Carnea de porc necastrat (vier, mistret) sau femela in calduri.
Last Updated: Dec 20 2021 12:12, Started by
ZorbaGrecu
, Apr 19 2013 09:07
·
0
#37
Posted 29 April 2013 - 21:44
Data trecuta cand am gatit-o am lasat-o intr-un bait . Trebuia sa stea 3 zile dar n-am putut decat 1 zi jumatate si a fost cam tare chiar daca a fost inabusita foarte bine (multe ore din ce-mi amintesc). Nu mai vreau sa repet reteta pt ca baitul respectiv nu mi-a placut ce gust a dat carnii. De data asta o las si 3 zile daca e nevoie. Oala de lut am , dar din pacate nu aici iar carnati n-as vrea sa fac cu ea
|
#38
Posted 29 April 2013 - 22:07
ca sa iti spun sincer tata gateste vanat intrucat e unicul vanator din familie
da' de lasat la bait lasa de seara pana dimineata (sau pranz) la frigider in vin+condimente si apoi statea carnea vreo 3-4 ore in oala romana la cuptor. si iesea f.frageda... dar carnatii (afumati un pic) din mistret sau din mistret+caprioara (cu grasime de porc) sunt de exceptie...acuma...nu e momentul de carnati ca a dat deja caldura, dar pt.la iarna chiar iti recomand. |
#39
Posted 29 April 2013 - 22:23
anknic, on 29 aprilie 2013 - 22:07, said:
ca sa iti spun sincer tata gateste vanat intrucat e unicul vanator din familie da' de lasat la bait lasa de seara pana dimineata (sau pranz) la frigider in vin+condimente si apoi statea carnea vreo 3-4 ore in oala romana la cuptor. si iesea f.frageda... dar carnatii (afumati un pic) din mistret sau din mistret+caprioara (cu grasime de porc) sunt de exceptie...acuma...nu e momentul de carnati ca a dat deja caldura, dar pt.la iarna chiar iti recomand. Multumesc mult. La iarna, daca se mai vaneaza mistret in zona si mai primesc, poate facem. O sa incerc asa, in vin de data asta. Sper sa nu o dau iar in bara ca e specialitatea mea de Paste pt musafiri:). Vinul alb sau rosu? |
#41
Posted 30 April 2013 - 08:47
Sensul acestui topic este sa aflu cati dintre noi simt aceasta carne si daca este etic sa fie comercializata. Indiferent ce i s-ar face eu tot simt gustul acestei carni. Poate sa fie procesata, prelucrata, tinuta la bait, tot are gust rau.
Apoi, poate sa fie un bucatar bun sau chiar comerciant de produse din cane unul care nu simte sau nu tine cont de acesta problema? |
#42
Posted 30 April 2013 - 10:23
Se stie din preistorie ca animalele nu se taie/vaneaza in perioada reproducerii ! De unde vrei acum carne proaspata???
De ce se taie porcul de craciun si oaia/capra primavara (dupa fatari la o luna), de ce se vaneaza gasca/rata iarna....?? Ramane la latitudinea ta ce vrei sa consumi in anumite perioade ale anului. PS: sunt animale sacrificate si in perioadele de reproducere dar sunt fragede/tinere deoarece nu au ajuns la maturitate sexuala ... asta inseamna sa te bazezi pe simturi sau daca nu ai un comerciant/furnizor de incredere Edited by mihaiC1, 30 April 2013 - 10:49. |
#43
Posted 30 April 2013 - 13:20
Nu stiu ce sa zic, ori nu simt diferenta de gust si/sau textura, ori nu am avut ocazia sa gust astfel de carne, dar pana acum, niciodata nu am simtit ceva dubios la carnea de porc/mistret. Dar cine stie, poate am fost eu mai norocos .
|
#44
Posted 30 April 2013 - 22:36
Deobicei porcii "baieti" sunt castrati inainte de a ajunge la maturitatea sexuala iar "fetele" intra de 2x pe an in rut si... se vede !!Mistretul nu se vaneaza in aceste perioade ale anului.
Deci cam greu sa mananci astfel de carne! (doar de la un casap/macelar/braconier disperat.. !) PS vierul, scroafa au carnea mai "atoasa"(tare) dar cu gust bun atunci cand nu sunt la rut (calduri). Edited by mihaiC1, 30 April 2013 - 22:43. |
#45
Posted 30 April 2013 - 23:51
Stiu, ai mei cresteau porci back to my youth.....Am asistat la destule castrari atat feminine cat si masculine,tata castra si scroafele de mici.
|
#46
Posted 06 May 2013 - 11:35
mihaiC1, on 30 aprilie 2013 - 10:23, said:
Se stie din preistorie ca animalele nu se taie/vaneaza in perioada reproducerii ! De unde vrei acum carne proaspata??? De ce se taie porcul de craciun si oaia/capra primavara (dupa fatari la o luna), de ce se vaneaza gasca/rata iarna....?? Ramane la latitudinea ta ce vrei sa consumi in anumite perioade ale anului. PS: sunt animale sacrificate si in perioadele de reproducere dar sunt fragede/tinere deoarece nu au ajuns la maturitate sexuala ... asta inseamna sa te bazezi pe simturi sau daca nu ai un comerciant/furnizor de incredere mihaiC1, on 30 aprilie 2013 - 22:36, said:
Deobicei porcii "baieti" sunt castrati inainte de a ajunge la maturitatea sexuala iar "fetele" intra de 2x pe an in rut si... se vede !!Mistretul nu se vaneaza in aceste perioade ale anului. Deci cam greu sa mananci astfel de carne! (doar de la un casap/macelar/braconier disperat.. !) PS vierul, scroafa au carnea mai "atoasa"(tare) dar cu gust bun atunci cand nu sunt la rut (calduri). Da, pertinente mesajele tale. Nu-i deloc greu sa mananc o astfel de carne. Cred ca o simt de cel putin 5-6 ori pe an. |
|
#47
Posted 08 May 2013 - 12:27
@zorbagrecu Inseamna ca ai probleme cu gustul/ mirosul ! Ori sursa ta de carne de porc i-ti vinde (adica te pacaleste!) numai cu vieri si scroafe in calduri
PS eu mananc saptamanal carne de porc (2-4x!), dar in ultimii ani nu am dat de ce zici tu.. poate de unde cumpar eu sunt oameni "cinstiti" si le e frica de sanepid, directia veterinara, sanitara, protectia consumatorului... , ce zici?? Edited by mihaiC1, 08 May 2013 - 12:33. |
#48
Posted 10 May 2013 - 09:27
#49
Posted 10 May 2013 - 11:55
mihaiC1, on 08 mai 2013 - 12:27, said:
@zorbagrecu Inseamna ca ai probleme cu gustul/ mirosul ! Ori sursa ta de carne de porc i-ti vinde (adica te pacaleste!) numai cu vieri si scroafe in calduri PS eu mananc saptamanal carne de porc (2-4x!), dar in ultimii ani nu am dat de ce zici tu.. poate de unde cumpar eu sunt oameni "cinstiti" si le e frica de sanepid, directia veterinara, sanitara, protectia consumatorului... , ce zici?? Nu exagerez; nu trec max 2 luni sa nu simt; sa nu zic lunar. De oriunde as lua, supermarket ori macelarii. Ultima oara a fost la un restaurant, luna trecuta, pana-n 10 ale luni. Uite a trecut deja 0 luna ! |
#50
Posted 10 May 2013 - 12:27
ZorbaGrecu, on 10 mai 2013 - 11:55, said: Nu exagerez; nu trec max 2 luni sa nu simt; sa nu zic lunar. De oriunde as lua, supermarket ori macelarii. Ultima oara a fost la un restaurant, luna trecuta, pana-n 10 ale luni. Uite a trecut deja 0 luna ! Și eu simt izul acela inconfundabil și insuportabil. Ultima oara la o pulpă de purceluș. M-am ofticat groaznic. Era cumpărată de la selgros nu de la vreo măcelărie obscură de cartier. |
#51
Posted 10 May 2013 - 14:02
|
#52
Posted 11 May 2013 - 10:25
Am cumparat o data care de porc de la Selgros (si nu numai de acolo, ci de la mai multe hiper/super..!!) si m-am lecuit... dar nu avea iz de vier sau scroafa era cu totul aiurea carnea! Am o macelaria de unde cumpar, chiar daca merg 5km, fara rateuri
|
#53
Posted 17 May 2013 - 22:43
Are noroc acel bucatar daca nu simte gustul.
Chiar asa, de ce se comercializeaza carnea de vier? De cate ori mi-am luat teapa..cand imi era pofta mai mare ) Inainte credeam ca maica-mea cateodata nu stie sa gateasca. Si mai o chestie cu laptele de la sat Venea o femeie si imi aducea lapte de la un sat de langa tm si deodata laptele avea gust ciudat. Si am aflat ca una dintre vacile ei era gestanta sau a fatat, nu mai stiu si ea imi vindea lapte de la vaca aia. Ce oameni. Eu am tot intrebat-o ce e cu laptele asta si ea zicea ca asa e laptele de la sat ca eu nu stiu ce e laptele adevarat. Pana la urma a venit o prietena si mi-a explicat. |
#54
Posted 17 May 2013 - 23:14
milovme, on 17 mai 2013 - 22:43, said:
Venea o femeie si imi aducea lapte de la un sat de langa tm si deodata laptele avea gust ciudat. Si am aflat ca una dintre vacile ei era gestanta sau a fatat, nu mai stiu si ea imi vindea lapte de la vaca aia. Ce oameni. Eu am tot intrebat-o ce e cu laptele asta si ea zicea ca asa e laptele de la sat ca eu nu stiu ce e laptele adevarat. Pentru ei, ouale vechi, laptele impropriu pentru consum, smantana "indoita", etc... reprezinta doar niste marfuri cu care ies la vanat oraseni creduli. Nu le pasa de igiena, conditii de pastrare sau transport si alte fineturi din astea... |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users