Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Bazin colectare apa de ploaie

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#37
De-LuX

De-LuX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 770
  • Înscris: 23.03.2011
Mie nu mi-a trebuit supapă de sens:-). Dupa cum am spus, am sorb iar sorbul are si supapa. La ce-ti trebuie butelie daca n-ai nevoie de hidrofor? Presiunea ramane intre sorb (in cazul meu) si robinet, iar presostatul opreste pompa cand închid robinetul sau dusul din capul furtunului. Dealtfel, daca folosesti si aspersoare, hidroforul mai mult  încurcă deoarece cand ai 3 cand 1,5 si stropeste aiurea. Asa ai aceeasi presiune încontinuu. Am  doua pompe care merg asa de ani buni...

#38
kamikz

kamikz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 581
  • Înscris: 04.08.2006
sa incerci sa montezi un filtru pe sensul de alimentare al rezervorului, ajunge o sticla de plastic cu fundul taiat in care indesi un tifon . Astfel mare parte a impuritatilor raman afara si o sa ai si apa mai limpede.

#39
zyx_sprite

zyx_sprite

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 27.01.2008
Salutare

Ideea mea dupa cateva zile de cautari este urmatoarea (nu vreau sa fac reclama nimanui, doar ca aici am gasit o solutie la indemana)  :
pompa submersibila pentru ape murdare cu flotor ( de ex. asta : http://http://pompe-submers...drenag-550.html ) = 285 lei - poate iau o pompa mai ieftina
+
automatizare cu presostat si un mic vas de expansiune ( de ex asta : http://http://pompe-submers...electronic.html)  (http://http://www.italtecni...=4&cat=1&prd=48) = 325 lei cu TVA

total = 610 lei cu TVA - solutia asta ar incapea la fix in gura rezervorului

montajul sa fie ca in poza [ http://www.italtecnica.com/allegati/1_2_1393227611.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Nu sunt sigur de un lucru : am vazut ca majoritatea pompelor au iesirea pe teava de 1'' sau mai mare , tubulaturile pe care le-am tras eu sunt de 20mm, adica mai mica.
Poate influenta functionarea pompei ?

Acum ca am vazut si care sunt ideile voastre ma gandesc si la alte solutii mai ieftine .

#40
De-LuX

De-LuX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 770
  • Înscris: 23.03.2011
Va merge "gatuita" si mai mult ca sigur la 41 m +coturi+ T...vei avea debit mic.

#41
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Nu va merge bine niciodata.

Daca ne uitam la caracteristicile pompei respective ni se spune ca are INALTIME MAXIMA DE POMPARE = 7 M . Asta inseamna ca in momentul in care inchizi robinetul, presiunea maxima pe care o poate face pompa respectiva pe conducta este de 0,7 bar. Cum presostatul nu va fi chiar linga pompa, se mai pierde putin, iar cum datele astea tehnice mai sunt date si putin din burta, o sa te trezesti ca pompa respectiva in realitate nu va scoate mai mult de 0,5 bar. Asa ca nu stiu cum ai putea regla presostatul sa opreasca pompa la 0,5 bar. De pornit la cit sa o porneasca ? La 0,1bar ? Sau la 0 bar ? Trebuie o pompa mult mai puternica.

@zyx_sprite, teava pe care o ai deja trasa este cuplata la bazin ? Unde anume este cuplata ? La baza rezervorului ? Mai poti face un camin undeva ca sa ajungi la teava ingropata ca sa ai unde baga o pompa sau alte chesti ?

Pentru colectarea apei de ploaie de pe acoperis exista niste filtre care se pun pe burlan (tevile verticale) si care separa frunzele de apa. Frunzele le arunca afara si permite doar apei sa plece mai departe. Ceva de genul urmator:
Attached File  filtru burlan.jpg   42.48K   9 downloads Attached File  filtru burlan 3.jpg   6.11K   10 downloads Attached File  filtru burlan 2.jpg   26.08K   9 downloads

Da o cautare pe google " filtru burlan " si selecteaza imagini ca o sa gasesti o gramada de modele.

#42
tcaciucmihai

tcaciucmihai

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 02.03.2007
Salutare!
Reinvii putin acest subiect prin a va spune ca am achizitionat de curand un bazin de 10000 l circular din fibra de sticla in care voi colecta apa de ploaie de pe un acoperis de 150 de metri.
Apa va fi folosita pentru udat prin curte si in cazul in care nu se va deteriora as folosi-o si pentru un wc si o masina de spalat.In cazul in care va ploua mult am si canalizare si cu o pompa voi deversa surplusul in canalizare pentru a nu inunda vecinii.
Bazinul va  fi bagat in pamant la  2.5 m el avand diametrul de 2 m.Va fi acoperit cu pamant 50 cm si apoi pavaj.Are o gura de vizitare pentru a putea intra in el pentru curatare in dreptul careia voi face un mic camin de beton pentru a avea acces la gura de vizitare.
Voi duce prin pamant cu tub de pvc de 110 tevile pana la intrarea in bazin unde o sa-i pun o sita ceva pentru a nu permite frunzelor, altor impuritati solide sa intre in bazin si pe care sa le pot curata de acolo.Praful ce se va transforma in mal nu am idee cum il pot impiedica sa intre, insa atata timp cat se lasa la fund nu ma deranjeaza avand in vedere ca ma pot baga in el sa il curat la o perioada.
Am vreo sansa sa fac ceva util cu acest mic proiect sau muncesc degeaba si fara rost?

#43
tcaciucmihai

tcaciucmihai

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 02.03.2007
Salutare !
Am achizitionat de curand un bazin din fibra de 10000 l circular care a fost gandit zic eu pentru a fi ppzitionat pe verticala intrucat are un capat plan si unul bombat.
Eu vreau sa-l ingrop la 2.5 m adincime dupa care voi pune 50 cm pamant si pavele deasupra pentru a colecta apa de ploaie de pe un acoperis de 150 m.
Ca strat suport voi pune 15-20 cm nisip pe care il voi tasa inainte de a baga bazinul.Intrebarea mea este daca, pe orizontala, bazinul suporta greutatea apei si a pamantului pus deasupra cat si un autoturism care va mai parca ocazional deasupra sau risc sa cedeze?
De grosimea peretilor bazinului nu prea am cum sa-mi dau seama insa pare destul de gros.Orice parere este binevenita.Multumesc.

#44
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Modul de ingropare a rezervorului depinde foarte mult de sol, adica de cit este de compactat solul actual, daca ai sau nu pinza freatica in zona, sau daca solul este sau nu predispus la "alunecari de teren". Masina este exclus sa o parchezi deasupra, ca risti sa se sparga rezervorul, mai ales daca nu este plin cu apa. Atita timp cit nu torni placa de beton deasupra, daca bazinul nu este plin cu apa, orice greutate suplimentara va duce in final la deteriorarea lui.

Daca solul este tare, faci o groapa cu 30-40cm mai mare decit rezervorul. Pui pe fundul gropi ~20cm de nisip dupa care asezi bazinul si-l umpli 40% cu apa si-l lasi sa se aseze. Pe linga el incepi sa bagi treptat umplutura (nisip) in straturi de maxim 50cm si tot compactezi umplutura. Cind ai ajuns la jumatate, mai bagi apa. Alternezi umplerea rezervorului cu adaugarea de umplutura si tasarea acestuia.

Daca solul nu este tare, poti adauga ciment in nisip ca sa faci un soi de sapa semiumeda.

Daca ai pinza freatica ridicata, aproape de fundul gropi, trebuie prima data sa torni o placa de beton si dupaia sa asezi rezervorul si eventual sa-l ancorezi de placa.

Daca amplasezi rezervorul intr-un sol foarte umed (adica daca stai aproape de cursul unui riu), trebuie sa-i faci buncar din beton. Sau zidit cu boltari de ciment in care sa torni beton.

-------
Grosimea peretilor nu prea conteaza ca oricum daca te urci cu picioarele pe el ai sa vezi ca se "indoaie". Rezervoarele nu sunt gindite sa suporte o sarcina foarte mare si se indoaie foarte usor. Se presupune ca stau cam pline cu apa si din caza asta pamintul asezat peste ele nu le "indoaie". Ca daca ar fi goale, urgent se deformeaza.

#45
tcaciucmihai

tcaciucmihai

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 02.03.2007
Solul este destul de compactat pentru ca parchez masinile deasupra si nu au fost facute sapaturi pe acolo.
Groapa ma gandeam s-o sap manual,nu din motive financiare,ci pentru ca buldoexcavatorul iti face un crater imens fara dimensiuni precise si mai ales de o forma cum o da Domnul.Manual ii dai o forma corecta cu dimensiuni mai precise , insa din pacate cred ca e prea mult de munca, atat ca efort si ca durata de executie.Nu am idee ce varianta este mai viabila.
In legatura cu amplasarea sa inteleg ca dedesubt pun un strat de 20 cm nisip tasat urmand ca apoi , dupa amplasare ,atat pe capete cat si pe laterale sa bag doar nisip simplu concomitent cu umplerea progresiva cu apa si doar deasupra sa pun 40-50 cm pamant pe care sa-l mai completez cand se mai lasa.Pavelele le voi pune la anul cand solul va fi bine stabilizat.
Cu parcatul deasupra trebuie evitat chiar si cand este plin cu apa sau doar cand este gol.Acesta va fi amplasat la o distanta de 1.5 m de fundatia casei,iar in acea zona voi face un acoperis deschis de dimensiuni mari 12×6 m unde vor avea loc si auto.Sub acest acoperis in zona bazinului voi face o mica magazie 2×6m pentru scule si chestii usoare ce nu streseaza bazinul.
Mai trebuie sa  gasesc si un sistem de filtrare sa-l montez la intrarea in bazin,nu la fiecare burlan ca e mai scump, pentru a evita patrunderea impuritatilor mai mari, ca milul tot va intra si se va depune pe fund.
Multumesc pentru ajutor si cum ma apuc de treaba revin cu informatii si foto.

#46
adi_stezar

adi_stezar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,286
  • Înscris: 28.11.2011

View Posttcaciucmihai, on 07 mai 2014 - 14:37, said:

Voi duce prin pamant cu tub de pvc de 110 tevile pana la intrarea in bazin unde o sa-i pun o sita ceva pentru a nu permite frunzelor, altor impuritati solide sa intre in bazin si pe care sa le pot curata de acolo.Praful ce se va transforma in mal nu am idee cum il pot impiedica sa intre, insa atata timp cat se lasa la fund nu ma deranjeaza avand in vedere ca ma pot baga in el sa il curat la o perioada.
Aici eu recomand sa pui un bazin/butoi mai mic de 2-300l la intrare iar toata apa de pe acoperis sa intre in acesta, iar de aici sa treaca in butoiul mare prin ceva sita. Daca pui direct sita risti ca aceasta sa se infunde in mijlocul furtunii si sa-ti refuleze burlanele, nu foarte placut. Asa poate rezolvi partial si problema malului ce se va decanta in mare parte in primul bazin ce poti sa-l pui cumva mai accesibil sa poata fi curatat usor. Eventual la acesta ai putea pune 2 iesiri, una prin sita care sa mearga in bazinul mare si una mai sus care sa mearga in canalizare. In caz ca sita se infunda, excesul de apa sa mearga pe canalizare in loc sa-ti refuleze in curte Posted Image. Desi asa exista riscul ca daca canalizarea se infunda tot rahatul vecinilor o sa-ti vina inapoi in bazin si sa-ti polueze apa. Aici trebuie sa analizezi avantaje si dezavantaje Posted Image

View Posttcaciucmihai, on 07 mai 2014 - 14:37, said:

Am vreo sansa sa fac ceva util cu acest mic proiect sau muncesc degeaba si fara rost?
E discutabil, depinde ce cauti, economie financiara sau sa devii mai ecologic? Economie nu prea faci ca la cat te-a costat bazinul + toata manopera acopereai costul apei pe 20 de ani ... dar pe de alta parte e mai ecologic asa ceva. Totodata unii spun ca apa de ploaie e ff buna pentru masina de spalat haine, necontinand calcar nu trebuie sa mai folosesti solutii anticalcar. Totodata se zice ca hainele se spala mai bine daca apa nu e dura.

Eu mi-am facut bazinul de care spuneam la inceputul topicului si din toamna pana acum am adunat cam 4000l (nu stiu daca am pierderi, e posibil dar pentru mine e suficient). Apa arata foarte bine, limpede ca lacrima ... mai sunt unele impuritati de la insectele ce raman pe acoperis insa cu o sita simpla la sorb se filtreaza acestea foarte bine. A trebuit totusi sa pun clor in bazin deoarece apa avea un miros neplacut, probabil de la bacteriile ce se dezvolta acolo, insa cu putin clor dispare complect mirosul si cum am zis, apa e foarte limpede.

Apropo, in caz ca nu ti-ai facut deja calculele, de pe 150mp de acoperis, la nivelul precipitatiilor din Romania ar trebui sa aduni undeva intre 80 si 120 mc de apa annual. La 4lei pretul unui metru cub de apa (apa + canal) economisesti intre 320 si 480 lei anual. Acum daca it calculezi cat te costa toata instalatia poti sa estimezi cam in cat timp iti recuperezi investitia, de cand devine profitabila ... (calculele sunt in variant ideala. Realistic vorbind va fi mai putina apa deoarece tu o sa ai multa apa cand nu ai nevoie de ea (toamna - primavara) si putina apa cand ai nevoie de ea (vara), asa ca foarte probabil in periada cu multa ploaie tu va trebui sa mai arunci din apa colectata pentru a nu se umple bazinul)

Edited by adi_stezar, 21 May 2014 - 13:01.


#47
dhaneey

dhaneey

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,693
  • Înscris: 25.10.2007
pun si eu o intrebare de om prost:
Apa de ploaie ar putea fi trimisa in fantana ( dupa o filtrare de impuritati ) pt a economisi costul cu bazinul?
Apa fiind ulterior utilizata pt udatul gradinii si uz casnic ( apa pt toaleta / dus /  masina de spalat rufe / nu vase )

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate