Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Gresim? sau pregatim copilul pentru viitor ?

- - - - -
  • Please log in to reply
320 replies to this topic

#37
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006

Quote

Eu cred ca stiu mult mai multe decat stiam noi la varsta lor.
Ba multi nu stiu nimic (in comparatie cu cei mai in varsta), cauta interviurile de tipul "vocea poporului" de la carcotasi parca (nu ca ma uit la emisiune dar ce am prins din cand in cand) sa vezi ce raspunsuri au la intrebarile de cultura generala. A, sa ne-amintim si de bacul de anu' trecut, urmeaza reluarea acusi.
Si nu e vina lor in primul rand, copii scapati din mana de parinti (prea permisivi sau prea severi) ajung...asa cum vedem deja.

Edited by andreim77, 13 June 2013 - 13:33.


#38
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,897
  • Înscris: 14.08.2007

View Postandreim77, on 13 iunie 2013 - 13:14, said:

Ce de-a activitati vitale pt un trai sanatos ne-ai insirat...
Era vorba despre afirmatia ca inveti sa operezi un PC intr-o saptamana. Cam la fel as putea zice si eu ca invat sa operez pe cord intr-o saptamana sau ca invat germana intr-o saptamana Posted Image

Analfabetismul in secolul XXI nu mai inseamna acelasi lucru cu ce insemna in secolul XX. Acum daca nu stii sa operezi ca lumea un calculator si nu stii engleza, esti un fel de analfabet Posted Image Din punctul meu de vedere, fiica-mea trebuie sa stie sa faca toate chestiile alea pe calculator inainte de a termina liceul si sa se descurce acceptabil in vreo 3 limbi straine (iar engleza sa fie la nivel mai mult decat acceptabil)

Edited by utopium, 13 June 2013 - 13:49.


#39
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012

View Postutopium, on 13 iunie 2013 - 13:29, said:

Eu cred ca stiu mult mai multe decat stiam noi la varsta lor.

Normal ca stiu mult mai multe.
Ma uit la ai mei si ma uimesc, ma uit la copilul sora-mii care are 2 ani si stie mai multe decat stiau copiii mei la 2 ani, e asa un fel de fenomen paranormal.

#40
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,897
  • Înscris: 14.08.2007

View Postandreim77, on 13 iunie 2013 - 13:32, said:

Ba multi nu stiu nimic (in comparatie cu cei mai in varsta), cauta interviurile de tipul "vocea poporului" de la carcotasi parca (nu ca ma uit la emisiune dar ce am prins din cand in cand) sa vezi ce raspunsuri au la intrebarile de cultura generala. A, sa ne-amintim si de bacul de anu' trecut, urmeaza reluarea acusi.
Eu vorbesc de astia mici, astia care dau bacul acum nu au crescut cu tableta in mana, si nici PC-urile sau internetul nu erau asa de raspandite in primii ani dupa revolutie, s-au raspandit dupa anii 2004-2005. Deci multi au pus mana pe PC dupa varsta de 8-10 ani. Au crescut in anii de haos de dupa revolutie, cand nici TV-ul nu oferea mare lucru din punct de vedere calitativ ... aveai Discovery Channel sau Nat Geo la jumatea anilor '90? Azi am vreo 15 canale de documentare, pe toate domeniile. Si ai ce invata din majoritatea emisiunilor, doar sa fii dornic sa le urmaresti.

Ca sa nu mai zic ca prostanaci au existat dintotdeauna. Aia care astazi nu stiu pic de istorie si biologie, macar stiu poate sa opereze calculatorul si ceva engleza prinsa de prin filme/de pe net, poate ceva spaniola din telenovele si probabil mult mai multe lucruri despre lume, prinse de la TV. Da, nu mai stii asa multe despre literatura clasica, dar stii mai multe despre filme, ai acces la mai multa muzica, calatoresti mai mult si interactionezi cu diverse culturi straine (de exemplu cei care lucreaza in Spania, Italia), etc.

Edited by utopium, 13 June 2013 - 13:43.


#41
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006

View Postutopium, on 13 iunie 2013 - 13:33, said:

Analfabetismul in secolul XXI nu mai inseamna acelasi lucru cu ce insemna in secolul XX. Acum daca nu stii sa operezi ca lumea un calculator si nu stii engleza, esti un fel de analfabet Posted Image
Nu vreau sa crezi ca m-am setat sa te contrazic dar pt mine nu e deloc asa. Iti spune un programator, ca sa te parafrazez :P Nu insir sutele de meserii care nu au si nu vor avea nevoie de cunostinte pc niciodata. E o chestiune de principiu. Tehnologia folosita responsabil ne usureaza viata dar contine ea vreun ideal cheie al vietii in sine? Niciunul. Sa-ti dau un exemplu: pt mine femeia de serviciu care tine zilnic scara curata face o treaba mult mai utila pentru comunitate decat spilcuitii infumurati din parlament sau din multinationalele mancate de asa zisul spirit competitional in care cuvantul de ordine e profitul, unde daca nu stii pc si engleza esti un nimeni nebagat in seama. Ce fac ei pt mine? Nu ca am asteptari dar ce fac ei pt ei dpdv spiritual, uman? Astia-s parintii de azi? Daca da, cum se vor comporta copiii lor cand vor deveni parinti?

Te-ai gandit vreodata cu respect la oamenii care matura strazile, strang gunoaiele pe bani de nimic, fara de care ne-am ingropa in mizerie? Asa-i ca de cele mai multe ori nici nu-i bagi in seama? Te-ai gandit sa-i insufli copilului tau respectul asta pt ei? Si nu doar pt ei. Pt zidari, sudori, mineri, agricultori, etc. Meserii grele platite in batjocura. Tatal meu a lucrat in constructii vreo 35 de ani, munca de birou dar si munca de teren. E expert in planificari si ce inseamna proiectarea unei constructii, nu ma pricep la termenii astia. Se plangea mereu de dureri de spate, de ceafa. A avut si perioade bune, platite bine. Dar nu s-a imbogatit. Si acum la pensie? vreo 12 milioane. Mama la fel. Concluzia? Respectul pt munca responsabila din partea marionetelor din parlament, zero. Ce asteptari sa ai de la generatia tanara? Si noi cei care am terminat studiile, stam la pc, mai bagam un solitaire, mai un forum. Jobul e relativ usor...merge viata...

Uita-te la copiii de azi, daca ii intrebi ce model au in viata, or sa-ti spuna vreun nume monden de la emisiunile de noapte. N-o sa zica aproape niciunul ca si-ar dori sa aiba o meserie sociala, prin care sa ofere un exemplu pozitiv, sa fie de ajutor. De ce? Pt ca parintii nu au insuflat copiilor empatia, solidaritatea.
Imi pari ca ai o varsta...tii minte cand mai toti spuneau medic, profesor? Deci ce facem? stie copilul sa dea cu degetu' pe ipad? Si? Va sti in curand facebook, cu ce-l ajuta? Va ajunge mare programator poate...pregatit profesional...si? Va fi respectat in breasla, se vor uita cei din jur cu admiratie la el, poate cu invidie... Dar il va face asta in mod real mai valoros? va fi un om pe care te poti baza in momente cheie? va fi de incredere? Se va simti bine lumea alaturi de el? Sa fim seriosi...nu va conta nici o secunda ca e cel mai tare in pc-uri. Ce conteaza in orice secol conteaza si azi. Calitatea persoanei nu cunostintele.

#42
lawrence38

lawrence38

    GAME......OVER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,009
  • Înscris: 05.02.2008

View Postvio69a, on 12 iunie 2013 - 22:50, said:




Nu toti  ...

In epoca noastra "moderna" , astia sunt mai rara avis decat pasarea dodo sau tigrul tasmanian :|

View Postutopium, on 13 iunie 2013 - 13:29, said:


Eu cred ca stiu mult mai multe decat stiam noi la varsta lor.

Asta nu-i face neaparat mai buni decat copiii de acum 100 de ani sau mai inteligenti.

Eu cred ca copiii sunt "fortati" sa afle si sa faca lucruri pe care nu ar trebui sa le faca decat mult mai tarziu. Fortati in sensul ca se intersecteaza ignoranta/nepasarea/nepregatirea parintilor cu mintea lor cercetatoare/iscoditoare, ca un burete atot-absorbitor la varste mici. E slujba parintilor si mai tarziu si a dascalilor dar 90% a parintilor sa controleze/limiteze acest flux de informatii.

#43
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,897
  • Înscris: 14.08.2007

View Postandreim77, on 13 iunie 2013 - 14:11, said:

Te-ai gandit vreodata cu respect la oamenii care matura strazile, strang gunoaiele pe bani de nimic, fara de care ne-am ingropa in mizerie? Asa-i ca de cele mai multe ori nici nu-i bagi in seama?
Crede-ma ca respect orice om care munceste si isi castiga banii cinstit si asta o voi invata si pe fiica-mea sa faca. Asta nu inseamna insa ca voi dori ca ea sa ajunga sa mature strazile, nu? Sigur ca un maturator poate sa aiba o viata mai fericita decat un programator sau bancher, dar nu despre asta e vorba aici. Daca va avea capacitatea de a-si castiga banii printr-o munca care presupune mult mai mult efort intelectual decat fizic, eu zic ca e preferabil sa o faca, in primul rand pentru ca astfel de munci sunt mult mai bine platite (si pana la urma mult mai apreciate de societate, vrem nu vrem, exista prejudecati fata de maturatori, muncitori, etc). Oamenii sunt platiti in functie de cat de usor sunt de inlocuit cu altii si ce valoarea adaugata produc. Cu cat incepi o pregatire intelectuala de la o varsta mai frageda, cu atat ai sanse sa ajungi sa stii mai multe decat majoritatea si sa fii mai greu de inlocuit de altcineva. Daca lasi copilul sa prinda doar ceva cunostinte de la scoala si nu te preocupi sa-i imbunatatesti cunostintele si tu acasa, ai toate sansele sa fie cel mult un mediocru si atunci nu va putea alege intre prea multe meserii. Daca are insa o pregatire intelectuala adecvata, va putea presta si munca specializata de birou, dar daca va dori neaparat, va putea presta si munca fizica in fabrica. Cel nepregatit intelectual nu are la fel de multe optiuni, ci e nevoit sa aleaga o munca fizica, de cele mai multe ori mai prost platita.

Asa ca poate ca o fi mai sanatos sa bata copilul mingea afara 10 ore pe zi decat sa iasa afara doar 2 ore pe zi, dar trebuie sa te gandesti unde ajunge daca sta 10 ore pe zi afara si unde ajunge daca sta doar 2 ore, iar macar in 2 din celelalte 8 ore invata ceva util pentru viitor. Teoria cu statul afara si socializatul cu altii (chestie care cica te ajuta mult mai mult in viata) e doar atat, o teorie ... depinde cu cine socializezi, daca intri sub o influenta nefasta s-ar putea ca socializarea aia sa-ti faca mult mai mult rau decat bine. Poti sa inveti sa spargi seminte si sa injuri in fata blocului sau poti sa schimbi idei sau sa afli lucruri faine si interesante ... e la fel ca si la calculator, in anumite cazuri poate dauna, in altele poate sa-ti faca bine, depinde de situatie.

Edited by utopium, 13 June 2013 - 17:37.


#44
zerobitsunt

zerobitsunt

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,930
  • Înscris: 14.01.2011

View PostTinkerbelle, on 12 iunie 2013 - 21:29, said:

Un părinte responsabil ar trebui să limiteze "consumul" de tehnologie al copiluţului. Nu-i cumperi iPhone deja la 7 ani. Nu-i cumperi PC înainte de 14 ani.
Altfel, după cum consemnează şi psihologii, sunt grav afectate relaţionarea şi socializare cu cei din jur, starea de lene se instalează din ce în ce mai mult, apare indiferenţa faţă de mediul ambiant etc.
deacord !
prin extindere ideea ta spune ca toate la timpu lor si cu moderatie
macar sa se incerce

View PostOn_my_way, on 12 iunie 2013 - 21:30, said:

Cui ii mai pasa de partea sufleteasca in ziua de azi?

ne mai miram de ce atatea divorturi si probleme relationale

Edited by zerobitsunt, 13 June 2013 - 20:12.


#45
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,897
  • Înscris: 14.08.2007

View PostTinkerbelle, on 12 iunie 2013 - 21:29, said:

Un părinte responsabil ar trebui să limiteze "consumul" de tehnologie al copiluţului. Nu-i cumperi iPhone deja la 7 ani. Nu-i cumperi PC înainte de 14 ani.
Nu stiu cat de responsabil poate fi un parinte care ii da acces copilului la PC dupa varsta de 14 ani. Eu la 13 ani incepeam sa programez (pe CIP 03, in Basic) si erau cu totul alte timpuri atunci (prin 1990). Pe la 14 ani deja participam la primul concurs de informatica. Astazi sa-i dai acces copilului la PC dupa varsta de 14 ani mi se pare un act de inconstienta, e ca si cum l-ai invata sa citeasca si sa scrie dupa varsta de 12 ani, adica sa-l tii intentionat in starea de analfabet (probabil de frica ca ar putea citi carti nerecomandate copiilor) Posted Image

Edited by utopium, 13 June 2013 - 21:41.


#46
zerobitsunt

zerobitsunt

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,930
  • Înscris: 14.01.2011

View Postutopium, on 13 iunie 2013 - 21:40, said:

Nu stiu cat de responsabil poate fi un parinte care ii da acces copilului la PC dupa varsta de 14 ani. Eu la 13 ani incepeam sa programez  
Daca ar fi lumea ca tine TOTI ERAM ROBOTI ACUM...si holograme si alte gadgeturi
Si eu sunt pasionat de calculatoare totusi nu asta e scopul speciei umane

#47
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,897
  • Înscris: 14.08.2007

View Postzerobitsunt, on 13 iunie 2013 - 21:46, said:

Si eu sunt pasionat de calculatoare totusi nu asta e scopul speciei umane
Calculatorul, ca si cartea, e o "unealta". Doar ca una mult mai complexa. La fel cum poti sa citesti foarte mult gunoi, la fel si cu calculatorul poti face o gramada de chestii inutile sau chiar daunatoare. Aia nu inseamna insa ca trebuie sa iti opresti copilul sa invete sa citeasca sau sa foloseasca calculatorul de frica ca ar putea folosi asta intr-un mod nepotrivit. La 14 ani destui copii fac deja sex, fumeaza, se imbata sau se drogheaza, altii deja fac si copii, iar voi vreti sa-i interziceti accesul la calculator pana la 14 ani Posted Image Chiar si folosit nepotrivit, calculatorul e mult mai putin periculos decat zeci de alte lucruri pe care le poate face un copil la 14 ani.

Edited by utopium, 13 June 2013 - 21:57.


#48
AntilopaBongo

AntilopaBongo

    Lapin Kulta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,456
  • Înscris: 12.10.2012
Copiii de acum nu stiu mai multe decat stiam noi sau generatiile dinainte la aceeasi varsta. Ei stiu altceva.
Oamenii nu devin mai inteligenti cu fiecare generatie, asa cum sugerati voi. Pur si simplu anumite abilitati se pierd pentru ca sunt inlocuite de altele, dar per total nivelul de inteligenta e constant, din pacate...

#49
lawrence38

lawrence38

    GAME......OVER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,009
  • Înscris: 05.02.2008

View Postutopium, on 13 iunie 2013 - 21:56, said:

Calculatorul, ca si cartea, e o "unealta". Doar ca una mult mai complexa. La fel cum poti sa citesti foarte mult gunoi, la fel si cu calculatorul poti face o gramada de chestii inutile sau chiar daunatoare. Aia nu inseamna insa ca trebuie sa iti opresti copilul sa invete sa citeasca sau sa foloseasca calculatorul de frica ca ar putea folosi asta intr-un mod nepotrivit. La 14 ani destui copii fac deja sex, fumeaza, se imbata sau se drogheaza, altii deja fac si copii, iar voi vreti sa-i interziceti accesul la calculator pana la 14 ani Posted Image Chiar si folosit nepotrivit, calculatorul e mult mai putin periculos decat zeci de alte lucruri pe care le poate face un copil la 14 ani.

Bineinteles ca nu ar fi o idee prea buna sa-i interzici copilului accesul la PC inainte de 14 ani, foarte de acord cu tine aici. Dar, ca sa mergem pe exemplul ala, accesul ala ar trebui permis cu niste conditii, in primul rand un parinte responsabil s-ar asigura ca acel copil nu sta 10 ore pe zi in fata calculatorului...ceea ce multi fac, daca mai adunam si statul in fara unui ecran de smartphone, unii copii/tineri traiesc ceva ce s-ar putea numi mai degraba o viata virtuala decat una reala....si asta cu programatorii e slaba...adica eu stiu poate 5% , foarte generos spus, ar avea inclinatii/talente spre asta dar restul ? :huh:

La fel un parinte responsabil ar monitoriza foarte atent ce face copilul pe PC, adica ar trebui sa aiba instalate programe care sa nu-i permita accesul la porneturi sau alte chestii daunatoare....macar pana la 15-16 ani, de-acolo daca a fost educat cum trebuie se descurca adolescentul.

Acum fiti sinceri, cei care sunteti parinti, cati stiti exact ce face copilul vostru pe calculator si cati ii permiteti sa-l foloseasca doar cat ar trebui, adica ma gandesc 1-2 ore maxim in timpul zilelor de scoala, cu tot cu facutul temelor si nu mult mai mult nici in week-end. Eu stiu exemple de duiumul de genul > copilul are practic calculatorul lui de la varsta frageda si face ce basca lui vrea pe el, inclusiv jocuri R rated, probabil tot felul de porneturi si video-uri "disturbing" sau ce mai gasesc ei ciudatenii pe internet. Asa cum scriam mai sus, copiii intotdeauna vor cauta exact chestia aia pe care incerci sa le-o ascunzi/limitezi, si cum ati zis si voi, altii, inaintea mea, sunt mai maturi mai devreme in multe lucruri asa ca e mult mai greu sa-i "pacalesti".

#50
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,897
  • Înscris: 14.08.2007

View Postlawrence38, on 13 iunie 2013 - 22:47, said:

Acum fiti sinceri, cei care sunteti parinti, cati stiti exact ce face copilul vostru pe calculator si cati ii permiteti sa-l foloseasca doar cat ar trebui, adica ma gandesc 1-2 ore maxim in timpul zilelor de scoala, cu tot cu facutul temelor si nu mult mai mult nici in week-end. Eu stiu exemple de duiumul de genul > copilul are practic calculatorul lui de la varsta frageda si face ce basca lui vrea pe el, inclusiv jocuri R rated, probabil tot felul de porneturi si video-uri "disturbing" sau ce mai gasesc ei ciudatenii pe internet. Asa cum scriam mai sus, copiii intotdeauna vor cauta exact chestia aia pe care incerci sa le-o ascunzi/limitezi, si cum ati zis si voi, altii, inaintea mea, sunt mai maturi mai devreme in multe lucruri asa ca e mult mai greu sa-i "pacalesti".
Nu iti trebuie calculator ca sa ai acces la pornografie ... prima data am vazut o revista porno la un coleg acasa prin clasa a 5-a (daca nu cumva era chiar a 4-a), adica prin 1987-1988, ne-a chemat pe mai multi colegi baieti la el acasa sa ne arate, intr-o pauza (ca statea aproape de scoala) :) Iti dai seama ca pe vremea aia era chiar o raritate sa ai asa ceva. Tot pe-atunci, prin gimnaziu, aveam deja primii colegi care fumau. Gandeste-te ca prin clasa a 9-a aveam coleg care se lasa deja de fumat, ca deja fuma de ceva ani :) (si de atunci nu a mai fumat decat super ocazional). Asa ca nu as blama calculatoarele pentru accesul la chestii porno (desi clar faciliteaza accesul), cine vrea sa aiba acces are de la varste fragede daca e interesat de asa ceva. Si nici nu sunt convins ca asta ar fi marea problema a unuia de 14 ani, e normal sa-l intereseze "subiectul". Si sa joace jocuri R rated. Problema e dependenta eventual. Nu mai e un copil la 14 ani, e un adolescent. Pe vremuri la 14 ani te casatoreai si incepeai sa-ti castigi existenta muncind.

View PostAntilopaBongo, on 13 iunie 2013 - 22:35, said:

Copiii de acum nu stiu mai multe decat stiam noi sau generatiile dinainte la aceeasi varsta. Ei stiu altceva.
Stiu eventual mai multe lucruri care le sunt utile acum.

#51
zerobitsunt

zerobitsunt

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,930
  • Înscris: 14.01.2011

View Postutopium, on 13 iunie 2013 - 21:56, said:

calculatorul e mult mai putin periculos decat zeci de alte lucruri pe care le poate face un copil la 14 ani.
fals
habar n-ai ce zici

Edited by zerobitsunt, 13 June 2013 - 23:37.


#52
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,897
  • Înscris: 14.08.2007
Da-ne niste exemple de ce e asa de periculos calculatorul, apoi iti dau eu exemple de ce e periculos sa-ti lasi copilul prea mult afara :)

#53
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
Nusunt de acord cu educatia in spiritul generatiei noastre pt ca ii lasam in fundul gol intr.o cultura pe care n-o vor intelege si in fata unor realitati diferite de ale noastre.
Ei nu vor socializa cu noi ci intre ei si zic eu ca e bine sa fie adaptati mediului. Ca vor stie si alte lucruri pe care ceilalti nu le stiu e foarte binedar asta nu trebuie sa le excluda pe cele pe care se pune accentul azi.
In plus noi ne.am format deja, stim cine suntem si ramenm aceiasi indiferent de aparente.
La ei aparentele sunt mult mai importante si cele care trebuie le dau un start mai bun.
N-am probleme sa ma duc undeva cu o rabla de masina de exemplu sau imbracat mai cum o fi dar cu siguranta n-am sa-mi astept'copilul la scoala intr-o caruta de masina sau imbracat ca dracu si nici n-am sa scot din buzunar telefonul cu taste.

Edited by undercoverbrother, 14 June 2013 - 00:01.


#54
zerobitsunt

zerobitsunt

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,930
  • Înscris: 14.01.2011

View Postutopium, on 13 iunie 2013 - 23:50, said:

Da-ne niste exemple de ce e asa de periculos calculatorul, apoi iti dau eu exemple de ce e periculos sa-ti lasi copilul prea mult afara Posted Image
esti prea ateu ca sa intelegi legea firii

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate