Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Evenimente care vor cutremura lumea, conform Scripturii

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
414 replies to this topic

#55
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View PostEugen3, on 02 noiembrie 2012 - 10:49, said:


Ţi-am mai arătat-o, însă, ca de obicei, ai ignorat-o ...

Ti-am cerut proba biblica conform afirmatiei din brosurica lu' catalin ca 1 an=360 de zile. Tu ai adus 42 luni = 1260 zile si 1 zi = 1 an.

E hilar ce faci tu, tot incercand. NU EXISTA PROBA BIBLICA 1 AN = 360 ZILE. E burtologie iehovista.

#56
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010

View PostEugen3, on 02 noiembrie 2012 - 10:34, said:


Războaie mondiale, foamete cum nu mai avusese loc înainte, epidemii de proporţii, ...

Nu uita că acestea fac parte din "SEMNUL PREZENŢEI LUI CRISTOS" ...

(Matei 24:3) . . .În timp ce stătea pe Muntele Măslinilor, discipolii s-au dus la el, deoparte, şi i-au zis: „Spune-ne: Când vor avea loc aceste lucruri şi care va fi semnul prezenţei tale şi al încheierii acestui sistem?“

Ca răspuns, Isus le-a vorbit despre evenimentele amintite mai sus ....

Apropo zexe, modul în care te exprimi arată cine eşti în realitate, şi că nu-l cunoşti nici pe adevăratul Dumnezeu şi nici pe Fiul său.
Dacă i-ai cunoaşte, n-ai mai vorbi ca bădăranii din capitală .... Posted Image

Meditează la ce te învaţă adevăratul Dumnezeu ...

(Efeseni 4:29) . . .Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură, ci unul bun pentru zidire, după cum este nevoie, ca să le dea celor care-l aud ce este folositor.


acest semn urma sa fie pentru cat timp? ca din 1914 pana acum au trecut 2 generatii si ceva !!!

semnul este pentru ultima generatie (o generatie dureaza 40 ani, cf Bibliei).

View Postpacopaco1967, on 01 noiembrie 2012 - 16:26, said:

Capitolul 9 pagina 11 aluzie la World Trade Center .Fa si tu o profetie care peste un an sa se implineasca , dar nu ceva de genu : In Moldova are sa se inunde cel putin 10 case sau mai stiu eu ce bazaconie .


nu esti pe treaba ta ! cum poti emite asemenea pretentii ?

Ellen White nu a profetit absolut nimic, decat doar niste generalitati inventate.

#57
Ascary

Ascary

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,062
  • Înscris: 16.01.2007

View Postblackcat, on 29 octombrie 2012 - 16:07, said:



Biblia e o carte de povesti evreiesti, cosmetizate de greci si de altii dupa ei. Povesti de adormit copiii. Nici macar nu are valoare istorica, majoritatea celor scrise in Biblie nu se sustin ca relatari din alte surse, sunt pure inventii ale unor minti odihnite.
totusi nu te invata nimic de rau

#58
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postblueday, on 03 noiembrie 2012 - 20:15, said:



acest semn urma sa fie pentru cat timp? ca din 1914 pana acum au trecut 2 generatii si ceva !!!

semnul este pentru ultima generatie (o generatie dureaza 40 ani, cf Bibliei).


Din momentul încoronării lui Isus ca Rege ceresc până la venirea sfârşitului acestui sistem rău de lucruri ...

Cât despre expresia "generaţie" îmi dau seama din ce ai postat că nu înţelegi în realitate despre care generaţie vorbea Isus ....

Isus nu vorbea despre generaţia oamenii răi, ci se referea la discipolii săi, care, în scurt timp, aveau să fie unşi cu spirit sfânt. Continuatorii unşi ai lui Isus, atât cei din secolul I, cât şi cei din timpurile noastre, urmau să fie aceia care vedeau semnul şi îi înţelegeau semnificaţia, şi anume, că Isus „este aproape, la uşi“.

Ce însemnătate are această explicaţie pentru noi? Deşi nu putem stabili cu exactitate durata ‘acestei generaţii’, este esenţial să păstrăm în minte câteva aspecte referitoare la termenul „generaţie“. De obicei, acest termen se referă la oameni de diferite vârste, care sunt contemporani o anumită perioadă din viaţa lor. În plus, o generaţie nu durează foarte mult şi are un sfârşit (Ex. 1:6). Aşadar, cum ar trebui să înţelegem expresia „această generaţie“? După cât se pare, Isus a vrut să spună că cei unşi care aveau să fie de faţă când semnul începea să se împlinească (în 1914) urmau să fie contemporani o anumită perioadă din viaţa lor cu cei unşi care aveau să vadă începutul marelui necaz. Această generaţie a avut un început şi, fără îndoială, va avea un sfârşit. Împlinirea unor părţi ale ‘semnului’ arată în mod clar că necazul cel mare trebuie să fie aproape. Dacă ne păstrăm sentimentul urgenţei şi veghem, dovedim că ne lăsăm îndrumaţi de spirit şi că ţinem pasul cu lumina spirituală crescândă (Mar. 13:37).

#59
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010
mai Eugene, mai are sens sa discut cu tine? eu zic ca nu !

din moment ce Biblia spune ca o generatie dureaza 40 de ani, si din 1914 au trecut deja 2 generatii, ce o tot lungesti dupa bunul tau plac ???

vorbesti prostii, chiar nu-ti dai seama?

2012 - 1914 = 98 de ani !!!!!

iar Moise spunea ca un om traieste maxim 70,80 ani.

iar o generatie este 40 ani, daca vrei iti arat unde scrie...dar are rost? tu poti spune ca ultima generatie poate avea si 2000 de ani, ca sa-ti iasa tie calculele.

Rusine !

#60
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postblueday, on 05 noiembrie 2012 - 12:09, said:

iar o generatie este 40 ani,

Rusine !


Cuvântul „generaţie“ se referă, de obicei, la oameni de diferite vârste care trăiesc într-un anumit interval de timp sau care sunt martorii unui anumit eveniment.
De exemplu, în Exodul 1:6 se spune: „În cele din urmă, Iosif a murit şi, la fel, toţi fraţii lui şi toată generaţia aceea“. Iosif şi fraţii săi aveau vârste diferite, dar au fost cu toţii martorii aceloraşi evenimente în acelaşi interval de timp. Din „generaţia aceea“ făceau parte unii fraţi ai lui Iosif care se născuseră înaintea lui. Unii dintre ei au trăit şi după moartea lui Iosif (Gen. 50:24). Alţi oameni din „generaţia aceea“, cum a fost Beniamin, s-au născut după Iosif şi probabil că au trăit şi după moartea lui.

Aşadar, când termenul „generaţie“ este folosit cu referire la oamenii care trăiesc într-un anumit interval de timp, nu se poate preciza cu exactitate durata acestei perioade; se poate spune doar că ea are un sfârşit şi că nu va fi exagerat de lungă.

Prin urmare, când a folosit expresia „această generaţie“, în Matei 24:34, Isus nu le-a dat discipolilor o formulă cu ajutorul căreia să calculeze când vor lua sfârşit „zilele din urmă“. De fapt, în continuare Isus a arătat clar că ei nu aveau să ştie „ziua şi ora aceea“ (2 Tim. 3:1; Mat. 24:36).

#61
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010

View PostEugen3, on 05 noiembrie 2012 - 12:31, said:




Cuvântul „generație“ se referă, de obicei, la oameni de diferite vârste care trăiesc într-un anumit interval de timp sau care sunt martorii unui anumit eveniment.
De exemplu, în Exodul 1:6 se spune: „În cele din urmă, Iosif a murit și, la fel, toți frații lui și toată generația aceea“. Iosif și frații săi aveau vârste diferite, dar au fost cu toții martorii acelorași evenimente în același interval de timp. Din „generația aceea“ făceau parte unii frați ai lui Iosif care se născuseră înaintea lui. Unii dintre ei au trăit și după moartea lui Iosif (Gen. 50:24). Alți oameni din „generația aceea“, cum a fost Beniamin, s-au născut după Iosif și probabil că au trăit și după moartea lui.

Așadar, când termenul „generație“ este folosit cu referire la oamenii care trăiesc într-un anumit interval de timp, nu se poate preciza cu exactitate durata acestei perioade; se poate spune doar că ea are un sfârșit și că nu va fi exagerat de lungă.

Prin urmare, când a folosit expresia „această generație“, în Matei 24:34, Isus nu le-a dat discipolilor o formulă cu ajutorul căreia să calculeze când vor lua sfârșit „zilele din urmă“. De fapt, în continuare Isus a arătat clar că ei nu aveau să știe „ziua și ora aceea“ (2 Tim. 3:1; Mat. 24:36).

ce definitii dai tu aici, mai, chiar ai probleme???

chiar atat de prosti sunteti, martorii lui iehova? pai poate in mintea alora care scriu revistele, sa fie o generatie de 567 de ani, daca vor muschii lor, nu?

eu cred ca-mi pierd timpul cu tine.

Domnul S-a aprins de manie impotriva lui Israel si i-a facut sa rataceasca in pustiu timp de patruzeci de ani, pana la stingerea intregului leat de oameni care facuse rau inaintea Domnului. (Num.32:13)

asta e o generatie, dureaza 40 de ani.

Chiar nu intelegi ????
din moment ce Isus spune ca nu va trece acea generatie, e clar ca se refera la timp, la cronologie !

ca daca o generatie poate avea 5456465465 de ani, atunci ce sens mai au cuvintele lui Isus? VOI CHIAR NU GANDITI ? cititi si credeti automat tampeniile din acele brosuri?

Isus ne spune clar, ca acea generatie nu va trece, dar daca generatia aia poate avea oricat de multi ani, inseamna vax albina crema puca !

#62
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postblueday, on 05 noiembrie 2012 - 17:29, said:


Domnul S-a aprins de manie impotriva lui Israel si i-a facut sa rataceasca in pustiu timp de patruzeci de ani, pana la stingerea intregului leat de oameni care facuse rau inaintea Domnului. (Num.32:13)

asta e o generatie, dureaza 40 de ani.



Deci evreii nu trăiau mai mult de 40 de ani să înţeleg ....

#63
husand

husand

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,437
  • Înscris: 09.09.2009
Cu minciuna asta vor sa scape ca mor toti de la 1914 si prorocia lor era ca vor trai uni de acolo pana la venirea lui Isus.

Acum si-au bagat in generatie si copii ca sa fie acoperiti.

Trebuie sa pice totusi in picioare.

Edited by husand, 06 November 2012 - 19:09.


#64
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Posthusand, on 06 noiembrie 2012 - 19:07, said:

Cu minciuna asta vor sa scape ca mor toti de la 1914 si prorocia lor era ca vor trai uni de acolo pana la venirea lui Isus.

Acum si-au bagat in generatie si copii ca sa fie acoperiti.

Trebuie sa pice totusi in picioare.

Iar ai uitat să "ţipi" ....

#65
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010

View PostEugen3, on 06 noiembrie 2012 - 14:50, said:

Deci evreii nu trăiau mai mult de 40 de ani să înţeleg ....


tu poti intelege ce vrei tu.

eu ti-am aratat ce spune Biblia, ca "generatia/leatul de oameni",  ca sa treaca, este nevoie de 40 de ani.

Conform Bibliei, durata medie de viata a unui om este 70-80 de ani.

din 1914 au trecut pana acum 99 de ani !

#66
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postblueday, on 07 noiembrie 2012 - 09:03, said:

tu poti intelege ce vrei tu.

eu ti-am aratat ce spune Biblia, ca "generatia/leatul de oameni",  ca sa treaca, este nevoie de 40 de ani.

Conform Bibliei, durata medie de viata a unui om este 70-80 de ani.

din 1914 au trecut pana acum 99 de ani !

Eu înţeleg ce citesc în Scripturi ....
Tu ai aplicat greşit vesetele biblice pentru a susţine o idee eronată, că o generaţie dura 40 de ani.  Scriptura nu susţine această idee ...

În plus, ţi-am explicat faptul că termenul generaţie nu are legătură cu omenirea care trăieşte la un moment dat la modul general, ci, în contextul cuvintelor lui Isus are legătură cu generaţia creştinilor cu speranţă cerească.

Contextul cuvintelor lui Isus arată că patru discipoli ai lui Isus s-au dus la el „deoparte“ (Mat. 24:3). Dat fiind că de această dată Isus nu a vorbit în termeni negativi despre „această generaţie“, fără îndoială apostolii au înţeles că ei şi ceilalţi discipoli făceau parte din „generaţia“ care nu avea să treacă ‘până nu urmau să se întâmple toate aceste lucruri’.

Potrivit textului din Matei 24:32, 33, Isus a spus: „Învăţaţi de la smochin această ilustrare: Când mlădiţa lui este fragedă şi îi dau frunzele, ştiţi că vara este aproape. Tot aşa şi voi, când veţi vedea aceste lucruri întâmplându-se, să ştiţi că el este aproape, la uşi“ (compară cu Marcu 13:28–30 şi Luca 21:30–32). Apoi, în Matei 24:34 citim: „Adevărat vă spun că această generaţie nu va trece nicidecum până nu se vor întâmpla toate aceste lucruri“.

În Matei 24:33, Isus a spus că discipolii, care în scurt timp aveau să fie unşi cu spirit sfânt, erau cei ce puteau să tragă anumite concluzii când aveau să vadă „toate aceste lucruri“ întâmplându-se. Aşadar, Isus trebuie să se fi referit la discipolii săi când a afirmat: „Această generaţie nu va trece nicidecum până nu se vor întâmpla toate aceste lucruri“. Spre deosebire de cei necredincioşi, discipolii lui Isus nu numai că aveau să vadă semnul, dar aveau să-l şi înţeleagă.

Isus a vrut să spună că cei unşi care aveau să fie de faţă când semnul începea să se împlinească (în 1914) urmau să fie contemporani o anumită perioadă din viaţa lor cu cei unşi care aveau să vadă începutul marelui necaz. Această generaţie a avut un început şi, fără îndoială, va avea un sfârşit. Împlinirea unor părţi ale ‘semnului’ arată în mod clar că necazul cel mare trebuie să fie aproape.

Edited by Eugen3, 07 November 2012 - 11:13.


#67
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010
bun, desi simt ca nu are sens, reiau, daca Isus a precizat faptul ca nu va trece generatia care vede semnul, nu e clar ca s-a referit cronologic? pentru ca daca dupa mintea unora ca tine, generatia ar putea avea si mii de ani, atunci cuvintele lui Isus nu si-ar avea sensul.(degeaba ne-ar asigura de faptul ca generatia aceea nu va trece, daca generatia poate avea oricat de multi ani !)

(asta daca poti intelege ce ti-am explicat, dar ma indoiesc).

#68
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postblueday, on 07 noiembrie 2012 - 11:16, said:

bun, desi simt ca nu are sens, reiau, daca Isus a precizat faptul ca nu va trece generatia care vede semnul, nu e clar ca s-a referit cronologic? pentru ca daca dupa mintea unora ca tine, generatia ar putea avea si mii de ani, atunci cuvintele lui Isus nu si-ar avea sensul.(degeaba ne-ar asigura de faptul ca generatia aceea nu va trece, daca generatia poate avea oricat de multi ani !)

(asta daca poti intelege ce ti-am explicat, dar ma indoiesc).

Se pare că nu ai înţeles următoarele cuvinte:

"Isus a vrut să spună că cei unşi (care vor guverna cu Isus din cer) care aveau să fie de faţă când semnul începea să se împlinească (în 1914) urmau să fie contemporani o anumită perioadă din viaţa lor cu cei unşi care aveau să vadă începutul marelui necaz."

Nu are cum să se întindă pe o perioadă de sute sau mii de ani ...

#69
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010

View PostEugen3, on 07 noiembrie 2012 - 11:32, said:



Se pare că nu ai înțeles următoarele cuvinte:

"Isus a vrut să spună că cei unși (care vor guverna cu Isus din cer) care aveau să fie de față când semnul începea să se împlinească (în 1914) urmau să fie contemporani o anumită perioadă din viața lor cu cei unși care aveau să vadă începutul marelui necaz."

Nu are cum să se întindă pe o perioadă de sute sau mii de ani ...

se pare ca nu stii ce e aia "uns".

a fi uns, inseamna a fi umplut cu Duhul si asta e o caracteristica a oricarui crestin, toti crestinii au Duhul Sfant.

unde apare ca sunt crestini care nu sunt unsi????

intreb: esti in toate mintile???

#70
husand

husand

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,437
  • Înscris: 09.09.2009

View PostEugen3, on 07 noiembrie 2012 - 11:12, said:


Isus a vrut să spună că cei unşi care aveau să fie de faţă când semnul începea să se împlinească (în 1914) urmau să fie contemporani o anumită perioadă din viaţa lor cu cei unşi care aveau să vadă începutul marelui necaz. Această generaţie a avut un început şi, fără îndoială, va avea un sfârşit. Împlinirea unor părţi ale ‘semnului’ arată în mod clar că necazul cel mare trebuie să fie aproape.


A vrut sa spuna ? Si nu a spus ?

Si daca au murit generatia lor traieste cu copii  lor ca tot o generatie sunt.

Ne lasi ?

#71
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postblueday, on 07 noiembrie 2012 - 11:34, said:

se pare ca nu stii ce e aia "uns".

a fi uns, inseamna a fi umplut cu Duhul si asta e o caracteristica a oricarui crestin, toti crestinii au Duhul Sfant.

unde apare ca sunt crestini care nu sunt unsi????

intreb: esti in toate mintile???

Unşi sunt doar cei numiţi de Dumnezeu într-o poziţie specială.  Exemplu, regii din vechiul Israel care stăteau pe scaunul de domnie al lui Iehova (vezi 1 Cronici 29:23)
Isus a fost uns la botez, când Spiritul Sfânt a coborât asupra lui. Atunci el a fost numit într-o poziţie specială de Tatăl său şi şi-a început lucrarea.
Doar cei care vor guverna cu el în Regatul ceresc peste locuitorii pământului sunt unşi, asemenea lui Isus, sau numiţi într-o poziţie specială. vezi Luca 22:28-30; Apocalipsa 5:10.

Nu confunda ungerea cu spirit sfânt, cu faptul că Dumnezeu le dă tuturor slujitorilor săi din Spiritul său Sfânt pentru ca aceştia să-i poată înfăptui lucrarea.

Te rog să termini cu întrebările jignitoare, cu atacul la persoană ...
Eşti în stare să porţi o discuţie cu cineva fără să-l jigneşti? Se pare că nu ...

#72
blueday

blueday

    blue monday

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 20.12.2010
stii ce inseamna cuvantul "crestin"? inseamna "uns".

vrei sa-ti arat ca, comparativ cu Vechiul testament, Duhul Sfant coboara peste "orice carne", adica peste toti din Biserica? daca coboara, inseamna ca-i umple !

In zilele de pe urma, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice faptura; feciorii vostri si fetele voastre vor proroci, tinerii vostri vor avea vedenii, si batranii vostri vor visa vise! (Fapt.2:17)

CUM POTI ANULA CU ATATA INVERSUNARE CUVANTUL CLAR AL SCRIPTURII????

PESTE ORICE FAPTURA CRESTINA!
Toti au Duhul.

pentru ca:

Daca n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui. (Rom.8:9)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate