Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Carnea de porc necastrat (vier, mistret) sau femela in calduri.
Last Updated: Dec 20 2021 12:12, Started by
ZorbaGrecu
, Apr 19 2013 09:07
·
0
#19
Posted 19 April 2013 - 10:27
Miroase si cea cruda, repet, si eu uneori o simt, dar de exemplu daca te duci in hala, unde este expusa o cantitate mare de carne, acolo este greu sa o distingi, daca iti da ala voie sa o mirosi de aproape, si daca ai mirosul perfect, pentru ca el oricum va fi denaturat de la toate mirosurile din halile de carne, dar cel mai bine iti dai seama cand o prajesti, are un miros "altfel", nu imi gasesc cuvinte sa iti explic cum se simte la nas si la gust.
|
#20
Posted 19 April 2013 - 10:39
Carnea unor astfel de exemplare nu se consumă imediat.
Se lasă la maturat/fezandat/marinat etc. Există suficiente alternative/procedee. Dacă aţi mâncat ceva de vânat la vreun restaurant mai răsărit, aţi simţit mirosul/gustul neplăcut? Edited by sfantu.dracu, 19 April 2013 - 10:40. |
#21
Posted 19 April 2013 - 10:44
#22
Posted 19 April 2013 - 10:50
@sfantu.dracu
La restaurant nu, ăia se pricep în teorie. Am luat însă o pastramă de căprioară (ambalată) și cred că l-am nimerit pe cerbu' ăla șef de clan. Efectiv te țineai de nas . |
#23
Posted 19 April 2013 - 10:51
Incepem cu gramatica acum?
Am terminat cu subiectul cu mirosul? |
#24
Posted 19 April 2013 - 11:05
#25
Posted 19 April 2013 - 11:08
#26
Posted 19 April 2013 - 11:14
-Diana-, on 19 aprilie 2013 - 10:51, said:
Incepem cu gramatica acum? Am terminat cu subiectul cu mirosul? Ce ne facem cu google asta?! Seb, on 19 aprilie 2013 - 11:08, said:
Respect pentru limba romana.Si pentru cititori. Mie mi se rupe insa de tine "cititorul meu" de scobit scopit, dupa ori dupe. Pe mine ma intereseaza ala cu gust. Edited by ZorbaGrecu, 19 April 2013 - 11:14. |
#27
Posted 19 April 2013 - 11:31
#28
Posted 19 April 2013 - 11:32
Carnea de mistret in calduri pute, rau. Stiu sigur ... Pute el destul de rau si asa, dar in perioada imperecherii e hoit.
|
|
#29
Posted 19 April 2013 - 11:35
pxrotcenoc, on 19 aprilie 2013 - 11:31, said:
Am elucidat misterul . Testicolul trebuie rupt ca carnea sa nu aiba miros / Alucard, on 19 aprilie 2013 - 11:32, said:
Carnea de mistret in calduri pute, rau. Stiu sigur ... Pute el destul de rau si asa, dar in perioada imperecherii e hoit. |
#30
Posted 19 April 2013 - 11:42
Amandoi, de la hormoni. Ea isi marcheaza zona cu urina, vierul vine si o cauta, marcheaza si el peste, ii ia urma pana o gaseste ... bataie intre ei pentru doamna scroafa ... niste imputiti
|
#31
Posted 19 April 2013 - 12:24
Alucard, on 19 aprilie 2013 - 11:42, said:
Amandoi, de la hormoni. Ea isi marcheaza zona cu urina, vierul vine si o cauta, marcheaza si el peste, ii ia urma pana o gaseste ... bataie intre ei pentru doamna scroafa ... niste imputiti |
#32
Posted 19 April 2013 - 13:47
ZorbaGrecu, on 19 aprilie 2013 - 09:07, said:
Am si eu o curiozitate, cati dintre voi simtiti carnea de porc necastrat (vier, mistret) sau femela in calduri? Cum poate fi bun un bucatar care nu simte gustul (mirosul) acelei carni? Cum poate fi bun un bucatar care, pe langa rezistenta la masticatie a carnii de animal batran, nu-i simte si gustul? |
#33
Posted 19 April 2013 - 14:19
Da astia de la abatoare de ce or taia animalele astea in conditiile in care le stiu statusul?
|
|
#34
Posted 19 April 2013 - 17:13
#35
Posted 29 April 2013 - 21:22
O reteta buna, probata, are cineva pentru friptura de mistret? Am o bucata de pulpa si nu stiu cum sa o pregatesc. Am mai facut odata ceva gasit pe net dar n-am fost foarte multumita. Multumesc
|
#36
Posted 29 April 2013 - 21:36
Alucard, on 19 aprilie 2013 - 11:32, said:
Carnea de mistret in calduri pute, rau. Stiu sigur ... Pute el destul de rau si asa, dar in perioada imperecherii e hoit. eu stiu ca in acea perioada NU se vaneaza mistret! ca or avea si interdictiile astea un rost! am mancat mistret vanat legal in afara perioadei de imperechere si care a fost castrat imediat dupa impuscare si nu avea niciun miros ciudat. am mancat si cerb si scroafa de mistret si caprioara...dar repet: in perioada legala de vanatoare si nicio carne nu avea miros ciudat. cristinaptudor, on 29 aprilie 2013 - 21:22, said:
O reteta buna, probata, are cineva pentru friptura de mistret? Am o bucata de pulpa si nu stiu cum sa o pregatesc. Am mai facut odata ceva gasit pe net dar n-am fost foarte multumita. Multumesc mie f.mult mi-a placut facuta friptura la oala romana (se inabusa in suc propriu). de exceptie sunt si carnatii de mistret, dar trebuie sa adaugi ceva grasime de porc intrucat mistretul nu are grasime. Edited by anknic, 29 April 2013 - 21:36. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users