Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 

Câte planete locuibile există în Sistemul Nostru Solar ?

- - - - -
  • Please log in to reply
63 replies to this topic

#37
XORIAN_L

XORIAN_L

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,205
  • Înscris: 01.10.2009

View PostYOUR_GOD, on 07 ianuarie 2014 - 14:38, said:

Pamantul are atmosfera, se afla aici de muulti ani, este stabil, este viu, activ geologic. Nu exista comparatie intre un bolovan plutitor si o planeta asemeni pamantului.
Evident ca nu poti locui pe asteroid asa cum este el in strarea actuala. Trebuie procesat si transformat intr-o camera presurizata cu aer si izolata termic. Compozitia aerului, umiditatea, temperatura, lumina interioara (care nu trebuie sa difere de cea naturala de pe Terra). etc., sunt reglate de aparate si computere. Este adevarat ca nu poate fi exact ca pe Terra, dar se poate apropria foarte mult. Daca ne vom limita la Pamant, atunci civilizatia se va plafona tehnologic. Prin evadarea in spatial nesfarsit, populatia poate creste nelimitat, iar specia umana poate supravietui cat universul.

#38
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010
Si privelistea..aoleu..cosmar. In fine, din punctul meu de vedere, bolovanii plutitori nu reprezinta o optiune, in orice centura s-ar afla ei.

#39
XORIAN_L

XORIAN_L

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,205
  • Înscris: 01.10.2009
Cu privelistea ar fi intr-adevar o probema, desi suprafata pe cap de locuitor ar fi destula, si ceva vegetatie. Pesajele ar putea fi obtinute cu display-uri 3d fara ochelari, care sa reproduca imaginea pana la a nu putea fi deosebita de una reala (dincolo de pragul subliminal). Asa ai posibilitatea sa schimbi peisajul din telecomanda.
Totusi ai si avantaje fata de Pamant. Dat fiind ca micro-climatul este controlat, ai fructe si legume tot timpul anului. Nu ai probleme cu buruieni sau insecte nedorite. Peretele gros al coloniei te apara de radiatii fiind deci ferit de cancerele de piele. Calitatea aerului poate fi la fel ca in paduri, bogat in oxigen.

Edited by XORIAN_L, 07 January 2014 - 18:38.


#40
Astro-Liv

Astro-Liv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 864
  • Înscris: 06.01.2014
Cred ca este prea devreme sa vorbim despre cazare pe Neptun sau Pluton, dar pina pe Marte, se vede ca avem sanse. Dorim sa gasim o cale de schimbare a vietii si a unui loc mai MARE, datorita inmultirea noastre pe pamint si posibilitatii distrugerii acesteia. se i-au masuri ptr. salvarea acestei specii, pe alte planete.

Quote

Voi inca credeti ca am evoluat pe aceasta planeta?
Eu inca cred ca suntem urmasii degenerati sau hibrizii unei nave esuate pe aceasta planeta, iar semenii nostri asteapta sa atingem un grad de civilizatie care sa le permita sa intre in contact cu noi.
Si eu sint de acord cu ce se scrie aici. Unde sa vedeti ce elicoptere si alte lucruri interesante normal necunoscute piana atunci, isi au prezenta in desenele Greciei, pe piramide etc. Sint niste carti minunate de citit pe tema asta. Ajungem chiar la concluzia ca am venit de pe ... alta planeta. Cel putin unii. Posted Image  In Norvegia, s-a facut un tunel/buncar, in care s-au introdus toate samintele posibile de pe pamint, ptr. o posibila supravietuire subterana, in cazul unei catastrofe pamintene. In final ce va face soarele, ne va ...arde, sau ne va ingheta ? Cel putin s-a anunta ca nordul Germaniei are 10 grade acum, in ianuarie... record de iarna.

View PostNero-d, on 07 ianuarie 2014 - 08:39, said:

@Adm
ce-ai fumat frate? da-ne si noua!
cum sa crezi asa ceva? Posted Image

marte e cea mai apropiata de ce ar trebui... totusi, ce sa teraformezi la ea fara apa si oxigen???
nu am inteles de unde ploi toxice pe marte

@andromedaX
sunt oceane dar sunt de metan si sunt inghetate!
planetele alea uriase sunt si destul de usoare ca sunt din gaz
Apa a fost pe MArte si nu e nevoie de oxigen in sensul ca nu vei STA pe Marte, cu imbracamintea ta normala. Ci in statii in care ti se va infiltra aerul si apa. Dar cred ca se stie deja asta.

Ploi toxice au fost si pe pamint (rarae bineinteles), unde sa vedeti cum au fost masinile... dapa-i plaminii nostrii. Sigur cum nu toti cunoastem sanctuoary, nu se cunoaste nici de ploile toxice de pe Marte. Si totusi ar trebui, ptr. ca deja robotul Curiosty, s-a intors in 2012 de pe Marte. Marte are pe suprafata lui un praf f. fin si toxic, care este suflat si plouat de milioane de ani pe el. Tema este ca, cei care vor ajunge pe Marte, chiar daca vor purta costume si vor sta in statii special amenajate, au o mica problema. Sa li se lipeasca acest praf de costum si astfel sa fie adus in incinta statiilor. Este atit de fin, de greu va sta jos, in statie si asa se va ridica si il pot inhala persoanele sau pot bloca filtrele de aer si apa din statie. E stil praful de pe luna, adus de Apollo. Daca praful toxic il inhalati de pe Marte se amesteca cu apa din plamani si asa ve-ti avea o substanta chimica, negativa organismului. Marre mai are si un metal, stil ghips, care nu e toxic, dar nu e bine sa-l inhalati ptr. ca se depune pe plamini,e  ca si praful de carbune cu care au probleme minerii.

Aici sint ploile toxice de fier, cupru, etc. de pe pamint din 2010. http://saccsiv.wordp...e-metale-grele/
Iar aici aveti in romaneste despre Bas Landstorp si persoanele care posibil, se vor duce pe Marte. http://www.mondonews...ul-de-pe-marte/
Si aici restul de la NASA, tot in romaneste: http://science.hotne...a-anii-2030.htm

Edited by Astro-Liv, 07 January 2014 - 19:08.


#41
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
si caii sunt verzi pe pereti... iar campii sunt batuti cu gratie
ce-mi place...

#42
Astro-Liv

Astro-Liv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 864
  • Înscris: 06.01.2014
Nero personal, Nu cred ca sint cai verzi pe pereti. Daca altii stau pe canapele si la internet, altii i-au premii Nobel si stiu sa explice anumite lucruri si chiar sa EVOLUEZE pina si in spatiu/univers. Dar poate in 2025 tot aici o sa fim, sa-i vedem pe ...Marte ! Mai stii ? Uneori invatam ca nimic nu-i imposibil daca ....VREM ! Iti las ploaia de diamante de pe Saturn si Jupiter deocamdata  http://stirileprotv.....html....  si atmosfera planetelor de la Observatorul astronomic amiral Vasile Urseanu. Ceva se mai invata. http://www.astro-urs..._atmosfere.html

Nu stiu daca ati vazut planeta descoperita, care este numai din diamante ? Este fenomenala, poate revin cu o fotografie.

Vad ca nu pot edita din nou. Aici e ploaia de diamante, sus nu s-a inregistrat corect.. http://stirileprotv....ter-studiu.html

Iar aceasta este luna, luata prin filtre de culori, cind nava spatiala a trecut prin sistemul pamint-luna, pe data de 8 12 1992. http://astronomy.met...onatsthema.html

Edited by Astro-Liv, 07 January 2014 - 19:57.


#43
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
Posted Image
colegule... atata timp cat nu stim cum functioneaza un gandac de bucatarie (nu zic de creerul uman)
nu-ti dai seama ca nu prea exista motive rationale de a coloniza "spatiul" atata timp cat exista planeta pamant? (not now, not ever)
vrei adrenalina sau mediu ostil? gasesti si pe pamant cate vrei... vrei "space mining"? e doar un vis... sunt destule mistere de elucidat si aici pe pamant
cantarind avantajele (zero) si dezavantajele, vei constata ca nu merita
aia care iau premii  nobel si stiu sa explice anumite lucruri... la ce le foloseste... la cata saracie si incultura e pe planeta... crezi ca merita invastitia in colonizarea spatiului?!?
think again!
da-ti frau liber imaginatiei... nu-i nici o problema... atata timp cat constientizezi ca e doar imaginatie si nimic altceva (altfel devine patologic)
ce crezi e alegerea ta :)

Edited by Nero-d, 07 January 2014 - 20:12.


#44
Astro-Liv

Astro-Liv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 864
  • Înscris: 06.01.2014

Quote

aia care iau premii  nobel si stiu sa explice anumite lucruri... la ce le foloseste... la cata saracie si incultura e pe planeta... crezi ca merita invastitia in colonizarea spatiului?!?
Personal cred ca este cea mai mare EVOLUTIE a speciei umane si anume aceea de a putea LOCUI pe o alta planeta si a salva aceasta specie umana, numita OM. E ca un viitor al copiilor nostri... nu stiu daca ai pune aceeasi intrebare cind va veni vreo raza...solara/explozie, peste tine si nu ai unde sa te ...ascunzi ! Sigur este si intrarea lui Pluton in varsator Posted Image peste citiva ani, va duce tehnologia la limite fenomenale... adica nu numai vom sta sa vorbim pe internet, dar si vom INTRA in el direct. Dupa tine care ar fi cea mai spectaculoasa evolutie a omului ?

Nu stiu daca cunosti cite lucruri neexplicabine fenomenale, sint pe lumea asta. Ai vazut sirenele date de National geografic, ca existente pe planeta in final ? Dupa atitia ani si-au deschis gura, insusi biologii marini din expeditii. Ce video au si ce explica, la cum se face totul pe ascuns, este de nedescris. Exista o carte, se numeste: Cum matematica explica lumea, de James Stain...,ce mistere explicabile, ce trucuri posibile pe lumea asta exista, ai sa crezi ca noi ceilalti sintem un ...nimic. Nu exista premiu Nobel ptr. matematicieni, ce ironie,,,cu toate ca in viata matematica e totul, sa zicem. Exista insa premiul Fields care se da la fiecare 4 ani, numai la matematicieni SUB 40 de ani insa si care au descoperit algoritme, etc...dar nu poti totusi, sa-ti hranesti copii cu acest premiu.

#45
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007
Pai 2. Pamantul si Luna. Se mai zice ca si Soarele ar fi chipurile locuit, dar eu nu cred.

Edited by Clovis, 07 January 2014 - 21:25.


#46
whitewizard

whitewizard

    Softpedist pana la moarte!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,070
  • Înscris: 07.05.2006

View PostandromedaX, on 06 ianuarie 2014 - 22:17, said:

In urma noilor descoperiri din astronomie si a unor reconsideratii asupra posibilitatii de migratie a omului in afara Terrei, m-am hotarat sa enumar cateva habitate extraterestre care sunt posibile case pentru umanitate.

Am ajuns sceptic in ceea ce priveste calatoriile interstelare, de aceea mi-am reorientat privirea spre Sistemul Nostru Solar.

Nu am renuntat la ideea colonizarii altor sisteme stelare, dar consider ca aceasta se va realiza complet diferit decat ne este prezentat in majoritatea filmelor de anticipatie, mai exact ma gandesc la drone cu IA conduse prin duplicate mentale digitalizate ale unor persoane umane, ma gandesc la transmiterea acestor duplicate direct pe hard, prin laseri direct de pe pamant eventual ca up-date si schimb de informatii unire cu constiinta originala duplicata realizand trairi paralele, ...

Dronele vor zbura prin spatiu cu cca. 10% din viteza luminii pe cand organicii vor zbura in staza criogenica doar cu viteze de maxim 1-3% din viteza luminii, ceea ce inseamna ca un zbor-drona pana in cel mai apropiat sistem stelar (Alpha Centauri aka Rigil Kentarus) aflat la o departare de doar 4,3 ani lumina de Terra, ar dura cca. 40-60 de ani doar zborul dus; ... iar organicii ar calatorii cca. 400-600 de ani pana la acelasi sistem stelar.

Oricum sa nu ne imaginam ca toate aceste fenomene ar fi disociate unele de altele, de fapt duplicatele digitale vor zbura cu viteza luminii sau prin inseparare cuantica chiar instantaneu, astfel ca dupa cca. 70 de ani dronele ajunse in Alpha Centauri ar fi facut deja mai multe schimburi digitale cu Terra si cu organicii si cu alte drone aflate pe Pamant sau pe drumul astral intre cele doua sisteme stelare, mai exact dupa cateva secole de zbor organicii vor fi trait deja in virtual pe planetele din Alpha Centauri si chiar vor fi contribuit la teraformarea acestora, mai precis ei vor fi ajuns in virtual in Alpha Centauri dupa cca. 70 de ani desi fizic abia vor fi iesit din Sistemul Nostru Solar.

Aceste lucruri nu trebuie sa ne surprinda deoarece intreaga civilizatie umana va deveni nemuritoare la nivel de indivizi si duplicata in virtual la infinit.
Majoritatea vor traii existente paralele prin drone-avatari in natura si virtual, in timp ce partea lor biologica va sta ferita mai mult in staza criogenica.



Revenind la inceputuri iata ca dispunem de trei tipuri de habitate planetare:

A.) Planete teraformabile;
B.) Planete glaciare avand areal teraformabil;
C.) Planete telurice avand areal teraformabil subteran.

A.) Mercur?, Venus, Marte, Ceres?, Europa, Ganimede, Calisto, Titan, Enceladus?, Triton, ...???!!!
B.) Ceres, Enceladus si alte cateva zeci de planete sau chiar milioane daca luam Centura lui Kuiper si Norul lui Oort;
C.) Mercur, Marte?
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/flhRzFryjWM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#47
andromedaX

andromedaX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 981
  • Înscris: 15.10.2013

View PostXORIAN_L, on 07 ianuarie 2014 - 18:36, said:

Cu privelistea ar fi intr-adevar o probema, desi suprafata pe cap de locuitor ar fi destula, si ceva vegetatie. Pesajele ar putea fi obtinute cu display-uri 3d fara ochelari, care sa reproduca imaginea pana la a nu putea fi deosebita de una reala (dincolo de pragul subliminal). Asa ai posibilitatea sa schimbi peisajul din telecomanda.
Totusi ai si avantaje fata de Pamant. Dat fiind ca micro-climatul este controlat, ai fructe si legume tot timpul anului. Nu ai probleme cu buruieni sau insecte nedorite. Peretele gros al coloniei te apara de radiatii fiind deci ferit de cancerele de piele. Calitatea aerului poate fi la fel ca in paduri, bogat in oxigen.

Exista mai multe lucruri care ar putea ingreuna foarte mult lucrurile si pe care majoritatea noastra nu le-au luat in seama, iata cateva aspecte:

Asteroizii si planetele mici pot dispune de depozite-toxice la suprafata deoarece acestea fie nu au fost diluate in oceane de apa lichida, fie nu au fost capturate intr-o crusta magmatica autoregeneranta, fie spre miezul acestora datorita gravitatiei precum are Pamantul.
Ma refer aici la depozite radioactive de uraniu, sau depozite de sulf, arsenic, cianuri diverse, ...

Pana chiar si pe Marte exista depozite de dioxid de carbon de suprafata sub forma unor calote glaciare polare ce sa mai vorbim dincolo de acesta, avem satelitul lui Jupiter, Io, acesta este uscat si plin de sulf la suprafata, poate chiar lunile joviene Europa, Ganimede si Calisto ascund in subteran oceane lichide de apa cu acid sulfuric, cianuri, amoniac, CO2 si CO2.

S-ar putea ca in final sa ramanem cu micuta planeta Ceres si nici aceasta nu este sigur, in rest probabil raman in discutie locuri sterpe dar macar "neotravite" precum Mercur, Venus si Marte care presupun o teraformare laborioasa.

#48
XORIAN_L

XORIAN_L

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,205
  • Înscris: 01.10.2009

View PostandromedaX, on 22 ianuarie 2014 - 08:43, said:

Exista mai multe lucruri care ar putea ingreuna foarte mult lucrurile si pe care majoritatea noastra nu le-au luat in seama, iata cateva aspecte:
Tocmai ca procesarea asteroizilor o consider singura sansa de ne raspandi in alta parte decat pe Terra. Asteroidul nu se poate folosi ca atare, ci materiile prime de pe el prelucrate si transformate in semifrabricate. Acestea la randul lor reprezinta materialele de constructii pentru mici astronave cu gravitatie artificiala centrifugala, dar cu suprafata de locuit foarte mare, de cel putin un hectar pe cap de locuitor. Un astfel de mini-oras nu ar trebui sa aiba mult de 3000 locutori.

#49
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
si marmota...


intrebarea era despre planete si despre sistemul nostru solar
sau poate tu te referi la asteroizii din centura? aia care se ciocnesc cat e ziua de lunga? (si ziua e lunga acolo la ei) si care multi sunt din gheata?

mici astronave? de 3000 de hectare locuibili? keep dreaming bro Posted Image
nu vezi ca suntem abia in stadiul de nanosateliti?

Edited by Nero-d, 22 January 2014 - 13:36.


#50
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,825
  • Înscris: 10.12.2006
Tristul adevar pentru idealisti ca Astro-Liv e ca intretinerea vietii e, in momentul de fata, de 1000 ori mai ieftina oriunde pe Pamant decat in oricare alt loc din spatiu care credeti voi ca ar fi cel mai usor locuibil.

Spre exemplu, el zice ca pe Marte nu vei putea sta in imbracamintea ta normala (recunoaste si el asta) si ca vei locui in statii unde ti se va infiltra aer si apa.
dar
Pamantul are suprafata solida in proportie de 29% (71% oceane), insa omul nu ocupa decat 1% din acea suprafata, restul e desert, amazon, antarctica.

Unde e mai usor sa construiesti un bunker metalic, pe Marte sau in mijlocul desertului? Cum ai putea sa justifici efortul si cheltuielile unei baze pe Marte cand poti face baza aia aici la o fractiune din pret.

#51
CorneliuRos

CorneliuRos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,296
  • Înscris: 05.11.2011
Din cate stiu eu americanii au trimis in spatiu un telescop special pentru a descoperii planete la fel ca noastra, in alte sisteme solare.  Pana acum a ajuns la vreo 10 sau 11 planete descoperite.

Planeta noastra are o pozitie foarte buna in sistemul nostru solar nici prea aproape de soare si nici prea departe , campul magnetic este mare reusind sa nu incasam asa multi asteroizi si meteoriti precum alte planete .

#52
XORIAN_L

XORIAN_L

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,205
  • Înscris: 01.10.2009

View PostNero-d, on 22 ianuarie 2014 - 13:29, said:

sau poate tu te referi la asteroizii din centura? aia care se ciocnesc cat e ziua de lunga? (si ziua e lunga acolo la ei) si care multi sunt din gheata?
Ce sanse sunt sa se ciocneasca doi asteroizi din centura? Distanta medie dintre ei este de 5 milioane kilometri. Circumferinta Pamantului are doar 300.000 km. Daca un asteroid de 1 km l-ai micsora la scara cat o boaba de mazare, cel mai apropriat vecin ar fi la 50km.

View PostNero-d, on 22 ianuarie 2014 - 13:29, said:

mici astronave? de 3000 de hectare locuibili? keep dreaming bro Posted Image
Sunt zeci de mii de asteroizi cu diametre mai mari de 1km.

View PostNero-d, on 22 ianuarie 2014 - 13:29, said:

nu vezi ca suntem abia in stadiul de nanosateliti?
Normal ca tot ce ridici pe orbita de la sol este scump din cauza energiei necesare scoaterii din groapa de potential gravitational al unei planete.

Edited by XORIAN_L, 22 January 2014 - 20:55.


#53
andromedaX

andromedaX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 981
  • Înscris: 15.10.2013
Problema nu este decolarea de pe alte planete ci "exodul" de pe Terra, ... de fapt niste dirijabile-racheta ar rezolva acest aspect foarte usor.

Aceste dirijabile-cosmice construite din super-materiale s-ar putea ridica usor in cosmos si ar putea porni lejer spre alte planete cu mii de persoane la bord la un singur zbor.

Asteroizii au o gravitatie simbolica, dar si resursele lor sunt limitate.

Dirijabilele cosmice ar dispune de propulsoare plasmo-ionice, de un scut-plasmo-iono-magnetic capcana pentru jetul propulsor astfel ca scutul s-ar regenera datorita jet-propulsiei, iar o buna parte din elementul propulsor din jet ar putea fi reintrodus in sistemul propulsor capturat fiind prin scutul energetic de care dispune astronava.

Un etaj special al dirijabilului ar fi compus dintr-o floare-oglinda-LASER de tipul celor proiectate de SUA in timpul "Razboiului Rece" in cadrul proiectului "Star Wars", acest putand orbita in jurul Soarelui la o anumita distanta si "fabricand" fascicule LASER-plasma pentru a fi trimisi spre nava-sursa pentru a o accelera in interiorul Sistemului Solar.

De asemenea acest etaj-energetic poate dispune de un scut plasmo-magnetic din sursa solara si care ar imbogatii bateriile-fisionucleare de la bord, deci ar actiona precum un reactor de imbogatire a metalelor radioactive.

Cineva pe acest forum dadea credit fuziunii nucleare dar intr-un mod special, un fel de reactii nucleare simple si care necesita un consum energetic mare (Soarele), dar devin profitabile pe aceste astronave.

In filmul SF Pandorum se prezinta asemenea astronave care zboara secole intregi catre planete asemenea Terrei aflate la multe zeci de ani lumina distanta de Pamant si fac acestea ducand mii de persoane in staza criogenica.

#54
Astro-Liv

Astro-Liv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 864
  • Înscris: 06.01.2014

View PostSfPetru, on 22 ianuarie 2014 - 19:13, said:

Tristul adevar pentru idealisti ca Astro-Liv e ca intretinerea vietii e, in momentul de fata, de 1000 ori mai ieftina oriunde pe Pamant decat in oricare alt loc din spatiu care credeti voi ca ar fi cel mai usor locuibil.

Spre exemplu, el zice ca pe Marte nu vei putea sta in imbracamintea ta normala (recunoaste si el asta) si ca vei locui in statii unde ti se va infiltra aer si apa.
dar
Pamantul are suprafata solida in proportie de 29% (71% oceane), insa omul nu ocupa decat 1% din acea suprafata, restul e desert, amazon, antarctica.

Unde e mai usor sa construiesti un bunker metalic, pe Marte sau in mijlocul desertului? Cum ai putea sa justifici efortul si cheltuielile unei baze pe Marte cand poti face baza aia aici la o fractiune din pret.
Mai intii sint o- EA, dar nu-i nimic sint normale  Posted Image  de acest gen pe site. Si din pacate nu spun eu tema cu imbracamintea, ci specialistii. Intretinerea vietii e de 1000 de ori mai ieftina pe Pamint ? Ptr. o paret a ei, insa. Poate va referiti la cei care au ...mancare pe masa. Daca ati sta in Africa ca subnutrit, nu stiu daca ati pune aceleasi cuvinte pe acest site. Dar de ce sa ma duc pina in Africa .... am impresia ca in Romania, de la inceputul anului 2014, s-au nascut vreo 500 si ceva de copii din care 322, daca nu ma insel, au fost parasiti. Stiti cumva motivul ? Dar o sa vedem si noi in viitor, cit vom plati un orez sau o piine !

Iar cei care se vor duce pe Marte nu vor plati NIMIC. Si nici nu vor fi supusi la plata finantei de pe Pamint, cit vor trai acolo. Totul va fi platit de cei care incearca sa faca posibila aceasta ... incercare. Si macar daca ar ramine astfel si acolo pe Marte.... adica de a nu PLATI nimic ca locuitor al ei. Interesant este insa, de ce nu va fi posibila intoarcerea pe Pamint. Motivul, ne arata ce inseamna sa fii Om si sa ai ...slabiciuni.

Si nu conteaza ce suprafata are pamintul si daca omul ocupa 1% din suprafata asta. Tema este ca atunci cind va veni o catastrofa, nu intereseaza cit de mare e pamintul, ci daca va mai exista/adica supravietui, acest 1% pe care il ocupa OMUL pe el. Nu cred ca sa inteles tema, de a locui pe alta planeta. Nu punem discutia, UNDE este mai usor de a construi un buncar, ci UNDE este mai imposibila catastrofa unei planete, ptr. a rezista acest buncar in final. Se vorbeste deja, ca Pamintul este predisus unei catastrofe, nu stim inca de ce fel. Oricum specialistii au anuntat, ca acest an, 2013 a fost  ultimul calduros. Din 2014, SOARELE va intra in hibernare. Se va duce la culcare, deci nu va mai avea aceeasi energie. Le este frica, ca posibil, vom avea un sir de ani, foarte reci. Stil perioada 1675- 1715, parca, unde daca veti citi, ve-ti intelege cite sau intimplat atunci.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate