Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...
 "enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!
 La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)
 Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?
 

Masoneria

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
254 replies to this topic

#217
Travertin

Travertin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,066
  • Înscris: 04.10.2015
"Cel mai bun" este un text care nu se foloseste. Cel putin, nu in comert.

In alta ordine de idei, "a tot cuprinzator" se scrie "atotcuprinzator". Iar virgula, adica semnul "," se foloseste in fraze pentru a le structura si a fi bun cu cititorul sa nu il lasi fara aer cand citeste. Poti folosi cu incredere virgula in tot ce ai scris. Daca nu ma crezi pe cuvant, arunca o geana in amonte.

Si ca sa fii linistit, nu am nici o treaba cu masoneria, dar as vrea sa citesc si altceva decat exista la fel pe toate site-urile. Ca daca deschid unul mi-e suficient.

#218
themaestrulyoda

themaestrulyoda

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 17.07.2012
Guvernul asta mondial când va fi instaurat? Unde va fi centrul (capitala)? In America de Nord sau Europa? Chiar nu se mulțumesc evreii numai cu Israelul? Le trebuie sa guverneze lumea întreaga? Uniunea Europeana tot e o creație a masonilor?

#219
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005
Guvernul tiranic mondial nu va fi nicicand instaurat. Cei care viseaza la o astfel de absurditate sunt pur si simplu imbolnaviti mintal de dracii care ii poseda. Vezi tu, cand esti pe calea intunecata si te preocupa inrobirea altora, e bine sa te asiguri ca faci pasi in acord cu o veritabila atestare a puterii pe care pretinzi ca o ai asupra celorlalti. Si cand spun "atestare a puterii" nu ma refer la o colectie de ciocane si pistoale. Ma refer la imperiile de milioane sau miliarde de suflete pe care fiecare lider al cultului sinelui viseaza sa le ridice in numele lui. Ei bine, tocmai aici este problema: un imperiu se bazeaza pe adezionarea benevolenta a oamenilor la ideologia imperialista. Ce inseamna asta? Inseamna sa ii convingi pe cat mai multi sa dezvolte o mentalitate de tipul "pestele cel mare inghite pe cel mic" iar mai apoi sa se dedice acestei mentalitati trup si suflet. Nu poti sa ramai in picioare nici tu si nici pretinsul tau imperiu atata timp cat constrangi pe aceia care nu doresc sa-ti imbratiseze obiectivele si metodele sa faca totusi parte din lumea ta morbida.

#220
themaestrulyoda

themaestrulyoda

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 17.07.2012
Pai daca nu exista nici un pericol de instaurare a acestui guvern diabolic mondial, poate ca nu exista nici un plan in aceasta privința? Vreau sa stiu daca Uniunea Europeana e o creație a masonilor.

#221
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005
Exista si este real pericolul cu privire la infaptuirea unor distrugeri foarte mari datorita ideilor fixiste, bolnave si nerealiste de instaurare a unui astfel de guvern. Tot ceea ce poate contrabalansa nivelul distrugerilor este nivelul de constiinta al non apartinatorilor la organizatia mondiala de conspiratie (al nemasonilor), singurii care pot contracara prin propriul exemplu si propriile demersuri toate blestematiile care se intampla actualmente in lume. Vezi partea a 12-a din lucrare, capitolul 24: Spiritul societatii. Ce avem de facut.

In ceea ce priveste a doua intrebare, conform jurnalistului lituaniano-american Valdas Anelauskas, CIA-ul a finantat inca din anii 1960 organizatiile secrete care au creat Uniunea Europeana (supranumita si Statele Unite ale Europei). Francois Mitterrand, fostul presedinte al Frantei si francmason de grad 33, era foarte interesat de ocultismul aferent marilor evenimente din epoca, orchestrate conform intereselor masonice. Acesta le cerea astrologilor sai personali sa-i spuna data propice pentru referendumul Tratatului de la Maastricht care a pus bazele Uniunii Europene si comanda horoscoape pentru membrii guvernului socialist de la acea vreme. Pe linie strict politica, lojile masonice au o mare influenta atat asupra Comisiei Europene din Bruxelles cat si asupra Parlamentului European din Strasbourg. Marele Orient Belgian este infiltrat in esaloanele superioare ale Comisiei Europene unde influenteaza mai toate deciziile luate de acest corp executiv. Marea Loja a Frantei are membri foarte influenti atat in Comisie cat si in Parlament. In aprilie 1997, o firma de contabilitate internationala a mentionat faptul ca procesul de fraudare a banilor europeni conceput si pus in aplicare de loja masonica italiana Propaganda Due impreuna cu organizatia mafiota ‘Ndrangheta pagubea cetatenii si companiile Uniunii Europene cu mai mult de 40 de miliarde de dolari in fiecare an. In acest sens, procurorul Agostino Cordova din Palmi, regiunea Calabria, unul dintre cei mai renumiti experti in domeniul crimei organizate, investigheaza in 1993 infiltrarea masonica in centrul puterii din Uniunea Europeana. El a demonstrat ca cel putin un membru al Comisiei Parlamentare anti-Mafie a Uniunii Europene era francmason si membru al lojii P2. Deci da, din foarte multe puncte de vedere poti considera ca Uniunea Europeana este o creatie masonica.

Edited by Eduard, 01 May 2017 - 15:21.


#222
themaestrulyoda

themaestrulyoda

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 17.07.2012
Eduard mulțumesc pentru informați... Totuși orice stat din UE poate pãrãsi uniunea asa cum a fãcut-o Marea Britanie in urma unui referendum. Sigur ca sunt vizibile efectele globalizãrii: NATO, UE etc. Nu-ți pare însã ca si Internetul e un instrument al globalistilor? Pe de alta parte daca populația SUA , UE ar înțelege ca e condusã de masoni, nu crezi ca s-ar împotrivi planurilor de creare a guvernului mondial?

#223
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005
Internetul este instrumentul asupra caruia globalistii au inca cel mai mic control. Legile pe care le inventeaza in toate celalalte domenii pentru a forta dictatura si dominatia - justificandu-le prin tot felul de scenarii date maselor la ingurgitat - nu pot fi la fel de bine regizate aici, in domeniul online, pentru ca apar mult prea clar drept ceea ce sunt de fapt: niste pretentii de cenzura grosolana, de intoarcere la un ev mediu din care Europa a iesit cu mai bine de 200 de ani in urma, ev mediu la care, in mod evident, utilizatorii cu ceva scoala ai acestui spatiu de comunicare nu vor accepta nicicand sa se ralieze. Bineinteles ca in continuare se fac toate presiunile imaginabile - ACTA, PIPA, SOPA, CISPA sau mult mai indirectele TTP, TTIP, TISA, CETA, insa toate astea la un loc nu conteaza atat de mult pe cat conteaza informarea populatiilor despre adevarata natura a sistemului si a exponentilor lui, care este un satanica, indiferent ca se numeste Trump sau Obama, LePen sau Macron, Papa Francisc sau Papa Benedict, Stalin sau Mao, Lady Gaga sau Beyonce. Iar odata ce oamenii incep sa inteleaga acest lucru si faptul ca sunt aici pentru a face o alegere intre sclavizare si asumare, intre imperialism si societate deschisa, eu cred ca toate aceste zdrumicaturi de a forta constructia depasita si artificiala supranumita Noua Ordine Mondiala vor lua sfarsit.

In alta ordine de idei, populatiile incep intr-adevar sa inteleaga, insa inertia e mare, si asta tot datorita obstacolelor nenumarate puse in calea unei normalizari a situatiei de catre pionii jocului masonic: regimul de munca pana la epuizare, taxarea in nestire, nerespectarea drepturilor omului in baza unor legi comerciale (si nu civile) dupa care judeca in secret mai toate instantele, vaccinurile, hrana si antenele folosite masiv pentru zombificarea indivizilor, promovarea nonvalorilor in functii cheie sau ca repere de cultura si educatie, dezinformarea care abunda pe toate canalele media, per ansamblu promovarea si protejarea raului de catre toti cei care au ajuns sa faca parte din armatele sale (prin adeziune cu juramant si contract) asemenea cetelor de orci din Mordor, ne mai existand in prezent institutie sau organizatie cat de cat vizibila care sa nu forfoteasca de masoni. De fapt am ajuns la performanta de a ne intersecta cu ei la tot pasul - manelisti, bisnitari, interlopi, agenti de tot felul, senatori, deputati, primari, profesori, popi, manageri de spitale si de scoli, redactori de ziare si reviste, moderatori de radio si tv, jurnalisti de investigatie, politisti, directori de banci, ofiteri de armata, presedinti de tara. Este un apogeu pe care cu greu ti-l poti imagina, nu atat din perspectiva dimensiunii sale, cat mai ales privind sub aspectul vinderii sufletului contra unei adeziuni la organizatii despre care nu stii nimic dar carora te-ai angajat orbeste sa le faci jocurile pentru niste beneficii ridicole, care nici macar nu-ti rasplatesc tradarea, ci doar iti arata cat de ieftin esti. Cum fiecare alegere are consecintele sale, nici viata de dupa adeziune nu mai seamana cu cea ce dinainte, caci diavolul nu are frati, are sclavi. Suprapusi, bineinteles, pe grade, pozitii, ranguri si delimitari, insa, din pespectiva neadezionatului, aceste lucruri mult prea putin conteaza. Ceea ce conteaza este ca aceasta nebunie nu poate continua la infinit. Iar legile naturii explica asta cel mai bine prin urmatorul fenomen: o lumanare, inainte sa se stinga, mai palpaie odata, cel mai tare.

#224
madhukar

madhukar

    Bhakta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,275
  • Înscris: 28.02.2010

 Eduard, on 08 mai 2017 - 00:06, said:

...Bineinteles ca in continuare se fac toate presiunile imaginabile - ACTA, PIPA, SOPA, CISPA sau mult mai indirectele TTP, TTIP, TISA, CETA, insa toate astea la un loc nu conteaza atat de mult pe cat conteaza informarea populatiilor despre adevarata natura a sistemului si a exponentilor lui, care este un satanica, indiferent ca se numeste Trump sau Obama, LePen sau Macron, Papa Francisc sau Papa Benedict, Stalin sau Mao, Lady Gaga sau Beyonce. Iar odata ce oamenii incep sa inteleaga acest lucru si faptul ca sunt aici pentru a face o alegere intre sclavizare si asumare, intre imperialism si societate deschisa, eu cred ca toate aceste zdrumicaturi de a forta constructia depasita si artificiala supranumita Noua Ordine Mondiala vor lua sfarsit.

In alta ordine de idei, populatiile incep intr-adevar sa inteleaga, insa inertia e mare, si asta tot datorita obstacolelor nenumarate puse in calea unei normalizari a situatiei de catre pionii jocului masonic: regimul de munca pana la epuizare, taxarea in nestire, nerespectarea drepturilor omului in baza unor legi comerciale (si nu civile) dupa care judeca in secret mai toate instantele, vaccinurile, hrana si antenele folosite masiv pentru zombificarea indivizilor, promovarea nonvalorilor in functii cheie sau ca repere de cultura si educatie, dezinformarea care abunda pe toate canalele media, per ansamblu promovarea si protejarea raului de catre toti cei care au ajuns sa faca parte din armatele sale (prin adeziune cu juramant si contract) asemenea cetelor de orci din Mordor, ne mai existand ...
Servus Eduard,

1. Natura satanicã ... a fost "prost înțeleasã" de creștini, și acest înțeles greșit a devenit o tradiție preluatã de toți cei ce nu s-au ocupat îndeaproape cu subiectul
2. Te preocupã numai problemele lumii acesteia, ar trebui sã începi sã investighezi și problema spiritualului.

În Iov 1:6 se spune
Fiii zeilor (Elohim) (nu Dumnezeu!) au venit intr-o zi de s-au infãþiºat înaintea lui Iehova (nu Dumnezeu!).
ªi a venit si Satana, (cel ce nu a fost de acord - în ebraicã - nu demon și nici înger, ci unul dintre fiii zeilor) in mijlocul lor.

În istoria lui Iov nu se spune cã acel fiu ar fi avut niºte planuri insidioase
contra Zeului Paradisului evreilor - Iehova, (copiat de la canaaneni)
sau împotriva lui Iov; aceste lucruri le-au inventat creºtinii despre acest fiu
care nu a fost de acord (satana)   cu afirmațiile lui Yahve, cum cã Iov ar fi așa de bun fãrã motive materiale,
de aceea îi propune sã fie pus la încercare.

In povestea lui Iov, acest fiu al unuia dintre zei, "Satan",
nu este deloc pe postul celui ce vrea sa-l dea jos de pe tronul Sãu pe Conducãtorul Paradisului Yahve (Iehova).
Acest Satan nu are nimic de a face cu monstrul prezentat de creºtinism
în persoana inventatului Lucifer - Luceafãrul în românã,
aºa zisul înger de luminã care chipurile vrea sa-l dea jos pe Dumnezeu
ºi sã-ºi punã scaunul mai sus ca El
(invenție bazatã pe interpretarea distorisionatã prin ruperea din context a celebrului Isaia 14.12-15).

Acel fiiu al zeilor , în istoria lui Iov, Satanul (Cel ce nu fusese de acord)
acþioneazã conform instrucþiunilor primite de la Zeul lui Izrael -Yahve, adicã e ascultãtor.
Cãci celui ce nu a fost de acord (satana) cu afirmațiile Zeului lui Izrael, i se dã voie sã-l punã pe Iov la incercare;
iar încercarea a fost fãcutã conform limitelor impuse de Zeul lui Izrael.

Cu alte cuvinte acel înger ascultãtor (satanul) descris în povestea lui Iov ,
nu are nici un caracter malefic, nihilist sau ateist, cum e prezentat de creștinism.

1. Acel fiu al zeior care nu a fost de acord (satana) fiind convins cã Iov nu se abãtea de la rãu,
pentru cã acesta se temea de Zeul tribului lui Izrael sã nu-i ia bogãþiile pe care le avea,
adicã pentru cã era materialist, îi propune Zeului Paradisului sã-l punã la încercare pe Iov.

9. Si Cel ce nu a fost de accord (Satana) a raspuns lui Iehova: "Oare degeaba se teme Iov de Iehova?
10. Nu l-ai ocrotit Tu pe el, casa lui si tot ce este al lui? Ai binecuvantat lucrul mainilor lui, si turmele lui acopera tara.
11. Dar ia intinde-Ti mana si atinge-Te de tot ce are, si sunt incredintat ca Te va blestema in fata."
ªi Domnul lui Izrael a vrut sã vadã dacã este aºa, sau a vrut sã arate cã nu este aºa:
12. Domnul a zis "Satanei": "Iata, iti dau pe mana tot ce are, numai asupra lui sa nu intinzi mana." Si Satana (cel ce nu fusese de acord) a plecat dinaintea Domnului.


2. Ce sentiment îl lega pe Iov de zei? Sentimentul de teamã, nu de iubire:
"Ai vazut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pamant. Este un om fara prihana si curat la suflet,
care se teme de zei (Elohim nu Dumnezeu, noțiune inventatã de creștini) si (de aceea) se abate de la rau."

3. Trebuie sã nu uitãm cã prorocii evrei nu au dat niciodatã vina pentru nenorocirile prin care treceau
pe inventatul Lucifer al creºtinismului, alias Satan.
Toate nenorocirile erau date de propriul lor Zeu tribal, aºa spun prorocii lor.

4. Iov însuºi în lamentãrile sale nu se referã la nici un Satan,
care ar fi responsabil pentru nenorocirile sale,
ci se abþine sã nu-l insulte pe …Zeul tribal pentru ceea ce se întâmplã,
cãci în credinþa evreiascã iniþialã atât nenorocirile cât ºi lucrurile bune
vin de la Zeu, conform comportamentului fiecãruia.

„Câte greºeli ºi câte pãcate am fãcut? Dã-mi pe faþã cãlcarea mea de lege ºi pãcatul meu.”
Iov, sau cei cu care vorbeºte nu fac nici cea mai micã aluzie
cã Satan ar fi persoana notorie care ar fi cauza nenorocirii sale.
19:4-13 Chiar dacã ar fi adevãrat cã am pãcãtuit, greºeala mea este pe capul meu.
Iar dacã voi vã faceþi tari ºi mari împotriva mea ºi-mi scoateþi ochii cu ticãloºia mea,
Sã ºtiþi cã Iehova este Cel ce mã urmãreºte ºi cã El m-a învãluit cu laþul Sãu. ...
El a astupat calea mea, ca sã nu mai trec pe ea, ºi a acoperit cu beznã toate drumurile mele.
M-a dezbrãcat de mãrirea mea ºi mi-a smuls cununa de pe cap.
M-a dãrâmat de jur împrejur ºi sunt în ceasul morþii ºi nãdejdea mea a scos-o din rãdãcinã ca pe un copac.
Aprins-a împotriva mea mânia Sa ºi m-a luat drept duºmanul Sãu.
Hoardele Sale sosesc grãmadã, îºi fac drum pânã la mine ºi pun tabãrã de jur împrejurul cortului meu
.
A depãrtat pe fraþii mei de lângã mine ºi cunoscuþii mei îºi întorc faþa când mã vãd.

5. Iar când Zeul lui Izrael vorbeºte în cele din urmã cu Iov,
acesta nu spune nici un cuvânt despre existenþa unui înger Lucifer,
chipurile “vestitul” Satan care ar fi de vinã pentru ceea ce s-a întâmplat

40:6-8 Atunci Yahve (zeul lui Izrael, nu Domnul) a vorbit cu Iov, din mijlocul furtunii ºi a zis:
Poþi tu cu adevãrat sã gãseºti cusur judecãþii Mele? ªi Mã vei osândi pe Mine, ca sã-þi faci dreptate?
Este braþul tãu ca braþul
zeului El (nu Dumnezeu)? ªi glasul tãu este, oare, tunet, precum este glasul Lui?...

(De aici se vede cã textul provine din perioada inițilaã El-ohistã pe când evreii îl venerau pe Zeul patriarch El,
care era tatãl lui Iehova în panteonul popoarelor din Canaan, din care evrei și-au împrumutat initial zeii,
zeu al cãrui nume se gâsește și în alte texte ale Bibliei, începând cu prima Genezã.

madhu

#225
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005
Nu pot sa nu remarc stradania tipica reprezentantilor lumii intunecate de a justifica raul prin tot felul de povesti religioase menite si uneori capabile sa-ti faca efectiv creierii varza. Insa a venit vremea demontarii acestor povesti, de la inceputurile lor si pana azi.

In acest sens este maxim revelatorie descoperirea facuta de Muhammad’ Ali, un taran arab, in 1945 in Egiptul central, la Nag Hammadi: o colectie de manuscrise initatice din primele secole ale erei crestine, inclusiv o colectie de evanghelii crestine complet necunoscute pana la momentul respectiv. In afara de "Evanghelia dupa Toma" si "Evanghelia dupa Filip", descoperirea incude „Evanghelia Adevarului” ca si „Evanghelia catre egipteni” care este prezentata ca fiind "Cartea Sacra a Marelui Duh". Un alt grup de texte este compus din scrieri atribuite adeptilor lui Isus, cum ar fi „Cartea secreta a lui Iacob”, „Apocalipsa lui Pavel”, „Epistola lui Petru catre Filip” si „Apocalipsa lui Petru”.

Curand a devenit clar ca ceea ce a descoperit Muhammad’ Ali la Nag Hammadi erau traduceri copte vechi de peste 1600 de ani ale unor documente inca si mai vechi, tratand dintr-o cu totul alta perspectiva subiecte fierbinti din Vechiul si Noul Testament. Manuscrisele originale fusesera scrise in greaca, limba traditionala a Noului Testament.

Varietatea larga a textelor merge de la evanghelii secrete, poeme si descrieri cvasi-filosofice ale originii universului, pana la mituri, magie si instructiuni rituale. Irineus, episcop ortodox al Lionului la vremea aceea (in sensul de apartinator al curentului religios care in timp va deveni crestinismul oficial, auto-intitulat inainte de oficializare „curentul drept-credincios”), scriind in anul 180 dupa Christos, declara ca "ereticii se falesc ca poseda mai multe Evanghelii decat exista".

Dupa convertirea imparatului Constantin al Romei la prima forma de crestinism decretata realitate constitutionala a Imperiului Roman si deci de cand crestinismul a devenit religie oficiala, aprobata si incurajata (in cel de-al patrulea secol dupa Christos), episcopii crestini care pana atunci nu erau bine vazuti de autoritatile imperiale, acum le dadeau ordine. Incepand din acel moment istoric, tot mai multe copii ale acestor scrieri au fost arse ori distruse. Dar in Egiptul central, cineva, posibil un calugar de la invecinata Manastire Sfantul Pachomius, a luat cartile interzise si le-a ascuns de distrugere in ulciorul in care aveau sa reziste timp de 1600 de ani.

Multe dintre scrieri folosesc terminologie crestina, purtand inconfundabila pecete a stilului derivat din ebraica. O parte din ele sustin ca prezinta traditii despre Isus care sunt secrete, ascunse de "cei multi", de ochiul profan. Acesti crestini misteriosi sunt cunoscuti astazi drept GNOSTICI, de la grecescul „gnosis”, tradus prin "cunoastere". Insa Gnosis NU ESTE o cunoastere preponderent rationala. Limba greaca face distinctie intre cunoasterea stiintifica sau rationala („El stie matematica”) si cunoasterea prin observatie sau experienta personala directa („El ma cunoaste”), care este GNOSIS. Pentru gnostici termenul de cunoastere este similar INTUITIEI, intrucat gnosis implica un proces intuitiv de auto-cunoastere. Si a-ti cunoaste Sinele, sustineau ei, inseamna a cunoaste natura universului si destinul uman. Conform invatatului gnostic Teodotus, care a scris in Asia Mica intre anii 140 si 160, gnostic este o persoana care a ajuns sa inteleaga cine a fost si ce a devenit, unde se afla si incotro se indreapta, din ce a fost slobozita, ce este nasterea si ce este re-nasterea.

Conform manuscriselor gnostice cu titlu de evanghelie, Isus cel real, care a trait aievea - dupa cum reiese din aceste texte - vorbea in vremea sa despre iluzie si despre iluminare, nici vorba de pacat sau cainta dupa cum il prezinta in Noul Testament crestinismul oficial (prin vocea institutiei sale - biserica). In loc de a veni sa ne salveze de asa zisul pacat, el a venit ca un calauzitor menit sa deschida minti si suflete, sa lumineze calea spre intelegerea mecanismelor spiritului. Iar cand discipolul, in urma unei astfel de invataturi, atinge starea de cunoastere, Isus nu mai este maestrul sau spiritual: cei doi devin egali – se intalnesc in spirit.

In schimb, in sanul bisericii catolice si ortodoxe, comunitatea e impartita in clerici si laici, adica in SUPERIORI si SUBORDONATI. Tocmai de aceea biserica ortodoxa si cea catolica propovaduieste faptul ca Isus este Domnul si Fiul lui Dumnezeu de-o maniera distanta: el ramane in veci diferit de restul lumii, o lume pentru care a venit ca sa o "mantuiasca". Evanghelia gnostica dupa Toma ne spune insa ca din momentul in care Toma il recunoaste pe Isus in el insusi, acesta, Isus, ii dezvaluie faptul ca amandoi sunt de-o mama, avand acelasi "izvor". Isus ii transmite: „Nu sunt maestrul tau. Intrucat te-ai adapat din torentul involburat ce vine dinspre mine catre tine, ti-ai potolit setea. Acela care 'bea' din gura mea devine ce sunt eu iar eu voi deveni ce este el si misterele vietii ii vor aparea in fata ochilor.”


Precum in cercurile artistice din zilele noastre, gnosticii considerau ca inventia creativa originala este semnul cuiva devenit viu din punct de vedere spiritual. In acest sens, fiecare dintre discipolii gnostici intelegea sa-si exprime propriile perceptii, revizuind si transformand ceea ce fusese invatat. Cine nu facea decat sa repete cuvintele invatatorului era considerat imatur. In schimb, in sanul bisericii catolice, diversitatea invataturilor era considerata aproape fara exceptie semnul distinctiv al ereziei. Pentru a preintampina diversitatea experientelor si pentru a uniformiza diferentele de optica si de abordare, Irineus recomanda invariabil recurgerea la traditie, adica la viziunea consfintita de biserica intemeiata si organizata la Roma. In "Apocalipsa lui Petru", probabil printre cele mai tarzii scrieri descoperite la Nag Hammadi (datand din anii 200-300), Christos ii explica lui Petru ca "aceia care se autointituleaza episcopi si diaconi" sunt in realitate "canale fara apa". Desi "nu inteleg misterul", ei "se lauda ca misterul le apartine doar lor".


Adept al gnosticismului din Asia Mica, predicatorul si invatatorul Marcion (anii 140 dupa Christos) a fost frapat la vremea lui de ceea ce considera el a fi contrastul dintre Dumnezeul din Vechiul Testament, care solicita in continuu "sa se faca dreptate" in numele unor pretentii personale care nu iertau nimic din ce nu era conform cu ele, pedepsind orice asa zisa incalcare a "poruncilor", si Tatal proclamat de Isus - Dumnezeul iertarii si al iubirii din Noul Testament. Marcion a ajuns la concluzia ca acestia trebuie sa fie doi Dumnezei diferiti. Majoritatea crestinilor au condamnat rapid aceasta viziune dualista. Principalul repros al episcopilor crestini si in mod special al lui Irineus era ca gnosticii au inventat un alt Creator in afara de "Parintele Atotputernic" al Vechiului Testament, cel in numele caruia se justificau sistemele organizationale si doctrinare de la vremea respectiva.

Conform "Ipostazei Arhontilor" - o alta scriere gnostica descoperita impreuna cu celelalte manuscrise la Nag Hamaddi - zadarnica pretentie a "Parintelui Atotputernic" de a detine monopolul asupra puterii divine intr-un mod dictatorial si discretionar tradeaza stradania sa de a parea mai mult decat este si a fost vreodata. Se arata ca acest Dumnezeu este orbit de putere, in ignoranta si trufia sa. Conform Vechiului Testament, el marturisteste: "Eu sunt Dumnezeul vostru. Nu exista altul in afara de mine." Si continua: "Sunt un Dumnezeu gelos". Spunand asta, el arata de fapt ca exista si un alt Dumnezeu, caci daca nu ar mai exista nici unul, pe cine ar fi el gelos?

Poetica si evocatoarea "Evanghelie a Adevarului", scriere gnostica de vazã atribuita lui Valentinius, dezvaluie ca acela pe care crestinii il venereaza cu naivitate ca fiind Creatorul, nu este decat un aspect creator restrans, cu posibiltati reduse, desprins din Creatorul tuturor lucrurilor. Pentru a-l descrie mai bine, Valentinius foloseste termenul grecesc "demiurgos", sugerand ca este vorba de o fiinta mai putin divina care serveste ca instrument strict delimitat si reglementat al puterilor superioare. Acest Demiurg este cel care se autoproclama rege si domn, comandant militar, judecator si executor, pe scurt el este "Dumnezeul lui Israel", adoptat, cosmetizat si promovat de biserica.


Demiurgul imperfect sau Dumnezeul Vechiului Testament - botezat de israeliti Yahweh - este considerat de gnostici un arhetip creator limitat care isi reclama propria lui lume si creatie limitata. Gnosticii l-au numit Yaldabaoth. Numele simbolic Yaldabaoth desemneaza un prinicpiu creator care in traducere libera inseamna "Dumnezeul celor orbi", echivalentul unui Dumnezeu al ignorantei, urmarind sa foloseasca persistenta in ignoranta a oamenilor pentru a induce in lume degradarea sistematica prin vina, sacrificiu, pedeapsa, ura, moarte.

In textul gnostic "Apocriful lui Ioan" se mentioneaza: "El este profan in nebunia lui. Pentru ca el a spus: Nu exista un alt Dumnezeu in afara de mine!". Vechiul Testament arata ca acest asa zis Dumnezeu le-a interzis oamenilor accesul la o orice alta sursa alternativa de cunoastere: "Sa nu va duceti dupa alti dumnezei, dintre dumnezeii popoarelor din jurul vostru!". Apoi si-a blestemat poporul: "De faci asta, Domnul Dumnezeul tau se va mania impotriva ta si te va nimici de pe fata pamantului!" (Deuteronomul, capitolul 6, versetul 15)

Pot fi puse pe seama acestor revendicari halucinante sirul nesfarsit al crimelor sale abominabile (descrise literal in Vechiul Testament)? In multe cazuri, oamenii sunt indrumati sa se macelareasca unii pe altii fara ca nici o victima sa fie literalmente crutata (femeie, barbat, batran sau copil).

> Numeri - capitolul 31:

9. Copiii lui Israel au luat prinse pe femeile madianitilor cu pruncii lor si le-au jefuit toate vitele, toate turmele si toate bogatiile.
10. Le-au ars toate cetatile pe care le locuiau si toate ocoalele lor.
11. Au luat toata prada si toate jafurile de oameni si dobitoace.
12. Si pe cei prinsi, prada si jafurile, le-au adus lui Moise, preotului Eleazar si adunarii copiilor lui Israel, care erau tabarati in campia Moabului, langa Iordan, in fata Ierihonului.
13. Moise, preotul Eleazar si toti mai marii adunarii le-au iesit inainte, afara din tabara.
14. Si Moise s-a maniat pe capeteniile ostirii, pe capeteniile peste o mie si pe capeteniile peste o suta, care se intorceau de la razboi.
15. El le-a zis: „Cum? Ati lasat cu viata pe toate femeile?
16. Iata, ele sunt acelea care, dupa cuvantul lui Balaam, au tarat pe copiii lui Israel sa pacatuiasca impotriva Domnului, in fapta lui Peor; si atunci a izbucnit urgia in adunarea Domnului.
17. Acum, dar, omorati pe orice prunc de parte barbateasca si omorati pe orice femeie care a cunoscut pe un barbat culcandu-se cu el.
18. Dar lasati cu viata pentru voi pe toti pruncii de parte femeiasca si pe toate fetele care n-au cunoscut impreunarea cu un barbat."

Evenimentul descris arata ca un ritual al mortii, un veritabil MASACRU, o comanda pentru sacrificii umane in masa data de insasi "Dumnezeul lui Israel" asa zisului sau popor. Mai mult, femeile crutate vor fi considerate prada sexuala, instrument de replicare si material de abuz.

> Leviticul - capitolul 26:

25. Voi face sa vina impotriva voastra sabie, care va razbuna calcarea legamantului Meu; si cand va veti strange in cetatile voastre, voi trimite ciuma in mijlocul vostru si veti fi dati in mainile vrajmasului.
26. Cand va voi trimite lipsa de paine, zece femei va vor coace paine intr-un singur cuptor si vi se va da painea cu mijlocirea cantarului; veti manca, dar nu va veti satura.
27. Daca, dincolo de toate acestea, nu Ma veti asculta si daca va veti impotrivi Mie,
28. Ma voi impotrivi si Eu voua cu manie si va voi pedepsi de sapte ori mai mult pentru pacatele voastre.
29. Veti manca pana si carnea fiilor vostri, veti manca pana si carnea fiicelor voastre.
30. Voi arunca trupurile voastre moarte peste trupurile moarte ale idolilor vostri, si sufletul Meu va va uri.

Acest Dumnezeu vrea moarte, cere moarte si face tot posibilul sa obtina moarte prin indoctrinarea extrema a poporului pe care pretinde ca il pastoreste. Plina de cruzime, raportarea la oameni a Dumnezeului din Vechiul Testament este evidientiata si in Exodul, atunci cand Yahweh il trimite pe Moise de cateva ori la faraon pentru a-i elibera pe israeliti din sclavie. Faraonul in mod repetat declara ca va face acest lucru, dar Yahweh - dupa propriile spuse - "ingheata" inima faraonului de fiecare data pentru a-si putea face "scamatoriile".

> Exodul - capitolul 10:

1. Domnul a zis lui Moise: „Du-te la faraon, caci i-am impietrit inima lui si a slujitorilor lui ca sa fac semnele Mele in mijlocul lor.
2. Si ca sa istorisesti fiului tau si fiului fiului tau cum m-am purtat cu egiptenii si ce semne am facut pentru voi.

Yahweh insista "sa-si arate muschii" si sa trimita cele 10 urgii asupra Egiptului inainte ca faronul sa-i lase pe israeliti sa plece. In final, acest asa zis Dumnezeu omoara primul copil nascut al tuturor celor care nu i-au recunoscut semnele.

Prin initierea in gnoza oferita de Valentinius intr-un cerc restrans celor care sunt maturi spiritual si capabili sa o asimileze, adeptul este invatat sa respinga autoritatea falsului creator si toate cerintele sale. Ce stiu gnosticii este ca acest asa zis creator emite false pretentii de putere ("Eu sunt Dumnezeu si nu este altul"). A DOBANDI GNOZA inseamna sa recunosti adevarata sursa a puterii divine - "ADANCUL" tuturor fiintelor. Oricine a reusit sa cunoasca aceasta sursa, ajunge simultan la cunoasterea de sine si descopera originile sale spirituale: adevaratul Tata si adevarata Mama.

Cel care a luat contact cu aceasta gnoza - cu aceasta introspectie - primeste sacramentul numit "eliberare". Inainte sa fi obtinut gnoza, candidatul il venera pe demiurg, luandu-l drept adevaratul Dumnezeu, ascultandu-i povestile si crezand ca se trage din el (vezi Geneza din Vechiul Testament). Acum, prin taina izbavirii traita ca revelatie, candidatul experimenteaza ACTUL ELIBERARII DE SUB PUTEREA DEMIURGULUI. El instiinteaza instantele superioare ale Creatiei ca nu mai tine de sfera de autoritate si de judecata acestuia, pe care le transcende: "Sunt fiu al Tatalui, imi trag fiinta din El care este preexistent si ma intorc la locul meu de unde am plecat."

Mai multe in lucrarea pe larg: www.fortasigratie.ro/intelepciune-gnoza/evangheliile-gnostice-marile-adevaruri.htm

Edited by Eduard, 08 May 2017 - 23:27.


#226
madhukar

madhukar

    Bhakta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,275
  • Înscris: 28.02.2010

 Eduard, on 08 mai 2017 - 23:01, said:

Prin initierea in gnoza oferita de Valentinius intr-un cerc restrans celor care sunt maturi spiritual si capabili sa o asimileze, adeptul este invatat sa respinga autoritatea falsului creator si toate cerintele sale. Ce stiu gnosticii este ca acest asa zis creator emite false pretentii de putere ("Eu sunt Dumnezeu si nu este altul"). A DOBANDI GNOZA inseamna sa recunosti adevarata sursa a puterii divine - "ADANCUL" tuturor fiintelor. Oricine a reusit sa cunoasca aceasta sursa, ajunge simultan la cunoasterea de sine si descopera originile sale spirituale: adevaratul Tata si adevarata Mama.
Servus Eduard,

1. Cine sunt "adevaratul Tata si adevarata Mama" conform gnozei oferitã de Valentinius?
2. Te rog prezintã în aceste sens, ce dovezi aduce acesta pentru afirmațiile sale.

toate cele bune
madhu

#227
Travertin

Travertin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,066
  • Înscris: 04.10.2015
Lamuriti-ma si pe mine. Care-i legatura intre gnostici si subiectul topicului?


#228
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

 Eduard, on 08 mai 2017 - 23:01, said:

In schimb, in sanul bisericii catolice si ortodoxe, comunitatea e impartita in clerici si laici, adica in SUPERIORI si SUBORDONATI. Tocmai de aceea biserica ortodoxa si cea catolica propovaduieste faptul ca Isus este Domnul si Fiul lui Dumnezeu de-o maniera distanta: el ramane in veci diferit de restul lumii, o lume pentru care a venit ca sa o "mantuiasca". Evanghelia gnostica dupa Toma ne spune insa ca din momentul in care Toma il recunoaste pe Isus in el insusi, acesta, Isus, ii dezvaluie faptul ca amandoi sunt de-o mama, avand acelasi "izvor". Isus ii transmite: „Nu sunt maestrul tau. Intrucat te-ai adapat din torentul involburat ce vine dinspre mine catre tine, ti-ai potolit setea. Acela care 'bea' din gura mea devine ce sunt eu iar eu voi deveni ce este el si misterele vietii ii vor aparea in fata ochilor.”
Să știi că articolul tău conține foarte multe erori, nu știu dacă voite sau nu, însă asta chiar mi-a sărit în ochi. De când în creștinism, în cadrul Bisericii preoții sunt considerați superiori laicilor? Părerea mea este că nu ai înțeles absolut nimic din creștinism, dacă poți afirma o asemenea aiureală.

Povara creştinismului este imensă, dar în acelaşi timp uşoară. Iisus a spus: “Luaţi asupra voastră jugul meu şi învăţaţi de la mine că jugul meu este lesne de purtat, iar povara mea este uşoară”. Iisus ne ajută să ne purtăm povara creştinismului. El ne ajută să fim creştini. Ne ajută să mediem prezenţa Lui pentru alţii. Ne ajută să ducem prezenţa Sa altora şi să îi aducem pe alţii în prezenţa Sa. Ne ajută să ne acceptăm durerile. Ne ajută să răspundem chemării sale de a căuta mărirea prin slujire: “Cine vrea să devină mare între voi să fie slujitorul vostru şi cine vrea să fie primul între voi să fie servitorul tuturor”.

#229
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005
Madhukar, nu pot sa iti spun ce a gandit Valentinius, dar iti pot spune ce gandesc eu (in fond gnoza exact asta este: rafinarea unor cunostinte anterior predate de altii, prin imbogatirea lor ulterioara cu noi elemente, gratie propriilor abilitati si perceptii). Prin urmare, adevaratul Tata si adevarata Mama inseamna - in acceptiunea mea - tot ce trece deasupra planurilor dualitatii (planurile care includ opozitia bine-rau, pozitiv-negativ). Mai exact, Tatal si Mama sunt acele principii creatoare aflate intr-un plan al existentei fara polaritate si fara contrast, avand ca baza si fundament al functionarii sale IUBIREA CA LEGITATE. Din acel plan emana tesatura fizica si metafizica a Spatiului si Timpului din care cu totii suntem facuti. Aspectul metafizic poate fi considerat TATAL, caci el este POTENTIATORUL experientei, Sinele de tip Logos-Creator, partea care gandeste "cum ar fi sa..", in timp ce aspectul fizic poate fi considerat Mama, caci el este SEMNIFICATORUL experientei, Sinele de tip Logos-Creatie, partea care da nastere si implineste propriu-zis acel "cum ar fi..".

Aceste informatii fac parte dintr-o imagine mai ampla asupra dinamicilor creationale (generic numita Arborele Vietii), in al carei studiu m-am implicat ca sa inteleg cand si unde intervine paradigma negativa in aceasta Creatie, ce o alimenteaza si ce o limiteaza, de unde pana unde, respectiv de cand pana cand. Lucrarea in detaliu o gasesti aici: www.fortasigratie.ro/intelepciune-gnoza/arborele-vietii.htm

Iar ca sa ii raspund si lui Travertin, legatura dintre Gnoza, Biblie, Arborele Vietii si Francmasonerie o reprezinta insasi investigarea legilor dupa care binele si raul functioneaza in acest plan al existentei si dincolo de el. Daca abordezi Francmasoneria doar ca logistica si miscari de trupe, atunci ai pierdut exact esenta ei!

In ceea ce te priveste pe tine, "Hermetic member mario_bril", nu pot decat sa ma amuz de incercarea ta stangace de a baga niste contre nesustenabile (ca sa nu spun absurde) la ceva ce este deja extrem de bine fundamentat, nu doar in studiul meu, ci si in constiinta multor oameni pe care observ ca ii desconsideri flagrant: natura diabolica a institutiei bisericii din toate timpurile cunoscute, cu atat mai mult a bisericii catolice! Nu mai vorbesc de natura masonica a miscarii hermetice de care cu atata mandrie te mai si lauzi ca apartii!

Attached File  hermetism.gif   116.69K   10 downloads

Edited by Eduard, 10 May 2017 - 00:59.


#230
madhukar

madhukar

    Bhakta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,275
  • Înscris: 28.02.2010

 Eduard, on 10 mai 2017 - 00:57, said:

Madhukar, nu pot sa iti spun ce a gandit Valentinius, dar iti pot spune ce gandesc eu (in fond gnoza exact asta este: rafinarea unor cunostinte anterior predate de altii, prin imbogatirea lor ulterioara cu noi elemente, gratie propriilor abilitati si perceptii).
Servus Eduard,

1. Cine a dat această definiție a ceea ce înseamnă gnoză?
2. Pe ce s-a bazat când a dat această definiție?

3. Unde se spune că gnoza înseamnă rafinare de ... "cunoștințe"...?
4. Gnoza nu se referă la orice fel de cunoștine!
5. Unde se spune că acele "cunoștințe"... trebuie să fi fost predate de alții .. și că ce s-a predat va fi ulterior rafinat... căci aceasta ar fi după ... cine... calea gnozei?

Te-aș ruga să răspunzi ordonat, la fiecare punct în parte.


 Eduard, on 10 mai 2017 - 00:57, said:

Prin urmare, adevaratul Tata si adevarata Mama inseamna - in acceptiunea mea - tot ce trece deasupra planurilor dualitatii
1. De ce este nevoie de doi, de dualitate, Mama și Tata ca simboluri ale creației, dacă ei sunt "tot ce trece deasupra planurilor dualitatii" ?
2. Pe ce te-ai bazat când ai dat această definiție?

 Eduard, on 10 mai 2017 - 00:57, said:

Madhukar, nu pot sa iti spun ce a gandit Valentinius,

Dar de unde știi  că a scris el așa ceva:

"A DOBANDI GNOZA inseamna sa recunosti adevarata sursa a puterii divine - "ADANCUL" tuturor fiintelor.
Oricine a reusit sa cunoasca aceasta sursa, ajunge simultan la cunoasterea de sine si descopera originile sale spirituale: adevaratul Tata si adevarata Mama."


Și dacă nici asta nu știi, cine a inventat-o?

 Eduard, on 10 mai 2017 - 00:57, said:

Mai exact, Tatal si Mama sunt acele principii creatoare aflate intr-un plan al existentei fara polaritate si fara contrast, avand ca baza si fundament al functionarii sale IUBIREA CA LEGITATE.

Și aici aceeași inconsecvență: Tatal si Mama - dualitate, ca principii creatoare în planul absolut.

De ce este nevoie de Tatal si Mama ca principii creatoare, care se află însă "intr-un plan al existentei fara polaritate si fara contrast"?



 Eduard, on 10 mai 2017 - 00:57, said:

Din acel plan emana tesatura fizica si metafizica a Spatiului si Timpului din care cu totii suntem facuti.


1. Care este deosebirea dintre tesatura fizica si cea metafizica spațiului?
1.2 Te rog prezintă niște dovezi în acest sens.

2. Care este deosebirea dintre tesatura fizica si cea metafizica a timpului?
2.2 Te rog prezintă niște dovezi în acest sens.

3. Pe ce te bazezi că eu aș fi făcut din timp și spațiu?
3.2 Te rog prezintă dovezi.

toate cele bune
madhu

Edited by madhukar, 10 May 2017 - 14:11.


#231
madhukar

madhukar

    Bhakta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,275
  • Înscris: 28.02.2010

 Eduard, on 10 mai 2017 - 00:57, said:

Aspectul metafizic poate fi considerat TATAL, caci el este POTENTIATORUL experientei,
Servus Eduard,

Spațiul este un element material subtil, dar mai grosier decât mintea, care aparține elementelor lumii materiale, duale.

1. Cine a afirmat că "tesatura  metafizica a spațiului și timpului" este TATAL ("Aspectul metafizic"),
1.2 Pe ce s-a bazat în afirmația sa?

2. Cine a afirmat că "tesatura  metafizica spațiului și timpului" este POTENTIATORUL experientei?
2.2 Pe ce s-a bazat în afirmația sa?



 Eduard, on 10 mai 2017 - 00:57, said:

Sinele de tip Logos-Creator, partea care gandeste "cum ar fi sa..",
Servus Eduard,
1. Câte timpuri de Sine există?
1.2 Cine le-a definit?
1.3 Pe ce s-a bazat când a dat acea definiție?

2, Cine a definit tipul de Sine care ar fi Logosul-Creator?
2.2 Pe ce s-a bazat când a dat acea definiție?

toate cele bune
madhu

Edited by madhukar, 10 May 2017 - 14:40.


#232
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

 Eduard, on 10 mai 2017 - 00:57, said:

Nu mai vorbesc de natura masonica a miscarii hermetice de care cu atata mandrie te mai si lauzi ca apartii!
Dacă asta ai înțeles tu din toată discuția, e în regulă, nu are rost să continui dialogul cu cineva care ia un termen și îi dă conotații după bunul plac, văzând masoni peste tot. Posted Image

 Eduard, on 10 mai 2017 - 00:57, said:

In ceea ce te priveste pe tine, "Hermetic member mario_bril", nu pot decat sa ma amuz de incercarea ta stangace de a baga niste contre nesustenabile (ca sa nu spun absurde) la ceva ce este deja extrem de bine fundamentat, nu doar in studiul meu, ci si in constiinta multor oameni pe care observ ca ii desconsideri flagrant: natura diabolica a institutiei bisericii din toate timpurile cunoscute, cu atat mai mult a bisericii catolice!
Din ciclul hai să vorbim ca să ne aflăm în treabă, acum împroșcăm Biserica cu niște calificative care ne convin nouă. Care sunt chestiunile alea care conduc la fundamentarea respectivă? Tu ești astăzi ceea ce ești datorită moralei creștine, nu datorită gnosticismului.

Edited by mario_bril, 10 May 2017 - 14:50.


#233
madhukar

madhukar

    Bhakta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,275
  • Înscris: 28.02.2010

 Eduard, on 10 mai 2017 - 00:57, said:

...aspectul fizic poate fi considerat Mama, caci el este SEMNIFICATORUL experientei,
Servus Eduard,

acum mă păcălești, sau te lași păcălit de vârtejul celui care te vrăjește cu cuvinte ... pompoase ca "Mama, ... SEMNIFICATORUL experientei".
pentru că Mama făcea chipurile parte din domeniul nondualității, al Absolutului,
și acum este plasată în planul material grosier, fizic, al dualității.

Tu, sau autorii din care ai copiat, nu par să înțeleagă mare lucru din transcendență.


 Eduard, on 10 mai 2017 - 00:57, said:

Aceste informatii fac parte dintr-o imagine mai ampla asupra dinamicilor creationale (generic numita Arborele Vietii),

"Dinamica creationala (generic numita Arborele Vietii)" pare destul de bolmojită, și nu tocmai convingătoare, dacă iau în considerație ceea ce ai scris,
dar mai întâi să vedem ce răspunsuri dă autorul la întrebările și comentariile pe care le-am făcut.

Te rog răspunde pe îndelete la fiecare întrebare, ca să mă lămurești.

toate cele bune
madhu

Edited by madhukar, 10 May 2017 - 15:13.


#234
Travertin

Travertin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,066
  • Înscris: 04.10.2015
Daca voi nu ati putut sa ma luminati, am gasit eu un site despre topic.

E bun asta sau e altceva? Ca nu ma pricep prea bine.

http://www.ritulyork.ro

Si nu am gasit nimic urat acolo, asa cum ziceti voi pe aici. Am vazut si o brosura in format pdf. Poti face download sa citesti sa vezi ca nu e deloc bau-bau cum scrii tu pe aici.

Edited by Travertin, 10 May 2017 - 23:45.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate