Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Ardei
Last Updated: May 07 2024 16:15, Started by
Alin1me
, Feb 05 2014 18:24
·
36
#2252
Posted 28 July 2016 - 21:20
Pai in afara de castraveti, care sunt cei mai basinosi, ardeii sunt cultura cea mai afectata de acarieni, dintre astea comune...
|
#2255
Posted 29 July 2016 - 09:43
Doua intrebari am si eu: daca a cultivat cineva ardei gras Barbara imi poate confirma daca e adevarat ca trebuie rariti ardeii pentru a obtine ardei mai mari? Imi spunea deunazi cineva care cultiva pentru piata ca a avut si el soiul asta si au trebuit rariti pentru ca fructifica abundent.
Si a doua intrebare: ce le trebuie ardeilor pentru a avea pulpa groasa? Am incercat ieri pe cativa ardei kapia, gras, gogosar care erau mai uratei si am constatat ca sunt inca subtirei in cane.. Banuiesc ca e soiul/hibridul in primul rand, asta nu mai am cum sa schimb. Hrana ma intereseaza acum. Pana acum au avut balegar fermentat pus iarna si incorporat cu motosapa, Italpollina la plantare, Kristalon galben dupa plantare, kristalon 18-18-18 acum vreo doua saptamani si ma gandesc sa le mai dau o tura dupa aceea trec doar pe kristalon maro. Am mai dat si Cropmax de vreo doua ori. |
#2256
Posted 29 July 2016 - 13:23
Apai cîte le ai dat tu....ai mei doar viseaza la asa ceva.
rdv 55 cu ce i ai bilonat ?? |
#2258
Posted 29 July 2016 - 21:10
cotzi, on 29 iulie 2016 - 09:43, said:
.... daca a cultivat cineva ardei gras Barbara imi poate confirma daca e adevarat ca trebuie rariti ardeii pentru a obtine ardei mai mari.... Mai putine fructe pe planta=fructe mai mari! Numa` ca Barbara nu fructifica asa de abundent ... dupa doi ani am renuntat la soiul asta! cotzi, on 29 iulie 2016 - 09:43, said:
..... ce le trebuie ardeilor pentru a avea pulpa groasa? Le trebuie o genetica "buna"! ... degeaba torni cu cisterna diverse ingrasaminte ... degeaba canta Shakira printre randuri .... genetica dicteaza! |
#2260
Posted 31 July 2016 - 01:23
Fara intentii de luat la intrecere, pentru ca azi a tras o ploicica si mi-a incurcat planurile, cateva pozulici din colectia mea de ardei...
Attached Files |
|
#2261
Posted 31 July 2016 - 07:08
Prairie fire la ghiveci
uploadfromtaptalk1469941720154.jpg 104.86K 74 downloads uploadfromtaptalk1469941729270.jpg 89.9K 75 downloads |
#2262
Posted 31 July 2016 - 09:06
Bravo voua! Ce frumuseti aveti toti acolo. Noroc ca nu a mai postat altcineva ca epuizam cota de like-uri.
La mine e jale mare la ardei. Ofilire la greu la Kaptur, Potomac si Bibic. Singurii care rezista sint Jalapeno. Gata cu ardeii pentru mine. Ori sint eu prea prost sa ii duc la bun capat ori nu le prieste in zona si buna pace. Tratamente au avut, apa cat trebuie picurata si alte alea. Asta e.... Adi, cat de usturat e focul ala de preerue si cate fire ai acolo? Edited by Hapygarden, 31 July 2016 - 09:08. |
#2263
Posted 31 July 2016 - 12:25
Am trei fire într-un ghiveci și două în celălalt... de usturat nu știu ce să zic, fiecare cu papila lui dar mie mi se par usturați la limită cu otrăvitori.
|
#2264
Posted 02 August 2016 - 12:05
Dragi colegi, cum azi ma simt in mood-ul de update, va prezint si rezultatele (partiale) la cultura de ardei din acelasi solar (jumatatea sudica)
Concluziile de pana acum: - ardei kapia: cand dai de Potomac, uiti imediat de "Pasarila lati-lungila". mult-prea laudatul Kaptur. Multam fain, rid! - ardei gogosar: la fel, cand dai de Bihar, uiti de ceilalti, multam fain, rid! - ardei gras: am primit de la megane, care la randul lui a primit de la un mebru SP (dar care da mult mai rar pe aici, in ultima vreme) niste fire de "ardei in 4 lobi". Le multumesc amandurora pe aceasta cale. Cand/daca voi afla denumirea reala, voi da reject la Red Knight - ardei iute: Hot Portugal: ori soiul asta are probleme, ori solarul meu nu i-a indeplinit conditiile, dar nu-l mai pun anul urmator. O buna impresie a lasat ardeiul iute "Buzau" primit de la prietenul jumborom, caruia ii multumesc cu aceasta ocazie (a dat la multi colegi de pe SP dupa vizita lui la institutul cu pricina, dar eu numa' anu' asta m-am invrednicit sa-i pun). Nu are "bestiosenia" lui Maya (~ 300k Scovilles), dar nici moleseala lui Chorbajiiski (avea dreptate parintele, nu trebuia sa-mi pierd vremea cu el, dar, deh, le-am facut pe plac parintilor). Bibic, asa cum au spus si altii: mic, harnic & iertator/flexibil cu perioada de cules. Dar nu stiu daca voi continua cu el, mama se plange ca n-are pulpa groasa, pentru umplut, cu toate ca eu credeam ca tocmai din astia se pun pentru umplut ... O alta surpriza faina vine de la "loteria vizelor/americana": anul asa am incercat un ardei kapia de la fratii nostri de peste Atlantic, Sweet Sunset F1. Dulce (dupa nume) si aromat, cu pulpa groasa, mai lunguiet decat Kaptur sau Potomoc, dar nu asa de mare in diametru .. ma mai gandesc pana la toamna-iarna Edited by qwertysecret, 02 August 2016 - 12:06. |
#2265
Posted 02 August 2016 - 21:58
Ardei Nikita a cultivat cineva?. Am vazut azi in piata si arata foarte bine, doar ca nu se gaseste la plic mic. As avea sanse sa iau cativa ardei pt seminte sa fac un F2?
|
|
#2266
Posted 02 August 2016 - 22:24
#2267
Posted 03 August 2016 - 09:31
cotzi, on 29 iulie 2016 - 09:43, said:
Si a doua intrebare: ce le trebuie ardeilor pentru a avea pulpa groasa? Anul asta am vad ca productie buna la ardei iuti pe balcon. Golden greek sunt plante monstruoase, cu multi ardei deformati destul de mari (10cm+), cu carne foarte subtire si coaja tot subtire, cred ca se preteaza la gratar cel mai bine, o sa incerc. Sunt numai foarte putin iuti, olecuta cat sa se simta, ceea ce e bine pentru mine. Si Jalapeno TAM (facuti de Texas university), mai putini iuti cica ca aia normali, dar mie tot cam iuti mi se par, am fost surprins de cat de productivi sunt. Au avantajul ca planta nu face mai multe flori decat duce si apoi sa se scuture. Din cauza asta planta nu e asa mare (o treime sau mai putin din golden greek), carnosi cum trebuie sa fie si coaja subtire. Edited by zipcode, 03 August 2016 - 09:31. |
#2268
Posted 06 August 2016 - 20:01
Ardei Jalapeno TAM si Golden Greek. Recolta de pe cate o planta de pe balcon (poza cu jalapeno e mai veche, acum ar trebui sa se faca mai multi pe planta aia, care nici nu e prea mare).
Attached FilesEdited by zipcode, 06 August 2016 - 20:04. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users