Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 

Fertilizatori si tratamente boli + daunatori. Metode chimice si bio.

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
3228 replies to this topic

#2773
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,073
  • Înscris: 17.03.2005
Nu înlocuim substanțe ci alegem alternative pt un patogen anume asa ca prima întrebare este care ar fi bolile împotriva cărora vrei sa tratezi, și ce plante ai de tratat?



#2774
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
SMK eu pe toate produsele astea bio de costa milioane sticluta. Pai ce drq facem aci dam averi pe bidonase bio? Ne`au prostit astia de tot.
Guru cred ca vrea solutie normala la 10lei ca asa se ducea la cazino daca vroia sa sparga pensia

#2775
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012
Nu e o problema daca sunt mai scumpe, important este sa aiba efect bun si sa fie bio. Un cost in plus pentru o calitate superioara a productiei si lipsa reziduurilor chimice cancerigene, toxice pentru reproducere, teratogene etc justifica pe deplin aplicarea acestor produse.

Fiecare face cum vrea: sa bage bani putini si sa cumpere produse cu riscuri mari pentru mediu si sanatatea proprie sau sa aleaga produse fara aceste riscuri.
De obicei cei din prima categorie se vor plange ca produsele bio sunt folosite de talibanii ecologisti, ca n-au efecte, ca sunt scumpe si ca sunt folosite pentru ca au fost prostiti pe fata de ecologistii corupti.
Deci mai bine sa bagam bomba atomica daca ar fi sa ne luam dupa utilizatorii inraiti ai substantelor chimice ieftine si nocive.

#2776
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
Las' cacu substantele alea chimice rele am crescut cu tontii. Sunt inofensive si alea cand le dai cu cap si constiinta. Sa cumpere gugustiucii toate frectiile exorbitant de scumpe extrase tot din natura si vandute ca mana cereasca. Scuze daca jignesc, si eu am cumparat bio destule, da parca prea s`a umplut piata de tamaie si nu mai e loc de un topsin.

#2777
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012
Sunt foarte sigure, la fel ca si tigarile, daca fumezi poti sa faci cancer pulmonar sau nu, in functie de organism, faci sau nu faci boli de inima etc.
Uite ca eu sunt ecologist si nu vreau sa ma expun riscului asta sau vreau sa-l minimizez cat mai mult, macar din ce mananc produs de mine, ca in rest ce cumperi Dumnezeu cu mila.

Un exemplu de studiu facut de niste ecologisti talibani: https://www.ncbi.nlm...cles/PMC270075/
Iata ca talibanii platiti de ecologisti demonstreaza ca substantele chimice produc in mod concret probleme omului, asta ca sa nu mai vorbim de problemele majore de mediu evidentiate de aceiasi talibani ecologisti corupti, care vor raul omenirii, ca fara topsin nu mai poate progresa omenirea si se opreste timpul in loc.

Edited by Vincentiu_1981, 16 June 2021 - 11:06.


#2778
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012
Ridule, ti-au luat astia paine de la gura, uite ca talibanii ecologisti iti retrag de pe piata Topsinul.
Cata coruptie, sa ingenuncheze astia industria chimica…

#2779
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,073
  • Înscris: 17.03.2005
Tu nu știi ce aberații sa mai cauți ca să îți susții un punct de vedere lipsit de orice rațiune.

Aiurelile alea din studiul lu peste, în sine, sunt chestiuni pe de o parte acceptate de noi toți, nimeni nu spune ca pesticidele sunt sănătoase, pe de alta extrem de discutabile....
Discutabile înseamnă multe lucruri, de la cum selectezi subiecții unui studiu pana la totalitatea detaliilor luate în calcul..
Într-o tara în care aia nu au apa și beau din garla și țin apa în butoaie de nunstiu ce, ca. Cică agricultura dar dracu știe cât înțeleg din ce fac, ce folosesc, cum folosesc șamd... E greu sa spui ce produs 3 răspunzător de ce efect și în ce măsură acel produs a fost folosit cum se folosește sau folosit tot aiurea...

Între ce face un babuin în Zimbabwe și cum folosește olandezul același produs e o oarecare diferența.


Repet, oricum nimeni sănătos la cap nu spune ca 9 otravă, de orice fel, chimica de sinteza sau mai "naturala", e ceva sănătos....
Bine, tu spui ca dacă e obținută din ragalii e buna de băut... Dar tu ești... Tu.


Revenind însă la topsin care e total alta discuție decât cea pe care ai provocat-o tu mutând mortul pe strada ta (e un banc vechi cu milițieni, nu încerca să intelegi, nu găsești cu google).... Acest fungicid are doua utilizări.
Una Foliar și pt acest tip de utilizare exista alternative, adică pt bolile vizate sunt și alte substanțe permise care pot tine sub control acele boli.

Importanta sa însă, pt cei mai mulți dintre cultivatori, este controlul bolilor de sol.
Aici din păcate încă nu prea exista alternative viabile.
Asa tâmpenii pt idioți exista, soluții non tratament exista de asemenea, din păcate tot pt idioți(ciuperci benefice, guru îți poate explica deși nu cred ca are nervii sau dorința asta) soluții tot non tratament mai exista (de la hibrizi mai toleranți, discutabil și generează alte discuții, ca ecologia, bio șamd se duce și spre modificarea soiurilor, genetica sau nu, impunerea folosirii hibrizi lor in detrimentul soiurilor tradiționale și ea e o dezbatere în sine....
Maine și varianta altoirii, cea mai deșteaptă și eficienta, în principiu totul e ok cu varianta asta cu excepția disponibilității și prețului.... Pt micul cultivator nu prea e accesibila și chiar pt marii producători în cazul multor specii cultivate nu e fezabila...
Se folosește mai degrabă la cucurbitacee, în rest... Industria se bazează pe "topsin" sau pe cultura sterila hrănită din sac cu mizerii....


Deci asa nașpa cum e topsinul, fără el tu nu ai manca roșii, ardei, vinete... Decât de la olandezi hrănite cu chimicale, de la iubiții tăi "tarani" din izbiceni, matca, balta doamnei, vidra, sau alte bazine recunoscute total EXCLUS.


Dar tu nu ai cum sa știi asta, nici sa înțelegi nu poți pt ca ai 2 roșii, o vânătă și 3 pomi leșinați în portofoliu....

PS. Eu îl știu pe Rid... Asa cum știu personal pe mulți de pe aceasta arie... Tu asta nu pricepi, ca spre deosebire de tine mulți dintre noi împărtășim demult pasiunea pt plante și în timp am ajuns sa devenim chiar prieteni mijlocit de aceast hobby.
Îți spun ceva mai vincentiu le, cunoscându-l pe rid... Alea 2 roșii ale tale, dacă le ai, tratate cu bio eco asa cum bați tu tambura p'aici, sunt de n ori mai chimizate decât roșiile lui Rid..
Faptul ca un om combate o aberație a cuiva nu e egal cu presupunerea ta stupida ca omul ala baga nunstiu ce...
Nu. Pur și simplu omul ala știe, și nu de pe goagle, și nu poate sta la i fi IT nepăsător văzând cum unii ca tine aberează... E total diferit de a face măcar a suta parte din mizeriile pe care le fac aia pe care tu din necunoaștere  ii ridici în slavi uneori, gen țăranu de la izbiceni...

Edited by parintele, 16 June 2021 - 18:52.


#2780
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012

 parintele, on 16 iunie 2021 - 18:46, said:

Deci asa nașpa cum e topsinul, fără el tu nu ai manca roșii, ardei, vinete... Decât de la olandezi hrănite cu chimicale, de la iubiții tăi "tarani" din izbiceni, matca, balta doamnei, vidra, sau alte bazine recunoscute total EXCLUS.
Lasa ca e bine, e foarte bine sa nu mai bage astia topsin si prin sol, ca asta e oricum cu mult mai grav decat stimularea legarii si coacerii rosiilor cu tomatostim, care nu are vreo problema.
Adica tu care combateai vehement utilizarea tomatostimului, care nici nu e toxic si nu produce efecte negative, acum ridici in slavi topsinul care e vai mortii lui de pesticid cancerigen si cu alte riscuri.
Adica o dai cu tomatostim ca e nenorocire, ca e mizerie, ca e nu stiu ce, cu toate ca nu stii de ce spui asta, ca n-ai vazut nicio substanta toxica in el si in schimb te inclini in fata topsinului care ne imbolnaveste de cancere, provoaca genotoxicitate, adica devii mutant mai pe limba ta etc.
Ziceai ca tu ai pretentia de la tine ca sa fii echilibrat in opinii, dar eu vad ca iti cracanezi opiniile in functie de nevoile tale si in functie de cum bate vantul de fapt, ca daca folosesti tu topsin, atunci asta e sfant si bun sa ne plimbam cu el in brate, pe cand daca nu folosesti tomatostim, atunci e bun de stigmatizat si aruncat la gunoi.

Cum poti sa explici acest dublu standard si lipsa de obiectivitate?

In legatura cu neputinta cultivarii rosiilor fara aruncarea la radacina lor cu topsin nu trebuie sa-ti faci probleme, nu exista aceasta necesitate despre care vorbesti si pe viitor vei descoperi ca exista viata si dupa topsin si tu si rid, deci nu trebuie sa suferiti ca ramaneti fara topsin, pentru ca datorita unor talibani ecologisti si corupti veti introduce mai putin cancer in rosiile voastre.
Inca n-ati descoperit voi ca se poate obtine recolta foarte buna fara topsin, dar mai aveti de invatat si descoperit destule.
Acum depinde cum va fi, ca poate veti gasi un produs si mai nociv decat topsin.

Edited by Vincentiu_1981, 16 June 2021 - 19:23.


#2781
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
Vincentiule, mult mai palavragesti pt. unu care nu stie sa tina sapa in mana. Google asta am impresia ca`i mai nociv ca topsin..

Edited by rid, 16 June 2021 - 19:28.


#2782
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012
Avand in vedere ca sunteti 2 care suferiti de pe urma eliminarii topsinului de pe piata si ca sunteti colegi solidari de suferinta, daca vreti pot sa vin si eu sa ma solidarizez cu suferinta voastra si va voi face si o stropire cu tomatostim ca sa exorcizam topsinul ala de care sunteti dependenti.

Edited by Vincentiu_1981, 16 June 2021 - 19:34.


#2783
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
Mda, pare incurabil.

#2784
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,073
  • Înscris: 17.03.2005

 Vincentiu_1981, on 16 iunie 2021 - 19:19, said:


Lasa ca e bine, e foarte bine sa nu mai bage astia topsin si prin sol, ca asta e oricum cu mult mai grav decat stimularea legarii si coacerii rosiilor cu tomatostim, care nu are vreo problema.
Adica tu care combateai vehement utilizarea tomatostimului, care nici nu e toxic si nu produce efecte negative, acum ridici in slavi topsinul care e vai mortii lui de pesticid cancerigen si cu alte riscuri.
Adica o dai cu tomatostim ca e nenorocire, ca e mizerie, ca e nu stiu ce, cu toate ca nu stii de ce spui asta, ca n-ai vazut nicio substanta toxica in el si in schimb te inclini in fata topsinului care ne imbolnaveste de cancere, provoaca genotoxicitate, adica devii mutant mai pe limba ta etc.
Ziceai ca tu ai pretentia de la tine ca sa fii echilibrat in opinii, dar eu vad ca iti cracanezi opiniile in functie de nevoile tale si in functie de cum bate vantul de fapt, ca daca folosesti tu topsin, atunci asta e sfant si bun sa ne plimbam cu el in brate, pe cand daca nu folosesti tomatostim, atunci e bun de stigmatizat si aruncat la gunoi.

Cum poti sa explici acest dublu standard si lipsa de obiectivitate?

In legatura cu neputinta cultivarii rosiilor fara aruncarea la radacina lor cu topsin nu trebuie sa-ti faci probleme, nu exista aceasta necesitate despre care vorbesti si pe viitor vei descoperi ca exista viata si dupa topsin si tu si rid, deci nu trebuie sa suferiti ca ramaneti fara topsin, pentru ca datorita unor talibani ecologisti si corupti veti introduce mai putin cancer in rosiile voastre.
Inca n-ati descoperit voi ca se poate obtine recolta foarte buna fara topsin, dar mai aveti de invatat si descoperit destule.
Acum depinde cum va fi, ca poate veti gasi un produs si mai nociv decat topsin.

Dublu standard?
Tomatostim ul doar pt tine e minunat, ca și celelalte metode creștine, declarate bio sau doar nasoale dwr în doze minuscule..pt mine e o mizerie.
Mai mult, sunt folosite neforțat, doar pt a câștiga zile și deci bani din prețul mare al timourietatii.

Deci niște gunoaie utilizate în detrimentul sănătății în mod jegos ca să facă bani.

Topsinul dragule e un medicament nu o substanță "dopanta".
Fără el cultura plantelor enumerate în soluri infestate ette imposibila.

Adica un cultivator da nu de drag, nu ca să facă mai mulți bani și sa trișeze, sa ia fata altora.... Da pt ca fără acel tratament a tele mor și nu moare una, mor tarlale întregi.

Cât de mult se poate fără?
Pai ia și studiază tu, ia vezi câte articole, interviuri, fise de cultivare la cele trei specii exista fără topsin la plantare, la 2-3 săptămâni după aia, etc...

Probabil ca toți ăștia care au aceasta meserie sa studieze cum se cultiva roșie, ardei, vânătă șamd.... Sunt niște imbecili și nunstiu ca exista viata și fără topsin...
Ivata-i tu asa cum ne înveți și pe noi, ilustrule, de la înaltul tău statut de căutător pe goagle...

Hai vezi-ți de copilăriile tale 😉

Arată-mi și mie toată vara măcar 30 de plante de Roșie, de care vrei, unde vrei, tratate cum vrei tu, ai liber la orice. Dacă ajungi măcar cu 5 la toamna în stare buna, mai discutam.. Dacă nu, tâmpenii auzite de tine prin căutările tale pe net nu mai dezbat.


#2785
Black66

Black66

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 736
  • Înscris: 10.05.2019
Efecte colaterale ale uleiului de cimbru, inhalat te face mai ecologist decat seful green peace. Toti sunt pro natura din fotoliul de acasa, dar nu au fost niciodata la adunat gunoaie de pe garle sau paduri in viata lor. Asta e trista realitate in care traim, orice babuin cu abonament de 3 euro si telefon luat in rate are dreptul sa.si spuna parerea .

#2786
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012

 parintele, on 16 iunie 2021 - 19:58, said:

Dublu standard?
Tomatostim ul doar pt tine e minunat, ca și celelalte metode creștine, declarate bio sau doar nasoale dwr în doze minuscule..pt mine e o mizerie.
Mai mult, sunt folosite neforțat, doar pt a câștiga zile și deci bani din prețul mare al timourietatii.

Deci niște gunoaie utilizate în detrimentul sănătății în mod jegos ca să facă bani.

Topsinul dragule e un medicament nu o substanță "dopanta".
Fără el cultura plantelor enumerate în soluri infestate ette imposibila.
Topsinul nu e medicament, ci e otrava, e o diferenta. In cazul otravurilor, daca riscurile sunt prea mari, atunci le elimini, deci nu e greu de inteles ca trebuie eliminate.

Despre tomatostim tot nu ai reusit sa argumentezi de ce este un gunoi utilizat in detrimentul sanatatii, pentru ca n-ai vreo dovada, iar frazele lipsite de dovezi sunt nule din punct de vedere al puterii de convingere.
Deci incearca sa ma convingi mai cu vlaga.

 parintele, on 16 iunie 2021 - 18:46, said:

Asa tâmpenii pt idioți exista, soluții non tratament exista de asemenea, din păcate tot pt idioți(ciuperci benefice, guru îți poate explica deși nu cred ca are nervii sau dorința asta)
Unii idioti folosesc produse pe baza de colonizare cu ciuperci si au rezultate bune, dar tu nu-i baga in seama, ca sunt doar niste idioti, iar tu nu trebuie sa fii afectat de rezultatele bune obtinute de catre altii prin aceste metode oculte.

#2787
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
Intre un topsin dat la plantare (adica 3-4 luni pana la cules) si un tomatostim dat la floare, care forteaza rosiile obtinand timpurietate de pana la 3 saptamani, care crezi ca e mai 'natural'?

#2788
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012
Tu care crezi? Mai natural este ala care e produs mai natural, nu cand e dat. Momentul aplicarii nu determina natura substantei.

Din punct de vedere al toxicitatii celor 2 produse nu exista termen de comparatie, topsin fiind cu 10 clase peste tomatostim in privinta nocivitatii, deci tomatostim e mai sigur indiferent cand il aplici, si inainte cu 3 zile.

Edited by Vincentiu_1981, 16 June 2021 - 21:46.


#2789
Black66

Black66

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 736
  • Înscris: 10.05.2019
Faci afirmatii doar pe baza unei etichete. Pt ca legea nu.i obliga pe producatori sa spuna ce contine. Tipic pt talibani . Crede si nu cerceta.
Pe toate site.urile apare rahatul ala de substanta dar nu e trecut nicaieri producatorul. Legislatia are o mare lacuna in cazuri de acest gen. Singenta tre sa puna un sul de hartie cu info iar aia doar o eticheta rosie, pt ca deh produsul lor este ,,bio,,. Si rahatul meu e bio dar nu ma duc direct in gradina sa.l lepad.

Tu si alti pseudoecologisti sustineti in mod indirect comertul la negru cu substante imterzise de lege. Pt ca taranul ala al carui singur venit provine din agricultura va face pe dreaqu in patru ca sa obtina tot ce are nevoie ca sa iasa primul pe piata cu legume. Nu da o caruta de bani pe tomatustimu vietii ci cumpara de pe piata neagra alternative, de multe ori contrafacute si la utilizeaza cu simt de raspundere juramdu.se apoi ca e totul natural.

Iar cand te mai paleste talentu narativ pune si scrie o carte cu bancuri precum F Totti. TU care ai 100mp in cel mai poluat oras din RO te.ai gasit sa inveti pe altii cum e cu agricultura.

#2790
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
Erau ghilimele acolo. Natural adica mai sanatos. Pe topsin nu`l gasesti in rosie dupa 4 luni de la aplicare, la faza de rasad. Pe tomatostim, care grabeste coacerea cu pana la 3 saptamani clar nu il vreau in alimentatia nimanui ca nu se stie ce mai descopera astia peste 5 ani nasoale de el, stii cum se intampla de obicei...
Dupa cum predica parintele, otravurile pe care le dai de nevoie, le dai de nevoie, cum e topsin. Otravurile pe care le dai doar ca sa ai 3 rosii in plus cand nici macar nu ai nevoie de alea 3 rosii in plus, le dai din lacomie si prostie. Nu`i includem pe cei care`si castiga existenta din asta, clar.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate