Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Carnea de porc necastrat (vier, mistret) sau femela in calduri.

- - - - -
  • Please log in to reply
66 replies to this topic

#1
ZorbaGrecu

ZorbaGrecu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,450
  • Înscris: 17.12.2012
Am si eu o curiozitate, cati dintre voi simtiti carnea de porc necastrat (vier, mistret) sau femela in calduri?
Cum poate fi bun un bucatar care nu simte gustul (mirosul) acelei carni?
Cum poate fi bun un bucatar care, pe langa rezistenta la masticatie a carnii de animal batran, nu-i simte si gustul?

#2
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

 ZorbaGrecu, on 19 aprilie 2013 - 09:07, said:

Am si eu o curiozitate, cati dintre voi simtiti carnea de porc necastrat (vier, mistret) sau femela in calduri?
Cum poate fi bun un bucatar care nu simte gustul (mirosul) acelei carni?
Cum poate fi bun un bucatar care, pe langa rezistenta la masticatie a carnii de animal batran, nu-i simte si gustul?

La gust o simt, mai putin la miros, am mai luat tzeapa in cate un an cu o scroafa sau  vier necastrat, si in starea ei natural pregatita nu prea merge sa o mananci, are un gust ciudat, si mirosul in stare cruda,parca nu e de carne de porc, ma refer la mirosul de carne prajita de exemplu,

Edited by Platon, 19 April 2013 - 09:36.


#3
AlinE

AlinE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,634
  • Înscris: 31.07.2009
legat de vier, eu unul simt carnea la gust, cel mai tare se simte grasimea prajita/jumarile care are un gust mai accentuat.. si nu sunt cine stie ce bucatar.

Edited by AlinE, 19 April 2013 - 09:38.


#4
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002
Si parca e si mai tare carnea, mesteci la ea de te dor falcile.

#5
opop

opop

    bolnav cronic :(

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 06.01.2007
eu tin minte ca am mancat gratar de mistret si n-a fost rau... daca era ceva respingator sigur tineam minte ;)

Edited by opop, 19 April 2013 - 09:40.


#6
ZorbaGrecu

ZorbaGrecu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,450
  • Înscris: 17.12.2012

 Platon, on 19 aprilie 2013 - 09:35, said:

La gust o simt, mai putin la miros, am mai luat tzeapa in cate un an cu o scroafa sau  vier necastrat, si in starea ei natural pregatita nu prea merge sa o mananci, are un gust ciudat, si mirosul in stare cruda,parca nu e de carne de porc, ma refer la mirosul de carne prajita de exemplu,

Mirosul ma omoara pe mine. Greu, gretos.

 Platon, on 19 aprilie 2013 - 09:39, said:

Si parca e si mai tare carnea, mesteci la ea de te dor falcile.
N-as zice. Daca-i de mistret, da. Daca-i de porc tanar, nu.

#7
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,717
  • Înscris: 06.10.2012
Eu iau carne de porc de la Metro.
Dreq stie ce carne o fi :)

#8
pxrotcenoc

pxrotcenoc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 973
  • Înscris: 16.01.2013
Eu sunt vegetarian .

#9
ZorbaGrecu

ZorbaGrecu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,450
  • Înscris: 17.12.2012
eu nu inteleg cum pot fi unii mari bucatari, sau mesteri macelari de habar n-au de diferentele de gust si miros ale carnii de vier (scroafa) fata de cea normala.
Cum naiba iti faci meseria?
Cum mai intelegi ce-nseamna "fad" la gust, la carnea de iepude de ex, cand tu nu simti gretosenia cernii de vier?

 pxrotcenoc, on 19 aprilie 2013 - 10:00, said:

Eu sunt vegetarian .
Mirosul te omoara la fel ca si gustul.

#10
sfantu.dracu

sfantu.dracu

    Taur de Balaur

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,160
  • Înscris: 28.06.2005
Mistreţii sunt jugăniţi înainte de a fi vânaţi?

#11
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002
Trebuie sa ai experienta ca bucatar, sau preparator de mancare la domiciliu ca sa simti mirosul din carnea cruda, asta e clar, cert este ca si eu il simt, dar cel mai bine il simti daca prajesti o bucatica de carne, imediat iti dai seama ca e vier sau scroafa in calduri.

#12
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,717
  • Înscris: 06.10.2012

 sfantu.dracu, on 19 aprilie 2013 - 10:07, said:

Mistreţii sunt jugăniţi înainte de a fi vânaţi?

Ce e aia juganire?

#13
ZorbaGrecu

ZorbaGrecu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,450
  • Înscris: 17.12.2012

 sfantu.dracu, on 19 aprilie 2013 - 10:07, said:

Mistreţii sunt jugăniţi înainte de a fi vânaţi?

Vanatorii se grabesc sa-i scobesca imediat dupe ce-i impusca. Mirosul tot ramane insa.

 -Diana-, on 19 aprilie 2013 - 10:10, said:


Ce e aia juganire?
Castrat.

#14
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,717
  • Înscris: 06.10.2012
Adica carnea miroase pt ca porcii aia detin inca testiculele?
Intreb si eu ca nu ma pricep, bre.

#15
Aries(ro)

Aries(ro)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,568
  • Înscris: 22.03.2004
La porc nu am avut ocazia, la „miel” însă da. Dezastru :).

#16
ZorbaGrecu

ZorbaGrecu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,450
  • Înscris: 17.12.2012

 -Diana-, on 19 aprilie 2013 - 10:12, said:

Adica carnea miroase pt ca porcii aia detin inca testiculele?
Intreb si eu ca nu ma pricep, bre.
Da. Miroase carnea porcului care detine testicule si carenea femelei aflata in calduri.
Cred ca un procent de 10-15% dintre oameni simte acest lucru.

#17
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,717
  • Înscris: 06.10.2012
Hai ca topicul asta imi face sa-mi treaca pofta de ceafa de porc la gratar pe care o am de vreo 2 zile.

 ZorbaGrecu, on 19 aprilie 2013 - 10:18, said:

Da. Miroase carnea porcului care detine testicule si carenea femelei aflata in calduri.
Cred ca un procent de 10-15% dintre oameni simte acest lucru.

Pai si carnea cruda miroase, sau numai aia preparata termic?

Edited by -Diana-, 19 April 2013 - 10:19.


#18
ZorbaGrecu

ZorbaGrecu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,450
  • Înscris: 17.12.2012

 -Diana-, on 19 aprilie 2013 - 10:19, said:

Hai ca topicul asta imi face sa-mi treaca pofta de ceafa de porc la gratar pe care o am de vreo 2 zile.
Pai si carnea cruda miroase, sau numai aia preparata termic?

Cea preparata termic. poate miroase si cea cruda, n-am de unde sa stiu, nu-s macelar sau bucatar. Insa, daca ma gandesc bine, miroase si soriciul.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate