Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Dumnezeu si slabiciunea umana

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
191 replies to this topic

#181
io_

io_

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 15.07.2013

View PostPhobos, on 15 iulie 2013 - 18:56, said:

Si atunci ajungem la explicatia budismului, care le imbina pe amandoua, fara sa se contrazica:

Dumnezeu este tot ceea ce exista. Poti sa spui ca Dumnezeu exista sau ca nu exista, ambele sunt adevarate si nu se contrazic.

Dumnezeu exista dintotdeauna si va exista la nesfarsit. Tot ceea ce are un inceput, are si un sfarsit. Ceea ce nu are inceput, nu poate avea nici sfarsit.  Dumnezeu in schimb nu are nici inceput si nici sfarsit.

Posted Image
GREȘIT ! Este o afirmație panteistă insuficientă, făcută de păgîni.
Dumnezeu ține totul și a făcut totul prin Voia Lui.
Dar afirmația respectivă sugerează că Dumnezeu ar fi totuna cu universul,
adică Creatorul ar fi egal cu Creația, ceea ce este FALS  și diavolesc.

Edited by io_, 16 July 2013 - 07:45.


#182
zerobitsunt

zerobitsunt

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,930
  • Înscris: 14.01.2011

View Postio_, on 16 iulie 2013 - 07:44, said:

Creatorul ar fi egal cu Creația, ceea ce este FALS  și diavolesc.
Creatorul a creat totul dar este si omniprezent

#183
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View Postzerobitsunt, on 16 iulie 2013 - 10:50, said:

Creatorul a creat totul dar este si omniprezent
Nunu, Habibulahnezeu l-a creat pe Dumnezeu, dar nu-mi cere sa-ti demonstrez, uite-te la tot in jurul tau, e dovada clara si neindoielnica ca Habibulahnezeu exista dintotdeauna este totul si omniprezent si omnipotent si omleta de patent si vitamina C cu lapte ce cauta frate topicuri de scranteala mentala pe aria de editoriale?

Edited by criztu, 16 July 2013 - 18:17.


#184
zerobitsunt

zerobitsunt

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,930
  • Înscris: 14.01.2011

View Postcriztu, on 16 iulie 2013 - 18:15, said:

Habibulahnezeu l-a creat pe Dumnezeu, dar nu-mi cere sa-ti demonstrez, uite-te la tot in jurul tau,
(abia acu citesc mesaju-probabil credeai pana acu ca e SMECHERIE ce mi-ai zis)
1. eroarea de nume
indiferent cum numesti TOT ALA E.
daca te nasteai in China ce faceai?
2. eroarea de "care-i creatoru"
insinuezi ca si Creatoru e facut de altcineva?
lumea vorbeste de Cel care a fost dintotdeuna de ce te prinzi asa greu?

#185
kim1

kim1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,393
  • Înscris: 15.05.2012
de ce nu exista "teroristi" "atei", care sa arunce in aer bisericile tuturor religiilor?Posted Image

#186
abc2011ro

abc2011ro

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,870
  • Înscris: 17.09.2011
Aaa... deci asta inseamna ateism ? Violenta ? Parca voi ateii va laudati ca n-aveti nevoie de niciun zeu pentru a avea morala. Vad ca defapt nu e asa.

Oricum, pentru a avea o divinitate, e nevoie sa existe o structura matematica suficient de complexa care sa dea nastere la procesari de informatii mult mai complexe decat in cazul nostru si voila: ai un zeu. Daca in cadrul acelei structuri exista o alta substructura ce reprezinta lumea noastra, faci astfel rost si de creatie. Sau poate nici nu ai nevoie neaparat de o noua structura matematica pentru lumea noastra. Daca cea care este zeul este mega-complexa, atunci si zeul poate procesa informatii atat de complexe, incat lumea noastra e doar un vis al divinitatii.

Bine, asta nu inseamna ca divinitatea ar fi ceva bun. Dar de existat, poate exista.

#187
noour

noour

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 27.01.2008

View Postkim1, on 24 iulie 2013 - 00:01, said:

de ce nu exista "teroristi" "atei", care sa arunce in aer bisericile tuturor religiilor?Posted Image


Mai sunt si teroristi care strang bani din productiile de droguri, pentru a-si atinge scopurile. Scopuri care nu prea au legatura cu religia ci mai ales cu superioritatea intre clanuri sau cu atentatele la adresa politicienilor sau  la adresa guvernelor.

Dar sa-ti raspund la intrebare: Nu toare religiile "creaza" teroristii religiosi ... si din cate religii exista ar trebui sa iti dai seama ca doar una poate fi adevarata:
-budistii zic ca daca atingi nirvana atunci nu  te vei mai reancarna...  dar sigur vei murii   (si cand esti sigur nu mai este nevoie sa crezi!)
-islamistii zic ca dupa moarte vei ajunge sa faci sex cu 72 de virgine zilnic, ca a doua zi ele isi recapata virginitatea, ( [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/jI_thFzNS0I?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]   )
probabil ca ele sunt sterile altfel nu ar putea face sex zilnic.
-crestinii cred ca va venii sfarsitul lumii dupa care toti vor reanvia si vor fi judecati. (Asta este ceva greu de crezut, dar celelalte religii ce la-am enumerat imi par dea dreptul caraghioase)

Oricum: Cum ai putea sa-ti inchipuiesti  ca este posibil ca sa fie adevarate doua sau mai multe religii ???

Edited by noour, 08 August 2013 - 19:14.


#188
noour

noour

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 27.01.2008
Cat despre ateisti, pana sa se dea ei cu parerea "ca exista sau nu exista" le-as aminti de primul lucru pe care D-zeu l-a zis dupa ce l-a făcut pe bărbat şi pe femeie:
(pe prima pagina din Geneza)

"Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!"

Gresala pe care o fac ateistii(si alti religiosi-creduli) este sa isi depaseasca limita si sa inceapa sa stapaneasca peste alti oameni.
Ateistilor!!! Voi nu ati auzit de sclavi? de robi ? de slugi? de iobagi lipiti pamantului?
Ateistilor!!! Voi nu ati auzit de soldati? Voi nu stiti ca soldatii nu au voie sa gandeasca? Voi nu stiti ca soldatii nu au voie sa dispuna de informatii despre ceea ce se intampla, exact ca sa nu poata lua decizii!
Ateistilor!!! Voi nu ati auzit de Hitler? Sau voi nu stiti ca al a vrut sa stapaneasca peste lumea intreaga?
Mie  miar convenii sa va vad cum va bateti cu pumnii in piept si sa va aud cum va  laudati ca nu credeti nimic , dar sa vad cu ochii mei ca parintii vostrii nu sunt niste trantori bancheri si camatari, sau alti inalti functionari ai statului ... ce traiesc din speculatii sau alte devieri de fonduri.

Edited by noour, 08 August 2013 - 19:45.


#189
noour

noour

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 27.01.2008
Cat despre ateisti, pana sa se dea ei cu parerea "ca exista sau nu exista", le-as aminti de primul lucru pe care D-zeu l-a zis dupa ce l-a făcut pe bărbat şi pe femeie:
(pe prima pagina din Geneza)

"Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!"

Gresala pe care o fac ateistii(si alti religiosi-creduli) este sa isi depaseasca limita si sa inceapa sa stapaneasca peste alti oameni.
Ateistilor!!! Voi nu ati auzit de sclavi? de robi ? de slugi? de iobagi lipiti pamantului?
Ateistilor!!! Voi nu ati auzit de soldati? Voi nu stiti ca soldatii moderni nu au voie sa gandeasca? Voi nu stiti ca soldatii nu au voie sa dispuna de informatii despre ceea ce se intampla, exact ca sa nu poata lua decizii!
Ateistilor!!! Voi nu ati auzit de Hitler? Sau voi nu stiti ca el a vrut sa stapaneasca peste lumea intreaga?
Ateistilor!!! Voi nu vedeti ca scopul bancilor este sa creeze falimente?,  si cel al societatilor de asigurarare este sa creeze cati mai multi hoti?
Mie  mi-ar convenii sa va vad cum va bateti cu pumnii in piept si sa va aud cum va  laudati ca nu credeti nimic , dar sa vad cu ochii mei ca parintii vostrii nu sunt niste trantori bancheri si camatari, sau alti inalti functionari ai statului ... ce traiesc din speculatii sau alte devieri de fonduri.


Apropo: aceeasi gresala o fac si mamicile cele "super iubitoare" care isi "iubesc" copii si dupa ce acestia se casatoresc. Ele ii "iubesc"pana la adanci batraneti, spre disperarea norei ei sau a ginerelui (dupa caz);
Toate animalele isi parasesc pui dupa ce acestia ating maturitatea.  Dar toate mamicile romance nu inceteaza sa isi sfatuiasca copii deja casatoriti. Nu stiu de ce ateii pomenesc de milioane de de ani de evolutie, nu este prea mult tinand cont de faptul ca  mamicile astea dau milioane de sfaturi pe zi? Nu confundati credinciosi crestini cu "credulii" crescuti de aceste mamici-dumnezei care au reusit sa isi faca odraslele sa creada ca pentru a-ti face o familie nu este indeajuns de doua persoane mature si de sex opus ci pe langa astea mai este nevoie si de gura si creierul ei.

Viata este prea frumoasa, fiecare are minte libera si este capabil sa descopere singur orice inselaciune. Cata vreme toti sunt capabili sa descopere o inselaciune inseamna ca D-zeu nu are niciun motiv sa se amestece. Mananci ce vrei, te casatoresti cu cine te accepta, planeta asta este prea frumoasa. Din pacate suntem zilnic bombardati de caraghiosi care viseaza ca toata lumea este proasta si ca toti  semneaza contracte deficitare daca aud de dolari si euro. Din pacate zilnic suntem bombardati de depravate bucuroase ca altii le cresc copii. Din pacate zilnic se strang fonduri si ajutoare medicale catre africanii care pe zi ce trece devin tot mai bolnavi. Din pacate zilnic se moare in razboaie... ca intotdeauna va exista cineva care sa se vrea rege si sa stea cu fundu la soare in timp ce se uita cum altii mananca de pe jos  si ii slugaresc lui.

Edited by noour, 08 August 2013 - 21:07.


#190
zdutzu

zdutzu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,383
  • Înscris: 23.02.2007
O singura remarca...atei...nu ateisti...just saying :|

#191
sqzme

sqzme

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 22.03.2013
Salut!. am citit si eu cateva pagini, si am nevoie de niste asa zise raspunsuri. In biblie nu scrie ca vom arde ci vom sta in intuneric si singuratate daca nu ne vom caii. Din asta rezulta ca iadul este format din intuneric total sa zicem asa...ok... Dar n-i se mai zice ca tot ce inseamna ingeri, arhangheli si toate astea provin din insusi Dumnezeu. Dar unul pe nume  Lucifer care inseamna lumina, era prea mandru de frumusetea lui, si chiar vroia sa-i ia locul Lui. De aceea El l-a izgonit. Din ratiunea mea, de ateu prost am dedus ca si Dumnezeu nu este perfect ci si el are partile lui negative.. si nici atotputernic caci ar fi dat erase la Luci... Deci care e treaba? Sincer eu am impresia ca noi suntem  niste jucarii daca e asa pusa treaba...Nu ma bag in restul discutiilor caci e inutil.... apropo de homoxexuali si chestii de genul.... anum mii de ani erau sclavi iar cand sa propus oferirea de drepturi acestora, chiar si biserica era impotriva... cu timpul  perceptia s-a schimbat.. asa o sa se intample si cu homosexualii... paretea mea...

#192
Denaly

Denaly

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 777
  • Înscris: 21.12.2012

View Postzerobitsunt, on 30 iunie 2013 - 19:24, said:

FALS. Raul exista DOAR in om. Nu-i omni-nimic. e doar in om.


E atât în om cât şi în locurile cereşti. Are atâta putere cât i se permite. Nu ai absolut nicio şansă să-l biruieşti singur.

View Postsqzme, on 29 octombrie 2013 - 23:08, said:

Sincer eu am impresia ca noi suntem  niste jucarii daca e asa pusa treaba...

Oamenii sunt nişte păpuşi dansate şi jucate din locurile cereşti.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate