Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Invatamantul in Romania este infloritor !

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
57 replies to this topic

#1
Sebastian

Sebastian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 26.11.2001
Asa ar zice Ceausescu....
Vreau sa incep acest editorial prin a prezenta o lista a portretelor robot caracteristice fiecarui profesor in parte (dupa materia pe care o preda):
-Profesoarele de franceza:isterice
-Profesoarele de romana:imbecile
-Profesorii de engleza:neseriosi.
-Profesorii de sport:
  -Barbatii:Betivani
  -Femeile:Mai mult sau mai putin usoare.(Evident ca ma refer la masa corporla, ca doar fac sport...)
  -Both:Complexati ca ei nu sunt profesori "pe bune", motiv pt care isi arata muschii cu elevii.("Oamenii mari" nu prea ii baga in seama)
-Profesorii(ei) de desen:Betivani
-Profesorii de economie/logica/psihologie/filozofie:Hello.....Hai bem supita ? :P
...
Cu siguranta lista se poate mari,insa nu ea consituie subiectul principal.A fost doar o forma de a inveseli pe unii si de a stresa pe altii, ce poate apartin vreunei categorii.Tin sa imi cer scuze daca vreo persoana se simte lezata.Evident, ca nu toti sunt asa si pe dincolo.Majoritatea....

Acum am sa incerc sa prezint cateva aspecte "infloritoare"...
In fiecare oras exista licee mai bune si licee mai proaste.
Prin bune/proaste nu ma refer la fondurile umanitare ce s-ar putea stange din vanzarea telefonanelor mobile ale elevilor.
In plus, in fiecare liceu exista clase de profil.
Va dati seama ca un 7 luat intr-un liceu f bun poate oricand spulbera un 10 luat intr-un liceu f prost.
Tot asa, un 7 luat la mate-info spulbera un 10 luat la un profil sportiv.
Daca unim aceste 2 aspecte, va dati seama ce diferenta poate sa existe intre 10-le de la mate-info(liceu f bun) si intre 10-le de la sport - ca profil,nu ca materie - (liceu f prost) ?
Stie toata lumea ca notele din liceu/de la bac conteaza F mult la admiterea in facultati.
Este clar ca un elev ce vine dintr-un liceu prost si care a terminat o clasa de profil sportiv ,efectiv, SPULBERA sansele unui elev ce provine dintr-un liceu f bun si care meventual, a terminat o clasa de profil mate-info(de ex).

Un alt aspect: De ce la filosofie(fie in liceu,fie in facultate), se face ,practic, o istorie a filosofiei ?!
Pe mine m-ar interesa o ora/un curs de filosofie INTERACTIV.
CUM DRAQ sa inveti la filosofie ?!
FILOSOFIA inseamna dragostea de gandire.Ce sa invat ? Gandirea altora ?!
Ar trebui ca la aceste ore/cursuri sa se DISCUTE temele filosofice, nu sa se ...dicteze.
Un alt aspect il constituie coruptia.Profesorii isi RACOLEAZA elevii cu bani din clase(se folosesc de pretextul meditatiilor).Inca persista intrebarea:"Ce e mata, ce tato ?" !
Si un ultim aspect(ultim in editorialul meu.Ele sunt mult,mult mai multe):
Multi stim, putin avem harul de a fi buni pedagogi.
De ce inca exista profesori care detesta elevii, care nu stiu sau nu au rabdare sa explice, care inca nu au realizat ca 89` a constituit o schimbare, ca nu mai au voi sa foloseasca metode violente, atunci cand inteligenta nu ii mai ajuta ? De ce ? de ce ?
:rolleyes:

Si inca ceva....asa de sfarsit.
In alte tari, liceul inseamna 4-5 materii.Atat.
La noi, ok, se fac mai multe.DAR DE CE INSISTA PE TOATE ?!
Ce imi trebuie mie chimia daca sunt la mate-info(am fost..) ?
Si daca le zici ceva...fie ca e chimie, fie ca e mai stiu eu ce, au un fel de discurs din care reiese ca totul provine din materia lor....si ca aia e cea mai importanta.
De ex:CUm ?! sportul ? Pai daca nu stii cum sa respiri si cum sa faci pasii , cum ajungi la scoala ?! :D:D:D

Oricum, o alta parte proasta este modul de notare.
Ei zic ca trebuie sa inveti lectie de lectie.Sunt niste imbecili.
Pai, de ce imi impun cand sa le invat ?!
De ex. Luni, am 6 ore, din care 4 se repeta si marti.
Astia vor sa inveti la toate in acele putin ore pe care le  mai ai Luni.
Nu domne` ! Mie imi zici cand ma asculti si atunci voi stii tot ce s-a predat in prealabil.De ce trebuie sa ma oblige sa invat Luni seara daca eu ,poate, nu pot in seara respectiva si vreau sa invat la materia respectiva MARTI ?!

Happy learning !

Va mulumesc pentru atentie.Toate cele bune !

#2
kinezu

kinezu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 920
  • Înscris: 28.11.2001
Da, dOT, ai dreptate.

Eu invat la Col. Nat. I.L.Caragiale din Bucuresti si vreau sa va spun din start ca nu invat foarte mult! Dar deoarece sunt la clasa a 11-a de Mate-Fizica intensiv Engleza, profesorii au mult mai multe pretentii de la noi! Pe cand la cei de la uman le dau niste note aberante la unele materii (ex.: Mate, Info, Fizica, Romana nu). Eu ma straduiesc sa iau un 7 la Mate cu Dl. Prof. Mircea Roata, cu care fac si meditatii !!!, iar dansul la alte clase da numai note peste 8. Nu inteleg de ce ? Deoarece la Romana noi facem aproape acelasi lucru ca si cei de la uman. Nu ar fi normal sa faca si ei acelasi lucru la Matematica?

O sa termin ideea mai tarziu caci trebuie sa plec undeva ... stiti voi! :)

#3
BIGphAntom

BIGphAntom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,206
  • Înscris: 30.11.2001
dOT ai perfecta dreptate, eu acum sunt la facultate, dar eu am trecut prin ce ai scris tu pe acolo si eram poate mai frustrat ca tine.

Eu am facut liceul intr-un oras destul de mic, liceul , de fapt Colegiu National Radu Negru, cel mai bun, dar acolo eram tratat cu exigenta de profi, se dadeau note mici. La alt colegiu din oras, cu muuult mai slab ca primu, notele se dadeau (si se mai dau pe ochi frumosi)

La adimiterea la facultate, toti s-au izbit de 2 mari probleme:
>1 .  aia care aveau note mari in scoala, ca nu prea invatau, ... n-au prea intrat acolo unde au trebuit sa sustina examen
>2. tot aia care au avut note, medii mari, din cauza ca au urmat un liceu slab, au ocupat multe din locurile celor care au invatat dar au umat un liceu serios !?

UNDE E DREPTATEA ??? pai deocamdata nu e nicaieri, dar din cate am vazut eu ca student, aia care au luate note asa pe nashpa, nici nu stiu, nici nu-i prea doare capu` de scoala, si deci MAJORITATEA ori sa-si ia ramas bun de la viata de STUDENT :)

Altii, aleg clar sa urmeze un liceu unde se dau note mari foarte usor, invata exact ce vor si ce cred ca le trebuie, si uite asa, zici ca ei fac liceu ca-n USA, unde studiaza 4-5 materii :) si sunt castigati :)

#4
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
ceea ce admir io la tine este faptu' ca te preocupa scoala. cam atata. acu' sa incep cu criticile.

"Este clar ca un elev ce vine dintr-un liceu prost si care a terminat o clasa de profil sportiv ,efectiv, SPULBERA sansele unui elev ce provine dintr-un liceu f bun si care meventual, a terminat o clasa de profil mate-info(de ex)"

tanti sandra, efectiv nu stii ce vorbesti. CATE facultati la ora actuala mai accepta bacu' drept criteriu hotarator la admitere? a fost treaba asta vreo cativa ani, apoi si-a dat seama ministeru' ca e o aberatie, la fel si universitatile cat de cat serioase, si incet-incet se va renunta de tot la asa ceva. ideea pt care s-a introdus acu' 5 ani la admitere asa ceva a fost una nobila in esenta, si anume faptul ca min ed s-a gandit ca bacu' va fi dat asa cum trebuie sa fie dat, in mod serios, cu picati si note mici etc. nu s-a putut asta pen' ca la parinti nu le-a convenit si au sarit cu banu' si cu alte chestii. stai relax c-o sa se renunte la asa ceva. efectiv

"Luni, am 6 ore, din care 4 se repeta si marti" - cearta-te cu directiunea scolii fratelo.

"In alte tari, liceul inseamna 4-5 materii.Atat.
La noi, ok, se fac mai multe.DAR DE CE INSISTA PE TOATE ?!" - glumesti :):):) poate nu stiai inca, da' LICEUL ESTE FACULTATIV. nu tre' sa-l termini. vrei specializare? 4-5 materii? scoala profesionala, facultate. liceul este in primul rand cultura generala. incercati sa intelegeti fratilor ce vreti de fapt de la voi si nu mai dati vina pe scoala. nivelul scolilor in romania a scazut dramatic in ultimii ani. de asta sa va plangeti, nu aberati inutil si nu sa simtiti frustrati degeaba. ora de filosofie o faci dupa cum vrei. i-ai zis tu profului ca vrei asa ceva, ai venit in fata clasei cu propunerea asta si n-ai fost inteles de prof? aveti un pic de personalitate si initiativa daca tot va plangeti. stai asa ca poate o sa faci o facultate sa vezi cum e acolo. apoi revino pe aici si mai sustine daca mai ai curaju' ce-ai scris aici. sport? pai tie ti se pare normal sa termini 12 clase si sa nu ai habar sa alergi cum trebuie? termini liceu' si nu stii pe ce continent sunt muntii tatra sau nu stii ca stefan a domnit in moldova? te chinuie talentu' la info? f bine, bravo tie, insa nu inseamna ca toti au aceeasi preocupare, nu inseamna ca tre' sa fie 20 de ore pe sapt de asa ceva.

wake up

#5
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003
Invatamintul merge din ce in ce mai prost. Elevii si studentii (numai in unele cazuri ultima categorie!) sint incarcati peste poate cu informatii pe care nu le vor utiliza poate niciodata. Scoala ii pregateste pentru un concurs "Stii si cistigi" de nivel cel mult mediu.

Sistemul e prost, iar cei care il guverneaza sint inconstienti, dar nu si prosti: copiii lor invata in Europa, SUA, etc sau la institutii particulare din Romania (sigur, cu bani de la bunica!), iar in acest fel isi asigura o "domnie" (din tata in fiu) indelungata asupra "gloatei" fara studii prin strainatate...  :mad:

#6
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
"Eu ma straduiesc sa iau un 7 la Mate cu Dl. Prof. Mircea Roata, cu care fac si meditatii !!!, iar dansul la alte clase da numai note peste 8" - nu degeaba se zice ca suntem singura natie care are un proverb in care moare capra vecinului. pai pe tine te intereseaza altii sau propria persoana? daca te simti bazat la mate, poti sa ai 5 pe linie ca intri fara probleme la orice facultate de profil. asta daca ai intr-adevar valoare.

pe bune. lasati-o mai moale. sunt altele de reprosat ministerului educatiei, nu asa ceva.

#7
Sebastian

Sebastian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 26.11.2001
DeathRipple, initial am vrut sa ma iau de mai tot ce ai zis,dar nu am sa ma refer decat la "cultura generala".
Crezi ca reactiile REDOX intra in aceasta categorie ?
Oare este absoulut necesar sa stau in cap ?
Oare este imperios necesar sa fac economie ?

Si inca ceva:Am propus profesoarei de filosofie.A zis ca daca imi mai permit o singura data sa ii dau sfaturi, ma lasa corigent.
In privnta facultatii,afla te rog ca sunt la drept(la stat,fara taxa) in Craiova.
Si aici dau peste oameni care nu stiu romana ,dar  "ne invata" latina/drept roman.

#8
violentandblue

violentandblue

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 05.01.2003
Initial vroiam sa va critic pe toti, pe rand. Dar mai bine o iau pe rand:). Principala problema  a invatamantului romanesc este spaga, deghizata in diferite moduri. Chiar toti v-ati luat bac-ul pe bune? :) A doua ar fi lipsa educatiei moderne a profesorilor si incultura lor (in primul rand ganditi-va ca min. ed. se numeste Ministerul Educatiei si Culturii (corect: Ministerul Educatiei si al Culturii) si nu e singurul in situatia asta, saracul). Ar mai fi si faptul ca nu putem sa renuntam la ideea de a ne acoperi greselile accentuandu-le pe ale celorlalti. Numai dupa ce vor muri cateva generatii de profesori (generatie = 30 ani) vom avea un invatamant racordat la actualele standarde internationale de cunaoastere (atunci deja expirate). Si pentru Death Ripple: nici liceul si nici facultatea nu sunt inca facultative, decat teoretic; uita-te in jurul tau!

#9
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
io nu cunosc inca pe cineva care sa nu fi terminat liceu' ca nu stia reactiile de oxidare. si apoi, cine este elevu' sa stie mai bine decat profu' ce trebuie si ce nu sa fie predat? el vine la scoala sa invete dupa stiinta mea, nu sa se lamenteze la programa scolara. repet. liceul nu este obligatoriu. exista atatea locuri de munca neocupate la dat cu sapa, la maturat etc. cineva trebuie sa le faca si p-astea nu? no offence acuma, este o problema f serioasa de atitudine specifica romanului.
putina economie n-a stricat niciodata la nimeni (desi io personal urasc substantivul asta din cauza profilor de liceu si de faculta).

mare atentie. nu toti profii trebuie bagati in aceeasi oala. inca romanai da olmpici internationali de certa valoare, cam la orice disciplina. nota bene: daca la craiova exista astfel de cadre didactice nu inseamna ca e la fel peste tot.

bafta la faculta

#10
violentandblue

violentandblue

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 05.01.2003
Eu nu stiu nici acum ce vrei sa zici cu reactii la oxidare (?), dar am terminat liceul (desi n-ar fi trebuit) si sunt si student (de parca ar conta). Nu conteaza notele si nici ce stii  sa reciti din manual conteza doar ce ai in cap, cum poti filtra si folosi informatii din varii surse. Cunosc si eu niste olimpici internationali. La chimie. Una a ajuns in America si nu a inteles de ce ia ea note mai mici decat punk-istul cu creasta facuta verde fosforescent (poate nu stia sau nu a fost invatata sa GANDEASCA?). Iar celalalt nu se poate adapta societatii americane, ajungand sa spuna din propria lui experienta ceea ce eu putema afirma doar deductiv.

#11
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003
Pentru violetandblue: Ai incurcat putin borcanele. Cred ca ai vrut sa spui Ministerul Educatiei si Cercetarii! Te-ai gindit probabil la Ministerul Culturii si Cultelor...

Da, hipercorectitudinea ne-ar indemna sa scriem Ministerul Educatiei si AL Cercetarii si Ministerul Culturii si AL Cultelor, dar limba se modernizeaza pe zi ce trece, you know, iar greseala tinde sa ia locul regulilor.

Tot pentru violetandblue: Acuzatia legata de spaga e valabila in orice domeniu. Oricum, in Educatie asa-zisa spaga reprezinta un mizilic fata de adevaratele spagi pretinse si primite in alte domenii mai "grase".

#12
violentandblue

violentandblue

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 05.01.2003
Pentru Allex. Recunosc incurcarea de borcane. Nu hipercorectitudinea ma indeamna la critica, ci normele actuale ale limbii romane. Asa cum mai exista "pe care", asa mai exista si acordul articolului posesiv genitival cu regentul, si oinstitutie a statului nu poate incalca (?) regula stabilita chiar de el. Iar spaga in educatie nu reprezinta un mizilic pentru ca se perpetueaza. Unii dintre cei care azi au dat spaga maine vor fi profesori si ii vor invata pe elevii lor kkturi si, bineinteles, sa dea spaga. trebuie terminati.l

#13
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003
violetandblue, pentru anticoruptie s-a infiinta Parchetul National Anticoruptie. Nu ca as fi convins de eficacitatea lui, dar uite ca exista!

Fenomenul pe care il descrii e prezent in societate de peste 10 ani, asa ca nu sint noutati. Eu nu am dat spaga inca - sa fiu fericit? -, dar recunosc faptul ca mai las bacsisuri.

Probabil ca unii mai dau spaga si din dorinta de a-si rezolva problemele ocolind legile si regulamentele. Cei care sint pusi in situatia de a primi deseori primesc (motive pentru gestul lor exista).

Chestiunea coruptiei e complexa si nu o poate epuiza nici un forum, chiar daca am scrie o viata...  :oK:

#14
violentandblue

violentandblue

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 05.01.2003
Nu era vorba de anticoruptie. fiecare liceu cu renume "bun" incearca sa si-l pastreze (impicand si spaga). Eu si sora-mea am terminat acelasi liceu la distanta de 3 ani. Eu am dat spaga doar pentru o materie (sport), iar sora-mea pentru toate. Chestie de generatie. Multi stiu ca parchetul national anticoruptie este o frectie. La picior de lemn. Cum  spui si tu, Allex, chestiunea coruptiei este una complexa, dar, aici, este si adiacenta. Ma bucur pentru tine ca nu a trebuit sa te umilesti niciodata dand spaga.

#15
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003
Umilinta nu e cel mai potrivit termen. Trebuie separati cei care doresc sa dea spaga si cei care sint nevoiti sa dea spaga. In primul caz, cei care dau spaga sint fericiti. In al doilea, depinde... unii se simt umiliti, altii sint furiosi, etc.

violetandblue, ce intelegi prin spaga? Bani (cash) sau cadouri (asa-zisele atentii)?

Daca te referi la atentii, acelea sint deja o traditie si nu cred ca pot determina decisiv un profesor sa favorizeze pe cineva... Un parfum sau un set de oale de inox in minus sau in plus nu inseamna mare lucru pentru nimeni.

#16
violentandblue

violentandblue

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 05.01.2003
Bani. Si oalele sunt tot bani.  Si parfumurile. E vorba de mentalitate. Kalimera. Suntem niste retarzi fanarioti nenorociti.

#17
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003
Banuiam eu... Daca te plingi de banii bagati in nimicurile indesate de parinti in sacosele profesorilor nu mai vorbim de "coruptie"!

Daca ti s-ar fi pretins si ai fi dat bani cash era cu totul altceva... Asa, dai ceva - un lucru marunt - fara sa ti se ceara, astepti o favoare anume si apoi te plingi de coruptie. Cine e coruptul? Tu ca dai sau el ca primeste? Legea incrimineaza ambele parti.

#18
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003
Printre altele, te rog fii mai atent la cuvinte! "Sintem"? Nu cred ca e cazul sa-i bagi pe toti in aceeasi oala (cu tine)!!!   :nu:

"Retarzi fanarioti nenorociti"? Unul dintre moderatorii acestui forum au mai zis-o o data ieri: "Pe aici se gindeste si dupa aceea se posteaza!"  :ciocan:

Daca vrei sa utilizezi acelasi registru, te rog reorienteaza-te catre COLTUL SUPARATILOR!  /very_mad/

PS: De unde a pornit discutia si unde s-a ajuns...

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate