Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni

Recomandare drona
 Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...
 Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...
 Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware
 

(Hawkie) Casa P+1 langă Timisoara

- - - - -
  • Please log in to reply
506 replies to this topic

#469
1741010

1741010

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 498
  • Înscris: 28.03.2010
http://forum.softped...60914_thumb.jpg
Asa arata cu structura dubla. Profile de 0.6 knauf

#470
condor2000

condor2000

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 03.08.2014
Hawkie, in primavara 2015, incep si eu constructia unei case cam de marimea celei construite de tine. Proiectul este aproape gata. In acest sens, mi-ar fi de mare ajutor o discutie cu tine, in ceea ce priveste constructorii, materialele, etc.  Ai fi deacord sa ne intalnim si sa discutam 10-20 de minute macar despre acest subiect ? Imi poti lasa un numar de telefon sau o adresa de e-mail ? Mersi

#471
Hawkie

Hawkie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,278
  • Înscris: 28.11.2001
Desi au trecut cam 3 luni de cand am facut sapa si tencuiala in casa inca se mai simte umezeala. Nu mi-am dat seama pana nu a venit cineva si mi-a spus sa mai deschid geamurile ca e aer umed in casa. Eu le-am mai tinut deschise..nu toate si mai mult pe verticala dar se pare ca n-a fost suficient.

Ei...am facut rost de un dezumidificator profi (Trotec ttk 120 s) si un aparat de masura a umiditatii in aer. Mi-a indicat 70-72% umiditate (f mult!) ; Se pare ca o uscare buna e cand umiditatea relativa din aer e undeva intre 40-50%. Am pus aparatul in functiune si in mai putin de 24h mi-a umplut recipientul de 10 litri ! Acum o sa-l leg cu un furtun la un vas mai mare sa nu mai trebuiasca sa vin sa-l golesc. (aparatul se opreste cand se umple recipientul de apa).  Cred ca in ritmul asta va dura undeva la o luna sa usuc toata casa...

Deci, de retinut daca faceti sapa/tencuieli dupa ce puneti termopanele...trebuie facut curent de aer serios (deschise toate geamurile) sau folosit un aparat dinasta. Altfel ramaneti cu umezeala in casa si in pereti , plus ca daca puneti parchet sapa trebuie sa fie perfect uscata!

Edited by Hawkie, 13 September 2014 - 13:06.


#472
kpk1

kpk1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,485
  • Înscris: 18.05.2004
Nici eu nu sunt de acord cu inceperea altor operatiuni ori mutatul in imobil imediat dupa executii cu ciment si apa. E contraindicat.
Daca nu te-ai mutat in casa inca eu sunt adeptul aerisirii naturale si nu fortate. Imi face impresia ca dezumidificarea fortata accelereaza foarte mult procesul si poti sa ajungi la fisuri in tencuieli. La sape n-ar fi problema; sunt armate.

#473
condor2000

condor2000

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 03.08.2014
Ok, mersi de avertisment ! Apropo, stie cineva cum lucreaza firma TRADE CONSTRUCT ??? ( Administrator Ciprian Trif ) Ma gandeam sa construiesc cu ei,... Am vazut vreo 2 cladiri construite de aceasta firma, dar inca nu am reusit sa vorbesc cu beneficiarii.

#474
cri07

cri07

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 22.06.2007
Ai putea sa imi spui un loc/magazin in Timisoara de unde sa iau fosa septica?
Multumesc!

#475
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,360
  • Înscris: 09.03.2009

View Postcri07, on 07 octombrie 2014 - 11:22, said:

Ai putea sa imi spui un loc/magazin in Timisoara de unde sa iau fosa septica?
Multumesc!

Italienii care fac pavele pe buziasului vand si din astea. Ma gandesc ca n-am voie sa scriu aici numele, dar banuiesc ca ii stii. Eu am luat doar pavele si boltari, aveam deja canalizare cand am facut casa.

#476
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
Vai steluta lui....

#477
Riper

Riper

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,939
  • Înscris: 14.01.2005
nu stiu cine e domnu cu pricina, nu stiu cine esti tu, poate imi esti prieten :) dar sincer sunt total deranjat de comentariul tau. Se vede foarte clar mentalitatea celor din industria asta mai ales din zona Timisoarei. Nu e de mirare ca trebuie sa mergi 400km ca sa gasesti o echipa cat de cat ok. Domnul cu pricina a gresit pt ca probabil a luat la pachet colaboratorii (diriginte, proiectant si firma de constructii). Mie cand Dorel mi-a zis ca are el un diriginte l-am intrebat numele ca sa stiu sa nu il iau pe ala. Daca nu e unu care sa va puna cu capul pe labute nu prea avem ce sa va facem noi beneficiarii pt ca ne luati cu facultati si restul. Uite domne ca sunt omeni pe acest forum cu facultati si cu experienta care zic ca e proasta lucrarea. BodCasa are experienta in domeniu si stie ce vorbeste.

firma care a executat lucrearea sa suga acadeaua ... daca face astfel de lucrari merita. Aia nu e lucrare si este facuta de oameni fara experienta care probabil am facut pana acum "case de vanzare" Omul asta probabil ca a strans toata viata si s-a mai si imprumutat ca sa poata sa isi permita o casa (cel putin asta este cazul meu) iar firma aia isi bate joc de banii lui si mai ales de sanatatea lui. Zici ca a fost stresant santierul...daca ar fi facut treaba buna crezi ca ar mai fi fost stresant?

In cea ce te priveste pe dumneata domnule nu ai cum sa zici ca ai uitat un stalp si nu ai cum sa zici ca proiectul a fost verificat in conditiile in care nu era un stalp pe proiect. Este irelevant cand a modificat clientul proiectul. Tu trebuia sa ii zici ca nu ai timp si sa nu faci in graba munca asta. Este vorba de siguranta familiei lui si tu te joci cu chestia asta. Matale pt chestia asta, conform legilor din Romania ar trebui sa ai dosar penal impreuna cu verificatorul ala pe care il preaslavesti. V-ati invatat sa luati bani cu galeata pe munca putina si facuta in graba. imi pare extraordinar de bine ca domnul cu pricina a gasit timpul si resursele sa va dea in judecata. Sunt convins ca nu o sa castige dar macar va pune pe jar.

Am vazut ca e un obicei mai nou sa se vorbesca prin sat. Am 2 constructori care au refuzat lucrari la mine din cauza ca m-am certat cu Doreul meu initial. E posibil ca si acest comentariu sa imi cauzeze pe viitor dar sincer m-am saturat de asa zici constructori.

Sa aveti o zi buna.

#478
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013

View Postmagazincasa, on 13 octombrie 2014 - 15:25, said:

-Apar 2 mici "probleme" la proiect (un stalp lipsa in plansa de stalpi si nu scrie dimensiunea doliei pe plansa de sarpanta, greseala noastra din cauza ca ati modificat proiectul , cu 2 zile inainte sa il depunem la primarie.
-In certificatul de urbanism v-a cerut proiect DTAC - proiectul DTAC nu cuprinde extrase de armatura si nici macar plansa de stalpi Posted Image, vi le-am dat extra fara sa va taxam.

  Imi cer scuze ca o sa-mi exprim parerea ca o nestiutoare ce sunt, dar cine a impus depunerea proiectului in 2 zile, daca acesta a suferit modificari? Mie mi se pare o scuza penibila, daca aveati nevoie de inca cateva zile pentru a reface niste modificari la care , s-avem pardon, clientul are tot dreptul din lume (eu am refacut proiectul de zece ori, ce spuneti de asta? ), trebuia, ca niste profesionisti ce pretindeti a fi, sa mentineti acest proiect la dvs pana era gata in cel mai mic detaliu. Faptul ca clientul s-a razgandit nu ar trebui sa fie folosita ca scuza ca proiectul contine greseli. Este in totalitate responsabilitatea dvs, ptr ca dvs puneti o semnatura pe acel proiect, nu clientul; asa cum spuneti, clientul nu are habar de ceea ce ar trebui sa fie in acel proiect. Iar daca se va prabusi casa, dumneavoastra , ca proiectant si/sau executant, raspundeti, nu clientul. El n-ar trebui sa aiba habar, ca doar n-a facut o facultate de arhitectura/ constructii, vorba dvs.

Plansa de stalpi am primit-o si noi, fara a o cere in mod expres; din moment ce am platit un proiect de arhitectura. Nu s-a batut nimeni cu mana in piept de cata generozitate a dat dovada.

Cat de greu trebuie sa fie sa respecti regula ca la caramizile cu locas de mortar sa pui , dom'le, mortar in acel locas si decalarea intre randuri sa fie la jumatate de caramida? Dar si sa umpli golurile din caramizi? Acestea sunt lucruri elementare, iar dvs pretindeti ca sunteti/ sunt specialisti....

View PostRiper, on 13 octombrie 2014 - 20:26, said:

Omul asta probabil ca a strans toata viata si s-a mai si imprumutat ca sa poata sa isi permita o casa (cel putin asta este cazul meu) iar firma aia isi bate joc de banii lui si mai ales de sanatatea lui. Zici ca a fost stresant santierul...daca ar fi facut treaba buna crezi ca ar mai fi fost stresant?


   E atat de adevarat tot ce spune riper aici...

  Cat de stresant e sa traiesti restul vietii intr-o casa facuta la repezeala, in care ai bagat economiile de-o viata sau te-ai mai si imprumutat? V-ati stresat cateva luni? "Credem"! Dar stresul care va dura zeci de ani pentru beneficiarul a carui casa e cladita in asa bataie de joc? De stresul acesta nu comentati?

  Ca o ignoranta ce sunt...n-am putut sa tac din gura...imi cer scuze pentru stresul de 3 minute pe care vi l-am starnit, firma xxx !

Edited by lenny13, 13 October 2014 - 22:30.


#479
anttonia

anttonia

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 28.07.2014

View PostHawkie, on 30 iunie 2013 - 18:26, said:

Ti-am raspuns pe PM
"Hawkie, ne ajuti si pe noi cu niste preturi si recomandari? De exemplu care este pretul noului arhitect, ce  intrat in acest pret, cu ce constructor ai contract si ce pret a reiesit pe mp2 construit? Sa putem face si noi un calcul preliminar Posted Image "
Buna Hawkie, avem si noi aceleasi intrebari....cautam un arhitect in Timisoara....Multumesc.

#480
Hawkie

Hawkie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,278
  • Înscris: 28.11.2001
Revin dupa o perioada de pauza...

De cand n-am mai scris am mai avansat incet incet... sa mai povestesc prin ce aventuri am trecut . Poze n-am prea mai facut, dar urmeaza

Sageacul / Lambriurile de lemn

Aici a fost o aventura pana am gasit echipa de "meseriasi" . O echipa, desi am fost multumit de pret, nu a vrut sa lucreze la etaj fara NACELA! Care doar inchiriatul ei costa o mica avere. Problema la mine a fost ca am etajul retras, iar singurul mod de acces la streasina de la etaj ar fi o nacela sau o schela de lemn pe tigla , ceva improvizatii. Initial am cautat nacela dar nu am prea gasit sau era la un pret exorbitant. Intr-un final, echipa castigatoare a fost formata din tatal meu + socrul meu, doi oameni la 60 de ani care desi fara experienta mare in domeniu, au facut o treaba de nota 9.80 dupa mine. A durat cam o saptamana de dimineata pana spre seara. Schele improvizate din lemn, noroc cu socru'meu care e mai mic si sprinten de fel.

Attached File  DSC_1424.JPG   212.32K   275 downloads

Lambriurile si pazia le-am vopsit in prealabil cu lac wenge (la inceput mi s-a parut un pic inchis dar acum parca imi place)

Jgheaburi si burlane

Am pus WAVIN. Mi s-au parut super ok iar ca pret mai ieftine decat unele de tabla de calitate. Din pacate am avut mult material datorita acoperisului. Domnu cu calculele mi-a spus ca a avut si blocuri unde a folosit mai putini metri. Total cost aprox 6000 lei Posted Image

Gaz - am gaz functional ! Proiect gaz interior 2400 lei

Gard exterior - din nou in regim de DIY, a iesit OK , doar boltarii deocamdata , nu l-am finisat .

Voi reveni cu poze Posted Image

Edited by Hawkie, 08 January 2015 - 22:58.


#481
Hawkie

Hawkie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,278
  • Înscris: 28.11.2001
Am la parter o zona mare de hol / living in care voi pune gresie iar in 2 camere voi pune parchet. Va rezulta binenteles o imbinare intre cele doua , cam pe unde vine usa de intrare in camera.
E ok cum m-am gandit sa pun prima data parchetul (lipit) , iar ulterior gresia se va aduce mai usor la nivelul parchetului din adeziv ?
Daca pun prima data gresia posibil sa parchetul sa fie decalat mai sus/mai jos cu cativa milimetrii, corect ? Sau gresesc undeva ?

#482
blackiesasha

blackiesasha

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,993
  • Înscris: 21.01.2013
si daca e decalat cativa mm care e problema? oricum acolo ai nevoie de un profil de trecere.

#483
Hawkie

Hawkie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,278
  • Înscris: 28.11.2001
Revin cu poze dupa cum am promis.

Attached File  IMG_0025b.jpg   233.4K   432 downloads
Attached File  IMG_0026.JPG   206.13K   421 downloads
Attached File  IMG_0023.JPG   143.99K   410 downloads

Mai jos se vede gardul si trotuarul de tip Do It Yourself :) . Sunt binenteles nefinisate si vor ramane asa o buna perioada...
Attached File  IMG_0015.JPG   294.79K   394 downloads

#484
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
De ce nu izolezi soclul pana la nivelul fatadei????

In rest, arata bine rau....."garajul" ala acoperit, e belea!

#485
Hawkie

Hawkie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,278
  • Înscris: 28.11.2001
Este izolat 98% pana la nivelul fatadei cu extrudat de 5 cm. Acolo unde zici tu e portiune lipsa la veranda de intrare in casa

#486
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,901
  • Înscris: 27.02.2008

View PostHawkie, on 15 ianuarie 2015 - 16:21, said:

Revin cu poze dupa cum am promis.
Attachment IMG_0025b.jpg
Mai jos se vede gardul si trotuarul de tip Do It Yourself Posted Image . Sunt binenteles nefinisate si vor ramane asa o buna perioada...

oare cum arata daca erau geamurile cu arcada? E super!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate