Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 

Fumatul in locurile publice ?! Sau unde-i lege ii si tocmeala?!

- - - - -
  • Please log in to reply
392 replies to this topic

#37
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,043
  • Înscris: 24.02.2006

 foxbat, on 14 martie 2013 - 08:06, said:

...........care este treaba cu fumatul in locurile publice ?.............Pe usile localurilor era scris” fumatul permis”. Iar inauntru nu exista locul acela gen cusca pentru primatele fumacioase ci toate mesele in aceeasi cocina.
Care e treaba cu legea rogu-va ?

intr-o perioada legea ii obliga pe toti sa aiba o zona separata pentru fumatori. de vreo 3-4 ani s-a armonizat legislatia cu ce-i prin UE si acum doar daca au peste o anumita suprafata sunt obligati sa aiba zone separate fumatori/nefumatori. cei cu suprafete mai mici pot alege sa fie local de fumatori sau de nefumatori (sunt doar obligati sa puna un afis ).

#38
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004

 foxbat, on 14 martie 2013 - 08:06, said:

Avem gay, lesby, copii strazii, caini comunitari.Acum avem cica si legi . Dar ce sa vezi- avem si fumaciosi, betivi. Ma rog, oameni fara Dumnezeu. Ce zic eu oameni…

Legea nu ține cu fandosiții și credincioșii habotnici care vor să meargă într-o crâșmă să bea o bere și să nu fumeze, adică, conform spuselor tale, să nu stea lângă oameni fără Mnezău. Dacă vrei să mergi undeva unde nu fumează, caută un local cu oameni de-ai lui Dumnezeu unde nu se fumează, dar grăbește-te să prinzi unul care nu a dat încă faliment pentru că nu merge nimeni acolo.

Acum câțiva ani când s-a dat legea cu separarea spațiilor, s-au făcut cuști pentru nefumători, pentru că erau mai puțini, și până și ălea au rămas goale. De atunci legea a fost modificată și localurile își pot alege dacă sunt de fumători sau de nefumători. Fără să se mire nimeni, marea majoritate au ales să fie localuri de fumători.

Întreabă-ți preotul unde îți recomandă să te duci. :naughty:

#39
emillian

emillian

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,041
  • Înscris: 06.11.2006

 andreim77, on 14 martie 2013 - 11:06, said:

Va pacaliti: greseala e a fumatorilor ca-si distrug sanatatea si ii agreseaza pe cei din jur. Dar ei au drepturi... Posted Image

Cel putin in cazul meu stiu exact ce mi se intampla fiind fumator. Insa a fost alegerea mea si sunt perfect constient de asta. Ca o paranteza nu am fumat pana la 21 de ani, asta ca sa-ti demonstrez ca am luat decizia perfect constient.

Iar pe cei din jur cu ce anume ii agresez, la serviciu si in majoritatea locurilor unde merg sunt locuri special amenajate pentru fumatori. Cand ies in oras am de unde sa aleg, exista localuri unde sunt separati fumatorii de nefumatori, exista localuri pentru fumatori, exista localuri pentru nefumatori.

Acum eu ma duc intr-un local de fumator si vine un nefumator si se simte agresat. Pai si care-i vina mea ca el a venit exact acolo. Vina ii apartine lui.

#40
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,495
  • Înscris: 19.04.2009

 foxbat, on 14 martie 2013 - 08:06, said:

Avem gay, lesby, copii strazii, caini comunitari.Acum avem cica si legi . Dar ce sa vezi- avem si fumaciosi, betivi. Ma rog, oameni fara Dumnezeu. Ce zic eu oameni…dar in fine sa trecem peste incercarea de a explica din nou de ce  prostia si nesimitirea si anularea “binelui  “din fiecare a ajuns regula si - sa revin la idée- care este treaba cu fumatul in locurile publice ?
Am fost de cateva ori intr-un restaurant,pizzeria, cafenea si m-am intors acasa cu hainele compromise, cu pielea duhnind a mahoarca si cu o mare durere de cap de la fum. Pe usile localurilor era scris” fumatul permis”. Iar inauntru nu exista locul acela gen cusca pentru primatele fumacioase ci toate mesele in aceeasi cocina.
Care e treaba cu legea rogu-va ?

E vina ta, data viitoare, cauta un loal cu fumatul interzis, sau care are separat!

#41
d4m4g3

d4m4g3

    The best or nothing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,756
  • Înscris: 23.05.2013

 emillian, on 14 martie 2013 - 11:15, said:

Cand ies in oras am de unde sa aleg, exista localuri unde sunt separati fumatorii de nefumatori, exista localuri pentru fumatori, exista localuri pentru nefumatori.

Acum eu ma duc intr-un local de fumator si vine un nefumator si se simte agresat. Pai si care-i vina mea ca el a venit exact acolo. Vina ii apartine lui.
Dupa logica asta, avand in vedere ca majoritatea localurilor/cluburilor/restaurantelor/orice sunt de fumatori, din pacate, nefumatorii nu au unde sa mai mearga ca sa se simta bine, unde sa nu fie afumati.

INTREBARE: Cand iesi in oras cu prietenii iar unii dintre ei fumeaza iar altii nu (daca nu e cazul tau, intrebarea e teoretica), ce alegeti? Va despartiti si vorbiti la telefon? Aveti optiune pentru apel video? Renuntati voi la fumat? Trec ei peste neplacerile create de fum/miros si accepta sa stea la fumatori desi e nesanatos, neplacut si nu se simt bine?

Cert e ca mereu sunt revoltati fumatorii pe nefumatori si invers, fiecare avand motivele lor dar niciunul nevazand mai departe de ograda sa si negandint logic si obiectiv in cele mai multe cazuri.

In final:
E nesanatos si pentru fumatori si pentru nefumatori sa fumezi si se stie prea bine.
E scump sa fumezi, desi fumatorii vor face orice sa aiba mereu tigari si nu vor recunoaste asta nici daca le arati cu pixul pe hartie.
E o pierdere de timp sa fumezi, dar fumatorii isi vor face mereu timp pentru asta sau nu vor recunoaste asa ceva si spun ca o fac in acelasi timp cu alta activitate.
E neplacut pentru ceilalti (cei nefumatori) din jur sa fumezi.
Fumatorii miros urat desi ei nu simt pentru ca sunt obisnuiti, hainele put, mainile put, respiratia pute, casa (daca se fumeaza in ea) pute, masina pute.
E o realitate. Si vor fi revoltati cand li se spune asta.

Problema e ca ei se intalnesc, pe strada sau pe internet, asadar apar conflictele vizibile sau nu plus neplacerile de rigoare.
Eu nu fumez. Nu-mi place fumul, nu-mi place mirosul, mi se pare un viciu foarte scump si inutil.
Doar ca sunt indiferent. Posted Image Fiecare poate sa faca ce vrea pana atunci cand viciul lui se intalneste cu mine sau atunci cand o persoana apropiata o face si rezolvare nu prea exista.

Sunt idioti care fumeaza pe strada in statia de RATB, idioti care fumeaza la restaurante cand altii mananca, idioti si idioti. Unii, ca nu toti fac asa.
Unii fumatori au capul pe umeri asa cum unii nefumatori sunt la fel de idioti ca acei fumatori care fumeaza in statia de RATB prin simplul fapt ca n-au o viata si comenteaza pe internet ca X fumeaza.

Legea o fi lege, naiba mai stie care, cert e ce am zis mai sus, ca ne intalnim intre noi in toate aceste locuri, de multe ori ca apropiati si atunci e neplacut si trebuie sa ne acceptam.
Cand nu o facem ca apropiati, ne injuram in gand sau lasand libere degetele si buzele sa-si faca treaba injurand si hulind persoanele care nu fac ca noi.

Scuze pentru postul lung, dar voiam sa aveti de lucru ca sa aveti timp sa fumati o tigare cu placere! Posted Image

#42
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,901
  • Înscris: 14.08.2007

 cspot, on 14 martie 2013 - 08:17, said:

Intr-o tara in care fumatorii sunt majoritari, minoritatea ar trebui sa mai taca si din gura.
Nu cred ca fumatorii mai sunt majoritari, eu am avut cativa prieteni fumatori si marea majoritate s-au lasat de fumat in ultimii ani. Si erau de astia care castiga suficient incat sa-si poata lua tigari. Am 4 exemple de prieteni fumatori care au renuntat la fumat. Si niciunul care sa fi fost nefumator si sa se apuce. Din prietenii apropiati nu fumeaza nimeni, culmea. Deci masurile anti-fumat au avut efect se pare.

#43
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006

 emillian, on 14 martie 2013 - 11:15, said:

Iar pe cei din jur cu ce anume ii agresez, la serviciu si in majoritatea locurilor unde merg sunt locuri special amenajate pentru fumatori.
Si zici ca ai luat constient hotararea sa fumezi? Stiai riscurile? Daca le stii ia spune, e sanatos fumatul? Daca nu e sanatos este ca te agresezi pe tine si pe cei din jur, chiar si pe cei fumatori cu fumul de tigara "sanatos"? Chiar daca e alegerea voastra, pe care evident ca, pe motive bine intemeiate unii o vad gresita, agresiunea exista. Deci cum NU ii agresezi tu pe cei din jur? Mai zi-ne odata.

#44
Fumatorul

Fumatorul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,945
  • Înscris: 18.01.2009

 foxbat, on 14 martie 2013 - 08:06, said:


Am fost de cateva ori intr-un restaurant,pizzeria, cafenea si m-am intors acasa cu hainele compromise, cu pielea duhnind a mahoarca si cu o mare durere de cap de la fum. Pe usile localurilor era scris” fumatul permis”.

Se pare că analfabetismul funcţional e o problemă din ce în ce mai mare!
Ia de-aici:Posted Image

#45
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,080
  • Înscris: 29.04.2006

 Super Chief, on 14 martie 2013 - 08:13, said:

Nu intri in localurile unde este afisat insemnul cu fumatul permis.
Retoric, am intrat domle pe o strada si circulau toti in sens invers, ma claxonau, fleshuiau, mi-au umplut frigiderul. Care e treaba cu legea rogu-va ?
Ce vorbesti domne, pe sistemul nu primim tigani, unguri si nefumatori?

 cspot, on 14 martie 2013 - 08:17, said:

Intr-o tara in care fumatorii sunt majoritari, minoritatea ar trebui sa mai taca si din gura.
De altfel e recomandat sa-ti speli hainele macar din cand in cand.
De unde ai mai scos-o si pe-asta? Care majoritate? Din cine e compusa aceasta?
Urmand firul logicii, daca intr-un cartier din Berlin unde aud ca acum au devenit majoritari tiganii, si aia simt se se cace in mijlocul strazii, asta insamna ca germanii, aflati acum in minoritate acolo ar trebui fie sa faca precum ei, fie sa taca si sa inghita, nu?

 AlexIP, on 14 martie 2013 - 11:12, said:

Legea nu ține cu fandosiții și credincioșii habotnici care vor să meargă într-o crâșmă să bea o bere și să nu fumeze, adică, conform spuselor tale, să nu stea lângă oameni fără Mnezău. Dacă vrei să mergi undeva unde nu fumează, caută un local cu oameni de-ai lui Dumnezeu unde nu se fumează, dar grăbește-te să prinzi unul care nu a dat încă faliment pentru că nu merge nimeni acolo.
Acum câțiva ani când s-a dat legea cu separarea spațiilor, s-au făcut cuști pentru nefumători, pentru că erau mai puțini, și până și ălea au rămas goale. De atunci legea a fost modificată și localurile își pot alege dacă sunt de fumători sau de nefumători. Fără să se mire nimeni, marea majoritate au ales să fie localuri de fumători.
Întreabă-ți preotul unde îți recomandă să te duci. Posted Image
Ce treaba are religia cu fumatul? Daca vreau sa fiu sanatos inseamna ca ma fandosesc si legea nu tine cu mine, a? Legea trebuie sa specifice clar ca fumatul este interzis in spatiile publice si permis numai in cele special amenajate. Nu stau acum sa argumentez si de ce, pentru ca e evident pentru orice minte neaburita de fum de tigara.
In custile alea trebuie sa stea fumatorii, nu nefumatorii! Si daca nefumatorii sunt mai multi, atunci ghinion de nesansa, sa stea frumos incolonati la coada pentru a sta in custi de facut gargara cu fum, ca la Copsa Mica!

Edited by Zygoth, 14 March 2013 - 12:33.


#46
Tanaka_Senshin

Tanaka_Senshin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 735
  • Înscris: 20.02.2010

 foxbat, on 14 martie 2013 - 09:35, said:

ok, deci daca pe o usa scrie fumatul permis, legea nu se aplica sau ..cum ?

Legea spune ca proprietarul localului are trei variante de lucru:
1. in local fumatul este permis,
2. in local fumatul nu este permis,
3. in local fumatul este permis, dar are o zona amenajata pentru nefumatori.
in toate cazurile este obligat sa asigure o ventilatie cat mai buna, nu numai pentru evacuarea fumului de tigara/tutun, dar si a miesmelor datatoare de dureri de cap emanate de unii care nu au aflat ca s-a inventat apa si sapunul.

Intrarea intr-un local cu insemnele de mai sus expuse la intare inseamna ca ai luat la cunostinta si te supui regulilor casei. daca nu iti place stai acasa.  nu sunt fumator, nu ma deranjeaza cand cineva fumeaza langa mine si faptul ca sunt minoritar in acest viciu nu inseamna ca trebuie sa ii extermin pe viciosi...

#47
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,894
  • Înscris: 21.04.2011
Eu sunt 100% de acord sa fie interzis fumatul in spatiile publice. Cu ce nu sunt de acord, in schimb: legea defineste un restaurant/bar privat ca fiind loc public.

#48
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,243
  • Înscris: 05.06.2002
practic asta vrea ca daca eu am iesit seara in oras si am mers la o bere cu baietii intr-un local in care se fumeaza si el intra in acel local noi sa stingem tigarile eventual sa plecam de acolo... daca e local cu loc de fumat dar lui ii place mai mult privelistea de la o masa din locul de fumat?

daca scrie striptease pe usa ce faci?

Edited by Fane, 14 March 2013 - 12:26.


#49
CorinaP1

CorinaP1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,965
  • Înscris: 28.02.2013
Eu fumez. Azi mai putin decat acum cativa ani. Si de multe ori ma deranjeaza fumul. Si evit restaurantele/barurile/bombele in care tai fumul cu cutitul. Daca o fac eu, fumator, o pot face si altii. Evit unele restaurante si pentru ca imi imput hainele cu miros de bucatarie sau de cantina. Iar in lounge-urile pentru fumatori din mall-uri sau aeroporturi nu intru niciodata.

In taxi, in biroul cuiva, in casa cuiva nu imi aprind tigara decat dupa ce am intrebat daca se fumeaza. Si intreb doar daca exista ceva indicii ca s-ar fuma. Nu vreau sa fortez pe nimeni sa suporte o neplacere, doar pentru placerea mea.

Nu sunt o idioata deci. Si nici om fara dumnezeu. Chiar daca fumez uneori in statia de autobuz. O fac daca, de ex.,  tocmai m-am despartit de un amic nefumator cu care am baut o cafea intr-un bar de nefumatori. Si intotdeauna arunc chistocul intr-un cos de gunoi, chiar daca tre’ sa-l caut cateva minute bune. Fumez pentru ca imi place asortarea dintre cafea si tigara sau dintre un cognac, un trabuc si o ciocolata.

O fi un viciu, poate. Dar exista si o lege care ma ingradeste. Si care ma va ingradi si mai sever in putin timp. Pe care eu si ceilalti fumatori o respectam. Dar nu exista nici o lege care sa combata lipsa bunului simt. Indiferent ca suntem fumatori sau nu.

#50
Fumatorul

Fumatorul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,945
  • Înscris: 18.01.2009

 catalina1, on 14 martie 2013 - 12:22, said:

Eu sunt 100% de acord sa fie interzis fumatul in spatiile publice. Cu ce nu sunt de acord, in schimb: legea defineste un restaurant/bar privat ca fiind loc public.

Un loc public este acel loc care prin chiar natura sau destinaţia lui este accesibil publicului. E logic ca un restaurant să fie loc public.
Legislaţia din România în materie de fumat este bună. Chiar interzice fumatul în locuri publice, cu câteva excepţii clar stipulate. E normal să fie aşa.

#51
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004

 Zygoth, on 14 martie 2013 - 12:18, said:

Ce treaba are religia cu fumatul? Daca vreau sa fiu sanatos inseamna ca ma fandosesc si legea nu tine cu mine, a? Legea trebuie sa specifice clar ca fumatul este interzis in spatiile publice si permis numai in cele special amenajate. Nu stau acum sa argumentez si de ce, pentru ca e evident pentru orice minte neaburita de fum de tigara.
In custile alea trebuie sa stea fumatorii, nu nefumatorii! Si daca nefumatorii sunt mai multi, atunci ghinion de nesansa, sa stea frumos incolonati la coada pentru a sta in custi de facut gargara cu fum, ca la Copsa Mica!

Threadul inițial era deschis la dezbateri religioase, și vezi și ce a scris inițiatorul.

Revenind, dacă tot localul e spațiu special amenanjat pentru fumători (a se citi, are ventilație, scrumiere, etc), care-i problema ta? Dacă s-ar face cuștile ălea doar pentru fumători și s-ar ajunge ipotetic să se stea la coadă, s-ar modifica dimensiunile spațiilor după cerere și ofertă, și s-ar ajunge tot la situația a 2 mese separate din 15 unde stau nefumătorii, și ălea goale pentru că nu prea vrea nimeni să stea acolo. O singură categorie îți va ocupa spațiul ăla, și ăia sunt elevii de liceu în cazul în care nici unul dintre ei nu fumează. Dacă vreunul dintre ei fumează, se va duce în spațiul de fumători să fumeze și ceilalți se duc după el.

#52
emillian

emillian

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,041
  • Înscris: 06.11.2006

 d4m4g3, on 14 martie 2013 - 11:49, said:

Dupa logica asta, avand in vedere ca majoritatea localurilor/cluburilor/restaurantelor/orice sunt de fumatori, din pacate, nefumatorii nu au unde sa mai mearga ca sa se simta bine, unde sa nu fie afumati.

INTREBARE: Cand iesi in oras cu prietenii iar unii dintre ei fumeaza iar altii nu (daca nu e cazul tau, intrebarea e teoretica), ce alegeti? Va despartiti si vorbiti la telefon? Aveti optiune pentru apel video? Renuntati voi la fumat? Trec ei peste neplacerile create de fum/miros si accepta sa stea la fumatori desi e nesanatos, neplacut si nu se simt bine?

Sunt idioti care fumeaza pe strada in statia de RATB, idioti care fumeaza la restaurante cand altii mananca, idioti si idioti. Unii, ca nu toti fac asa.
Unii fumatori au capul pe umeri asa cum unii nefumatori sunt la fel de idioti ca acei fumatori care fumeaza in statia de RATB prin simplul fapt ca n-au o viata si comenteaza pe internet ca X fumeaza.
Posted Image

Majoritatea prietenilor cu care interactionez sunt nefumatori. Nu am nici o problema sa merg intr-un local de nefumatori si sa nu fumez, sau daca simt nevoia sa fumez pot sa ies afara si sa merg la locul unde e amenajat pentru fumatori (de obicei toate localurile care se respecta, au in afara lor un loc pentru cei care fumeaza).

Chiar daca sunt intr-un local de fumatori, chiar daca in jurul nostru se fumeaza, atata timp cat stiu ca sunt nefumatori la masa intreb inainte sa-mi aprind o tigare daca sunt de acord, comenteaza vreunul ii respect decizia si nu-l "agresez".
In statia ratb nu fumez decat foarte rar si intotdeauna ma detasez un pic mai departe de aglomeratie, tocmai pentru a nu deranja pe nimeni.

Am fost plecat prin afara si in majoritatea localurilor nu se fumeaza. Sunt scrumiere puse la intrare mai peste tot si mi-a placut ideea si sincer imi pare rau ca la noi nu se face asa ceva.
Sunt constient ca mirosul de tigare este neplacut pentru unii si incerc mereu sa "agresez" cat mai putin.

Mie unul, fumator fiind, mi-ar placea o lege care sa interzica fumatul in localuri/baruri/restaurante/institutii/cladiri/locuri publice (inclusiv pe strada si in parcuri), atata timp cat se creeaza locuri de fumat. Nu am nici un fel de problema cu asta si daca ar aparea un astfel de proiect l-as sustine.

I-am raspuns initiatorului pentru ca a ridicat o problema gresit, a acuzat fumatorii, in loc sa propuna o dezbatere pe tema asta si sa vina cu propuneri decenta care pot duce la o rezolvare.


 andreim77, on 14 martie 2013 - 12:12, said:

Si zici ca ai luat constient hotararea sa fumezi? Stiai riscurile? Daca le stii ia spune, e sanatos fumatul? Daca nu e sanatos este ca te agresezi pe tine si pe cei din jur, chiar si pe cei fumatori cu fumul de tigara "sanatos"? Chiar daca e alegerea voastra, pe care evident ca, pe motive bine intemeiate unii o vad gresita, agresiunea exista. Deci cum NU ii agresezi tu pe cei din jur? Mai zi-ne odata.

Atata timp cat tu intri intr-un local de fumatori stiind ca se fumeaza atunci nu este nici un fel de agresiune. Cum ar fi ca la un restaurant sa te duci la toaleta (la barbati) si sa intre peste tine o femeie si sa te acuze dupa aceea de hartuire?

#53
m0rpheus

m0rpheus

    Ză uan!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,844
  • Înscris: 26.02.2008

 lucifer76, on 14 martie 2013 - 10:30, said:

Sigur, cand la munca din 8 oameni, 6 dobitoci fumeaza, preferand sa isi distruga plamanii, ceilalti 2 NU sunt obligati sa fumeze.
Pe acelaşi principiu, când la muncă din 8 oameni, 2 dobitoci nu fumează... De ce jignim gratuit?

La muncă e vina angajatorului dacă nu amenajează un spaţiu pentru fumători şi-n localuri este vina patronului că nu separă fumătorii de nefumători. În cluburi nu prea ai cum să faci o separare, dar unul de calitate este aerisit foarte bine. În ultimul în care am fost, când am ajuns acasă hainele încă-mi miroseau a Lenor şi deloc a fum.

#54
Enigel

Enigel

    1612

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,012
  • Înscris: 20.05.2008
Morpheus, e aproape imposibil sa nu-ti miroase hainele a fum dupa ce te intorci dintr-un loc in care se fumeaza, chiar daca ala e un loc extrem de bine aerisit. Cred ca mai degraba nu mai simteai tu mirosul, fiindca esti fumator.

Ce culoare de Lenor folosesti? :D

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate