Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

intamplare cu un sofer handicapat

- - - - -
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#37
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
Io cand traversez ma uit de pe bordura.  Daca-s doar trei masini care vin, si-n spatele lor e liber, ma dau un pas in spate, ca sa treaca aia linistiti, si traversez pe urma.  Daca-i coloana, astept doua masini mai distantate ca sa cobor de pe bordura, sa nu fortez coloana la frana din scurt.  Apoi se vede clar cand soferul te-a vazut si-ti acorda prioritate, asa ca nu mai astept sa vad masina oprita in fata mea.  Dar nici nu m-arunc pe trecere, ca "io-s suveran".   :death:    Cand vad masina incetinind, traversez.  Si, cum zicea si mai sus cineva, multumesc din cap si trec repede, fara sa alerg.  Si-s atent si la ce-ar putea veni pe langa masinile oprite, nu trec precum berbecul.

Toate astea mi se par de bun-simt.  Si de instinct de conservare.
N-am avut, astfel, niciodata probleme.  Nici sa ma cert cu vreun sofer, nici sa ma loveasca / sperie vreo masina.

#38
xtremdriving

xtremdriving

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,327
  • Înscris: 18.06.2006

View PostBarboso, on 04 septembrie 2013 - 12:46, said:

Io cand traversez ma uit de pe bordura.  Daca-s doar trei masini care vin, si-n spatele lor e liber, ma dau un pas in spate, ca sa treaca aia linistiti, si traversez pe urma.  Daca-i coloana, astept doua masini mai distantate ca sa cobor de pe bordura, sa nu fortez coloana la frana din scurt.  Apoi se vede clar cand soferul te-a vazut si-ti acorda prioritate, asa ca nu mai astept sa vad masina oprita in fata mea.  Dar nici nu m-arunc pe trecere, ca "io-s suveran".   Posted Image Cand vad masina incetinind, traversez.  Si, cum zicea si mai sus cineva, multumesc din cap si trec repede, fara sa alerg.  Si-s atent si la ce-ar putea veni pe langa masinile oprite, nu trec precum berbecul.

Toate astea mi se par de bun-simt.  Si de instinct de conservare.
N-am avut, astfel, niciodata probleme.  Nici sa ma cert cu vreun sofer, nici sa ma loveasca / sperie vreo masina.

da, sunt de bun simt pt romanica. afara daca te-ai postat pe bordura, imediat opresc.

#39
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
In mare parte e si vina pietonilor.  
I-as impusca in cap pe aia care coboara pe trecerea de pietoni ca sa vada mai bine daca vine autobuzul / tramvaiul.  Si nu-s chiar putini.  Dupa ce tu opresti si le faci semn sa treaca, ei se urca inapoi pe bordura.   :death:
Dupa doi ametiti de-astia iti cam bagi lula si nu mai opresti pt aia care stau pe bordura.  De pe bordura n-au prioritate.

Si de foarte multe ori ma uit in oglinda, dupa ce trec, si vad ca Gigelu' de pe bordura nu traverseaza, desi in spate nu mai vine nici o masina.

#40
test_driver

test_driver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,693
  • Înscris: 30.01.2006
Mai, daca pietnul e pe bordura in dreptul trecerii de pietoni, nu esti obligat sa opresti, ci doar sa reduci la 30 de km/h. Daca a atins partea carosabila atunci trebuie sa opresti. Si tot din ciclul asta, nu trebuie sa mreduci la 30 km/h daca nu e nici un pieton in zona care vrea sa treaca. De aia si pietonii au obligatii. Se pun la bordura, se asigura putin, apoi ating carosabilul, si incep sa traverseze cand s-au oprit masinile. Evident, atingi carosabilul dupa ce te asiguri ca ai fost vazut, adica masina a inceput sa reduca (spre aia 30 km/h.). Dar cum in romania nu ne invata nimeni sa trecem strada, si pana si multi gabori nu stiu cand si de ce se reduce la 30/50 oras/afara, mai e cale lunga, pana atunci or sa tot fie oameni care ies din curte direct in strada alergand ca el e pe trecere, si (l)useri care militeaza pentru suveranitatea pietonlui pe trecerea de pietoni. Asta e fratilor, pana la urma, cu cat mai putini cu atat mai bine. Ochii inchisi si pas alergator, din fundul curtii, direct pe trecere.

#41
NightWish72311

NightWish72311

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 106
  • Înscris: 26.12.2013
Daca esti enervat de cum merge pietonu' claxonezi sau o turezi dracu' pe loc,nu pornesti sa-l lovesti.Acu' cateva saptamani eram cu tata intr-o parcare si ieseam din ea.Una se pusese fix in mijlocu' drumului(la propriu,statea acolo),belea ochii spre o biserica si se inchina.Dupa ce a terminat si-a vazut (foarte relaxata) de drum.Nici nu s-a obosit sa mearga pe cel mai scurt drum spre trotuar,a luat-o pe oblica...

Edited by NightWish72311, 27 November 2016 - 15:20.


#42
vacaroz

vacaroz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 810
  • Înscris: 16.02.2008

View PostJosef_Mengele, on 24 august 2013 - 19:36, said:

Eu daca as fi stiut numarul as fi aflat al cui e, as fi gasit masina, si as fi ales intre bagarea bulangiului la porcbagaj, sau casunarea la fata locului, in functie de circumstante!

Daca esti flower power, poti sustine ca respectivul a vrut intentionat sa te accidenteze si depune plangere penala pt tentativa de omor, masina este considerata arma letala!


Nu esti pe autostrada gutane, normal ca mergi incet pe ultima banda daca vrei sa faci stanga, mai stiu eu un carici cu clasa c care in timp ce eu depaseam el flashuri, flashuri, sa ma dau de pe sosea sa treaca el, cand m-am dat nu l-am lasat, i-am dat talpa, aveam un S de 6 litri. El se tot chinuia sa ma faca taranul...

Eu am vazut copiii ce se jucau pe marginea drumului si au fugit inspre sosea, el nu i-a mai vazut de mine! Stii cum a sarit rromusu in aer? ziceai ca e la trambulina asa l-a aruncat!

In tot acest proces nu a semnalizat o secunda stanga cum e civilizat, cand vrei sa depasesti si te astepti ca altii sa te lase!
pe tine te enerva ca mare mahar ce esti tu, cu ditamai S ul de 6 litri, are curajul un nesimtit si borat pe deasupra sa te depaseasca. si cum tu ai o prestanta, si ceva gade de aparat, a trebuit sa i arati tu ca poti sa fii multiplu de 10 mai incapabil decat el.
sincer astfel de persoane as vrea sa le vad infipte in pomi din metru in metru. dar dc in pomi.... n au gresit cu nimic. in stalpi, prapastii si sa bubuie din senin!
in tarile civilizate, daca tu faci o depasire, si altul ajunge in spatele tau sa depaseasca, tu te dai. asa fluidizezi si traficul pentru ca cel din urma mereu va deschide drumul si te comporti si civilizat in trafic. dar unde nu e cap.... te ajuta capacitatea motorului. logic.

pe threadul asta multe caractere se arata. d aia suntem unde suntem si ne omoram ca prostii prin trafic si pe urma urlam ca nu suntem noi de vina, ci drumul, traficul, alti participanti, puterea divina, karma si alte balarii. doar noi suntem stas
legal nu poti face nimic sa grabesti un pieton. eu unul sincer jur ca n am vazut pe nimeni sa stea de vorba in mijlocul trecerii de pietoni, sa si faca rugaciunea sau sa se lege la sireturi. asa ca nu va inteleg pe voi astia care nu puteti avea rabdare 3-5 secunde in plus (3 secunde cu indulgenta daca drumul are 3 benzi si ala e schiop, tot nu dureaza o vejnicie sa traverseze)si culmea, sa mai ai si tupeul sa fii revoltat! in general nu inteleg pe toti idiotii care ii tot fute grija ce fac ceilalti participanti la trafic.

#43
calinkgb

calinkgb

    "United Gashka" mobile team

  • Grup: Moderators
  • Posts: 75,844
  • Înscris: 15.08.2008
Realizezi ca raspunzi unui post de 4 ani, al unui user banat... :P
Ma rog, chestia cu banarea posibil sa nu stii, da' data postului e clar vizibila :)

#44
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002

View Postvacaroz, on 21 ianuarie 2017 - 17:24, said:

...
.. eu unul sincer jur ca n am vazut pe nimeni sa stea de vorba in mijlocul trecerii de pietoni, sa si faca rugaciunea sau sa se lege la sireturi. asa ca nu va inteleg pe voi astia care nu puteti avea rabdare 3-5 secunde in plus (3 secunde cu indulgenta daca drumul are 3 benzi si ala e schiop, tot nu dureaza o vejnicie sa traverseze)si culmea, sa mai ai si tupeul sa fii revoltat! in general nu inteleg pe toti idiotii care ii tot fute grija ce fac ceilalti participanti la trafic.

inseamna nu ai condus suficient ...de fapt e sigur, dupa cum pui problema
sau doar eu am suficient ghinion sa-l intalnesc pe cel care se opreste fix in fata masinii, pe trecere si sa butoneze la telefon.. claxon si incepe sa gesticuleze, ca e pe trecere! (am dat chiar de vreo 2-3 din acestia care scriu povesti pe trecerea de pietoni)
si pe cel care traverseaza, trece prin fata masinii oprite sa-i dea prioritate, mai da 2 pasi si apoi se intoarce brusc si o ia la goana inapoi, tot prin fata masinii care tocmai pleca de pe loc..
pe cel cu sireturi nu l-am intalnit, dar am dat de varu'sau care isi regla curelele de la role fix pe trecere, in mijlocul strazii.. si imi zambea tamp, cu o fata de "ce vrei ba, sunt pe trecere.."

nu mai zic de cei care stau pe trecere si.. asteapta, si le dai prioritate, si ei se uita si tu le faci semn sa treaca, si ei dau din umeri... si in final se dau 2 pasi inapoi, pe trotuar - sunt gramada, ca lacustele

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate