Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
sfat achizitie telefon pana in 20...

Stoc Smart CAM TV

Ce corzi de chitara sa cumpar?

Galaxy A54 compass defect?
 Cum conectez un switch WIFI la 60...

Cumparare AC Gree [Buget maxim 30...

Telekom

Ce e aratarea asta ?
 Probleme timonerie schimbator sau...

Numar strada gresit in contractul...

Centrala Ariston Cares Premium 24...

La multi ani @Klasse!
 La multi ani @shmecherul!

pareri ipad 6-2018- flip

Cum au aparut supermarketurile in...

Campanii mincinoase Carrefour
 

Fara AC pe fatadele cladirilor...

- - - - -
  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#19
LG_voice

LG_voice

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 348
  • Înscris: 01.04.2008

View Postgall71, on 14 mai 2013 - 21:16, said:

Acest proiect de hotarare poate fi  viabil numai pentru constructiile noi,numai ca traim in Romania,chiar daca dezvoltatorul ia hotararea sa monteze sisteme VRF sau Multisplit  problema va fi la facturare,intotdeauna vor iesi discutii intre propietari,in rest este o prostie,mare
Buna ziua,

Cred ca se stie ca exista (functionand cu succes si in Romania) accesorii de contorizare a consumului electric pe fiecare unitate interioara de VRF sau de multisplit, asa ca nu se mai pune problema repartizarii pausale a consumului (de acord ca asta genera discutii indreptatite intre proprietari).

Bine de stiut ca sistemele centralizate (acolo unde ele se pot instala pe baza de proiect tehnic facut cu atentie si cu interesul beneficiarilor in minte) aduc beneficii importante in eficienta energetica si in costuri de functionare.

Cred ca e bine sa sustinem obiectiv fiecare solutie tehnica si financiara in zona in care ea reprezinta cea mai buna alegere.

Toate bune.

#20
LG_voice

LG_voice

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 348
  • Înscris: 01.04.2008

View Postscheleton, on 13 mai 2013 - 22:34, said:

intelegi + esti de acord, dar consideri masura.. absurda ?!

Eu sunt de acord in totalitate -si sprijin orice alte masuri de disciplina in constructii, macar de s-ar lua si s-ar respecta.
In Danemarca sau Olanda, Germ., etc. nici nu ai putea sa visezi sa-ti faci de cap ca la noi... Insa sigur, dupa o perioada d-asta de libertate salbatica (si inteleasa prost de catre concetatenii nostri) e destul de greu sa impui niste masuri de disciplina... Dar trebuie inceput odata.

P.S. e valabil si pentru antenele de satelit.

citeste mai atent.
Buna ziua,

Cred ca si in aceasta privinta, precum in multe altele, Romania se trezeste mai tarziu decat majoritatea tarilor cu pretentie de civilizatie; cred ca e bine ca macar apare intentia de a reglementa cate ceva in jungla ce guverneaza tara asta de foarte multa vreme; cred ca e limpede ca in domeniul reglementarilor in constructii, Romania este (vizibil pentru oricine) tara in care aproape orice este permis (asta nu este menit sa sune a compliment); bine de stiut ca in nici o tara cu pretentii nu exista bazarul arhitectonic de aici, cu un amestec dizgratios si lipsit de orice armonie al formelor, dimensiunilor si culorilor de cladiri, cu retele de apa/canal/gaze/electrice/date care sunt executate cu o totala lipsa de respect pentru estetica, pentru calitatea infrastructurii pe care o distrug pentru a le pune in opera, pentru deranjul celor care folosesc zona respectiva.

Bine stiut ca suntem probabil singura tara din UE care nu are inca reglementare (decat in teorie) in domeniul montajului/intretinerii/service-ului in climatizare (lucru cu refrigerant sub presiune), asta avand ca rezultat montaje paguboase de echipamente care aduc deservicii cumparatorilor respectivi (prin estetica, prin pierderi de refrigerant scump, prin consum de energie nejustificat de mare), aduc deservicii de imagine producatorilor (care sunt acuzati de multe ori nedrept de furnizarea unor echipamente slabe calitativ) si celor din bransa care isi doresc cu adevarat sa ofere servicii de calitate (prin preturi de manopera si materiale proaste); cred ca e limpede ca interesul general este ca aceste echipamente sa fie accesiobile unei paturi cat mai largi a populatiei, insa asta se poate realiza cu implicarea guvernului in masuri stimulative si subventii (asa cum mai peste tot se procedeaza) si nu ingaduind (prin neimplicare) acest haos.

Cred ca despre proiectul de lege in discutie sunt multe de spus, iar aplicarea ar da loc multor discutii aprinse; cred insa ca pana sa ne gandim ca o sa vina cineva sa ne oblige sa dam jos de sub fereastra blocului cutia aceea mare cu ventilator care ne este un prieten de nadejde cand afara sunt 55 Celsius la soare (pentru unii si atunci cand e frig afara), este bine sa cerem guvernantilor sa inceapa prin a aplica ei insisi pe propia piele acest proiect; cred ca e limpede ca ma refer la cladirile publice (ale executivului, ale parlamentului cu ale sale camere, ale primariilor si celorlalte cladiri de administratii centrale si locale, scoli si gradinite, spitale si maternitati, etc) care gazduiesc in cea mai mare parte o mizerie de estetica si de cost in acest domeniu, al climatizarii (puteti privi si veti intelege); cred ca abia atunci cand ei vor da un exemplu, vor putea intelege si ce solutii practice se vor putea gasi si in ceea ce priveste utilizatorii casnici la care acum se gandesc.

Cred ca acea celebra replica "ar face ei dar de unde bani" mai poate sta in picioare doar in fata unor oameni ce nu inteleg ca aceasta tara este datoare in acest moment peste 100 de miliarde de dolari (bani "cheltuiti" de diverse guverne cu "ajutorul" prietenilor), in timp ce avem (la 23 de ani de la Revolutie) cea mai mica, cea mai scumpa si mai jenanta "retea" de autostrazi si sosele nationale, spitale in care oamenii vin cu medicamente de acasa, si multe asemenea; cred ca erau suficienti bani sa se climatizeze gratuit toate locuintele celor care nu isi permit singuri acest lucru si ramanea si pentru multe alte "preocupari".

Toate bune.

#21
livius_ro

livius_ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 23.03.2012
Cineva facea referire aici la Danemarca, Germania, Olanda. In tarile nordice nu este nevoie de aer conditionat pentru racire! Numai cineva care habar nu are si nu vizitat o astfel de tara nu stie lucrul asta!
Acolo nici masinile nu au nevoie de astfel de aparate pt ca temperaturile maxime nu trec de 30 de grade ever. Asa ca nu mai dati cu presupusul aiurea. Tin minte ca era la un moment dat o discutie ca o masina obligatoriu ar trebui sa fie echipata cu climatizare. Dar daca eu locuiesc in Oslo, de ce as avea nevoie de aer conditionat spre ex?
Daca nu stiti mai aruncati un ochi pe un site cu starea vremii sa vedeti ce temperaturi sunt in tarile nordice. Nici in Franta, partea nordica nu e nevoie de astfel de aparate. Ce sa mai vorbim de UK unde in Aprilie cand am fost eu erau 0 grade dimineatza si maxim 5 la pranz. In Paris, saptamana trecuta erau 10 grade. Am stat cu geaca pe mine toata ziua pe cand in RO nu mai port geaca de la jumatea lui aprilie.

Si BTW, doar in Grecia mai sunt temperaturi de 40 grade ca la noi. Tin minte ca ma uitam vara trecuta pe starea vremii si nu imi venea sa cred ca avem temperaturi extrem de ridicate in tara noastra comparativ cu tari din sudul eurupei. Cateodata mai mari la Bucuresti ca la Atena! Vad ca mai sunt cretini pe la stiri care atunci cand vine cate o ploaie zic ca e vreme proasta la noi iar cand sunt 40 de grade zic vreme buna. Cum draq e vreme buna la 40 de grade?? In Franta spre ex a plouat vreo 2 saptamani zilnic iar la noi de paste au fost 2 saptamani cu temperaturi de 30 de grade, in mai! Deci cand facem comparatie sa ne comparam cu altii care sunt in aceeasi situatie ca noi.

Daca mergem mai spre sud, sa nu comparam blocurile comuniste cu alte blocuri din alte tari UE! In alte tari probabil nu ai voie sa inchizi balconul (nu prea am vazut blocuri in Italia cu balcoanele inchis spre ex) si da acolo se monteaza aere conditionate in balcon. Insa sunt cazuri si cazuri. Nu se poate generaliza aici.
Pentru ansamblurile noi sunt de acord sa existe aceasta reglemantare insa din faza de constructie, nu dupa ce blocul e gata.
Pentru cele vechi ar trebui doar sa fie data o "conduita de montare". Si aici ma refer la pozitie, la cum sa fie trase tevile pt un aspect uniform, etc. Nicidecum interzicerea montarii AC-urilor. O absurditate!

Edited by livius_ro, 28 May 2013 - 10:46.


#22
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postlivius_ro, on 28 mai 2013 - 10:43, said:

In Paris, saptamana trecuta erau 10 grade.
da, si in Bucuresti scazuse pana la 9 grade. Si ..? Ai cumva o statistica a temperaturilor din perioada Dec-Ian-Feb.. ? Ar fi foarte relevanta, ne-ar ajuta mult.

Quote

Si BTW, doar in Grecia mai sunt temperaturi de 40 grade ca la noi.
nu, in Grecia e mult mai cald ca la noi, si pe o perioada mai indelungata.

Poze de prin Austria, Germania:

[ http://www.comfort-klima.at/uploads/pics/Firmenauto_neu1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://www.knipping-klima.de/media/Klimaanlage_York/DSC00238.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


[ http://www.bauhausart.de/files/Klimaanlage-im-Haus-Pro-und-Contra.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://media.cylex.de/news/pic_W%C3%A4rmepumpe-am-Haus-montiert_260241_large.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://i.ebayimg.com/00/s/NzY4WDEwMjQ=/$%28KGrHqRHJBwFCQ3Y9tVqBQluiDbYN!~~48_72.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#23
livius_ro

livius_ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 23.03.2012
Exista statistici, poti sa cauti. In Grecia e mai cald dar nu cu mult mai mult decat la noi. Perioada e mai lunga intr-adevar.
In Austria or fi exceptii, dar nu e regula. Eu am stat in Frankfurt un an si nu am vazut AC-uri sau nu mi-au sarit in ochi, or fi pentru incalzire insa. Stiu doar ca destul de rar am mers undeva in tricou. In Hotel avem AC si il tineam pe caldura seara daca poti sa crezi Posted Image.

Temperaturile orei:
Bucuresti - 21
Athens - 24
Paris - 13
Copenhaga - 16
Berlin - 14

Deosebirirea e ca in nord nu variaza temperaturile f mult pe cand la noi in cateva zile vom avea 30 de grade. Si la ei e frig insa nu ai sa vezi -20 de grade!
In Romania treptat ne indreptam catre 2 anotimpuri: Vara si Iarna. Primaravara e aproape ca si inexistenta pt ca in Aprilie de la 9 grade in cateva zile am ajuns la 30!.

Asa ca fapt divers:
http://www.discoverf...s_climate.shtml
While the hottest recorded temperature reached 40.4°C (104.7°F) on 28 July 1948, the deadly heatwave of August 2003 produced nine (9) consecutive days of temperatures exceeding 35°C (95°F). These temperatures are quite exceptional, however.

Ce temperaturi au fost in Bucuresti vara trecuta si cam cate zile de canicula au fost? Mai da-mi un exemplu de un oras din Vest in care s-au inregistrat aceleasi temperaturi / perioade ca in Bucuresti pt vara trecuta sau vara din 2011. Preferabil din Germania, Olanda, Danemarca ca tot tu ai mentionat de ele!

Edited by livius_ro, 28 May 2013 - 11:23.


#24
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postlivius_ro, on 28 mai 2013 - 11:17, said:

Eu am stat in Frankfurt un an ..
sunt si in Frankfurt suficiente montate,, dar nu ramane decat sa vizitezi si Stuttgart, Koeln si Berlin. Posted Image Germania e mare..
-nu ai vazut aparatele, pentru ca ..nu sunt montate pe fatada. Posted Image

E plin de site-uri germane de Klima -si vanzarile depasesc cu mult pe cele din Ro -si cu aparate d-alea de min. 2.000 euro..

Panasonic

Vanzari in Germ.: intre 100.000-140.000 aparate pe an.. asta ca sa avem si niste cifre concrete.. In Italia + Spania >> cam de 10 ori mai mult.

In subiectul Vremea nu ma bag.. "ne mintim ca la Meteo" spune un indragit schlager..

#25
livius_ro

livius_ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 23.03.2012
Raman la ideea ca in Germania nu ai nevoie de aer conditionat pentru racirea locuintelor. La spatii comerciale, birouri, etc e alta poveste.
Faptul ca vanzarile sunt mai mari nu e totusi un argument avand in vedere ca vorbim despre o tara in big four la PIB si cu o populatie de 80+ mil.
Ma indoiesc ca cladirile lor vechi au sisteme de climatizare sau chiar si blocurile de 20-30 de ani asa cum sunt marea majoritate a blocurilor din Bucuresti. Am stat/vizitat apartamente in Germania la diversi colegi/prieteni si nu aveau aere conditionate. In Paris chiar nu au balcoane deci nu ar avea unde sa le monteze! Ca la unele poate sa le puna in tavan, da exista aceasta varianta insa nu la blocuri din placi de beton si cu 2.50m inaltime cum sunt la noi. La case e alta poveste. Noi aici vorbim de blocuri.

Chiar daca suntem in UE as prefera sa ne comparam cu niste tari de "nivelul" nostru. Sunt curios la bulgari cum e sitemul asta si daca si acolo exista legea asta.
Legat de vreme, nu sunt expert insa vorbesc din experienta nu din auzite. Am vizitat Germania si Danemarca in diverse perioade ale anului si nu am avut nevoie de aer conditionat niciodata.
In Danemarca tin minte ca odata in iulie eram cu geaca pe mine si tremuram de frig la 17-20 grade iar in Romania erau 41 la Bucuresti.

E usor sa impui niste reguli fara sa stii consecintele ei. Sunt sigur ca cei care sustin o astfel de idee nu stau intr-o garsoniera la etajul 6 in care inca de la ora 10.00 au 30 de grade in camera!
Si pentru cei care totusi sustin aceasta idee sa se gandeasca ca sunt cartiere intregi, cum este spre ex Vitan Mall unde balcoanele sunt ff inguste. Nu cred ca in era comunista cand s-au proiectat blocurile exista notinea de aer conditionat. De fapt de cativa ani a inceput lumea sa isi monteze aere.

Edited by livius_ro, 28 May 2013 - 12:20.


#26
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postlivius_ro, on 28 mai 2013 - 12:04, said:

Raman la ideea ca in Germania nu ai nevoie de aer conditionat pentru racirea locuintelor.
aparatele de clima fac si incalzire, iar Subiectul e ..unde se monteaza. Adica Locul de Montaj.
Indiferent de numarul celor vandute si de temperatura de afara.. daca ai un aparat, unde-l montezi ? Bineinteles, e vorba si de reglementarile aferente.

View Postlivius_ro, on 28 mai 2013 - 12:04, said:

as prefera sa ne comparam cu niste tari de "nivelul" nostru.
eu as prefera sa NU ne comparam cu nimeni, ci sa judecam cu capul nostru. Si sa actionam in consecinta.

View Postlivius_ro, on 28 mai 2013 - 12:04, said:

Raman la ideea ca in Germania nu ai nevoie de aer conditionat pentru racirea locuintelor.
cauta pe google Hitzefrei (in engl. heat free) si vezi ce inseamna, cand se aplica si de ce.

#27
livius_ro

livius_ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 23.03.2012
Nu stiu in Germania daca se folosesc des aerele conditionate pentru incalzire. Din cate am vazut aveau calorifere, inclusiv in hoteluri. Chiar acum am vorbit cu cineva care sta in Munchen si are calorifere. Nu are insa aer conditionat pt racire ca nu ii trebuie si nici vecinii lui nu au. Cladirile de birouri mai au.
In Franta stiu sigur ca multe apartamente au boilere iar apa este incazita electric.

Deci care e solutia ta ma rog? Sa luam un caz simplu. Se da un apartament cu 2 camere, etaj intermediar (sa zicem 3 din 10), ambele camere la strada, bloc placi de beton. Unde montezi tu unitatea externa?
Balconul este doar la una din camere si bucataria e in mijloc.

1) Daca ai vrea sa il pui in balcon ar insemna sa treci cu tevile prin bucatarie. Trebuie ca sa ai scurgere la condes deci teava nu poate fi pusa aproape de tavan.
2) Balconul ar deveni complet inutil (asta daca in cazul in care as putea monta totusi hardughia de unitate externa (caz in care ar trebui sa fie multi-split).
3) Cate gauri trebuiesc date in peretii de rezistenta si daca este ok sa gaurim acesti pereti?

Edited by livius_ro, 28 May 2013 - 12:44.


#28
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postlivius_ro, on 28 mai 2013 - 12:37, said:

Nu are insa aer conditionat pt racire ca nu ii trebuie si nici vecinii lui nu au. Cladirile de birouri mai au.
cladirile de birouri au pt. ca exista reglementari -daca nu asiguri un climat, trimiti oamenii acasa.
Privatul are si el la fel de multa nevoie la casa, ca nu se schimba ca persoana deplasandu-se de la birou acasa. Daca are nevoie la birou, are nevoie si acasa, nu ?
Acum sigur, acasa face ce vrea, inclusiv poate sa stea si sa transpire in voie, daca zgarcenia sa este astfel satisfacuta..

View Postlivius_ro, on 28 mai 2013 - 12:37, said:

Deci care e solutia ta ma rog? Sa luam un caz simplu. Se da un apartament cu 2 camere, etaj intermediar (sa zicem 3 din 10), ambele camere la strada, bloc placi de beton. Unde montezi tu unitatea externa?
simplu: oriunde, dar nu pe fatada.
Celor care nu au unde sa puna U.E., le expui tu teoria cu Nu e nevoie de aer conditionat, etc.

Vor exista apartamente climatizate, si apartamente imposibil de climatizat >> apartamente mai ieftine si altele mai scumpe. Apartamentele nu se vor diferentia doar prin locatie, orientare, ci si prin acest aspect.

View Postlivius_ro, on 28 mai 2013 - 12:37, said:

In Franta stiu sigur ca multe apartamente au boilere iar apa este incazita electric.
..adica cea mai costisitoare metoda de incalzire a apei. In curand vor avea o surpriza din partea UE: boilerele electrice vor fi inlocuite de pompe de caldura aer/apa speciale pentru apa calda menajera.
Sigur, francezii au o sarabanda intreaga de centrale nucleare -insa Germ. tocmai a inceput sa le inchida pe ale sale. Crezi ca-i va tolera pe francezi cu centralele atomice ? Nu.

#29
livius_ro

livius_ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 23.03.2012
Domle te faci ca nu intelegi si o tii doar pe a ta.
Cladirile de birouri au de cele mai multe ori spatiu inchis, nu au ferestre spre ex. Trebuie ventilatie. Exista si joburi unde lucrezi in anumite conditii, sunt masini sau utilaje care pot afecta aerul in care lucrezi.
Daca la mine in birou sunt 50 de computere este evident ca e alta temperatura decat acasa unde stau si ma uit la un TV! Vorbim despre locuinte si confortul oamenilor.
Eu doar ti-am spus ca:
  1) tarile care le-ai mentionat tu au un anume climat pe care noi nu il avem.
  2) cladirile vechi din orasele noastre nu au fost proiectate pt a suporat aceste sisteme.

Faza cu apartamente care pot fi climatizate si altele care nu pot fi nu se poate aplica intr-un oras in care peste 50% (sa nu zic mai mult) din apartamente nu pot fi climatizate cum spui tu si unde sunt temperaturi de 40 grade.
Ce faci cu acesti oameni? Ii pui la fript?

Ce traim in niste monumente istorice si le-am stricat cu aerele conditionate? Asta e problema blocurilor noastre? Sa fim seriosi.
Mai intai sa rezolve problema cainilor ca suntem singura capitala europeana cu javre pe strazi.

Daca iti pun o turma de caini langa Louvre iti zic eu ca nu te mai intereseaza aspectul cladirii!

Edited by livius_ro, 28 May 2013 - 13:12.


#30
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postlivius_ro, on 28 mai 2013 - 13:05, said:

Ce faci cu acesti oameni?
cati dintr-un bloc au la ora actuala climatizor..? Nici macar o zecime. Si asta in Bucuresti..
Nu se pune problema ce fac eu cu ei, ci ce fac ei.. Fac bine, dupa cum vezi

Quote

Mai intai sa rezolve problema cainilor ca suntem singura capitala europeana cu javre pe strazi.
nu putem s-o rezolvam, ca nu ne lasa ..francezii (in frunte cu B. Bardot). Trebuie sa le asiguram un habitat adecvat, ce presupune mil. si mil de euro -si pe care nu-i avem. So, ramane ca pana acum.

View Postlivius_ro, on 28 mai 2013 - 12:37, said:

Cate gauri trebuiesc date in peretii de rezistenta si daca este ok sa gaurim acesti pereti?
Legea Constructiilor este in continuare in vigoare. Ea se aplica elementelor constructive si Instalatiilor aferente.
Cf. legii nu ai voie sa aduci modificari fara avizul prealabil al Proiectantului initial al cladirii -asta e valabil si daca vrei sa muti o priza cu 1 m mai sus.
Deci proiectantul cladirii iti va da raspunsurile (si eventualele avize) pentru modificarile pe care doresti sa le faci la apartament.

View Postlivius_ro, on 28 mai 2013 - 13:05, said:

tarile care le-ai mentionat tu au un anume climat pe care noi nu il avem.
noile reglementari europene, precum si etichetarea energetica tine cont de climatul diferit din zonele Europei. Deci nu exclude zone, ci tine cont, diferentiaza.

#31
livius_ro

livius_ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 23.03.2012
Poate sunt o zecime acum dar urmaresc forumul de cateva saptamani si vad ca sunt din ce in ce mai multi care posteaza si cauta AC-uri. Acum 3 ani cand m-am mutat in blocul unde stau erau 1-2 aparate acum sunt zeci. Si vor fi si din ce in ce mai multe pt ca si temperaturile sunt si din ce in ce mai mari. Nu vreau sa duc discutia iar in zona "vremii" dar nu tre sa fii specialist sa iti dai seama ca temperaturile sunt in crestere si pe perioade din ce in ce mai lungi. Prognoza pe anul asta e mai drastica decat cea de anul trecut.

Problema cainilor e mult mai complexa. Nu cred ca sunt francezii de vina ci chiar noi. Daca francezii  iubesc asa de mult cainii de ce nu vezi la ei pe strazi caini?
Mai intai lumea ar trebui sa invete sa nu ii mai abandoneze (in special cei care au caini) si sa nu mai hraneasca pe cei vagabonzi. Daca sunt castrati si tinuti sub control or sa moara pe cale naturala.

Dupa ce o sa avem un oras curat ca in occident o sa ne uitam un pic si la cladiri. Am vazut ce renovari s-au facut si ce palete de culori au fost alese.... Foarte frumos intr-adevar, dar domle aerele conditionate strica opera de arta :).

#32
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,718
  • Înscris: 07.02.2003

View Postscheleton, on 28 mai 2013 - 12:50, said:

..adica cea mai costisitoare metoda de incalzire a apei. In curand vor avea o surpriza din partea UE: boilerele electrice vor fi inlocuite de pompe de caldura aer/apa speciale pentru apa calda menajera.
Sigur, francezii au o sarabanda intreaga de centrale nucleare -insa Germ. tocmai a inceput sa le inchida pe ale sale. Crezi ca-i va tolera pe francezi cu centralele atomice ? Nu.
Cum sa fie costisitor cand curentul la ei e mai ieftin decat la noi... UE poate sa zica ce vor Franta oricum merge pe 85% nuclear, acum are vreo 70%. Bineinteles ca va tolera ca nu are incotro... francezii nici nu vor sa auda de pretul curentului de l anemti Posted Image
Apropo, si incalzirea se face electric in majoritatea caselor rural mai ales si unde nu este alternativa, radiatoare de perete de 1-2KW bucata.

#33
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postandreic, on 28 mai 2013 - 13:47, said:

. francezii nici nu vor sa auda de pretul curentului de la nemti
decide cine are banii -restul, tac si inghit.
Nu poti sa ai bani si initiative pe banii altuia -asa de simplu este.

#34
livius_ro

livius_ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 23.03.2012
Banii nu sunt doar intr-un singur loc. Nemtii au bani intr-adevar insa au un complex fata de ce au facut in istoria recenta ceea ce nu prea le da asa multa libertate de miscare. Nu pot sa dea lectii altora despre ce sa faca si cum sa faca.
Schimbarea centralelor nu se face chiar asa usor. La ei e un subiect national despre schimbarea centralelor nucleare, chiar vazusem o emisiune la ei pe tema asta.
Dar de aici pana a interveni neamtul sa ii oblige mai e cale lunga. Asta le mai trebuie sa si-i puna si pe francezi in cap, nu destul englezii si-au cam luat jucariile acasa :).
E ca si cum le-ai cere americanilor sa nu mai foloseasca petrol si sa treaca pe alte surse de energie. Pai intotdeauna se va alege calea mai ieftina.
Neamtul face ce poate: sa munceasca pe rupte ca sa aiba bani pt ca pomeni nu va primi de la nimeni.

Edited by livius_ro, 28 May 2013 - 15:11.


#35
Lukmar

Lukmar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 11.08.2011

View Postlivius_ro, on 28 mai 2013 - 10:43, said:

Cineva facea referire aici la Danemarca, Germania, Olanda.
....
Pentru ansamblurile noi sunt de acord sa existe aceasta reglemantare insa din faza de constructie, nu dupa ce blocul e gata.
Pentru cele vechi ar trebui doar sa fie data o "conduita de montare". Si aici ma refer la pozitie, la cum sa fie trase tevile pt un aspect uniform, etc. Nicidecum interzicerea montarii AC-urilor. O absurditate!

Total de accord cu tine, este exact si parerea mea expusa cu cateva postari inainte.
Alinierea unitatilor exterioare, colectarea condensului pe tevi principale direct in scurgerea pluviala de exemplu, alinierea si mascarea traseelor,... da.
Interzicerea e o aberatie.
Despre partea cu caini am aceeasi parere, dar nu asta e in discutie aici. ;)

#36
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postlivius_ro, on 28 mai 2013 - 15:07, said:

Dar de aici pana a interveni neamtul sa ii oblige mai e cale lunga.
diplomatia din sec. 21 nu foloseste astfel de termeni si nici astfel de mijloace. Lucrurile se desfasoara mai mult backdoors, si la sfarsit auzi anuntul ..francezilor: ne-am gandit bine, si uite cum facem.. Trecem si noi pe regenerabile, etc.
Stai linistit, ca nemtii si francezii sunt mana in mana (mai ales economic), exista doar mici defazaje.

View PostLukmar, on 28 mai 2013 - 21:51, said:

Interzicerea e o aberatie.
nu e o interzicere totala, ci o recomandare imperativa de-a alege alt loc de montaj. Posted Image

Nu interzice nimeni cateilor sa faca caca, ci le impune stapanilor sa adune excrementele dupa..

Stai sa vezi indignari proletare cand o sa-i sileasca pe toti sa-si refaca fatadele de la case.. Cuuum ? Pe miiine ? Casa meeaaa ?!

View Postlivius_ro, on 28 mai 2013 - 15:07, said:

E ca si cum le-ai cere americanilor sa nu mai foloseasca petrol..
cand americanii extrag petrol, nu pun in pericol de radiatii Mexicul sau restul Americii.

Poate ar trebui sa citesti mai multe despre accidentul nuclear din Japonia -recomand o vizita la fata locului, la Fukushima. E mult mai convingator asa, si scurteaza dezbaterea (..si nu numai..).

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate