Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...
 Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...
 Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!
 

Nu se va mai putea cumpăra teren agricol !?!

- - - - -
  • Please log in to reply
544 replies to this topic

#19
trestie-de-balta

trestie-de-balta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,505
  • Înscris: 24.01.2007
Restrictiile se vor aplica de la o suprafata minima, cateva hectare pana la 50, inca nu-i batut in cuie.
Si e foarte corect, ca persoana fizica e foarte greu de fiscalizat, iar firmele care vor face ce vor dori cu productia lor, macar vor plati impozit si TVA statului.

#20
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007
"Terenurile agricole dobândite prin cumpărare nu vor putea fi vândute pe o perioada de 10 ani de la cumpararea acestora. În plus, prevede propunerea lgislativă a a Executivului, acestea nu vor putea fi scoase din circuitul agricol pentru o perioadă de 20 ani de la cumpărarea acestora și nici introduse în intravilan prin PUG/PUZ pentru o perioada de 20 ani de la cumpărarea acestora.
De asemenea, cei care cumpără teren agricol, pe care este amplastă o infrastructură de irigaţii au obligaţia de a o menţine funcţională şi activă.
Încălcarea acestei legi va atrage răspunderea administrativă, contravenţională, civilă sau penală, după caz."
sursa: http://www.curieruln...de la cumparare

#21
allexecri

allexecri

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 10.08.2010
Nimic, dar absolut nimic, nu s-a făcut și nici nu se face în folosul cetățeanului. Deci, să mă scutească cu proiectele lor de lege. O șleahtă de hoți, a ajuns să își facă legi, de 23 de ani. Pentru cine? Pentru noi? Nu! Doar pentru ei! De ce? Pentru că îi lăsăm.
Eu din asta înțeleg un singur lucru: vor pământ și nu mai știu cum să pună mâna pe el. Atunci, sunt de părere că dacă îl vor cu atâta ardoare să dăm cu ei de pământ până le iese pe nas.
Toată lumea știe cum sunt luate majoritatea diplomelor în România. Să mă scutească! Mă abțin să mai dezvolt...

#22
ZDNEJ

ZDNEJ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 287
  • Înscris: 17.01.2013
Au spus studii agricole,adica facultate ori cursuri de calificare.Oricine poate face un curs de cateva luni,iar partea cu 10 ani e buna asa se elimina o parte din speculatori.

Ar fi bine sa Ii protejeze pe Romani,si sa limiteze straini cu mai mult capital sa cumpere teren foarte ieftin in Romania,asa cu cateva milioane se poate cumpara mii de hectare,oare cati Romani au macar 1 milion ? Ar fi bine sa ofere credite de stat fermierilor Romani pentru achizitionare de teren.

@allexecri Romania o tara de intelectuali,la cat costa sa faci o facultate in Romania iti dai seama de ce foarte multe persoane au o,,diploma'' ,sau mai multe, cred ca e la moda sa ai mai multe ,,diplome'' din acest punct incep toate probleme,daca ar costa mult mai mult sa faci o facultate nu cred ca vor mai fi atat de multi intelectuali someri,si nici idioti pe posturi de specialisti.

Edited by ZDNEJ, 13 June 2013 - 21:23.


#23
cflorin32

cflorin32

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 860
  • Înscris: 18.11.2011
Strainii au deja mii de hectare cumparate si vor putea in continuare sa cumpere, făcându-și firme in Romania.
Parca-mi amintesc vorbele lui Iliescu in anii '90 (Sa nu ne vindem tara!) - ce a urmat stim si noi (unde s-a dus "tara").
Industria s-a gătat, e randul agriculturii.

#24
Marcel_P

Marcel_P

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,113
  • Înscris: 08.02.2013

View Postonlyone, on 13 iunie 2013 - 14:31, said:

.............Este jenant sa ma duc in market in romania pe vremea asta si sa cumpar cartofi adusi din desertul egiptului. WTF???
Usturoi din china. Ardei capia din Spania. Ardei gras din Germania. Mere din Polonia.
JENANT


Nu este jenant deloc. Datorita pozitiei geografice si climei nu poti concura, din punct de vedere agricol, cu tari ca Spania, Italia, Grecia, Turcia, Egipt. Ceea ce in Romania poti face intr-o sera cu cheltuieli mari de energie, ei o pot face in camp, cu soare gratis, cu o clima mai blanda,folosind 2 culturi diferite pe acelasi teren, intr-un sezon. Sa concurezi cu ei la pret, la anumite produse este sinucidere sado - maso. Alt motiv pentru care cumparati produse agricole din import, cred ca este lipsa unor unor depozite frigorifice in tara, unde sa se poata pastra produsele.
Odata, discutam cu o patroana a unui mic magazin de cartier, si am intrebat-o de ce nu se aprovizioneaza cu legume proaspete de la mici fermieri, din apropierea orasului, in locul unui en-gros-ist local. Raspunsul m-a surprins - exista un ordin al ministrului de finante, prin care se stabileste procentul maxim de perisabilitati (la valoarea facturii), care are o valoare destul de mica pentru deducerea pierderilor din contabilitate, iar al doilea motiv era ca aceste mici PFA-uri nu erau inregistrati ca platitori de TVA. Nu stiu cati producatori agricoli romani au acces la supermarket-uri, pentru distributia produselor lor.
Daca cautati produse agricole autohtone, nu mai mergeti la supermarket, ci cautati furnizori la tara, la 10 -20 Km. de oras, cu preturi mai bune ca in piata ( daca muntele nu vine la Mahomed, se duce Mahomed la munte). Veti manca mai ieftin, mai proaspat si mai sanatos ! La inceput e mai greu pana gasiti un furnizor mai serios si incepeti sa aveti incredere in el. Cunosc o doamna, a carei parinti stau la tara dar la o distanta de 350 - 400 de Km. de ea. In primavara avea pe balcon rasaduri cu seminte de rosii si am intrebat-o ce face cu ele. Am aflat ca inchiriase jumatate din gradina unei batrane ce locuia la tara, in apropiere de oras - la vreo 10 -15 Km, iar in acest fel isi rezolvase cu sucul de rosii pe toamna. Dvs., prin banii pe care ii platiti ca si consumator / client pe anumite produse, le asigurati succesul sau falimentul unor comercianti si producatori. Influenta dvs. este mica dar inmultita cu 1.000 sau 10.000 este devastatoare pentru unii. Puteti prin cumparaturile dvs. sa sprijiniti un producator roman sau un importator - alegerea va apartine, decizia e a dvs.

#25
savantu

savantu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,625
  • Înscris: 26.10.2003
Ce impune UE ?

#26
Marcel_P

Marcel_P

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,113
  • Înscris: 08.02.2013

View Postcflorin32, on 13 iunie 2013 - 21:56, said:

Strainii au deja mii de hectare cumparate si vor putea in continuare sa cumpere, făcându-și firme in Romania.
Parca-mi amintesc vorbele lui Iliescu in anii '90 (Sa nu ne vindem tara!) - ce a urmat stim si noi (unde s-a dus "tara").
Industria s-a gătat, e randul agriculturii.


Din cate stiu, ungurii au o lege data acum 2-3 ani in urma prin care strainii nu pot cumpara teren agricol, doar pot arenda. Curios, inca nu au fost dati afara din UE pana acum. Altii stiu sa-si apere interesele cetatenilor lor. Cine isi mai aduce aminte ca in urma cu un an sau doi venise in vizita in Romania un bogat print arab care voia sa cumpere sau sa arendeze cateva mii de hectare, sa le cultive si sa exporte productia in tara lui de origine. Un oficial de la Ministerul Agriculturii o vedea ca o mare investitie, fara sa se gandeasca la impactul preturilor pe piata interna. Viitorul suna bine, vom manca mult mai scump si la o calitate mult mai proasta.

#27
GeorgeM

GeorgeM

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,445
  • Înscris: 05.08.2006

View PostIocan, on 13 iunie 2013 - 15:10, said:

Mie-mi sună a restrîngere a dreptului de proprietate. Cumpărătorii care vor îndeplini criteriile vor cere prețuri mai mici și le vor obține, cererea fiind mult mai mică. Iar după aceea terenurile vor putea rămîne nelucrate exact ca și pînă acum. Uite-așa vor apărea băieții deștepți din agricultură.

Deja au aparut baietii destepti si sunt mai multi decat in orice alt domeniu, de la persoanele publice cunoscute pana la fosti  ingineri agricoli care au cumparat in anii 90 pe nimic mii de hectare si au dobandit in arenda alte mii de hectare. Ca sa nu mai spun cat au furat de-a dreptul 10-15 ani.

View PostIocan, on 13 iunie 2013 - 15:10, said:

Ce se va întîmpla cu terenurile dobîndite prin moștenire de către moștenitorii care nu au calificarea necesară și care sînt tot mai mulți, odată cu stingerea unei generații?

Se vor duce catre baietii destepti, care se plang ca nu merge businessul si ca au investit milioane de euro.

#28
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006

View Postdorel232004, on 13 iunie 2013 - 14:26, said:

Guvernul vrea sa introduca restrictii la cumpararea de teren agricol!
"Pentru a putea cumpăra teren agricol în România, persoanele fizice, trebuie să îndeplinească mai multe condiții restrictive se arată într-un proiect de lege al Guvernului privind reglementarea pietei funciare din Romania obținut de Curierul Național.
Potrivit propunerii Executivului, cumpărătorii trebuie să îndeplinească mai multe condiții cumulative, respectiv:
- să facă dovada că au studii în domeniul agricol şi au desfăşurat activităţi agricole pentru o perioadă de cel puţin 5 ani.
- să fie înregistrați la organele fiscale ca persoană juridice sau ca persoană fizică care desfăşoară activităţi  agricole, cu excepţia celor care se înregistrează potrivit legii speciale la registrul comerţului.
În plus, cumpărătorul unui terenul agricol pe care se află amplasată o infrastructură de îmbunătăţiri funciare va fi obligat să menţină această infrastructură funcţională şi activă"
sursa: http://www.agrointel...asi-de-meserie/

mie imi suna puternic a neconstitutionalitate.

View Postdorel232004, on 13 iunie 2013 - 20:11, said:

"Terenurile agricole dobândite prin cumpărare nu vor putea fi vândute pe o perioada de 10 ani de la cumpararea acestora.

asta este imposibil. este o clara incalcare a dreptului de proprietate, care include dreptul a dispune de bunul in cauza.

#29
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
Asa si o padure ar trebui sa o poti reteza in doua zile ca doar e a ta si ar trebui sa dispui de ea in toate pozitiile , si in picioare si culcata.

#30
Arkouda

Arkouda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,388
  • Înscris: 10.12.2011

View Postonlyone, on 13 iunie 2013 - 14:31, said:

WTF???
Usturoi din china.
JENANT

Eu daca am de ales intre usturoi romanesc si usturoi chinezesc, nici nu stau pe ganduri. Cel mai bun usturoi din lume este usturoiul chinezesc. Nimeni nu are traditie mai mare la cultivat si mancat usturoi decat chinezii. Au material genetic de foarte buna calitate.

#31
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
In afara de coreeni care sunt adevaratii garlic eaters, porecla lor oficiala.

Probabil si astia tot dintr-ala chinezesc folosesc, usor radioactiv :)

#32
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006

View Postundercoverbrother, on 14 iunie 2013 - 11:54, said:

Asa si o padure ar trebui sa o poti reteza in doua zile ca doar e a ta si ar trebui sa dispui de ea in toate pozitiile , si in picioare si culcata.

este alta treaba. iar eu vorbeam de vanzarea terenului, nu de exploatarea lui.

View PostArkouda, on 14 iunie 2013 - 11:58, said:


Eu daca am de ales intre usturoi romanesc si usturoi chinezesc, nici nu stau pe ganduri. Cel mai bun usturoi din lume este usturoiul chinezesc. Nimeni nu are traditie mai mare la cultivat si mancat usturoi decat chinezii. Au material genetic de foarte buna calitate.

pofta buna! eu il prefer pe al nostru.

PS: chinezii cred ca ar fi in stare si usturoiul sa-l faca pe vapor pana in tara importatoare. :)

#33
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
Mi s-a parut ca ai scris de dreptul de a dispune de bunul in cauza.

Iar la faza cu padurea e clar ca este limitat la fel ca si aici. Acolo nu te lasa sa dispui, aici te obliga sa dispui de teren, ca sa zic asa.

#34
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006
a dispune presupune instrainarea, a exploata presupune administrarea.

#35
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004
cati dintre cei care comenteaza negativ aveau in plan sa achizitioneze 100 ha anul asta?

#36
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007
E vorba de un principiu!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate