Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 

Cine mi se alatura in cautarea unui job in strainatate ?

- - - - -
  • Please log in to reply
62 replies to this topic

#19
flexis

flexis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 89
  • Înscris: 18.09.2011
Eu zic ca asta info gasita pe un blog ar putea lamurii pe multi.





<a href="http://lilianamihai....ianne-15.html">Mère Marianne (15)


Am spus cuiva acum cateva zile ca emigrarea in Franta nu se face in genul punem degetul pe harta si plecam. Daca pentru medici este extrem de simplu sa se stabileasca legal in Franta, pentru cei care nu sunt medici care ar fi solutia si posibilitatile de a se instala aici? Promisesem raspunsul la aceasta intrebare pentru week-end, dar eu cand stiu ca am ceva de facut nu am liniste pana nu fac, asa ca iata-ma cu un nou episod "Mère Marianne".

Bineinteles ca aveti toate sansele sa reusiti in Franta, cu conditia sa actionati cu multa-multa intelepciune si calm. Este o tara straina, organizata complet diferit fata de Romania, o lume noua in care, la inceput, nu o sa stiti nici pe unde sa mergeti. Una este sa vezi Franta ca turist (multi au impresia ca stiu totul daca au vizitat Tour Eiffel) si alta este sa te integrezi in societatea franceza. Mi-a scris cineva ca are de gand sa vina in Franta si sa isi deschida o firma in primele 3 luni. Pentru un om simplu, care nu este multimilionar in euro, ar fi mai usor sa castige Oscar-ul decat sa deschida o firma aici. Adica, sa zicem ca este simplu sa o infiintezi, dar sa o faci sa mearga... mai vedem. Nu cunosti piata de aici, nu stii ce servicii se cer, ce marfuri ar avea succes, nu cunosti taxele si impozitele (si aici Fiscul e pericol), in fine, cum stabilesti unde "te pui" si ce faci ca sa mearga afacerea? Daca nici nu vorbesti franceza, "les carottes son cuites", cum spun francezii, adica esti cam terminat... Asta este dovada ca romanul isi imagineaza ca o firma este ceea ce cunoaste el din tara, adica S.C. Doamne Ajuta S.R.L., deci sunt toate la fel, unde ar fi problema??? Sper sa reusesc sa explic unde este problema aici.

Bun, practic vorbind, ce proiect de emigrare poate sa isi faca un roman pentru Franta? Primul lucru care trebuie pus pe hartie este inscrierea ca auto-antreprenor. Asta este persoana fizica de la noi. Poti sa activezi ca auto-entrepreneur in Franta, timp de 2 ani, fara sa platesti impozite daca nu castigi nimic in acesti doi ani, deci nu risti nici un euro, insa daca timp de 2 ani ai cifra de afaceri constanta la zero, trebuie sa iti inchizi "firma" si nu o poti redeschide decat dupa un anumit timp (nu il stiu exact, dar in tot cazul, este vorba de ani). Daca nu o inchizi, statul ti-o transforma automat in S.A.R.L. ceea ce inseamna ca esti obligat sa platesti anumite impozite chiar daca nu castigi inca nimic, deci atentie!

Ca sa te poti inscrie ca auto-entrepreneur, iti trebuie o adresa stabila in Franta, adica un domiciliu fix. Asta este partea cea mai grea de realizat, pentru ca nu poti sa te inscrii cu adresa de la hotel si nici cu cea de la un apartament inchiriat pe doua luni. De ce? Pentru ca nici hotelul, nici proprietarul unui apartament/casa de vacanta inchiriata pe 2-3 luni nu o sa va dea documentul esential pentru a incepe o noua viata in Franta, si anume adeverinta de domiciliu (attestation de domicile). Am vorbit mult despre attestation de domicile in serialul "Mère Marianne", v-am spus ca fara hartia asta nu puteti sa faceti absolut nimic aici, nu vreau sa revin deoarece cred ca cei care au citit atent au inteles. Un alt motiv pentru care va trebuie un domiciliu fix, este corespondenta. Da, in Franta, totul se face prin corespondenta, pana si declaratiile fiscale le primiti prin posta, deci trebuie sa aveti o adresa fixa ca sa nu ratati vreun document. Ei, bine, unde va "puneti" domiciliul fix? Asta e intrebarea. Ar cam trebui sa aveti pe cineva stabilit aici cu acte in regula, sau sa aveti prieteni francezi care sa va gazduiasca minim un an de zile ca sa puteti porni la drum. Sigur ca va ganditi sa inchiriati voi ceva. Nu merge, deoarece proprietarii de apartamente si case cer documente care sa dovedeasca faptul ca sunteti in Franta de minim 3 luni si ca in aceste 3 luni ati avut venituri constante (salariu sau incasari). Fara fisele de salariu sau de incasari care sa fie apreciate ca suficiente pentru a plati o chirie, nu o sa va dea nimeni nicio locuinta. In plus, trebuie sa platiti imediat cautiunea, adica o garantie care consta intr-o suma reprezentand chiria pe 2 luni. Cautiunea se plateste, cum spus, la semnarea contractului de inchiriere si va este returnata la sfarsit, cand parasiti locuinta, daca lasati casa in stare buna, asa cum ati luat-o. Cautiunea nu este o chirie in avans, ci o garantie pentru eventualele stricaciuni. Ca sa intelegeti exact, iata un exemplu practic: sa presupunem ca inchiriati o garsoniera (aici se numeste studio) cu o chirie de 500 de euro pe luna. Acest lucru inseamna ca in prima luna platiti chiria de 500 + cautiunea de 1.000, altfel spus in prima luna aveti de platit 1.500 de euro direct. Din luna a doua, platiti cate 500 de euro pana la sfarsitul contractului.

Sa zicem ca aveti un domiciliu fix. urmatoarele lucruri indispensabile pentru a demara activitatea sunt contul in banca si masina. In Franta, fara cont in banca si fara masina esti mort, am mai spus asta in episoadele anterioare, nu o sa revin de ce si cum.

Aveti domiciliu si aveti si masina, plus bani de trait pana cand afacerea incepe sa mearga. Dar ce afacere? Ei, aici trebuie sa va faceti foarte bine temele, este greu de ales un domeniu pentru ca trebuie sa cunoasteti foarte bine piata, exigentele francezilor, furnizorii sau potentialii clienti, etc. Nu va pot da nicio indicatie in sensul asta pentru ca, nici dupa atatia ani in Franta, nu as stii in ce sa ma lansez la o adica. Asta ramane strict la latitudinea voastra, in functie de ceea ce stiti sa faceti, eu n-am idee.

Presupunem ca ati rezolvat toate punctele de pana aici, aveti toate conditiile ca sa va inscrieti ca auto-entrepreneur. In acest caz, inscrierea se face pe internet, va ia 5 minute sa completati formularul aici. Veti primi apoi, imediat, pe e-mail, declaratia de auto-entrepreneur si numarul SIRET (adica codul fiscal, CUI-ul de la noi). Va recomand sa cititi si pagina aceasta pentru mai multe informatii importante, zic eu, despre acest statut.

De aici incolo incepe distractia pentru ca indiferent de venituri, aveti obligatia sa demarati imediat dosarul pentru cartea de sejur la Prefectura. Procedura este simpla, nu vi se cer prea multe acte deoarece Romania este membra UE, dar este obligatorie. Legea franceza cere ca din ziua in care un strain incepe o munca, oricare, pe teritoriul Frantei, sa declanseze formalitatile pentru cartea de sejur. Altfel, sunteti considerat imigrant ilegal cu consecintele care rezulta din acest statut. Nu o sa mai puteti spune "sunt turist, am intrat ieri in Franta si am voie sa stau 3 luni", deoarece v-ati declarat auto-entrepreneur, statul francez v-a inregistrat ca atare si trebuie sa aveti in vedere cartea de sejur. Deja este un mare avantaj pentru romani faptul ca pot incepe sa lucreze si sa isi faca dupa aceea cartea de sejur. Pentru cetatenii din afara U.E., cartea de sejur este indispensabila pentru a emigra, trebuie sa o aiba in buzunar deja cand calca in Franta, si li se acorda in anumite conditii pe care nu are rost sa le discutam deoarece nu ne privesc.

Apoi, bineinteles, cartea vitala, deci trebuie sa faceti o asigurare medicala. Va duceti la CPAM si discutati, mai intai, cu consilierul, deoarece exista mai multe tipuri de asigurari medicale, in functie de meserie (cred ca si asta am explicat la un moment dat). Insa, trebuie sa aveti bine fixata in cap ideea ca veti plati din buzunar, luna de luna, asigurarea medicala, cam 500 de euro pe luna. Daca nu aveti incasari din afacerea pe care o puneti pe roate, aveti dreptul la RSA (adica ajutor social) si CMU (asigurare medicala gratuita), voi si copiii, DAR numai dupa ce ati obtinut cartea de sejur, dupa cum este explicat aici. Situatia ar fi, insa, cam catastrofica, deoarece ajutorul social nu depaseste 460 de euro pe luna, deci nu ati avea bani de chirie, de utilitati si de mancare. Zic sa reflectati foarte bine ce directie apucati ca sa nu riscati sa ajungeti la RSA.
Sigur ca daca va merge bine si ajungeti, dupa cativa ani, la vreo suta de mii de euro pe an incasari, puteti sa deveniti S.A.R.L. pentru ca este mai avantajos din punct de vedere fiscal. Dar e cale lunga pana acolo.


In sfarsit, dar nu in ultimul rand, trebuie sa vorbiti franceza. Poate nici nu mai era cazul sa spun asta, vine de la sine, dar sa nu va imaginati ca o sa vorbiti franceza fluent dupa 2 sau 3 luni in Franta... Fiti rezonabili, ca sa vorbiti franceza fluent, ca francezii, va trebuie macar 2-3 ani. Pentru inceput, trebuie sa fiti capabili sa purtati o conversatie, chiar si cu greseli, nu se supara nimeni, dar daca intelegeti ce vi se spune si reusiti sa va faceti intelesi, este deja foarte bine.

O alta solutie de emigrare in Franta, ar fi contractul de munca, adica sa gasiti o activitate salariata, sa fiti angajati undeva. Dar nici asta nu este usor, deoarece statul francez cauta sa isi protejeze somerii aflati in cautarea unui loc de munca, aceasta insemnand ca un strain nu poate fi angajat in Franta decat daca angajatorul face dovada la Inspectia Muncii (care trebuie sa dea aviz favorabil contractului de munca) ca postul pe care il propune nu a interesat niciun somer francez. Asta inseamna ca angajatorul trebuie sa declare postul vacant la Pôle Emploi (Fortele de Munca), iar aceasta institutie ii va face mai multe recomandari alegand dintre somerii inscrisi pe cei al caror profil profesional corespunde cu postul in cauza. Daca dupa 3 luni, acest post nu a fost ocupat de niciun francez, angajatorul poate face apel la forta de munca straina.

Iata, deci, de ce cred eu ca o vacanta pe Coasta de Azur nu poate sa degenereze in emigrare, iata de ce este mai greu sa emigrezi in Franta decat in alte tari si iata de ce am spus la inceput ca trebuie sa actionati cu multa-multa intelepciune si sa va pregatiti mutarea cu mult timp inainte.

Sper ca am reusit sa va dau ideile principale, punctele-cheie ale emigrarii in Franta, si sper ca am reusit in acest fel sa va ajut. Va doresc succes!

Publié par Liliana MIHAÏ à l'adresse 12:43 11 commentaires


inteleg sa pricep ca 500euro/luna pentru asigurare se plateste in cazul ca esti angajat undeva, si aia e contributia angajatorului ca parte din salariu, dar ca auto-entrepreneur contributia poate fi nimic sau foarte putin daca nu faci bani sau faci bani putini, nu?

suma asta se plateste pentru salariati si in orice activitate particulara. da, daca nu faceti bani ca auto-entrepreneur, beneficiati de RSA (ajutor social de 460 de euro pe luna) si asigurare medicala gratuita, cu conditia sa aveti cartea de sejur. Dar, un om care traieste din RSA in Franta, are o viata foarte trista, atat va spun. Nu tratati cu lejeritate aceste lucruri, pe principiul "o sa mi se dea", fiindca riscurile la care va expuneti sunt enorme. Si nici sa nu va imaginati ca veti putea pacali fiscul francez facand declaratii in zero Posted Image


Imi pare rau pentru cum am lipit informatia, nu stiu de ce a ramas asa cu litere mici, sper sa puteti citi.

Edited by Karhu, 18 October 2012 - 14:41.
marit textul


#20
sqryn

sqryn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 647
  • Înscris: 23.04.2004

View Postflexis, on 17 octombrie 2012 - 15:26, said:

sqryn, ai dreptate domnule, sa spui realitatea nu inseamna ca esti negativist, dar sa spui ceva negativ si sa nu dai si o solutie, atunci ramine numai negativul.
mda, se pare ca tu ai umplut-o de pozitivism si de solutii cu citatul ala Posted Image

Edited by sqryn, 18 October 2012 - 09:01.


#21
flexis

flexis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 89
  • Înscris: 18.09.2011
Dupa cum ai vazut povestea e scrisa de un om cu cap, cu bune si rele, important sunt comentariile alea la sfirsit, nu?  deci e loc, mai mare beneficiile decit salariul in romanika :) la o adica.  Daca esti la nemtia, atunci esti bine, dar singur...

#22
sqryn

sqryn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 647
  • Înscris: 23.04.2004
tu intelegi ce scrii acolo ?
hai sa te demoralizez un pic, nu crezi ca totusi ar trebui sa cotizezi ceva intai la sistem pentru a fi eligibil pt ajutor social? Posted Image oare in romanika primesti ajutor de somaj daca nu ai lucrat inainte ?

Edited by sqryn, 18 October 2012 - 11:22.


#23
flexis

flexis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 89
  • Înscris: 18.09.2011
Tu vrei sa ii demoralizezi pe cei care vor o viata mai buna.  Eu am dat o informatie si fiecare o ia ca atare.  E loc pentru toata lumea, tu de fapt ce cauti pe aici?  Sa demoralizezi lumea?  Esti vreun securist cumva?  Ca asa te comporti.

#24
sqryn

sqryn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 647
  • Înscris: 23.04.2004
plangacioasa mica :P
incerc sa aduc lumea cu picioarele pe pamant nu sa ii fac sa viseze cu ochii deschisi

#25
onegammer

onegammer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 14.02.2012
poi daca sti franceza si engleza ti s-ar potrivi Canada, si daca esti de acord cu tarile astea mai imdepartate te poti interesa si  de SUA sau Australia

#26
flexis

flexis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 89
  • Înscris: 18.09.2011
Ce misiune nobila are sqryn!!!! nu te cunosc, nici nu vreau sa te cunosc, fug de oameni ca tine.

onegammer, domnisoara vrea europa, peste ocean e greu cu emigrarea, aici la noi in batatura suntem cam acasa.  Daca crezi tu ca e mai bine peste ocean, atunci spune cum se
face de la A la Z, ca altfel e apa de ploaie.  Poate pe altii ii intereseaza propunerea ta, deschide un topic pe tema asta daca ai idee, daca nu, apa de robinet.

#27
onegammer

onegammer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 14.02.2012

View Postflexis, on 18 octombrie 2012 - 12:24, said:

Ce misiune nobila are sqryn!!!! nu te cunosc, nici nu vreau sa te cunosc, fug de oameni ca tine.

onegammer, domnisoara vrea europa, peste ocean e greu cu emigrarea, aici la noi in batatura suntem cam acasa.  Daca crezi tu ca e mai bine peste ocean, atunci spune cum se
face de la A la Z, ca altfel e apa de ploaie.  Poate pe altii ii intereseaza propunerea ta, deschide un topic pe tema asta daca ai idee, daca nu, apa de robinet.
nu am vazut ca vrea doar in europa, ramane la alegerea ei daca vrea sa caute si peste ocean, nimic nu e imposibil

#28
sqryn

sqryn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 647
  • Înscris: 23.04.2004
flexi, esti total pe langa
una peste alta dupa 2 pagini eu tot nu am inteles la ce ar trebui sa "ne alaturam" si cum am putea "sa ne ajutam reciproc" si cam ce "sugestii de la cunoscatorii de situatie" asteapta "domnisoara". dar asa cum am subliniat, cred ca nici ea nu stie
restul e cancan...

Edited by sqryn, 18 October 2012 - 13:56.


#29
Roxana27Magda

Roxana27Magda

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 14.10.2012
cel mai corect ar fi ca in momentul in care o persoana spune ca e greu sau mai mult chiar imposibil sa vina cu argumente, nu doar sa arunce niste vorbe in "vant". ce ma intriga pe mine este faptul ca romanasii nostri stabiliti afara se plang cat e de greu , insa am si eu o intrebare pentru cei stabiliti afara daca aici ar avea acelasi loc de munca insa salariul ar fi de Romania va-ti intoarce? Eu fac pariu ca nu, pentru simplul motiv ca nu puteti duce o viata decenta.
Sunt anumite meserii care iti pot aduce bani suficienti si in Romania , insa majoritatea romanilor inclusiv cu meserii banoase au plecat. De ce ? Din cauza sistemului, asa ca inafara ca poti avea noroc sau ghinion cu primul poate si al doilea loc de munca (ma refer sa nu fie conform asteptarilor) pana la urma tot reusesti sa gasesti unul bun si pana la urma tot se gaseste cineva sa te aprecieze pentru munca depusa.

sqryn uite cum ma poti ajuta, sa mi te alaturi nu ai cum ca esti deja plecat conform locatiei trecute la profil , spune-mi cum ai ajuns in germania si ce lucrezi. de asemene experiente neplacute care pot ajuta la evitarea lor pentru alte persoane. Daca tot zici ca e greu sa pleci sau e greu sa traiesti, atunci detailiaza te rog .

onegammer   daca ar recomanda cineva o firma cu adevarat serioasa care sa iti ofere locuri de munca in America sincer as incerca, insa la fel ca si firmele de recrutare pt UK cer foarte multi bani in avans si nu imi permit sa risc cateva sute de euro/ lire doar ca sa imbogatesc pe altii. Pentru Viza din pacate nu ma incadrez si nici nu sunt inginer sau un geniu in IT ca sa gasesc usor de munca.

#30
sqryn

sqryn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 647
  • Înscris: 23.04.2004
pai de plecat am plecat destul de greu de exemplu
mi-au trebuit vreo 3ani si cateva sute de cv-uri trimise pe la firme in intreaga europa
s-au concretizat 2 oferte din finlanda si germania, am ales germania in final datorita puterii mai mare de cumparare dintr-un salariu si preturilor mai mici.
ar fi fost la un moment dar si ceva in discutei prin cehia, pentru monster dar conditiile erau echivalente cu cele din romania si am zis pas. o fi fost bine, o fi fost rau ....
experiente negative nu am dar pe de alta parte nici nu am plecat la "plesneala" ci de fiecare data cu o oferta/contract semnat dupa un interviu sau proiect de proba cu costurile de transport platite de firma.
toata chestia asta s-a derulat aplicand la joburi in IT desi IT e oarecum un termen laaarg. acum orice tehnician care schimba tonerul la imprimanta lucreaza in IT daca il intrebi.
de rapuns la intrebari pot raspunde punctual nu o sa scriu romane pe forum ca poate doar le-o citi careva. ca poate mai vine vreun flexi si ma face nazist sau mai stiu eu ce
te-am ajutat fix pix dar na, macar pentru un moment m-am "alaturat" dorintei tale de mai bine
singurul sfat, hotaraste-te ce vrei, mentalitatea romaneasca cu "suntem buni la toate" si "facem orice" nu prea se aplica in vest.

Edited by sqryn, 18 October 2012 - 14:41.


#31
Roxana27Magda

Roxana27Magda

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 14.10.2012
deci si tu esti un mini geniu in IT :) , dar restul lumii care nu e cu IT-ul sau medicina cum au plecat ? ziceam de "mini geniu " ca peste tot dau doar de asemenea job-uri , ma refer la anunturile de angajare in strainatate.
ideea mea este de a gasi modalitati de a pleca la sigur, insa neavand cunostinte care au plecat la sigur fara ajutorul prietenilor nu stiu care este cea mai buna modalitate de a cauta. Mai sunt persoane aflate in aceasi situatie ca si mine, sau poate se gasesc persoane care pot si vor sa ofere un sfat util. Consider ca prin faptul ca ai spus cum ai ajuns o sa ii motivezi pe alti colegi din domeniul tau sa insiste. Sunt sigura ca in domeniul IT sunt multi tineri romani care au cunostinte necesare sa fie angajati la o companie din Olanda de exemplu insa nu au gasit anuntul potrivit pentru depunerea CV-ului .
La fel si in cazul meu, discutand cu diversi oameni afli lucruri noi, iti faci o idee despre tara respectiva, despre ceea ce se cauta ca forta de munca intr-o tara. Daca nu era Flexis nu aflam de blogul respectiv care este foarte bun atat pentru un om simplu cat si pentru un medic in cautare de loc de munca in strainatate. Sigur exista un medic care nu este decis intre care tara sa aleaga, citind mai multe pareri cred ca poate sa isi faca o idee si sa aleaga ce i se potriveste mai bine.
Sper ca de data aceasta te-ai lamurit cu privire la ceea ce caut si nu mai e cazul de ironii si conflicte fara rost iar Flexis a incercat sa ma ajute atat pe mine cat si pe altii care citesc acest forum si sunt interesati despre viata in Franta. Nu ma astept sa imi ofere cineva un job (clar asa ceva nu s-ar intampla) dar sper sa aflu ce sanse sunt si in ce domenii, inafara de cele de pe toate site-urile de profil.

#32
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003
"la sigur" nu exista. in varianta fericita, semnezi inainte un contract, dar ai perioada de proba in care poti fi saltata oricum. io stiu oameni care au plecat cu contract si in ziua cand au ajuns, li s-a spus ca firma se inchide.
idea e, ca riscul sa fie calculat (calculabil?) si sa ai un plan B (adica posibilitati de a te intretine o perioada, in care iti gasesti altceva. asta presupune tot felul de chestii, ca de ex. cunoasterea bransei in tara respectiva, experienta suficienta sa te vrea mai mult decat o mana de firme, fonduri initiale ca sa nu pleci cu degetul in fund etc. io m-am dus fara job aranjat in prealabil, dar stiam sigur ca imi gasesc in scurt timp, ca asa era situatia atunci, plus ca m-am dus cu suficienti bani sa pot sa stau 6-8 luni fara probleme. stiam limba, stiam tara, stiam piata si tot or fost faze nasoale la care nu te astepti.

Quote

dar restul lumii care nu e cu IT-ul sau medicina cum au plecat ?
cum or putut. pe aranjate, la plezneala etc. distracia e, ca-ti trebuie permis de munca daca n-ai terminat facultate si nu profesezi in domeniul in care ai acea diploma. ala-i obstacolul principal, de la care iti apar fel si fel de probleme. fie la inchiriere, fie la deschiderea unui cont si ai sanse sa prinzi te miri ce faze, de care-s pline forumurile de marturiile de capsunari.
daca nu vrei sa ai parte de fazele alea cu o probabilitate substantiala, n-ai decat sa fii buna intr-un job cu cautare pe piata, in care ai o diploma de facultate si sa cunosti limba tarii unde meri. daca nu, sazi frumos acasa pana cel putin in 31.12.2013 cand pica complet restrictiile si in timpul ala incerci sa inveti limba si ceva util din pdv. profesional.

#33
Carrman

Carrman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,107
  • Înscris: 06.08.2010
tu 27, el 85...
te vei descurca!

#34
beastie

beastie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 748
  • Înscris: 08.12.2004
Roxana27Magda, tu ce stii sa faci?

#35
Roxana27Magda

Roxana27Magda

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 14.10.2012

View Postbeastie, on 18 octombrie 2012 - 16:33, said:

Roxana27Magda, tu ce stii sa faci?

imi cer scuze dar nu doresc sa detailiez  cunostintele mele profesionale pe forum deoarece sunt sigura ca se vor gasi persoane care vor comenta doar ca sa se bage in sema. Domeniile unde am activat pana acum, in mare , sunt in management si in vanzari .

#36
flexis

flexis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 89
  • Înscris: 18.09.2011
Forumul asta este bine controlat ca rumanul sa nu injure si sa atace alte persoane, ceea ce e bine.  In rest e liber la toate: dezinformare, negativitati, etc.
Daca stiti engleza, uitati-va si voi pe forumurile in engleza pentru, in cazul asta expats si subiecte de genul asta, si sa vedeti cum vorbesc oamenii de acolo:  toti la subiect, care are un sfat il da, care nu are nu se baga, politicosi si respectuosi.
Ei la rumani, pai frate, pazea, injuraturi, hahaleri, cinisme, istericale, negativitati, ipocrizie, rautati de toate felurile.  Pai asa e caracterul rumanului, e pacat, dar astia suntem.
Deci majoritatea sunt rai de tot.  Cind dau peste cite un om de treaba, pai imi e rusine de mine, ca nu sunt la nivelul lui/ei si simt asta, sunt realist cu mine si imi dau seama de diferenta.  La fel si in politica: pai cine se mai spurca pe lumea asta ca rumanii?  Ma refer la lumea civilizata si nu la lumea a 3a din care facem si noi parte, ca nu le cunosc limba si nu urmaresc media lor.
Daca tot intrati pe topicul asta la "Emigrare", fiti buni si daca aveti o experienta sau o chestie de impartasit, atunci zi-o nene, daca nu, mergi la un bar ca acolo e mai placut.
Suntem europeni, vorba reclamei aleia de la televizor, deci nu e ceva nou, sunt milioane de romanasi afara la munca si foarte putini care se gindesc sa frecventeze un forum de genul asta.  Pe forumurile romanesti, alea din Italia, Franta, etc, sunt buni si rai.  Aia care sunt frustrati si rai vin sa se dea mari si rotunzi.   Macar pe forumul asta din Romania faceti o diferenta si fiti voi cei mai buni.  Va multumesc!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate