Carnea de porc necastrat (vier, mistret) sau femela in calduri.
Last Updated: Dec 20 2021 12:12, Started by
ZorbaGrecu
, Apr 19 2013 09:07
·
0
#55
Posted 19 May 2013 - 09:39
Off @milovme are dreptate taranca! e un lapte f. bun: "corasla" e cel mai nutrient lape dat de vaca, imediat dupa fatare vite-lul-aua are nevoie de vitamine, grasimi, anticorpi... si da are un gust diferit dar bun. Vaca inainte de a fata nu mai da lapte , ca sa stii .
Freddy12, on 10 mai 2013 - 12:27, said:
Și eu simt izul acela inconfundabil și insuportabil. Ultima oara la o pulpă de purceluș. M-am ofticat groaznic. Era cumpărată de la selgros nu de la vreo măcelărie obscură de cartier. Sa nu uiti ca marii procesatori "indoapa" animalele cu ANTIBIOTICE, FURAJE CONCENTRATE (cu f. mule "adausuri"!!), STIMULENTI DE CRESTERE... Ai mirosit/gustat penicilina de ex.?? De unde crezi ca purcelusul a capatat iz ? Sa nu uit: sunt ferme unde purcelusi de 6 luni sunt sacrificati deoarece au ajuns la greutate, oare cum se poate? La taranul obisnuit ii trebuie 1,5 ani ! Edited by mihaiC1, 19 May 2013 - 09:42. |
#56
Posted 20 March 2021 - 10:10
Bună ziua, am un purceluș de vreo 40 kg are probleme cu piciorul, nu își va mai reveni, vreau sa îl tai, e vier, vă avea miros carnea? Vă mulțumesc.
|
#57
Posted 20 March 2021 - 10:22
Dacă nu a fost dat la montă nu sunt probleme.Imediat după ce îl tai îl castrezi.
|
#59
Posted 20 March 2021 - 13:53
nekkyy3, on 20 martie 2021 - 10:10, said:
Bună ziua, am un purceluș de vreo 40 kg are probleme cu piciorul, nu își va mai reveni, vreau sa îl tai, e vier, vă avea miros carnea? Vă mulțumesc. ZorbaGrecu, on 10 mai 2013 - 11:55, said: Nu exagerez; nu trec max 2 luni sa nu simt; sa nu zic lunar. De oriunde as lua, supermarket ori macelarii. Ultima oara a fost la un restaurant, luna trecuta, pana-n 10 ale luni. Uite a trecut deja 0 luna ! Ca idee, pentru cei care au purcelusi, e bine sa fie castrati cat mai devreme posibil, una ca pana ajung la greutatea pentru sacrificare le dispare mirosul si a doua ca un mascul castrat creste mai mare si ia mai mult in greutate. Beneficiile castrării porcilor la o vârstă fragedă: castrarea timpurie a purceilor permite utilizarea unui număr minim de medicamente; intervenția chirurgicală efectuată la o vârstă fragedă, cauzează scăderea pierderilor de sânge și vindecarea rapidă a plăgii; castrarea purceilor la o vârstă fragedă împiedică orice complicație; Procedura nu necesită mult efort pentru fixarea animalului; porcii sunt mai toleranți la stres, deoarece sunt încă cu o scroafă; După o operație timpurie, tinerii cresc mai repede și se dezvoltă mai repede; Cu toate acestea, va fi mai bine dacă intervenția chirurgicală este efectuată de un medic Sursă: ... |
#60
Posted 20 March 2021 - 13:57
Freddy12, on 20 martie 2021 - 13:53, said:
Da, va avea miros. Cel mai bine ar fi sa-l castrezi si sa-l mai tii 2-3 luni ca sa-i dispara mirosul. Ai dreptate, dupa 2-3 luni nu se mai simte mirosul de porc. Nici umbra nu mai are, scapa omul de o sacrificare. 40kg, picior beteag si care nu se mai vindeca...e usor de ghicit. |
#61
Posted 20 March 2021 - 14:13
Din partea mea, il poate sacrifica si acum dar carnea va avea mirosul acela infect.
|
#62
Posted 20 March 2021 - 14:17
Nu are de ales. Plus ca i-a raspuns bine colegul de mai sus. Decat sa il piarda, mai bine un compromis.
|
#63
Posted 20 March 2021 - 16:00
In caliatte de vanator practicant si executant/consumator de ceaun de carne de vanat, in special mistret, va spun asa:
- carnea de vier miroase mai tare decat cea de scroafa - vierul impuscat este imediat scopit, adica castrat, cu grija, de catre cel mai priceput macelar dintre vanatori. - abia abia apoi se cara la masina, se duce la parlit-macelarit-analize-ceaun. Daca se face ceaun, nu mai conteaza mirosul...adica dupa o zi de vanatoare si inca vreo 2 ore de stat langa ceaun (cu palinca si vin)...chiar nu mai simti mirosuri...sau ma rog, simti doar foame si miros de mancare. Dar pentru friptura ulterioara de calitate, carnea se tine la bait cu retete vechi si secrete....timp de multiplu de 12 ore.... Dar daca mistretul nu a fost scopit imediat, tinutul la bait nu prea ajuta. Pentru alte intrebari, va stau la dispozitie. Edited by Malus_Dacus, 20 March 2021 - 16:02. |
#65
Posted 19 December 2021 - 10:02
Malus_Dacus, on 20 martie 2021 - 16:00, said:
In caliatte de vanator practicant si executant/consumator de ceaun de carne de vanat, in special mistret, va spun asa: - carnea de vier miroase mai tare decat cea de scroafa - vierul impuscat este imediat scopit, adica castrat, cu grija, de catre cel mai priceput macelar dintre vanatori. - abia abia apoi se cara la masina, se duce la parlit-macelarit-analize-ceaun. Daca se face ceaun, nu mai conteaza mirosul...adica dupa o zi de vanatoare si inca vreo 2 ore de stat langa ceaun (cu palinca si vin)...chiar nu mai simti mirosuri...sau ma rog, simti doar foame si miros de mancare. Dar pentru friptura ulterioara de calitate, carnea se tine la bait cu retete vechi si secrete....timp de multiplu de 12 ore.... Dar daca mistretul nu a fost scopit imediat, tinutul la bait nu prea ajuta. Pentru alte intrebari, va stau la dispozitie. Va salut, am o întrebare pentru tine. Luni 13 decembrie, am castrat un vier, asta e , acum s-a putut, când îl pot tăia? Mulțumesc. |
#66
Posted 19 December 2021 - 20:21
Parerea mea este ca da, poti sa-l tai....
Taie-l linistit. |
#67
Posted 20 December 2021 - 12:12
Salut, asta știu, dar când îl pot tăia?
Edited by dani31ag, 20 December 2021 - 12:13. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users