![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
In ce Biblie apare numele al lui Dumnezeu in vechiul Testament?
Last Updated: Oct 20 2014 16:40, Started by
DarioAndrei
, Aug 10 2012 13:32
·
0

Posted 16 October 2014 - 13:06

Ce prosti traducatorii astia ! Uite, e unul Eugen de Romania, mare erudit, care stie sa analizeze cum trebuie textele biblice. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() The translators of the Septuagint rendered the Hebrew ’ehyéh ’ashér ’ehyéh as egó eimi ho ón (“I am the One who is”). In Hebrew, ’ehyéh is in the imperfect state, and the expression ’ehyéh ’ashér ’ehyéh could be rendered “I will be who I will be,” suggesting that the Almighty would prove to be who he has declared himself to be. Edited by Eugen3, 16 October 2014 - 13:07. |
Posted 16 October 2014 - 14:48

Posted 16 October 2014 - 18:38

Quote alţii ....de încredere . daca va veni un altul, in numele lui insusi, pe acela il veti primi. (Ioan.5:43) |
Posted 16 October 2014 - 20:46

Realitatea este aceasta: În Exodul 3:14, Ehyéh este la timpul imperfect, însemnând „Eu voi deveni“ sau „Eu mă voi dovedi a fi“. Majoritatea traducătorilor au copiat ce au scris alţii, fără să analizeze personal sensul gramatical al expresiei. |
Posted 17 October 2014 - 10:21

Posted 17 October 2014 - 10:50

Posted 17 October 2014 - 11:47

Posted 17 October 2014 - 11:51

Posted 17 October 2014 - 12:58

Quote Septuaginta E doar o traducere . Orice traducere nu este Script-ura deci este consultativ. Daca am manuscrisele e ok.Ele sunt Scriptura. Pot vedea deslusit abatere traducatorilor care respectau doctrina bisericii lor si influentau textul . Deci, i-am prins. Quote Eugen3 Iehova poate deveni orice este necesar pentru a-şi duce la îndeplinire scopurile. Corect si unde scrie ca Dumnezeu a devenit trup brusc nu mai e valabil nu ? Ca ne taie doctrina puturoasa cu "Isus nu este Dumnezeu" Eu voi locui in mijlocul copiilor lui Israel si voi fi Dumnezeul lor. (Exod.29:45) 11. Domnul a vorbit lui Solomon si i-a zis: voi locui in mijlocul copiilor lui Israel si nu voi parasi pe poporul Meu, Israel." (1Reg.6:13) Mie mi-ar fi rusine. Isus este Dumnezeu. Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava intocmai ca slava Singurului nascut din Tatal. - (Ioan.1:14) D-aia-ti baga din buzunar texte falsificatorii cu "Isus nu este Dumnezeu" , adaugand la manuscris ,ca sa iasa bazma curata ,sa acopere spoiala murdara in loc sa se pocaiasca de pacat. Edited by husand, 17 October 2014 - 13:05. |
Posted 17 October 2014 - 15:53

Posted 18 October 2014 - 14:50

Trebuie sa ai dovada ca apostolii foloseau numele divin. Ori de câte ori citau din VT texte care conţineau numele divin îl foloseau. Ca şi aici de exemplu: (Faptele 2:14) Petru s-a ridicat în picioare cu cei unsprezece şi, înălţându-şi glasul, le-a spus. (Faptele 2:16) aceasta este ce s-a spus prin profetul Ioel. (Faptele 2:21) Oricine va chema numele lui Iehova va fi salvat». (Ioel 2:32) Oricine va chema numele lui Iehova va fi salvat. Adevăraţii creştini au urmat exemplul evreilor fideli din vechime care au consemnat şi folosit numele adevăratului Dumnezeu. Au urmat şi modelul lăsat de Isus ... (Ioan 17:6) Le-am dezvăluit numele tău oamenilor pe care mi i-ai dat din lume. |
|
Posted 18 October 2014 - 15:06

Prostii...
nu exista niciun text in care Isus ori apostolii sa rosteasca: "Iehova" sau "Yahweh", ori o alta forma care contine YHWH. |
Posted 20 October 2014 - 16:11

Prostii... nu exista niciun text in care Isus ori apostolii sa rosteasca: "Iehova" sau "Yahweh", ori o alta forma care contine YHWH. (Ioan 17:6) Le-am dezvăluit numele tău oamenilor pe care mi i-ai dat din lume. (Ioan 17:26) Eu le-am făcut cunoscut numele tău şi-l voi mai face cunoscut. (Luca 11:2) Tată, să fie sfinţit numele tău. (Marcu 12:28–30) Unul dintre scribi, care se apropiase şi le auzise discuţia aprinsă, ştiind că el le răspunsese foarte bine, l-a întrebat: „Care este prima dintre toate poruncile?“ 29 Isus a răspuns: „Prima este: «Ascultă, o, Israele: Iehova, Dumnezeul nostru, este un singur Iehova 30 şi să-l iubeşti pe Iehova, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată mintea ta şi cu toată forţa ta». |
Posted 20 October 2014 - 16:40

Isus nu a rostit termenul "iehova".
Hai, incetati cu prostiile ! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users