Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Folie display laptop in Bucuresti?

Pagina Wikipedia

Masina veche sau indatorat in ban...

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...
 RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...
 Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...

Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...
 

Fertilizatori si tratamente boli + daunatori. Metode chimice si bio.

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
3228 replies to this topic

#2737
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012
Nu stiu exact care sunt, dar se specifica 100% substante organice si ca produsul este potrivit pentru culturile bio: https://www.pce.ro/c...html#additional

Acum ar mai fi de vazut si ce scrie exact pe tubul de Tomatostim, daca scrie ceva in plus. Categoria de substante ar fi regulatori de crestere, ceva fitohormoni de origine naturala.

Despre lista aia "neagra" am mai discutat, dar nu ai inteles, iar faptul ca se prelungeste o autorizare nu inseamna deloc ca ar fi vorba despre o lista neagra sau ca produsul ar avea probleme, ci este vorba acolo si despre lucruri administrative, poate fi necesara o prelungire in caz ca cel care depune cererea de reinnoire nu dispune de timpul necesar obtinerii tuturor documentelor raportat la termenul pana cand ar trebui depuse si modificarea regulamentului etc.

Edited by Vincentiu_1981, 28 May 2021 - 10:42.


#2738
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,079
  • Înscris: 17.03.2005
Vicentiule, te-am rugat ceva... Folosesc laser de vreo... minim 10 ani sa zic... Btk la fel. ...discut de multa vreme cu destui oameni implicați în fenomen, fiind pasionat de pomi și grădinărit am un cerc de cunoscuți destul de măricel cu care dezbat poveștile astea, nu stau singur în debara, citesc prospecte și am apoi păreri. Ți-am mai spus dar refuzi sa înțelegi... Ce tu ai aflat ieri eu am uitat de alaltăieri după ce am studiat, am și încercat, am frecat pe toate părțile pentru ca deși nu pare poate pt unii, în afara de pasiunea pt anumite plante eu cultiv pt a nu mai baga în mine toate mizeriile care se găsesc în produsele din comerț.

Nu ma interesează repovestiri din ce declara unii prin prospecte, povestiri din studii șamd... Si nici ce ai observat tu 2 ani pe un piersic și 2 morcovi pentru un dăunător la o specie..
Eu discut în general, asta pt ca într-o gospodărie sau într-o gradina ai mulți dăunători și multe specii și nimeni nu stropește azi un piersic, mâine 20 de roșii și raspoimaine un mar...
Cat despre livezi mai măricele (măricele nu spun de mii de pomi neapărat, spun de la familiale în sus, câteva zeci de pomi încolo cum au destui) acolo se schimba discuția.
În monocultura făcută serios oamenii discuta altfel și da, sunt situații în care un produs sau altul e extrem de potrivit sine folosit, în altele e fix apa de ploaie.

Vrei sa îți arat butoaiele cu macerat de urzica sa înțelegi ca nimeni nu are nimic cu produsele biologice, eu nici atât?




A ce îți arată asta, apropos de aiurelile cu unii spun ca nu se mai face nimic afara dwr tu ai făcut roșii,  tu ești ala care o arde natural șamd?
Apropos,  fac vreo 2-3 ture de urzicaraie, nu mai spun de celelalte?
Sa îți arat și dulapul cu neemuri și uleiuri de câteva feluri,  solarul, răsadurile, grădinile în care mai aplic și testez lucruri (ale rudelor apropiate sau vecinilor)

Intelege domnule draga ca unii poate au citit mai mult, au încercat mai mult, au avut și au ocazia sa facă mai mult și făcând ai total alta perspectiva decât atunci când lipsesc unele din aceste moduri de învățare  sau ele sunt mult mai limitate.

Eu ți-am zis, tomatostimul ala e o porcărie, unele produse azi lăudate prin diverse medii peste ani se va dovedi ca sunt altfel decât sunt privite azi.. Problema ta ce crezi, chiar nu ma interesează.

Attached Files



#2739
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012
Eu spuneam lucruri generale, ca substanta nu actioneaza asa cum spuneai tu, ca e doar la contactul direct cu daunatorii si doar atunci ii omoara, ca nu e asa si asta o spun ca am vazut efectele, nu ca am inventat eu de nu stiu unde.
Nu am intrat in amanunte in privinta modului cum actioneaza pe fiecare daunator in parte si cat de eficient este pe fiecare specie, dar cel putin la lepidoptere este foarte eficient, iar tu cum ai livada de peri acolo si la tine ar fi bun contra viermilor perelor.
Unde nu prea este atat de eficient este la musca cireselor, pentru ca musca aia depuna ouale direct inauntrul ciresei si acolo ca sa actioneze e cam imposibil, dar contra acelui daunator nu cred ca exista insecticide care sa duca atacul spre zero.

Edited by Vincentiu_1981, 28 May 2021 - 11:43.


#2740
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,079
  • Înscris: 17.03.2005
Nu e nici la musca, nici la viespe, nici la mar cu molia vietii, nici la buha nu strălucește intotdeauna, nici la...

Apropos de studiile lu peste prăjit...

This research has clearly demonstrated that spinosad residues that have been allowed to dry for 3 hr are not acutely harmful to honeybees when low-volume and ultralow-volume sprays are used. Further, glasshouse and semifield studies have demonstrated that dried residues are not acutely toxic, and although pollen and nectar from sprayed plants may have transient effects on brood development, the residues do not overtly affect hive viability of either the honeybee or the bumblebee. Field studies in which typical application methods of spinosad were used on a variety of crops have demonstrated that spinosad has low risk to adult honeybees and has little or no effect on hive activity and brood development.

Reziduurile uscate... Se duce în 2 săptămâni.. Dar roua/umezeala diminetii reactivează sau nu substanță, asta fiind dealtfel mijlocul prin care multe pesticide rămân eficiente?
Timpul de înjumătățire în apa e cât raportat la cel din mediu uscat? Cum afectează asta eficienta aia îndelungată?
Cu polenul și nectarul, ceea ce atinge albină de fapt, cum e? Noțiunea aia de efect acut imediat e relevanta, mai relevanta decât pare.
La fel referirile la adult si lipsa referirilor la larva polenizatorilor, în speță a albinei, ci doar o referire pasagera la viabilitatea în general a roiului... Dracu știe exact cum au făcut aceasta evaluare, dacă afectezi din puiet și evaluezi roiul rapid e una, dacă evaluezi familia pe termen lung poate sa dea cu surprize...

Și sunt multe și mărunte dacă stai sa iei atent ce se spune, și dacă te gândești atent și la ce e omis sau trecut în viteza peste...și dacă ai o gândire mai de ansamblu, având o "cultura" mai bogata, nu sa o ții lângă doar cu pomul, sa înțelegi și planta și gândacul bun și pe ala care dăunează, sa te raportezi prin comparație și la cum controlează alte mijloace situația șamd...


De aia spun, asemenea discuții nunsunt simple și forumul nu poate cuprinde asa rapid și simplu ce e necesar ca să ai o idee apropiata de adevăr asupra tuturor aspectelor.

Iar treaba asta cu scos în fata ce pare evident zicem albine și 3 ore de 100 ori, mai zicem ca e bio și cu asta gata, rămânem cu impresia ca e minunea minunilor spinosad vieții...

În fond 3 doar o otravă, obținută din treburi organice, cum și otravurile din plante sunt organice dar nu inofensive, capturi de puțin.... Un simplu instrument care are și bune dar e "la fel de periculos", e o arma.
Pe mana unui idiot face ravagii și lucrul cel ai păcătos e ca se creează impresia ca e inofensiv, prostu e deci încurajat sa rămână prost.
Dormiți liniștiți... Suna cunoscut?
Ce. Se spunea despre calyoso... Suna cunoscut?


PS. Aia cu translaminarul... Exista, nu am zis ca nu exista. Dar iarăși, detaliul... Care e utilitatea și la ce dăunător mai exact?

Erinoza nu o ia, asta e în frunza, alte goange care rod la frunză e irelevant pt ca le ia oricum orice insecticid clasic sau neclasic, când stropești chiar la nevoia de contact direct soluția ajunge și sub frunză asa ca e irelevant.
În frunza mai rămâne tuta dacă ma gândesc eu bine.... Ia tuta?
Doar teoretic, nu mai stau sa dezvolt, mergi în bazinele legumicole unde anul trecut a făcut ravagii și anul asta fac aia rugăciuni... Sau mergi în zone decimate, gen Spania, ia vezi, e bun de ceva?

Treaba cu remanenta... Degradarea în mediu umed e rapida... Frunză e umeda noaptea... Cat rămâne de fapt activa substanta?
Rămâne și ist ce asimilează frunză și e. Ros de viermi.. Dar oare acolo nu e mediu umed? Și oare Mai contează dacă sta și cât sta activa în condițile în care sunt sistemice similare de Sinteza care odată absorbite au efect mult mai îndelungat și ce e în frunză nu mai afectează albină care zboară prin floricele și nu pe frunză?

Deci care o mai fi relevanta translocarii asteia cand te uiți la ce ajuta când, împotriva cui șamd?



Singurul lucru pt care eu apreciez spinosadul și pe care îl consider relevant este faptul ca odată ce a otravit gangania, dacă aceasta e consumata de un pradator, acel pradator nu va fi la rândul sau afectat.
Realist, asta e unul din principalele avantaje fata de unele otrăvuri de sinteza, în rest pentru mine e o otravă și trebuie tratat ca atare.


#2741
AlexD2

AlexD2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,589
  • Înscris: 10.01.2019

 Vincentiu_1981, on 28 mai 2021 - 10:42, said:

Nu stiu exact care sunt, dar se specifica 100% substante organice si ca produsul este potrivit pentru culturile bio: https://www.pce.ro/c...html#additional

Acum ar mai fi de vazut si ce scrie exact pe tubul de Tomatostim, daca scrie ceva in plus. Categoria de substante ar fi regulatori de crestere, ceva fitohormoni de origine naturala.

Despre lista aia "neagra" am mai discutat, dar nu ai inteles, iar faptul ca se prelungeste o autorizare nu inseamna deloc ca ar fi vorba despre o lista neagra sau ca produsul ar avea probleme, ci este vorba acolo si despre lucruri administrative, poate fi necesara o prelungire in caz ca cel care depune cererea de reinnoire nu dispune de timpul necesar obtinerii tuturor documentelor raportat la termenul pana cand ar trebui depuse si modificarea regulamentului etc.
Deci in privinta Tomatostim tu vorbesti despre substante despre care in afara ca producatorul spune ca sunt bio si nepericuloase tu nu stii nimic nici macar care sunt.
Cat despre spinosad. i-a expirat prima autorizare pe 10 ani in 2017 (2007-2017). Din 2017 spinosadul a intrat in vortexul prelungirii aprobarii pe cate un an. Nu au avut timp producatorii sa prezinte datele solicitate pentru aprobare. Este evident ca daca datele prezentate de producator publicului erau convingatoare ele erau suficiente si pt comisie dar nu a fost asa. Ata asta se va rupe la un moment dat.

#2742
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
parinte, da`i cu alifie pe dește
imi place maxim ce`ai facut acolo cu livada aia de peri, bravo

#2743
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,079
  • Înscris: 17.03.2005

 AlexD2, on 28 mai 2021 - 15:44, said:


Deci in privinta Tomatostim tu vorbesti despre substante despre care in afara ca producatorul spune ca sunt bio si nepericuloase tu nu stii nimic nici macar care sunt.
Cat despre spinosad. i-a expirat prima autorizare pe 10 ani in 2017 (2007-2017). Din 2017 spinosadul a intrat in vortexul prelungirii aprobarii pe cate un an. Nu au avut timp producatorii sa prezinte datele solicitate pentru aprobare. Este evident ca daca datele prezentate de producator publicului erau convingatoare ele erau suficiente si pt comisie dar nu a fost asa. Ata asta se va rupe la un moment dat.

Treaba nu e ca se cam duce de suflet, nici ca a costat mult mai mult decât face in raport cu ce a înlocuit, aia care au tăbărât pe el o sa își cam dea niște palme când se va intampla sa afle și ei ca de fapt....
Rau 3 ca atata l-au ridicat în slavi, atâta l-au lăudat ca albinele se spala pe dinți dimineața cu spinosad înainte sa plece la cules... Încât foarte mulți au dat cu el fără nicio jenă și-n culcare și-n sculare de parca era apa vie.

Am mai zis, am mai trăit asta și cu mirobolan tul calyoso, tot asa era și ala, minunea lumii, dădeau toți imbecilii fix în floare ca pare-mi-se era dat chiar de producători utilizabil în acest sens, oricum și dacă nu era explicit dat astfel era cu siguranță "prietenos cu albinele".
Am avut vreo câteva dispute cu unii parca și aici pe forum, ma îngropa ei în ce zice și ce drege cutare și cutare fisa sau studiu....

N-au trecut 2 sau 3 ani și brusc a fost scos, de tot nu ca nuanțate declarațiile, fisele sau așa-zisele studii....


Și cu ala că-ți au dat de-a-mpururea, și cum înjura lumea dacă te auzea ca spui ca o nenorocire care candeste de fug și ciorile csnd îl dai, gen Novadim, fiind astfel repelent pt multe specii benefice care doar umbla brambura prin zona, este practic mai puțin nociv... Ferească Sfântul, talibanii te spurcau în vreme ce ei dădeau pe pomul în floare cu calipso ca zicea studiul și fisa și morții mamii ei de otravă....

Asa va fi și cu porcăria asta, nu mai devreme decât jmecherii vor scoate alta mai scumpa și mai mirobolant prezentata...
Si gusterii iar vor tabăra pe ea, fraierii iar își vor lua flegme cand își vor exprima rezervele, povestea asta se repeta iar și iar...
În poc ca oamenii sa învețe, sa se educe, sa inteleaga lucruri, alții rumega și le vomita concluzii, le iau banu gros și peste 5 ani nici scuze, nici Du-te dracu, vin inocenți cu alta petarda ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat...

@rid am și duzi bre.. Tine loc in curte, îți dau un dud sa ma pomenești.



#2744
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012

 AlexD2, on 28 mai 2021 - 15:44, said:

Cat despre spinosad. i-a expirat prima autorizare pe 10 ani in 2017 (2007-2017). Din 2017 spinosadul a intrat in vortexul prelungirii aprobarii pe cate un an. Nu au avut timp producatorii sa prezinte datele solicitate pentru aprobare. Este evident ca daca datele prezentate de producator publicului erau convingatoare ele erau suficiente si pt comisie dar nu a fost asa. Ata asta se va rupe la un moment dat.
Nu are treaba conformitatea datelor despre Laser cu motivul pentru ca s-a prelungit autorizarea, eu asta incerc sa-ti spun si degeaba.
Te incurci de niste lucruri administrative, birocratice, care n-au legatura cu vreo problema care ar scoate spinosadul sau bacillus thuringiensis de pe piata.

Daca schimbi regulamentul astazi si spui ca ai nevoie de nu stiu ce documente la urmatoarele autorizari ale produsului, iar pentru ca sa obtii acele documente iti trebuie cativa ani, cand autorizarea expira intr-un timp mai scurt decat timpul necesat obtinerii documentelor, atunci ce faci?
Pai ii oferi sansa celui care a depus cererea de autorizare sa obtina documentele necesare si prelungesti autorizarea, pentru ca o scoatere de pe piata ar insemna ca cel care face modificarea regulamentului n-ar fi rezonabil si ar avea pretentia sa obtii ceva ce n-ai putea in timp util.

Nu exista nicio lista neagra despre care vorbesti.

#2745
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012

 parintele, on 28 mai 2021 - 12:41, said:

PS. Aia cu translaminarul... Exista, nu am zis ca nu exista. Dar iarăși, detaliul... Care e utilitatea și la ce dăunător mai exact?
Utilitatea este foarte mare, ca una este sa fie doar de contact si sa fie spalat la prima ploaie si alta este sa intre in frunza si sa ramana acolo.

De exemplu, larvele de lepidoptere pot ataca varfurile de crestere si la peri, desi mult mai rar decat la piersic, iar daca aplici Laser pe pomi, larvele vor incepe sa se hraneasca la inceput cu o frunza situata in partea superioara a lastarului, apoi o sa vrea sa intre in lastar si sa-i manance maduva printr-o galerie pe care o va sapa in jos, numai ca frunza avand un depozit de insecticid in ea, larva va muri si nu va mai apuca sa compromita varful de crestere.
Acest tip de daunare este grava, pentru ca debiliteaza cresterea lastarilor si in al doilea rand forteaza plecarea altor muguri de pe lastar si transformarea mugurilor vegetativi in lastari anticipati, in loc ca lastarul sa se dezvolte pe o singura crestere si fara dezvoltarea masiva de lastari anticipati.
La piersic varfurile de crestere sunt masiv atacate de molii si daca nu se stropeste contra acestor daunatori daunele vor fi chiar mai grave decat in cazul atacului asupra fructelor.

Edited by Vincentiu_1981, 28 May 2021 - 21:20.


#2746
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
scrie o carte

#2747
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012

 parintele, on 28 mai 2021 - 12:41, said:

În fond 3 doar o otravă, obținută din treburi organice, cum și otravurile din plante sunt organice dar nu inofensive, capturi de puțin.... Un simplu instrument care are și bune dar e "la fel de periculos", e o arma.
Pe mana unui idiot face ravagii și lucrul cel ai păcătos e ca se creează impresia ca e inofensiv, prostu e deci încurajat sa rămână prost.
Nu e cazul acum sa presupunem ca toti sunt prosti si nu stiu ce fac, iar in cazul asta daca presupunem asta, atunci hai sa ne imaginam ce face un prost cu o mitraliera in mana sau ce ar face acelasi prost cu un pistol de apa in mana.
Asa si la otravurile astea, unele sunt cu riscuri severe asupra mediului, altele au riscuri mult mai mici si nu e totuna sa tragi cu mitraliera la intamplare in jurul tau sau sa dai cu un pistol cu apa.

#2748
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,079
  • Înscris: 17.03.2005

 Vincentiu_1981, on 28 mai 2021 - 21:18, said:


Utilitatea este foarte mare, ca una este sa fie doar de contact si sa fie spalat la prima ploaie si alta este sa intre in frunza si sa ramana acolo

Nu ai înțeles.
1. Remanenta în frunză e și ea discutabila. Nu cred ca în frunză rămâne atât de mult pt ca timpul de înjumătățire în mediu umed e foarte scurt iar în frunză nune mediu uscat oricum ai da-o.

2. În frunză, sa zicem ca sta... Pai în frunză orice fel de substanță ar întra e la fel de inofensiva pt goangele care Nu rod frunza.



#2749
validoe

validoe

    CUT TH3 5H1T!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,093
  • Înscris: 01.12.2006

 AlexD2, on 28 mai 2021 - 15:44, said:

Cat despre spinosad. i-a expirat prima autorizare pe 10 ani in 2017 (2007-2017). Din 2017 spinosadul a intrat in vortexul prelungirii aprobarii pe cate un an.
Stai linistit ca daca ar fi vorba numai de date si studii ar fi parfum
E si multa politica facuta pe bani multi. Foarte multi
Uite gliphosatul, de exemplu. Cat s-a coit UE ca il interzice, ca e cancer, ca nu stiu ce. A cumparat Bayer pe Monsanto, pac, s-a prelungit autorizarea
In schimb Austria l-a interzis. Bine, aia oricum dadeau cu el doar pe calea ferata
Spinosadul e tot al americanilor
Aud povesti despre Topsin, ca e cam ieftin si il mai fac si japonezii, nu Bayer. Sa vedem

Edited by validoe, 29 May 2021 - 08:07.


#2750
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
Topsin a fost scos deja, doar ce mi`a zis ieri un vanzator. Avea 2 pagini de produse scoase carora trebuia sa le termine stocul inainte de termenul limita.

#2751
validoe

validoe

    CUT TH3 5H1T!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,093
  • Înscris: 01.12.2006
Ete na! Ca da cancer, nu?

#2752
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
Au planuri mari cu noi :D

#2753
validoe

validoe

    CUT TH3 5H1T!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,093
  • Înscris: 01.12.2006
Sa nu ajungem dreq ca in Franta sa nu mai ai voie sa plantezi in gradina decat seminte din catalogul oficial
Las' ca e bine, noi am vrut o tara ca afara. (nu eu, ca am vazut la fata locului niste chestii)

#2754
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
Cu generatiile noi e clar ca in viitorul apropriat nici porc in batatura nu o sa mai avem. Suntem relicve deja.
Nu cred ca`i vorba despre ce am vrut noi, suntem doar un pet de plastic in fata valului, mereu am fost :D

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate