Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Concediu medical pe zile din urma

Receiver satelit care sa faca aut...

Recuperare sim/eSIM digi.

charger "laptop de muzeu"...
 apartament vandut de tatal sotiei...

Socializare -grupuri

Puteti sa-mi indicati numele soft...

Pret zugravit
 Megalopolis (2024)

Integra A8690

Solutie asamblare perete - cada.

Balans la ridicare picior dupa ac...
 Izolatie intre OSB si placa de be...

instalatie incalzire apartament 2...

HEV D Segment - intrebari/pareri ...

Hyperos consum excesiv baterie?
 

Crimele socialismului

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
74 răspunsuri în acest subiect

#55
marcuzzzo

marcuzzzo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.660
  • Înscris: 12.12.2008

Vizualizare mesajSophistiKat, pe 04 martie 2013 - 15:51, a scris:

Ma asteptam la argumente mai serioase din partea ta. Posted image

Este o ineptie sa sustii ca socialismul se adreseaza "derbedeilor si celor fara chef de munca".
Nu, de fapt se adreseaza indivizilor deposedati de avutul lor ca urmare a manevrelor unor mafioti capitalisti! Posted image

Nu draga, socialistului îi prinde bine sa vada ca are si bietul proletar acces la servicii de sanatate de calitate, la o infrastructura eficienta, la un învatamânt decent etc.
Ca dovada, acolo unde ideile social-democrate au patruns în mentalul colectiv, oamenii îsi traiesc bunastarea cu naturalete si bun-simt.

Aha, dar ma întreb ce întelegi tu prin egalitate de sanse? Cumva o societate unde o mâna de îmbogatiti traiesc în ghetto-uri de lux si îsi trimit copiii la scoli de elita, în timp ce majoritatea abia traieste de azi pe mâine?  Posted image

Dar din curiozitate, as vrea sa stiu ce fel de egalitate de sanse exista în capitalism, spre ex. între fiul marelui bancher Tiriac, care mosteneste de la tati un concern bancar de trei miliarde de euro, si fiul unui taran sarac lipit pamântului? Unde pana mea e presupusa egalitate de sanse în capitalism? Posted image

Nu înteleg cum în mintea unora capitalismul a ajuns sa fie un fel de reteta infailibila pentru absolut tot.

Si capitalismul ce face? Îi deposedeaza pe indivizi de ultimul dram de umanitate si le cultiva egoismul...

Amice, stiu ca la vârsta ta se poate lasa cu traume, dar încearca totusi sa iesi putin din chingile ideologice.

Maica Precista, asta e gândirea capitalista? Resimt o scârba profunda... Posted image

N-ar strica nici o consultatie de specialitate pt. cei care nutresc asemenea sentimente. Posted image

Din seria: socialismul creeaza monstri.

Vizualizare mesajdyana25, pe 04 martie 2013 - 16:25, a scris:

Confunzi socialismul şi comunismul.


Care este socialismul aplicat realitatii.
Un ideal nu plateste doar in aer,fara sa produca aberatii.
Cum sa-mi inchipui o societate de egali fara nedreptati,omoruri si furturi?
Cum sa-l fac pe micul patron egal derbedeului din mahala ce n-a muncit in viata lui,fara sa-l prigonesc,sa-l bicuiesc,sa-l omor eventual pe primul?
Cum sa trece toate mijloacele de productie pe mana statului fara impotriviri?

#56
silverflower

silverflower

    Anti-dogmatic

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.828
  • Înscris: 04.05.2008

Vizualizare mesajSophistiKat, pe 04 martie 2013 - 15:51, a scris:

Si capitalismul ce face? Îi deposedeaza pe indivizi de ultimul dram de umanitate si le cultiva egoismul...
- Nu numai asta, fiecare privat care are angajați se poate purta ca un mini-dictator dacă dorește, iar deseori o face, să "taie și să spînzure", să terorizeze și să amenințe pe "moșia" lui, fie ea fabrică sau firmă. Nu are relevanță că un anume om este "liber să plece", ideea este că sistemul îi asigură capitalistului mereu șerbi (pălmași, clăcași) moderni, împinși de nevoile de bază să se închirieze temporar, ca într-un fel de prostituție.
- Prima revoluție socialistă a produs, într-adevăr, dictatori, începînd cu Lenin, dar să vedem în ce condiții. Era război civil, albii, ruși, practic proto-fasciști, masacrau muncitorii, dorind restaurarea stării anterioare revoluției. Prin 1919 , Polonia a luat o parte din Ucraina, vreo 14 corpuri de armată occidentale (dacă nu mă înșel) au invadat teritorii periferice din Rusia sovietică, americani, englezi, japonezi, pentru a împiedica revoluția să se extindă în afară. În caz de război, amenințați pe plan intern și extern, singura formă de organizare care putea asigura succesul era cea piramidală, ca în armată, în război democrația trebuind suspendată oriunde, pentru a exista coerență și rapiditate în decizii.
- Nici nu s-a liniștit țara din amenințarea contrarevoluției interne că a apărut pericolul Germaniei naziste, o mînă de fier fiind necesară pentru a construi forțat industria grea, producătoare de armament dar mai ales tancuri aproape de la zero foarte repede iar țăranii au fost obligați să hrănească și muncitorii. Stalin a reușit aceasta, cu prețul unor mari suferințe ale populației ruse, care i se impută, pe drept, zic și eu asta. Alternativa ar fi constat însă în  zeci de milioane de ruși uciși și sclavie sub naziști, care dacă ar fi avut resursele Rusiei ar fi reușit foarte probabil să ocupe tot Occidentul.
- Modelul dictatorial care a fost necesar în anumite condiții specifice, a fost apoi exportat, forțat sau nu, mici despoți locali bucurîndu-se că au un model ideologic (devenit nepotrivit) după care să-și ascundă excesele.
- SophistiKat, sînt de acord cu tot ce ai spus mai sus, probabil că aș fi răspuns asemănător, mulțumesc. Iată în ataș o dovadă a unei alte "crime" a socialiștilor, de a emancipa femeile, de a le asigura dreptul de a vota, salarii egale cu a bărbaților, sau de libertate de alegere în privința avortului (sovieticii au fost primii), dar crime doar în ochii misoginilor de dreapta prezenți și aici, pe forum, a căror mentor spunea: “Woman's world is her husband, her family, her children and her home. We do not find it right when she presses into the world of men.” (A.H.).
Fișier atașat  SocialistsAboutWomen.jpg   66,8K   1 download-uri
Sper să reușească să împingă toți indicatorii din figură la 50%, cît mai repede (PM pentru adresa saitului de unde provine).

#57
marcuzzzo

marcuzzzo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.660
  • Înscris: 12.12.2008
Mda..Doar ca sistemul s-a intins pana-n 91 mai draga.
In plus macelaritii aia de care vorbesti in Rusia Tarista,cu tot respectul pe care-l datorez mortilor,au fost o floare la ureche in comparatie cu victimele regimului comunist care a depasit in doar 3 luni!! De cinci ori suma victimelor din perioada 1820-1905.

#58
SophistiKat

SophistiKat

    Semper Fidelis

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.502
  • Înscris: 02.10.2010

Vizualizare mesajmarcuzzzo, pe 04 martie 2013 - 20:32, a scris:

Din seria: socialismul creeaza monstri.
Evident, a pleda pt. asigurarea nevoilor umane elementare, pt. demnitatea umana a muncitorilor, pt. atenuarea unor inegalitati si de creare a unor sanse la care sa aiba acces cât mai multi, acestea reprezinta activitatile tipice întreprinse de monstri.
În schimb, cei care manifesta un dispret patologic fata de "sărăntoci, o plagă pentru omenire", si îsi doresc ca umanitatea sa se afle într-o perpetua stare de conflict, sunt indivizi plini de empatie si întelepciune.

Acum le-am auzit pe toate...

Din seria: capitalistul si logica, vaca si baletul.

Vizualizare mesajmarcuzzzo, pe 04 martie 2013 - 20:32, a scris:

Cum sa-mi inchipui o societate de egali fara nedreptati,omoruri si furturi?
Ce discurs întepenit...mai degraba ar trebui sa-ti închipui o societate unde oamenii sunt evaluati nu în functie de grosimea portofelului, ci de meritele proprii, de caracter, de valorile pe care le sustin si de responsabilitatea de care dau dovada fata de comunitate. O educatie umanista, plus socialismul, pot genera o astfel de societate.

Vizualizare mesajmarcuzzzo, pe 04 martie 2013 - 20:32, a scris:

Care este socialismul aplicat realitatii.
Hai nu ma-nnebuni...ai vizitat vreodata tarile nordice, ca sa vezi si tu cum arata socialismul aplicat realitatii? Posted image

Editat de SophistiKat, 04 martie 2013 - 21:41.


#59
kyrre

kyrre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.965
  • Înscris: 27.05.2010

Citat

- Prima revoluţie socialistă a produs, într-adevăr, dictatori, începînd cu Lenin, dar să vedem în ce condiţii. Era război civil, albii, ruşi, practic proto-fascişti, masacrau muncitorii, dorind restaurarea stării anterioare revoluţiei.
Primii care au masacrat muncitorii au fost chiar comunistii. Si au folosit mitraliera in acest scop. Nu mai zic de ce au patiti taranii. Ii durea fix in pix pe comunisti de restul. SIngurul lucru important era ciolanul.

Citat

Prin 1919 , Polonia a luat o parte din Ucraina, vreo 14 corpuri de armată occidentale (dacă nu mă înşel) au invadat teritorii periferice din Rusia sovietică, americani, englezi, japonezi, pentru a împiedica revoluţia să se extindă în afară.
Nu are mare treaba cu subiectul dar ne putem mandri cu interventia Romaniei in Ungaria si desfiintarea comunistilor de acolo. Asta a fost off topic.

Citat

- Nici nu s-a liniştit ţara din ameninţarea contrarevoluţiei interne că a apărut pericolul Germaniei naziste, o mînă de fier fiind necesară pentru a construi forţat industria grea, producătoare de armament dar mai ales tancuri aproape de la zero foarte repede iar ţăranii au fost obligaţi să hrănească şi muncitorii. Stalin a reuşit aceasta, cu preţul unor mari suferinţe ale populaţiei ruse, care i se impută, pe drept, zic şi eu asta. Alternativa ar fi constat însă în  zeci de milioane de ruşi ucişi şi sclavie sub nazişti, care dacă ar fi avut resursele Rusiei ar fi reuşit foarte probabil să ocupe tot Occidentul.
Asta au inceput-o inaintea aparitiei Gemaniei naziste. Si daca vroia chiar asa de tare sa scape de pericolul asta era suficient sa-i lase in '32 pe comunistii nemti sa se alieze cu social democratii si sa formeze un guvern. In acest caz Hitler ramanea in continuare la statutul de orator, ba inca mai ramanea si falit. Adica pa pa Hitler si tot ce a decurs din asta. Dar "tatuca" a avut alte planuri se pare.

Citat

- Modelul dictatorial care a fost necesar în anumite condiţii specifice, a fost apoi exportat, forţat sau nu, mici despoţi locali bucurîndu-se că au un model ideologic (devenit nepotrivit) după care să-şi ascundă excesele.
Modelul dictatorial a fost singurul acceptat de comunisti.

#60
marcuzzzo

marcuzzzo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.660
  • Înscris: 12.12.2008

Vizualizare mesajSophistiKat, pe 04 martie 2013 - 21:40, a scris:

Evident, a pleda pt. asigurarea nevoilor umane elementare, pt. demnitatea umana a muncitorilor, pt. atenuarea unor inegalitati si de creare a unor sanse la care sa aiba acces cât mai multi, acestea reprezinta activitatile tipice întreprinse de monstri.
În schimb, cei care manifesta un dispret patologic fata de "sărăntoci, o plagă pentru omenire", si îsi doresc ca umanitatea sa se afle într-o perpetua stare de conflict, sunt indivizi plini de empatie si întelepciune.

Acum le-am auzit pe toate...

Din seria: capitalistul si logica, vaca si baletul.

Ce discurs întepenit...mai degraba ar trebui sa-ti închipui o societate unde oamenii sunt evaluati nu în functie de grosimea portofelului, ci de meritele proprii, de caracter, de valorile pe care le sustin si de responsabilitatea de care dau dovada fata de comunitate. O educatie umanista, plus socialismul, pot genera o astfel de societate.

Hai nu ma-nnebuni...ai vizitat vreodata tarile nordice, ca sa vezi si tu cum arata socialismul aplicat realitatii? Posted image

Tarile nordice ce-ti sunt dragi aplica cu sfintenie principiile capitalismului,se pupa in gura cu America si Europa.

Vizualizare mesajSophistiKat, pe 04 martie 2013 - 21:40, a scris:

Evident, a pleda pt. asigurarea nevoilor umane elementare, pt. demnitatea umana a muncitorilor, pt. atenuarea unor inegalitati


Hhahahah! Da..atenuarea ineligalitatii. De fapt cu asta socialismul a reusit: i-a redus pe toti in lupenproletari.



Citat

Ce discurs întepenit...mai degraba ar trebui sa-ti închipui o societate unde oamenii sunt evaluati nu în functie de grosimea portofelului, ci de meritele proprii, de caracter, de valorile pe care le sustin si de responsabilitatea de care dau dovada fata de comunitate. O educatie umanista, plus socialismul, pot genera o astfel de societate.

Mda..in societatea socialista cine are de prisos traieste in spatele masei de serbi sa obtina in continuare putinele privilegii pe care le are plus,lasa-ma sa rad, faza cu umanismul este haioasa: in toate societatile de tip socialist,umanismul a fost combatut,ostracizat si pana la urma sters din mintalul colectiv.
Asta pentru ca umanismul priveste atat sfera spirituala,cat si cea strict fizica a omului.

#61
abbulafia

abbulafia

    mafiotul gandacos

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.549
  • Înscris: 18.02.2010

Vizualizare mesajabbulafia, pe 02 martie 2013 - 15:38, a scris:

Imprumuturile la casa nu erau indexate la nimic.aveai o dobanda fixa pentru tot imprumutul, desfasurata egal pe 20 de ani sau 15 dupa caz.I
Parintii mei au avut un desfasurator de rate pe 20 de ani neschimbat si lipsa durerii de cap ca raman fara servici...
hai sa vedem azi cine ia imprumut pentru casa si ramane fara slujba ce pateste...

Vizualizare mesajlucifer76, pe 04 martie 2013 - 19:01, a scris:

ASTA este crima socialismului?

Cred ca nu m-ai inteles corect...
Asta e beneficiul Socialismului si crima Capitalismului putred.

Editat de abbulafia, 08 martie 2013 - 13:20.


#62
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 32.574
  • Înscris: 13.06.2007
Inseamna ca am inteles eu gresit ...
Si parintii mei au avut imprumuturi, la aspirator, la frigider, la tot ce se cumpara atunci. Eu nici nu ma gandesc sa imi cumpar ceva in rate, mi se pare jaf pe fata.

#63
MARCVS

MARCVS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.218
  • Înscris: 01.04.2012

Vizualizare mesajmarcuzzzo, pe 04 martie 2013 - 20:32, a scris:

Din seria: socialismul creeaza monstri.
Te inseli. Saracia si nedreptatea ii creaza.

Citat

Cum sa-l fac pe micul patron egal derbedeului din mahala ce n-a muncit in viata lui,fara sa-l prigonesc,sa-l bicuiesc,sa-l omor eventual pe primul?
Comparatia ta este una convenabil si tendentios aleasa. Ia compara micul patron cu grupul de angajati care-l face patron. Acum sa te vad. Pt ca grupul asta nu e compus din derbedei. Altfel n-ar mai fi angajati.

Citat

Cum sa trece toate mijloacele de productie pe mana statului fara impotriviri?
Pai nu asa.
Toate mijloacele de productie trebuie sa apartina celor care le-au creat, conform aportului adus [colectivism].
Nici patronului [capitalism], nici statului [socialism].

Editat de MARCVS, 08 martie 2013 - 16:32.


#64
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 32.574
  • Înscris: 13.06.2007

Vizualizare mesajMARCVS, pe 08 martie 2013 - 16:19, a scris:

Toate mijloacele de productie trebuie sa apartina celor care le-au creat, conform aportului adus [colectivism].
Nici patronului [capitalism], nici statului [socialism].
Stai ca asa nu functioneaza. Inchipuie-ti 3000 de angajati de la Dacia, venind fiecare cu ideea lui, ca e "proprietar".
Eu nu am nimic impotriva ca mijloacele de productie sa apartina unui patron, dar sa aiba mult mai multe restrictii ca in prezent. Profitul sa fie limitat, nu sa ia de ex lapte de la tarani cu 50 de bani litru si sa il revanda cu 5 lei. Salariile angajatilor sa reflecte munca depusa, adica produce un beneficiu de 100 milioane, sa nu fie platit cu 7 milioane pe luna. Etc.

#65
MARCVS

MARCVS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.218
  • Înscris: 01.04.2012

Vizualizare mesajlucifer76, pe 08 martie 2013 - 16:36, a scris:

Stai ca asa nu functioneaza. Inchipuie-ti 3000 de angajati de la Dacia, venind fiecare cu ideea lui, ca e "proprietar".
Nu, nu in asta consta ce spun eu. Faptul ca cineva are o felie din "tort" nu inseamna si ca face oricand si oricum ce doreste cu ea.
Adica nu va veni Ionel a doua zi si ii zice administratorului asociatiei respective ca-si vrea partea s-o joace la pacanele. Nici vorba.
Se poate elabora in acest sens o legislatie care sa fie favorabila atat capitalului in sine cat si celui care l-a creat, fara a afecta participatia celorlalti cu care a muncit.

Editat de MARCVS, 08 martie 2013 - 16:42.


#66
SophistiKat

SophistiKat

    Semper Fidelis

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.502
  • Înscris: 02.10.2010

Vizualizare mesajmarcuzzzo, pe 06 martie 2013 - 11:40, a scris:

1. Tarile nordice ce-ti sunt dragi aplica cu sfintenie principiile capitalismului,se pupa in gura cu America si Europa.

2. Hhahahah! Da..atenuarea ineligalitatii. De fapt cu asta socialismul a reusit: i-a redus pe toti in lupenproletari.

3. Mda..in societatea socialista cine are de prisos traieste in spatele masei de serbi sa obtina in continuare putinele privilegii pe care le are plus,lasa-ma sa rad, faza cu umanismul este haioasa: in toate societatile de tip socialist,umanismul a fost combatut,ostracizat si pana la urma sters din mintalul colectiv.
Asta pentru ca umanismul priveste atat sfera spirituala,cat si cea strict fizica a omului.
1. Desigur, cum de nu mi-am dat seama, de fapt tarile nordice, acolo unde o parte a venitului fiecaruia este redistribuit membrilor societatii, în conformitate cu anumite idei de dreptate distributiva, aplica cu strictete principiile capitaliste.
Eu am impresia ca tu n-ai calcat niciodata prin tarile nordice.

2. Se pare ca sintagma "atenuarea inegalitatii" stârneste amuzament în rândul capitalistilor. Daca socialismul îi transforma, chipurile, pe indivizi în lumpenproletari, atunci capitalismul îi transforma în niste unelte-roboti-sclavi, dresati/programati sa munceasca pentru a produce profit cât mai mare pt. o multinationala.

Chiar nu realizezi cât de defecta e gândirea capitalista, aceea de a plasa profitul deasupra tuturor, inclusiv a demnitatii umane?

3. Evident, de fapt umanismul a înflorit doar în societatea capitalista, acolo unde:
- marile corporatii fac acorduri pe sub masa pentru fixarea preturilor
- marile corporatii îsi protejeaza imaginea, produsele, resursele, în detrimentul consumatorului
- marile corporatii se asociaza deseori pentru a-si mari succesul/profitul în "aventuri" economice

#67
marcuzzzo

marcuzzzo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.660
  • Înscris: 12.12.2008

Vizualizare mesajSophistiKat, pe 08 martie 2013 - 19:39, a scris:

1. Desigur, cum de nu mi-am dat seama, de fapt tarile nordice, acolo unde o parte a venitului fiecaruia este redistribuit membrilor societatii, în conformitate cu anumite idei de dreptate distributiva, aplica cu strictete principiile capitaliste.
Eu am impresia ca tu n-ai calcat niciodata prin tarile nordice.


Si eu am aceeasi impresie.
Venitul trebuie distribuit in functie de pregatirea profesionala pe care o ai, in functie de rezultatele pe care le-ai obtinut, si as mai putea lungi lista pana la nesfarsit.
Esti un cocolar, nu-ti place de munca, astepti sa-ti pice totul mura in gura de la stat? De ce trebuie sa-mi distribui reditul ca sa-ti plateasc nazurile?
Iata mentalitatea lupenproletara.
In sfarsit, eu nu vreau, si nici nu-mi doresc sa fiu asemenea altora dintr-un egalitarism de prost gust.

Citat

2. Se pare ca sintagma "atenuarea inegalitatii" stârneste amuzament în rândul capitalistilor. Daca socialismul îi transforma, chipurile, pe indivizi în lumpenproletari, atunci capitalismul îi transforma în niste unelte-roboti-sclavi, dresati/programati sa munceasca pentru a produce profit cât mai mare pt. o multinationala.

Vorbe multe, dar idei putine: in lumea aceasta nu exista doar impartirea intre marile corporatii, ale marilor patroni grasi in joben dintr-o parte, si saracul popor muncitor obidit. Exista o serie intreaga de interprinzatori mici si mijlocii care se trezesc in zori sa-si tina activitatea in picioare pe propia responsabilitate.

Citat

3. Evident, de fapt umanismul a înflorit doar în societatea capitalista, acolo unde:
- marile corporatii fac acorduri pe sub masa pentru fixarea preturilor
- marile corporatii îsi protejeaza imaginea, produsele, resursele, în detrimentul consumatorului
- marile corporatii se asociaza deseori pentru a-si mari succesul/profitul în "aventuri" economice

Desigur nu intr-un sistem socialist care organizeaza societatea intr-un fel piramidal. Unde putinii care au de prisos ii calca sub picioare pe cei mai multi sa le franga grumazii, unde relatiile intre om si stat is inlocuite de celea de la om la om.
Unde oricine are un pic de putere asupra masei de mahalagii noi creati, se bizuie pe asta sa faca ce vrea.

Editat de marcuzzzo, 08 martie 2013 - 20:30.


#68
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 12.073
  • Înscris: 02.03.2003

Vizualizare mesajsilverflower, pe 04 martie 2013 - 20:42, a scris:

- Nu numai asta, fiecare privat care are angajaţi se poate purta ca un mini-dictator dacă doreşte, iar deseori o face, să "taie şi să spînzure", să terorizeze şi să ameninţe pe "moşia" lui, fie ea fabrică sau firmă. Nu are relevanţă că un anume om este "liber să plece", ideea este că sistemul îi asigură capitalistului mereu şerbi (pălmaşi, clăcaşi) moderni, împinşi de nevoile de bază să se închirieze temporar, ca într-un fel de prostituţie.
- Prima revoluţie socialistă a produs, într-adevăr, dictatori, începînd cu Lenin, dar să vedem în ce condiţii. Era război civil, albii, ruşi, practic proto-fascişti, masacrau muncitorii, dorind restaurarea stării anterioare revoluţiei. Prin 1919 , Polonia a luat o parte din Ucraina, vreo 14 corpuri de armată occidentale (dacă nu mă înşel) au invadat teritorii periferice din Rusia sovietică, americani, englezi, japonezi, pentru a împiedica revoluţia să se extindă în afară. În caz de război, ameninţaţi pe plan intern şi extern, singura formă de organizare care putea asigura succesul era cea piramidală, ca în armată, în război democraţia trebuind suspendată oriunde, pentru a exista coerenţă şi rapiditate în decizii.
- Nici nu s-a liniştit ţara din ameninţarea contrarevoluţiei interne că a apărut pericolul Germaniei naziste, o mînă de fier fiind necesară pentru a construi forţat industria grea, producătoare de armament dar mai ales tancuri aproape de la zero foarte repede iar ţăranii au fost obligaţi să hrănească şi muncitorii. Stalin a reuşit aceasta, cu preţul unor mari suferinţe ale populaţiei ruse, care i se impută, pe drept, zic şi eu asta. Alternativa ar fi constat însă în  zeci de milioane de ruşi ucişi şi sclavie sub nazişti, care dacă ar fi avut resursele Rusiei ar fi reuşit foarte probabil să ocupe tot Occidentul.
- Modelul dictatorial care a fost necesar în anumite condiţii specifice, a fost apoi exportat, forţat sau nu, mici despoţi locali bucurîndu-se că au un model ideologic (devenit nepotrivit) după care să-şi ascundă excesele.
- SophistiKat, sînt de acord cu tot ce ai spus mai sus, probabil că aş fi răspuns asemănător, mulţumesc. Iată în ataş o dovadă a unei alte "crime" a socialiştilor, de a emancipa femeile, de a le asigura dreptul de a vota, salarii egale cu a bărbaţilor, sau de libertate de alegere în privinţa avortului (sovieticii au fost primii), dar crime doar în ochii misoginilor de dreapta prezenţi şi aici, pe forum, a căror mentor spunea: “Woman's world is her husband, her family, her children and her home. We do not find it right when she presses into the world of men.” (A.H.).
Atașament SocialistsAboutWomen.jpg
Sper să reuşească să împingă toţi indicatorii din figură la 50%, cît mai repede (PM pentru adresa saitului de unde provine).

Ma cutremura randurile scrise cu atata usurinta de personae din zilele noastre. Minciunile socialismului au incubat perfect in mintile oamenilor.
Albii au facut greseli insa crimele apartin bolsevicilor. Cei cazuti in lupta si colaborationistii au fost automat catalogati drept victime ale masacrului albilor.

Despre ce pericol nazist spui acolo ? National-socialistii si comunistii din URSS erau frati de doctrina si au colaborat pe toate planurile.
Voi chiar nu intelegeti ca ambele sisteme erau similare ?

#69
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 32.574
  • Înscris: 13.06.2007

Vizualizare mesajterratec, pe 05 iulie 2013 - 20:46, a scris:

Cei cazuti in lupta si colaborationistii au fost automat catalogati drept victime ale masacrului albilor.
Orice mort este victima a ucigasului. Doar nu a murit de batranete.

#70
AlienBodo

AlienBodo

    Member

  • Grup: Validating
  • Mesaje: 324
  • Înscris: 23.09.2003
Cate lume care nu e in stare sa faca diferenta intre comunism si socialism, intre un sistem economic si unul politic.....

#71
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 57.714
  • Înscris: 11.04.2005

Vizualizare mesajlucifer76, pe 04 martie 2013 - 19:01, a scris:

Eu doresc un singur lucru: celor ce preamaresc capitalismul, sa se duca pe o insula pustie undeva, sa il implementeze acolo.

Gând la gând cu bucurie.

Crezi că ar merge și pe o peninsulă?

#72
vis_constructiv

vis_constructiv

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 536
  • Înscris: 28.12.2012
Nazismul a ucis pe criterii etnice, rasiale.
Asa ceva nu s-a mai intamplat pana la nazisti.
Daca nu erai din "rasa" lor preferata era nasol

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate