ca daca voi pastra aceasta tableta, atunci stylusul va ramane, in general, in slotul sau.
Toate ecranele rezistive erau precise, insa pe Windows 8 unde operezi aproape exclusiv cu degetele ai nevoie de ecran capacitiv...

#43
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View Post_-_, on 14 martie 2014 - 08:04, said:

Doar cu pen-ul face asta. Cu degetul functioneaza corect.
Numai cand ma uit la netbook-ul de 10 imi trece cheful sa il operez ca touch. Butoanele ferestrelor sunt mititele, cum nimeresti minimize il loc de close? :). Oricum tableta este bestiala ca specs, scorul in Passmark e doar cu vreo 30% mai mic decat desktopul meu, care e ditamai hardughia.

#44
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postlucifer76, on 14 martie 2014 - 08:14, said:

Numai cand ma uit la netbook-ul de 10 imi trece cheful sa il operez ca touch. Butoanele ferestrelor sunt mititele, cum nimeresti minimize il loc de close? Posted Image. Oricum tableta este bestiala ca specs, scorul in Passmark e doar cu vreo 30% mai mic decat desktopul meu, care e ditamai hardughia.

Astea sunt butoane mari. Te inveti in cateva zile sa le nimeresti cu degetul. Mai greu este sa nimeresti butoane radio, check box-uri si optiuni din combo boxes sau liste, elemente de pe ribbon etc.
Insa cred ca cea mai mare dificultate o am in Total Commander cand vreau sa intru in parent directory, pentru ca in loc sa apas pe "..", apas fie deasupra pe "Name" si schimb sensul de ordonare al fisierelor dupa nume, fie selectez primul fisier.
Asta si pentru ca utilizez in mod constant Total Commander.
Total Commander nu a fost conceput pentru tablete cu ecrane atat de mici, desi ultima versiune care se afla inca in stadiu beta a introdus suport pentru touch.

Edited by _-_, 14 March 2014 - 09:07.


#45
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
O alta chestie asupra careia nu m-am lamurit este asa numitul "Reading mode". Nu am gasit instalata o aplicatie care sa activeze/ dezactiveze 'reading mode'.
Cu toate acestea, am observat ca daca deschid un pdf sau aplicatia Mail fondul apare ceva mai galbui si parca scade intensitatea luminoasa indiferent cat de sus urc brightness-ul. Problema este ca fondul galbui ramane un anumit timp si dupa ce inchid aplicatia respectiva. Desi poate ca fenomenul se datoreaza auto-adjustarii luminoase. O sa o elimin ca sa vad cum se mai comporta.
S-ar putea ca acest Reading Mode sa fie ceva automat. In manual nu scrie nimic despre asta.

Observ ca la Asus T100 in sectiunea Support, la Utilities exista aplicatia "Reading Mode (Adjust the screen or text of chosen apps for your reading enjoyment)", pe cand pentru M80T nu exista aceasta aplicatie in sectiunea Support. Poate voi incerca sa o instalez pe cea pentru T100 ca sa vad ce se intampla.

#46
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,007
  • Înscris: 15.04.2011
Punctul forte a devenit punctul slab, pacat ca nici o tableta de 8 inch cu windows nu are un pen integrat calumea.

#47
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Ca sa simulez un pic window pe o tableta, o sa incerc sa ma conectez cu VNC. Sa vad cat de folosibil este pe un ecran de 7.

#48
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postlucifer76, on 14 martie 2014 - 11:03, said:

Ca sa simulez un pic window pe o tableta, o sa incerc sa ma conectez cu VNC. Sa vad cat de folosibil este pe un ecran de 7.

Un ecran de 7 inch este prea mic.
Ideala este o tableta cu diagonala de 8 inch in format 16:10 pentru ca este suficient de mica pentru a o putea tine cu o mana si suficient de mare pentru a distinge ce scrie pe ecran la o rezolutie 1280x800 cu un DPI Scaling de 125%.
Ca sa iti dai seama cum se vede poti utiliza niste capturi de ecran la aceasta rezolutie si sa le reduci dimensiunea pe ecran astfel incat lungimea fizica a imaginii de pe ecran sa fie de 17.23 cm si latimea sa fie de 10.77 cm.

Testul tau nu ar fi (cat de cat) relevant decat daca te-ai conecta prin VNC de pe o tableta de 7 inch la un computer cu Windows la care imaginea sa fie afisata pe o rezolutie de 1120x700 (adica 87.50% din rezolutia 1280x800) presupunand ca tableta de 7'' are tot format 16:10.

Sau mergi mai bine la un magazin Flanco sau Domo si testeaza Toshiba Encore (dupa ce faci si scaling la 125%).

#49
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Legat de stylusul de pe VivoTab Note 8, iata ce scrie un utilizator:

In terms of Galaxy Note's, Wacom may have better drivers in Android than Windows sadly, that's why they almost seem to have no offset; not to mention I believe Samsung owns like 30% of Wacom's stock, they might get better treatment. I have noticed though, the offset can vary from device to device and with pens (I think). I have zero offset on my tm2t with my new Fujitsu pen and my older Surface Pro Pen, but there is a tiny bit with the stock. On my TPT2, as I mentioned above I get really bad offset using the included Pen but not too much with anything else. I'm not sure if Asus got a cheaper digitizer for there devices just so they can say they have Wacom in, but it might be a factor. The problem with the Galaxy Note series for notetaking, is there isn't a single app that can compare with Microsoft OneNote. Sure you can scribble and what not, but the advantages of OneNote with organization, editing, printing PDFs into, attaching images, not to forget the cross platform syncing (awesome to bring my TPT2 with me to take notes, then just open up my tm2t or my dv5 and be able to view notes on those), etc.
Sursa: http://forum.tabletp...note-8-a-2.html

Persoanele interesate pot lectura si urmatorul topic de pe Wacom Forum: http://forum.wacom.e...php?f=9&t=17472

Citez si cateva fragmente:

I've been experiencing the same issue with my Asus vivotab Note 8.
However, I believe it Is not an issue with the calibration tool but rather that the screen coordinates are misinterpreted.
...
(I suspect that since the Asus vivotab Note is using portrait resolution 800 x 1280 instead of the classic 1280 x 800 landscape mode this is actually triggering an issue that was already underlying in the Wacom driver)
...
You where totally right - clicking somewhere in the middle of the screen
far from the actual cross hairs is registered as a click on the screen -
so probably there is the confusion between landscape and portrait orientation
that you mentioned -
it would be nice if there could be a quick fix of this issue in the next driver
version...

#50
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,007
  • Înscris: 15.04.2011
Ar fi bine dar ar fi doar o problema de driver.

#51
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Problema ar putea proveni in parte de la faptul ca nu poti face calibrarea in mod landscape, ci doar in mod portait. Macar daca ar functiona bine in mod portrait si tot ar fi ceva. In viitor sper sa fie rezolvata problema d.p.d.v. software.
Ramane insa si partea cu stylusul care este probabil cel mai prost sylus produs vreodata pentru o tableta care beneficiaza de tehnologia de la Wacom. Spun asta pentru ca multi utilizatori au scapat partial de problema cu "deplasamentul" (offset-ul) utilizand un at stylus activ: de la Fujitsu, de la Surface Pro si chiar de la tablete grafice Wacom Bamboo fabricate acum 5 ai (dupa cum afirma cineva)...

In alta ordine de idei, camera acestei tablete este oribila, parca ar fi camera unei tablete Allview.
Asus VivoTab Smart are o camera chiar foarte buna. Nu inteleg cum de au putut sa scoata la VivoTab Note o camera de nivelul celor de pe tabletele chinezesti.
Nu ma doare de camera de pe spatele tabletei. Din partea mea putea si sa nu fie. Si chiar preferam sa nu fie decat sa isi bata joc si sa puna asa ceva pe o tableta.
O sa o testez cu prima ocazie si la lumina solara.

Edited by _-_, 14 March 2014 - 21:45.


#52
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,007
  • Înscris: 15.04.2011
Parca as mai astepta, poate scot niste modele de 8 inch mai bune in trimestrul II.

#53
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Mda, e posibil sa fie un sabotaj intentionat, e profit mult mai mare la tabletele Android, chiar daca mai ieftine nu sint limitati la hardware Intel si software Microsoft. Plus ca tot vind laptopuri, eventual cine vrea unul mai usor un ultrabook (care nu mai e citeva sute de dolari precum netbook-urile de alta data ci dublu, triplu).

#54
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Atat de repede nu cred, dar in viitor vor fi. Stylusul este important. Trebuie sa vina macar Samsung cu o tableta de 8 inch cu Windows 8 similara seriei Galaxy Note / Samsung Ativ cu un stylus Wacom de calitate. Sau poate chiar Microsoft...

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate