Recomandare aragaz pentru paine
Last Updated: May 07 2013 07:15, Started by
Mizu
, May 02 2013 18:04
·
0
#1
Posted 02 May 2013 - 18:04
Am inceput sa fac paine in aragazul meu ceausist si rezulatele lasa de dorit. As vrea sa iau un aragaz sau cuptor+plita, si nu stiu daca ar fi mai bun pe gaz sau electric.
As vrea sa aiba si termometru, termostat, eventual display ca sa vad permanent temperatura dinauntru. Aveti vreo recomandare? |
#2
Posted 02 May 2013 - 20:03
Vezi pe emag ca ai acolo reduceri 25% la cuptoarele de paine, pana pe 6 mai.
Strict pt. paine nu are rost sa te complici cu aragazul. Edited by gumball3000, 02 May 2013 - 20:03. |
#3
Posted 02 May 2013 - 20:10
de preferat un cuptor cu aburi. Asa se coace si creste bine painea.
...bneinteles ar fi de preferat sa renunti pe cat posibil la paine |
#4
Posted 02 May 2013 - 23:02
apanoiu, on 02 mai 2013 - 20:10, said:
de preferat un cuptor cu aburi. Asa se coace si creste bine painea. ...bneinteles ar fi de preferat sa renunti pe cat posibil la paine de unde mai luati prostiile astea? trebuie de renuntat de la painea de fabrica care are in ea toate prostiile din lume. Edited by HDDGuru, 02 May 2013 - 23:03. |
#5
Posted 02 May 2013 - 23:35
SfPetru, on 02 mai 2013 - 18:04, said:
nu stiu daca ar fi mai bun pe gaz sau electric. pentru simplul motiv ca un kwh/gaz este mult mai ieftin decat un kwh/electric. daca-ti lipsesc gazele, abia atunci te orientezi catre unul electric, insa chiar si asa vei analiza mai intai posibilitatea GPL-ului. nu numai ca pretul platit pentru curent va fi mai mare decat cel pe care l-ai plati pe GN, da' mai trebuie si sa ai in vedere o posibila redimensionare a instalatiei electrice/suplimentarii de putere la furnizor, iar chestiile astea mai costa si ele. SfPetru, on 02 mai 2013 - 18:04, said:
As vrea sa aiba si termometru, termostat, eventual display ca sa vad permanent temperatura dinauntru. adica, pentru ce atata control si zdranganele la un aragaz? o siguranta termica mai inteleg, ajuta daca se intrerupe flacara, da' astea? painea, cozonacii, puiul la punga si cartofii la cuptor se coc oricum, nu prea le pasa daca temperatura este cu 5 grade mai mare sau cu 15 grade mai mica. de asemenea, le cam doare la tava daca ies cu 5 minute mai tarziu din cuptor. Edited by dygey, 02 May 2013 - 23:36. |
#6
Posted 03 May 2013 - 00:47
dygey, on 02 mai 2013 - 23:35, said:
aragazul nu se alege asa. daca ai si gaze (din cate se pare, ai) si curent, normal ca vei alege gazele naturale. pentru simplul motiv ca un kwh/gaz este mult mai ieftin decat un kwh/electric. dygey, on 02 mai 2013 - 23:35, said:
adica, pentru ce atata control si zdranganele la un aragaz? SfPetru, on 02 mai 2013 - 18:04, said:
As vrea sa aiba si termometru, termostat, eventual display ca sa vad permanent temperatura dinauntru. |
#7
Posted 03 May 2013 - 05:50
andrei_0, on 03 mai 2013 - 00:47, said:
Io zic sa gatesti la o soba de tuci. Aia ieftineala frate! Si la buda sa mergi in fundul curtii, sa fie pachetul complet andrei_0, on 03 mai 2013 - 00:47, said:
Pentru simplul motiv ca iti iese reteta de fiecare data. Te costa infim de putin in plus curentul, si ce pierzi acolo recuperezi inzecit la preparatele pe care nu le mai ratezi din cauza ca mizeria aia de cuptor pe gaz nu incalzeste uniform si n-o poti regla nicicum. (Ma gandesc ca daca cativa lei curentul ti se pare mult, nu discutam despre cuptoare profesionale de gaz de sute si mii de euro). clasice, fie ele pe GN sau pe GPL, pentru ca din moment ce spui "de fiecare data" cu atata siguranta, inseamna ca esti un om care stie despre ce vorbeste si nu citeaza din cercetatorii britanici sau ceva...n-am sa fac nici asta. am avut o tentativa de a folosi la tara un cuptor electric. d-ala smecher incorporabil, de care zici tu. a ajuns retur in mai putin de-o saptamana. de ce? long story, n-am chef de scris. am ajuns inapoi la GPL-ul ButanGas sau al statiilor GPL auto cand am ocazia, ca e mai ieftin si puterea calorica e cam aceeasi, nu difera cu mult. dar ca sa vezi ca ma zgarcesc la cativa lei, am ales aragazul ala electric sa fie de calitate (da firma, cum zice unii, ca sa ma-nteleaga toata lumea). mai mult, ca sa pun mai bine in evidenta cat is de zgarie-branza, am mai dat si 40 de milioane pe vremea aia pe trifazic. sa fie treaba treaba. ma rog, de trifazic chiar nu-mi pare rau, il folosesc si la alte alea, da' aragazul ala a fost un factor decisiv in alegerea lui. deci da, ca sa te citez aproximativ "asta ieftineala frate", nu? ce te-as ruga eu...lasa astfel de vorbe de-o parte. nu face cinste nimanui luatul altuia peste picior, mai ales cand e prima data cand vorbeste cu acea persoana si nu stie ce-i poate capu' sau pe ce-si bazeaza afirmatiile. adu un argument, da o parere, incearca sa deschizi ochii cuiva daca e cazul si cam atat. eu asta am facut, am dat o parere si un sfat. daca-l ia cineva in considerare e strict alegerea sa. n-am luat pe nimeni la misto, deci cred ca pot sa am pretentia ca nici eu sa nu fiu luat la randul meu. mai ales de catre cineva care sub avatar are trecut ce-ai tu acolo. LE: si inca o rugaminte, ca te vad darnic la sfaturi. mai usurel cu "infim de putini in plus cativa lei" de ici, "infim de putini in plus cativa lei" de colo. asa faceam si eu candva, pana am ajuns la concluzia ca adunati asa, la fiecare chestie pe care-i dadeam, leii aia atarnau destul de binisor ca valoare si avantajele aduse in plus de cheltuirea lor nu erau semnificative. Edited by dygey, 03 May 2013 - 05:52. |
#8
Posted 03 May 2013 - 13:09
Nu va mai citez.
Nu am am avut niciodata cuptor electric dar, asa cum se zicea mai sus, cred ca mentine temperaturi mai constante in interior. Curentul electric nu e o problema pentru ca eu nu stau la tara si inca 3000W nu imi afecteaza cu nimic reteaua. E adevarat ca as iesi mai scump decat cu gazul, dar daca voiam sa ies ieftin nu ma mai gandeam sa schimb cuptorul. E adevarat si ca painea nu e chiar obligatorie in dieta, cel putin nu asta coapta la temperaturi inalte. Exista retete de paine necoapta in cuptor, la temperaturi scazute care nu omoara enzimele, dar n-o sa intru aici in astfel de detalii Insa o paine facuta acasa cu maia naturala, fara drojdie, cu fainuri integrale de care vrei tu, e infinit mai buna decat orice paine de pe raft. Eu mananc putina paine dar sunt pasionat de ea, exista o multime de retete pentru paine, care de care mai complexe. Asa cum unora le place sa-si repare masina sau sa lucreze prin casa, mie imi place sa fac paine, e un hobby in care sunt dispus sa investesc. O paine alba cu drojdie o poti face simplu in 2 ore, e o nimica toata. O paine fara faina alba si cu maia naturala poate cere 10-15 ore de lucru si pe parcurs se pot intampla multe. O sa arunc o privire pe emag la cuptoarele alea de paine. |
#9
Posted 03 May 2013 - 15:27
Daca chiar te pasioneaza painea, nu lua "cuptor de paine". Iese si la ala "paine", nimic de zis, dar daca tot stai 15 ore ca sa bibilesti la ea atunci macar fa-o cum trebuie. Cuptorul de paine e pentru cei comozi care vor sa manance totusi o paine, nu buretele ala feliat din pungi de plastic.Iti amesteca el toate ingredientele, creste coca in el si apoi o si coace. Problema e ca ies doar "caramizi", deci nu poti sa faci baghete, franzele, ciabatte, paini rotunde, si crusta nu iti va iesi niciodata ca intr-un cuptor normal.
dygey, on 03 mai 2013 - 05:50, said:
am incercat sa gasesc o ironie fina sau o tentativa, macar, de gluma. n-am reusit, cu toate ca nu-s batut in cap. in fine... Apropo de trifazic, nu ai nevoie de trifazic pentru un cuptor electric. E suficient un circuit monofazic corect dimensionat si realizat. Trifazic e necesar/recomandat la plitele electrice, care au o putere instalata mult mai mare decat un cuptor, ca sa pui ochiurile pe faze diferite. Cat despre consumul unui cuptor electric, nu e ceva de speriat. Consuma conform puterii nominale (2000 - 3000W) doar pana ajunge la temperatura pe care o setezi, adica vreo 10 min. Pe urma, daca e bine izolat consuma doar cat sa mentina temperatura constanta. |
#10
Posted 03 May 2013 - 18:08
dygey, on 02 mai 2013 - 23:35, said:
aragazul nu se alege asa. daca ai si gaze (din cate se pare, ai) si curent, normal ca vei alege gazele naturale. pentru simplul motiv ca un kwh/gaz este mult mai ieftin decat un kwh/electric. daca-ti lipsesc gazele, abia atunci te orientezi catre unul electric, insa chiar si asa vei analiza mai intai posibilitatea GPL-ului. nu numai ca pretul platit pentru curent va fi mai mare decat cel pe care l-ai plati pe GN, da' mai trebuie si sa ai in vedere o posibila redimensionare a instalatiei electrice/suplimentarii de putere la furnizor, iar chestiile astea mai costa si ele. De curiozitate, ce cuptor ai? Si tot astea au fost principiile care au dus la achizitionarea lui? Uite ca eu te contrazic - am gaze si am luat cuptor electric. Si asta nu de acum ci de vreo 6 ani, timp in care l-am pus la tot felul de munci (de la copt paine, copt diverse, dezghetat alimentele congelate pana la mentinut mancarea calda) si sunt nu multumit ci foarte multumit de el si de consumul lui. Acum depinde ce intelege fiecare prin normal. Edited by dcr, 03 May 2013 - 18:10. |
|
#11
Posted 04 May 2013 - 19:12
#12
Posted 05 May 2013 - 21:13
Prin "nu lua cuptor de paine" ma refer la masinuta aia la vreo 2-500 RON pe care o bagi in priza si in care pui faina, apa drojdie si sare, apesi pe niste butoane si peste n ore scoti din ea o caramiduta aburinda.
Cat despre piatra ... eu am o piatra pentru pizza, care ca un fel de gresie poroasa pe care o bag in cuptor si pe care coc pizza si paine. Nu-i ca in cuptorul de caramida al strabunicii mele, dar are totusi un avantaj evident (mai ales la pizza): piatra aia e incinsa bine, si fiind poroasa absoarbe vaporii de apa din aluat, astfel incat acesta va face o crusta crocanta dedesubt. Una de-asta poti baga si in cuptorul tau comunist. |
#13
Posted 07 May 2013 - 07:15
Eh, sigur ca nu ma gandesc la masina de facut paine. E altfel cand o lucrezi manual
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users