Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Obiecte vechi și inutile car...

Mentenanta Acoperis

Cheder deteriorat , zgariat, cum ...

Laptop HP 15-AF001NQ, AMD E1-6015...
 Blat de bucatarie lungime 4,60 m

Termostat incalzire si racire

Configurare retea cu modem Vodafo...

Curtea Penala Internationala soli...
 Sunt obligate bancile sa opteze p...

Pensie anticipata partiala cu cer...

Subscriptii

Cat ar costa acest poster, se poa...
 Cum sa scapam de sobolani?

Alser Forest SA a dat teapa de 1,...

COD Eroare ABS ( Ford Mondeo MK5 )

Implanturi dentare clinici Consta...
 

Casa lu' Papanini de la Valcea

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1431 replies to this topic

#37
papanini

papanini

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 794
  • Înscris: 11.10.2012
Nu are nimeni nicio parere?

#38
szg

szg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,114
  • Înscris: 08.02.2013
Sa "scurgi" apa de ploaie direct in panza freatica n usuna prea bine , dar sa o pui intr-un putz care mai are 1-2 m pana la panza freatica e mai decent . Acel 1-2 m sa faca un minim de filtrare.
Cei 4kw (Pa) ar trebui sa-ti fie suficienti pt. santier. Dupa santier poate ca ti-ar trebui mai mult. Cere si tu o marire si mergi cu o lista de consumatori care sa dovedeasca asta.

#39
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,308
  • Înscris: 17.03.2009

View Postpapanini, on 17 februarie 2014 - 13:45, said:

Nu are nimeni nicio parere?
@Cere o putere de 10-16kw,ti se va da ca solutie un bransament trifazat cu un cablu tras ca in desen.
@Pe monofazat nu o sa poata sa-ti dea mai mult,posibil nu se poate incarca cablul existent mai mult,din el au si vecinii,,si daca tot iti cer CU si autorizatie de constructie pt bransament,opteaza pt solutia de mai sus.
@Nu pot sa ma abtin si sa nu te intreb ,de ce nu te-ai consultat cu cineva de specialitate din zona ta ,inainte de a incepe demersurile.

Attached Files

  • Attached File  4.png   2.03MB   105 downloads


#40
papanini

papanini

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 794
  • Înscris: 11.10.2012
@szg - da, e mai buna solutia ta pentru apa de ploaie

@anaki - m-am consultat chiar cu cel ce o sa faca si bransamentul. m-am gandit ca e de ajuns ... se pare ca nu, plus m-a luat de fraier (prima data mi-a spus ca in zona nici macar nu e trifazic )

multumesc pentru raspunsuri

#41
inu1711

inu1711

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,184
  • Înscris: 23.03.2008
Daca vrei, pot sa-ti trimit pe PM datele de contact pentru cel care mi-a facut mie hartiile pentru CEZ si lucrarea de bransament.
Eu am trifazic, putere aprobata 15 kW. Pret instalare 2700 lei, cu vreo 300 lei mai putin decat au propus cei de la CEZ.

#42
papanini

papanini

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 794
  • Înscris: 11.10.2012

View Postinu1711, on 17 februarie 2014 - 19:05, said:

Daca vrei, pot sa-ti trimit pe PM datele de contact pentru cel care mi-a facut mie hartiile pentru CEZ si lucrarea de bransament.

Ti-am dat pm. Mersi!

#43
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,308
  • Înscris: 17.03.2009

View Postpapanini, on 17 februarie 2014 - 18:43, said:

@anaki - m-am consultat chiar cu cel ce o sa faca si bransamentul. m-am gandit ca e de ajuns ... se pare ca nu, plus m-a luat de fraier (prima data mi-a spus ca in zona nici macar nu e trifazic )
Depune cerere pt un nou ATR,de preferinta prin cineva care cunoaste reteaua din zona,si care stie ce putere poate sa-ti obtina..

#44
papanini

papanini

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 794
  • Înscris: 11.10.2012

View Postanaki, on 19 februarie 2014 - 11:59, said:

Depune cerere pt un nou ATR,de preferinta prin cineva care cunoaste reteaua din zona,si care stie ce putere poate sa-ti obtina..

Situatia s-a schimbat un pic. Unul din vecini vrea sa mute stalpul de curent de la el de pe teren (transformatorul). Dupa ce va face asta, o sa ma bransez la trifazic. Un singur bransament, permanent. Deocamdata astept sa se termine operatiunea de mutat stalpi.

Banuiesc ca la trifazic se da o putere minima instalata mai mare decat mi-a dat mie in solutie (cei 5kW) nu?

#45
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,308
  • Înscris: 17.03.2009

View Postpapanini, on 19 februarie 2014 - 20:11, said:


Situatia s-a schimbat un pic. Unul din vecini vrea sa mute stalpul de curent de la el de pe teren (transformatorul). Dupa ce va face asta, o sa ma bransez la trifazic. Un singur bransament, permanent. Deocamdata astept sa se termine operatiunea de mutat stalpi.

Banuiesc ca la trifazic se da o putere minima instalata mai mare decat mi-a dat mie in solutie (cei 5kW) nu?

@O vrea el sa mute stalpul cu transformatorul pe el,dar sa vedem daca si poate suporta costurile,ca nu e deloc simplu si ieftin,iar durata aprobarilor, daca vor fi,este mare.Eu te sfatuiesc sa obtii de acum ATR-ul, e mai bine pt tine.
@Se da un minim de 9-10 kw

#46
papanini

papanini

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 794
  • Înscris: 11.10.2012

View Postanaki, on 20 februarie 2014 - 08:04, said:

@O vrea el sa mute stalpul cu transformatorul pe el,dar sa vedem daca si poate suporta costurile,ca nu e deloc simplu si ieftin,iar durata aprobarilor, daca vor fi,este mare.Eu te sfatuiesc sa obtii de acum ATR-ul, e mai bine pt tine.
@Se da un minim de 9-10 kw

Din ce am inteles de la vecinul ce vrea sa mute stalpul, astepta (la trecut)  doar topirea zapezii pentru inceperea lucrarilor ... Cand o sa le inceapa efectiv nu stiu dar era destul de hotarat sa mute stalpul.
O sa obtin un ATR pentru trifazic (pentru racordare la mono ma costa 3900 de lei - lucrarea a fost distribuita de sistem probabil unei firme agreate si care a dat pretul asta)
Daca nu se rezolva racordarea pana incepem constructia, o sa iau curent de la vecinul din spate.

#47
papanini

papanini

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 794
  • Înscris: 11.10.2012
Am si planul de situatie. In scurt timp o sa termine arhitectul treaba. Mai trebuie proiectul de rezistenta si echipa de constructori :)
Arata bine terenul, nu? A, dupa ce termina arhitectul de "pozitionat" constructia, o sa ajunga la teren inginerul ce va face studiul geo.

Am primit o oferta interesanta (nu de la firma, de la cineva care vroia sa isi faca casa dar a renuntat si vinde materialele)
Caramida siceram de 30 la 170 mc (are 65 de mc)
Si fier beton la 2.9 lei kg

Attached Files



#48
papanini

papanini

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 794
  • Înscris: 11.10.2012
Am dus la arhitect ridicarea topo si incadrarea. Saptamana viitoare o sa am toate planurile la indemana.
M-am uitat un pic peste ele, arata bine. Am vazut chiar si un necesar de beton si fier beton. 85 metri cubi de beton cu 8700 kg de fier la o adancime de fundare de -1,2 m (se poate modifica dupa studiul geo). Pentru 211 mpc cu placa si peste etaj este ok zic eu.

Saptamana viitoare o sa am toate detaliile.
Am incercat sa fac niste randari 3d, mai am de lucru la ele ...

Desre siceram nu zice nimeni nimic? Apropo. Pentru impamantare 4x40 platbanda zinc cu 6 tarusi, nu?

Attached Files

  • Attached File  PO.png   569.34K   138 downloads


#49
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
Daca nu zice nimeni nik inseamna ca e ok...

#50
papanini

papanini

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 794
  • Înscris: 11.10.2012

View PostBodCasa, on 09 martie 2014 - 13:44, said:

Daca nu zice nimeni nik inseamna ca e ok...

Asta nu poate decat sa ma bucure :) Posted Image

#51
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
Ai vazut ca au fost totusi 16 descarcari...deci...fi pe pace!;)!

#52
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
Vorba lui Bod, daca era ceva rau acolo erai jumulit deja!
(eu doar chibitesc)

#53
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
Vio e patit....Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

#54
papanini

papanini

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 794
  • Înscris: 11.10.2012
Testul suprem va fi cand voi posta planurile de rezistenta. Mai e un pic ... Posted Image (sper sa raman cu ceva "pene" pe mine Posted Image )

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate