Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni

Recomandare drona
 Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...
 Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...
 Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware
 

Adrian Sarbu ar putea cumpara Pro FM si cinematografia de la Buftea

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
napster1

napster1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,962
  • Înscris: 15.04.2007
Compania mamă a Pro TV își “revizuiește” operațiunile de radio și cinema din România. CME obține finanțare de la Time Warner

Grupul internațional ce deține postul Pro TV, CME, îsi revizuiește proprietățile mai mici pe care le deține, precum posturile de radio și cinematografele din România și din alte țări, a declarat vineri Michael Del Nin, co-CEO al CME, potrivit HotNews.ro, care citează Bloomberg.
Potrivit sursei citate, Central European Media Enterprises obține susținere financiară de la comnglomeratul american Time Warner. Compania americană care deține postul Pro TV în România a ajuns la un acord de credit de 545 milioane de dolari cu Time Warner, principalul său acționar, notează Bloomberg.
    Declarația a fost făcută în contextul prezentării rezultatelor financiare din 2013, despre care Paginademedia.ro a scris AICI.
Acordul cu conglomeratul american, menit să rezolve problemele de lichidități pe care le are, pe termen scurt, CME, a determinat o creștere record a prețului acțiunilor CME la bursa din Praga, mai scrie HotNews.ro.
    Potrivit sursei citate, acțiunile au crescut, ieri, cu 62%, până la valoarea de 85 de coroane – cea mai mare creștere de la intrarea CME pe bursa pragheza, în 2005. Volumul tranzacționat a fost de aproape nouă ori mai mare decât media zilnică a ultimelor trei luni.
Reactia pozitivă a pieței la acordul financiar cu Time Warner vine în contextul în care CME, companie confruntată cu datorii foarte mari, a înregistrat venituri totale în scădere considerabilă față de 2012, iar pierderea operationala inainte de depreciere si amortizare (OIBDA) a fost anul trecut de 46,5 milioane de dolari, mai scrie HotNews.ro.
    Pe de alta parte, pierderea neta din 2013 a fost considerabil mai mica fata de 2012 – 281,5 milioane de dolari, comprativ cu 546,4 milioane anul precedent.
Michael Del Nin, despre un proces de “înstrăinare a unor active neesențiale, precum cele din domeniul radio și cinematografie”
    În teleconferința ce a urmat anunțurilor de vineri, a cărei transcriere este disponibilă pe Seekingalpha.com, Michael Del Nin a spus că CME “planifica, sau a început foarte recent, un proces” de înstrăinare a unor active neesențiale, ce includ active de distribuție în special de pe piața românească – precum cele din domeniul radio și din cel al cinematografelor. “Procesul urmărește o revizuire a acestor active”, mai notează HotNews.ro.
CME va începe să renunțe la activele din domeniul radio și cinematografie în următoarele luni
    “Este în interesul companiei să ne concentrăm de afacerile de televiziune, și credem că acele active, de multe ori afaceri foarte bune cu performanțe foarte bune, sunt, probabil, mai valoroase în mâinile altora. Acel proces este pe cale să înceapă și ne așteptăm să înregistrăm progrese în lunile următoare”, a spus Del Nin.
În aceeași teleconferință, referindu-se în special la România, reprezentanții CME menționează planuri să crească, în 2014, tarifele aplicate distribuitorilor de cablu și satelit pentru retransmisia posturilor sale.

http://www.paginadem...la-time-warner/

Adrian Sârbu va fi primul întrebat și va avea drept de preempțiune în cazul în care CME decide să vândă participații la companiile din România, până la 31 decembrie 2015. Înțelegerea precizează că este vorba de companiile Media Pro Entertainment și Media Pro Distribution. În acest caz, Adrian Sârbu are 60 de zile să facă o ofertă.

http://www.paginadem...formalitatilor/

#2
napster1

napster1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,962
  • Înscris: 15.04.2007

View Postneagu_laurentiu, on 01 martie 2014 - 18:30, said:

Titlul spune una, postarea alta !

Sarbu reloaded
Miscarile de pe piata de televiziune nu se opresc aici. Proaspat matrasit de la conducerea Pro Tv de catre americanii de la CME, Adrian Sarbu isi pregateste revenirea in media din Romania. Surse apropiate acestuia sustin ca Sarbu este interesat sa cumpere postul din Pache Protopopescu, de care conducerea CME vrea sa se descotoroseasca avand in vedere importantele pierderi financiare suferite de Pro Tv  in ultimii ani.
http://www.enational...tv-366599.html/

Tabloidele nu pot fi de incredere, dar daca ai pune la cap toate infoarmtiile oficiale, mai ales ca Sarbu are niste drepturi se por deduce multe.

Edited by napster1, 01 March 2014 - 21:07.


#3
akki

akki

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 315
  • Înscris: 13.07.2008
Momentan Sarbu are alte preocupari ! Isi investete banii in altceva . http://www.expresspr...te-noi-afaceri/

#4
omg99

omg99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,915
  • Înscris: 06.04.2005
Oricati bani ar avea Sarbu totusi PRO TV daca o sa fie vandut e clar ca nu pe putini bani, de unde scoate Sarbu atatia bani? sau iara revenim la telenovela cu RDS?

#5
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,885
  • Înscris: 28.11.2006
Depinde si de clauzele contractului cu CME. E posibil sa aiba drept de intaietate daca CME vinde ceva, eventual sa poata sa cumpere cu oarecare reducere. De aici nu mai ramane decat sa gaseasca finantare pentru restul sumei. Totul e posibil, iar atata vreme cat nu stim ce scrie in contractul ala, putem doar sa speculam.

#6
ramiz

ramiz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,897
  • Înscris: 25.12.2010
ca sa cumperi pro tv trebuie sa ai bani multi!de unde are sarbu atatia bani?pana la urma e pe pierderi la americani si o sa fie pe profit la sarbu ?

#7
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,885
  • Înscris: 28.11.2006
Din ce am citit pe aici, Pro TV nu e de vanzare. Doar Pro FM si studiourile de la Buftea.

Cat despre Sarbu, nu-i plang de mila. Ani intregi a tot vandut actiuni la Media Pro, si daca a avut putin cap sa puna banii sa se inmulteasca, acum ar trebui sa-i ajunga. Iar daca nu-i ajung, nu cred ca aiba probleme sa ia credit de la o banca. Sarbu e inca recunoscut ca un manager bun in domeniul media, chiar daca in ultima vreme a cam intrat pe pierderi.

Spoiler


#8
ramiz

ramiz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,897
  • Înscris: 25.12.2010
asa de ce bun a fost  el  manager la cme ca a adus pierderi sute   de milioane de dolari!sa ne miram ca a fost dat afara de americani?

acolo nu ia sters nimeni milioane de euro datorii ca nastase la noi in tara!

Edited by ramiz, 03 March 2014 - 23:07.


#9
napster1

napster1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,962
  • Înscris: 15.04.2007
Vanzarile dorite de compania-mama a Pro TV. Informatii neoficiale: Gazprom - parte interesata indirect in incercarile de preluare "la pachet" a operatiunilor CME din Romania si Bulgaria. Ce spune CME in documente oficiale

Cand a anuntat rezultatele financiare pe tot anul trecut si un nou acord de imprumut cu Time Warner, compania Central European Media Enterprises (CME), care detine liderul pietei locale de media, Pro TV, a confirmat partial unele informatii vehiculate in iarna, referitoare la vanzarea unor active din Romania. Oficial, raportarile depuse pe 28 februarie de CME la Comisia de supraveghere a pietei financiare din SUA, SEC, mentioneaza ca active ce ar putea fi vandute operatiunile de radio si cinema, desfasurate in special in Romania. Potrivit unor informatii neoficiale, insa, la usa CME ar bate in prezent mai multe entitati interesate de preluarea "la pachet" a tuturor operatiunilor din Romania, respectiv a celor din Bulgaria. Surse convergente au mentionat conglomeratul rus Gazprom, cel mai probabil indirect, ca una dintre partile interesate in aceste demersuri.
    HotNews.ro a solicitat atat CME, cat si diviziei media controlate de Gazprom, Gazprom Media (ce desfasoara activitati de televiziune, radio, presa scrisa, productie cinematografica, advertising, internet si unde varf de lance sunt posturile rusesti NTV, TNT si NTV-Plus), precizari referitoare la aceste informatii. Pana miercuri, niciuna dintre parti nu au raspuns in vreun fel acestor solicitari.

In ultimele luni, in mediul online au fost vehiculate mai multe informatii legate de eventuala vanzare a Pro TV si a altor operatiuni derulate de CME in Romania. In ianuarie, Catalin Tolontan scria pe blog despre o posibila vanzare pe bucati a acestor operatiuni, inclusiv faptul ca Pro TV ar fi de vanzare. In decembrie, Reportervirtual.ro mentiona intentia de vanzare a studiourilor MediaPro si a posturilor de radio Pro FM si InfoPro. De atunci, reprezentantii Pro TV si ai CME au tacut, iar o parte dintre cei vehiculati drept cumparatori aspiranti au negat ca ar fi implicati in discutii sau au evitat raspunsuri transante pe aceasta tema.
Ce spune acum, oficial, CME:
    In anuntul din 28 februarie referitor la rezultatele financiare din 2013 si la noul acord de imprumut cu Time Warner, dar si in teleconferinta ce a insotit anuntul, oficialii CME au mentionat intentia de vanzare a unor active.

    In documentele depuse la Comisia de supraveghere a pietei financiare din SUA (SEC), CME mentioneaza clar printre activele ce se incadreaza la "cedari permise" prin Acordul de imprumut cu Time Warner: orice companie subsidiara sau afiliata "detinuta de CME Media Pro Distribution B.V. (impreuna cu CME Investments B.V.) sau de Media Pro Entertainment Romania S.A.", respectiv orice "afacere radio". Prin afacere radio compania intelege grupul Pro FM din Romania (Pro FM, Info Pro, Dance FM, Music FM) si grupul bTV Radio din Bulgaria (statiile bTV Radio, N-Joy, Z-Rock, alte patru posturi de radio).
    Compania - confruntata cu datorii de sute de milioane de dolari si cu scadente de plata a dobanzilor in urmatorii ani - mentioneaza ca, dupa ce a anuntat, in toamna, rezultatele pe trimestrul al treilea din 2013 si fiind nevoita sa-si imbunatateasca lichidiatea, a inceput discutii atat cu Time Warner, in vederea unei potentiale tranzactii financiare, cat si cu posibili cumparatori pentru "anumite active". CME mentioneaza in aceleasi documente ca "am primit propuneri de la cativa posibili cumparatori privind achizitia unor active anume. Propunerile pe care le-am primit, insa, au venit in general din partea unor cumparatori oportunisti care se asteptau sa cumpere astfel de active cu un discount substantial fata de valoarea acestor afaceri, sau au fost oferte insotite de riscuri semnificative de executie si de sincronizare".

Potrivit unor informatii neoficiale, insa, in acest moment la poarta CME bat mai multe entitati interesate de operatiunile din Romania si Bulgaria "la pachet", in ansamblul lor - incluzand operatiunile de televiziune. Printre partile implicate, cel mai probabil indirect, in aceste demersuri este mentionat si numele conglomeratului Gazprom. Conglomeratul rus este prezent in piata media de peste un deceniu si jumatate, prin Gazprom Media - companie care in 2012 avea o capitalizare de 200 de miliarde de ruble si care este activa pe toate segmentele media din Rusia. In 2013, Gazprom Media si-a extins portofoliul prin preluarea unui alt grup media rus, Profmedia, controlat de magnatul Vladimir Potanin.
    HotNews.ro a transmis Gazprom Media intrebari referitoare la demersurile legate de CME, dar nu a primit niciun raspuns.

Dintre toate posibilele achizitii de active CME din Romania, in acest moment una singura este data drept foarte probabila in perioada urmatoare - preluarea cinematografului Cinema Pro de catre Adrian Sarbu. Acesta are, cel putin teoretic, drept de preemtiune pentru activele non-TV din Romania, potrivit contractului ce a insotit demisia lui de la conducerea CME, in vara anului trecut.
Informati de context:
    CME are o experienta aparte in spatiul fost sovietic. In 2009, in operatiunea pe care CME o avea atunci in Ucraina a intrat ca actionar magnatul ucrainean Igor Kolomoiski. In foarte scurt timp, la inceputul lui 2010, CME a vandut aceasta operatiune catre Kolomoiski pentru suma de 300 de milioane de dolari. Acum, pe fondul crizei din Ucraina, Igor Kolomoiski, om de afaceri implicat politic si care a fost numit de noile autoritati de la Kiev guvernator al regiunii rusofile Dnipropetrovsk, a fost atacat de insusi Vladimir Putin, care l-a calificat drept "un escroc unic".
    Pietele din Romania si Bulgaria sunt, pe segmentul media, cele mai instabile dintre toate cele sase piete din regiune unde este prezent grupul CME. In Romania, unde media este dominata de televiziune, grupul Pro TV trece de cateva luni prin schimbari dure de management, grupul Intact este afectat de anchetele DNA, TVR este coplesit de probleme financiare, Prima TV isi cauta identitatea dupa plecarea SBS din Romania, aproape toate posturile de stiri sunt sub influenta politica, iar Kanal D al turcilor de la Dogan, desi are inca pierderi, se tine bine cu emisiuni-tabloid si seriale turcesti.
    Pe de alta parte, Romania este considerata, in acest moment, piata cu cel mai mare potential de crestere dintre cele unde este prezent grupul CME, iar anul trecut CME a inregistrat aici cele mai bune rezultate dintre toate operatiunile sale, in conditiile in care veniturile din Cehia s-au prabusit in urma unor decizii de business.

http://economie.hotn...te-oficiale.htm

#10
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,523
  • Înscris: 16.12.2006
Ahahahahahaha, deci Pro TV trece de la americani la rusi ? Posted Image

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate