Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 

Convectoare/Ventiloconvectoare de pardoseala si tavan

- - - - -
  • Please log in to reply
75 replies to this topic

#19
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Salut, tocmai am revenit din concediu, de aceea n-am mai postat pe aici.

Referitor la 2 / 4 tevi, nu conteaza, din moment ce va fi folosit doar pe racire. Probabil ca cu 2 tevi o sa fie mai ieftin.

Referitor la nivelul de zgomot si cei 19 dbA de care spuneam eu, problema este mai complexa. In documentatia aparatelor de A/C si a ventiloconvectoarelor, apar doua valori:
  • Puterea sonora - este o caracteristica a sursei de zgomot, cat de tare vibreaza, ar fi cel mai obiectiv mod de a compara doua surse de zgomot. Ea nu variaza in functie de caracteristicile incaperii sau distanta fata de sursa.
  • Presiunea sonora - indica nivelul de zgomot perceput la o anumita distanta, intr-o anumita incapere. Pentru aceeasi sursa de zgomot, presiunea sonora perceputa intr-un anumit punct depinde de distanta pana la sursa dar si de caracteristicile incaperii
Cei 19 db(A) de care spuneam eu se refera la presiunea sonora pe care japonezii au masurat-o la 1 m distanta de aparatul de A/C despre care vorbeam, intr-o incapere anechonica (fara ecou). Daca conditiile in care s-a masurat presiunea sonora la VCV-ul Ferroli si A/C-ul japonez sunt diferite, atunci nu prea putem compara cele doua valori.

Japonezii specifica in documentatia A/C puterea sonora doar pe treapta Medie a ventilatorului.
- putere sonora (Med) = 56 dbA
- presiune sonora in incapere fara ecou (High / Med / Low / Silent) = 40 / 32 / 24 / 19 dbA

Edited by kolfleading, 09 September 2013 - 16:18.


#20
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Ha! Am mai descoperit ceva interesant, azi sunt mai destept decat eram ieri:

Studiind documentatiile mai multor modele de A/C, am constatat ca in majoritatea cazurilor, diferenta dintre puterea sonora si presiunea sonora (adica atenuarea zgomotului) este in jur de 23 - 24 dbA. Acest nivel de atenuare pare sa fie caracteristic conditiilor de masurare "standard" folosite de producatorii de A/C (camera fara ecou, la 1 m distanta pe orizontala si 0.8 m pe verticala sub nivelul unitatii interioare).

Deci, pe treapta Silent, acel A/C cu presiune sonora 19 dbA are probabil o putere sonora de 43 dbA .

Studiind documentatiile mai multor ventiloconvectoare, am constatat ca atenuarea (putere sonora - presiune sonora) este in jur de 8 - 9  dbA. Nu am gasit specificat distanta de masurare, doar camera de 100 mp cu 0.5 secunde reverberatie. Din nou, atenuarea pare sa fie o caracteristica a conditiilor de masurare.

Edited by kolfleading, 09 September 2013 - 17:34.


#21
victor29cr

victor29cr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,438
  • Înscris: 04.06.2016
Va salut. Citesc acest forum de mai bine de 3 ani de cand m-am apucat de contructia unei case, de multe ori gasind cele mai bune sfaturi, si va multumesc pentru asta. A venit timpul sa cer si eu un ajutor, nu am gasit nimic specific pe forum si nu stiu unde sa intreb.
Am o casa contruita recent de o suprafata mai maricica. Parter 220mp, etaj 120mp, mansarda 120mp. Constructia s-a realizat cu BCA Ytond de 40cm daca nu ma insel, izolatie de 10cm vata bazaltica, izolare mansarda 20cm vata minerala (4 straturi a cate 5cm). Casa orientate spre SE, plasata la iesire din Craiova (9-10km).

Pe vremea cand m-am apucat de constructie eram orientat spre radioatoare normale + o centrala pe pereli, insa cu cat m-am apropiat mai mult de a o termina, cu atat au aparut N dubii si ganduri de dubiu, princialul motiv fiind eficacitatea si bineinteles cheltuielile atat de instalare cat si de folosire.

Dupa ce am sters de pe lista incalzirea in pardoseala deoarece mi-am dat seama cat de buna e dupa ce am turnat sapa, am dat de niste ventiloconvectoare de joasa temperatura, mai precis modelul ULOW-E2 de la Vogel und Noot. Ele promit ca functioneaza cu o temperatura chiar si de 40 de grade pe tur si ar reusii sa faca caldura promisa.

Intrebarea mea la care nu gasesc un raspuns este: pot sa folosesc o centrala electrica pentru incalzirea apei pe tur la 40-45 grade? Daca da, consumul de energie o sa fie mai scazut data fiind cea temperatura joasa? Exista alta solutie eleganta inafara centralei electrice? De exemplu una pe peleti gen Biodom?

Sunt constient de costurile ventiloconvectoarelor, insa sunt dispus sa fac aceasta investitie daca sunt cum sunt si descrise.
Sunt constient ca investitia nu se va recupera usor, insa nu urmaresc asta. Singurul lucru care il urmaresc este sa am o incalzire eleganta cu un consum mai mic pe luna (sper undeva la 1500-1900 ron).

Credeti ca m-as incadra cu o centrala electrica si acele radiatoare in ceea ce urmaresc in a obtine?
Suprafetele vitrate sunt in medie cam 4mp pe camera, geamuri dotate cu "low-e", fiind ultima tehnologie anul trecut.

P.S. As aprecia si un consum aproximativ de energie electrica pe zi in cazul in care as monta o centrala electrica pentru aceste radiatoare, doar pentur a imi face o idee.

Va multumesc ca ati citit, sper sa i se faca mila unui suflet de mine, am sunat pe la diverse firme care vand aceste lucruri si nu stiu nici ei.

#22
cobi1

cobi1

    Bagator in seama

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,767
  • Înscris: 28.02.2011
Nu iti recomand centrala electrica decat daca ai sistem off grid care este capabil sa " duca " centrala - nu cred ca e cazul , Deci nu la centrala electrica . La fel si la ventiloconvectoarele acelea , nu , doar daca folosesti o pompa de caldura .
Personal cred ca te complici cam mult si cresti inutil investitia .
Nu stiu de unde ai dedus ca IPAT nu este bun , dar in cazul tau era ideal .
Ce poti face acum ? Gaze ai sau nu in zona ?

#23
victor29cr

victor29cr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,438
  • Înscris: 04.06.2016
Nu am gaze in zona, si nici speranta ca o sa apara in curand. Teava este dar nu sunt vecini doritori sa puna bani sa o tragem si pe strada noastra.
Solutii raman peleti sau lemne. Lemne am refuzat pentru comoditatea de a umple mereu focarul + nu sunt foarte harnic sa imi iau lemne netaiate si sa le menajez eu. Solutia ar ramane pe peleti dar preferam cat dau pe peleti mai bine dau inca 10-20% pe curent si scapi de probleme de depozitare, etc.
Am un necesa presupus de aprox 36KW, biodomul duce maxim 32, deci ar implica sa pun doua centrale pe peleti, asta inseamna 2 pufere, N sisteme, incercam sa evit o posibila uzina la mine in CT )).
Nu sunt lenes, dar lucrez 8-10 ore pe zi ca programator, pe scaun, nevasta la fel ocupata cu serviciul, vroiam ceva comod, speram cel putin.
De ce spuneti ca nu sunt ok ventiloconvectoarele acelea decat cu o pompa? Ma gandeam ca daca apa e ok si la 40 grade, centrala nu o sa faca un consum maxim. NU va contrazic, incerc doar sa inteleg de ce ))
Singurul motiv pentru care fug de o pompa de caldura este ca nu gasesc una mare, majoritatea fiind de 10-15-20kw.
Dumneavoastra ce ati face in locul meu? Puterea de curent nu este o problema, pot asigura si 40-50kw ongrid de la CEZ.

#24
dcr

dcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,021
  • Înscris: 01.05.2004
- Diferenta intre peleti si centrala pe curent, la aceeasi temperatura este mult mai mare decat 10-20 %
- Nu tu menajezi lemnele ci eventual te menajezi pe tine. :)
- Daca folosesti puffer poti pune centrala putin mai mica.
- Dupa 8-10 ore pe scaun este nemaipomenit sa te relaxezi spargand niste lemne.
- Nu conteaza la cate grade vine agentul termic, conteaza pierderile termice pe care le are casa, cantitatea de caldura necesara este aceeasi.
- Poti pune mai multe pompe in paralel pe acelasi puffer.

#25
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
La centrala electrica, temperatura pe tur nu prea are influenta asupra eficientei. Poti sa pui calorifere clasice.
La alte surse de caldura (pompa de caldura, centrala pe gaz in condensatie) randamentul este semnificativ influentat de temperatura de functionare.

Cu centrala electrica, 1 kWh de caldura costa cam 0.55 RON.
Cat costa peletii si cam ce putere calorica au (ca sa facem o comparatie)?

Mai exista si alte variante, care au costuri de exploatare mai reduse (de ex. pompa de caldura), dar investitia initiala va fi in jur de 15.000 EUR.

Ce putere maxima ai la bransamentul electric? Monofazat sau trifazat?

Consumul anual de caldura o sa fie de ordinul a 30.000 - 40.000 kWh.

Poti sa faci un sistem mixt, centrala pe lemne in paralel cu centrala electrica si cand n-ai chef de spart lemne pornesti centrala electrica.

Edited by kolfleading, 04 June 2016 - 18:24.


#26
ciine

ciine

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,069
  • Înscris: 04.06.2007
Omule , intodeauna, dar intodeauna  vei consuma cit pierde casa , indiferent de unde vine energia, ca sa intelegi cum stau lucrurile.
Problema ta e care kw este mai ieftin , cel produs cu centrala pe lemne sau cel de la CEZ sau de unde il iei tu.
Oricum casa ta e foarte mare , nu stiu cum e construita dar din ce spui tu asteaptate la un consum de minim 180 kw/zi pt -15 grade afara cu indulgenta.

#27
godaro

godaro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,722
  • Înscris: 25.01.2007
1kwh electric e 1kwh  indiferent de temperatura de pe tur. Eu am tot centrala electrica si am consumat aprox 15-16000kwh pt incalzire in sezonul trecut (6 luni). Casa mea are 150 mp, izolatia in mansarda inca nu e gata nici acum.

In aceste conditii necesarul mediu a fost de 3,7kw cu o maxima de 6-7. Eu am motive sa cred ca in cazul tau 32 kw sunt de ajuns. In plus de asta, presupunand ca 32kw nu sunt de ajuns pt intreaga hardughie, in momentele alea de frig va mai restrangeti si voi sau mai puneti un calorifer electric. Inteleg ca esti din Craiova. Cam cate zile cu temperaturi sub -20grade ai intr-un sezon? 5-6?
Cred ca te stresezi prea tare. 32kw sunt arhisuficienti

Edited by godaro, 04 June 2016 - 18:46.


#28
pyt_gt7

pyt_gt7

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 27.06.2016
Buna ziua . Cu un chiller de 100 kw 15 ventiloconvectoare de 5kw ... pot racii o suprafata de 10000metri cubi ?

#29
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Suprafata (de fapt aria unei suprafete) se masoara in metri patrati iar raspunsul depinde de necesarul de frig al respectivei suprafete.

#30
pyt_gt7

pyt_gt7

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 27.06.2016
E vorba de o hala ... atunci inaltimea halei nu conteaza ? ... adevarul e ca sunt montate ventiloconvectoare si sunt legate la o centrala termica de 100kw ... care pe timp de iarna incalzesc hala de la 10 grade la 27 in 6 ore ... si daca acest circuit il leg la un chiler de 100kw pot racii hala de la vreo 37 de grade la 27 ?

#31
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
In general puterea unui ventiloconvector este mult mai mica pe racire decit pe incalzire. Alea pe care zici tu ca le ai si sunt de aproximativ 5kW au cam 2kW folosite pe racire si cum ai 15 bucati de toate, ar fi undeva pe la un 30kW de toti pentru racire. Asa ca un chiler de 100kW este mult prea mare pentru ele. Ajunge unul de maxim 50kW daca ne luam dupa puterea instalata.

Daca zici ca pe incalzire merg bine cuplate la o centrala de 100kW, ar trebui sa mearga bine si pe racire cuplate la un chiler de aproximativ 40kW. Degeaba pui chilerul mai mare, ca nu ai suficiente ventiloconvectoare.

Edited by florin71_skoda, 28 June 2016 - 06:30.


#32
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Care sunt pana la urma dimensiunile halei?
Cat curent consuma toate echipamentele electrice din hala? Tot acest curent consumat se transforma in caldura in hala respectiva.
Exista si alte echipamente generatoare de caldura in hala (de ex. pe baza de gaz)? Cati oameni sunt in hala? Ce activitati se desfasoara?

#33
pyt_gt7

pyt_gt7

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 27.06.2016
Pai sunt masini de injectat care genereaza caldura mai exact 2 buc ... si cam 80 de oameni ... hala e 50x40x7 m Acuma chilerul va raci si cateva matrite la masinile de injectat... acuma nu conteaza in cate ore raceste hala doar sa o raceasca macar cu vreo 10-15 grade ... daca mai montez niste ventiloconvectoare ar trebuii sa ajute la ceva nu ? problema cea mai mare e soarele cand afara sunt 30 de grade ... in hala sunt vreo 38

#34
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Hala se pare ca este foarte mare. Ma mir cum de face fata centrala aia de 100kW cuplata la niste aeroterme care insumate au 75kW.
Poate ca se incalzetse (cum spunea si @kolfleading mai sus) si datorita utilajelor si a muncitorilor.

Ce fel de ventiloconvectoare ai ? Sau aeroterme ?
Unde sunt amplasate ? (pe sol, pe tavan, sau la ~3m fata de sol)

#35
pyt_gt7

pyt_gt7

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 27.06.2016
Sunt de la SABIANA ... au ventilatoare trifazate instalate ... acuma sar putea sa fie mai mult de 5kw ... eu nu am vazut sa scrie pe ele ... am zis 5kw ca am vazut pe site-ul lor ca ala e minim ...
Sunt asamblate la 3-4 metri de sol ...

#36
godaro

godaro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,722
  • Înscris: 25.01.2007
La ce foloseste V3C la un ventiloconvector?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate