Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic
 Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...
 La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!
 Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...
 

RFI: Peste jumătate dintre români îl regretă pe Ceaușescu

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
5036 replies to this topic

#4771
g_force

g_force

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,307
  • Înscris: 03.08.2004

View PostKokoshmare, on 26 ianuarie 2014 - 12:48, said:

A fost aseara pe Digi 24 un soi de documentar cu imagini originale de la ceremonia de inscaunare a lui Ceausescu ca presedinte
"Autobiografia lui Ceausescu" e cu filmari originale despre el inca de pe vremea lui Dej. Are vreo trei ore dar merita vazut.

View PostYoda2009, on 27 ianuarie 2014 - 10:57, said:

Pai de ce sa nu plecati voi ? Aveti optiuni multiple, in tari cu adevarat capitaliste (nu capitalism de cumetrie). Credeti ca ati face fata altundeva decat la spalat closete ? Nu inainte de a da inapoi ce ati furat, plus daune, plus sa platiti datoria de 100 de miliarde. Chiar aveti impresia ca o sa va simta cineva lipsa ? Dimpotriva.
Pai, voi astia nostalgicii sau ingramaditii sunteti cei care plangeti dupa "tinerete fara batranete", d-aia va zice lumea sa plecati, ce vreti voi mai puteti gasi in NK, Cuba sau intr-o forma un pic mai diluata in China si Rusia.

View Postmaximg, on 27 ianuarie 2014 - 17:40, said:

........
Ai mai spus o prostie !
Daca tu compari regimul Ceausecu cu Coreea de Nord , ai mari lacune in cultura generala . Asa ceva nu este de comparat . Regimul Ceausescu a fost o buna perioada sustinut de buna voie si neconditionat , de toata elita din tara noastra . Motivul ? Deschiderea , libertatea , progresul in toate domeniile . Citeste si ai sa te convingi .
mwhahaha, deschiderea, libertatea, progresul. Astea au fost caracteristicile regimului comunist inca de pe vremea lui Dej, nu?
Elita si-a retras sprijinul cind a inceput nebunia platii datoriilor , si nu a fost nebunia lui lui Ceusescu , a vrut sa plateasca , sa scape .
Cind a vazut ca desi platea la datoria externe , datoria crestea , conditiile se inaspreau , a realizat ca tara nu poate progresa pina nu scapa de camatari . A reusit , prin suferinta poporului , dar a reusit , a avut de unde sa plateasca .
Ca Ceusescu intreb si eu acum , daca sintem datori vinduti , ce se va alege de noi ????

Despre ce elita vorbesti, domnule? Despre d-alde picard? Elita era compusa din familia domnitoare, activisti, securisti. Asta era elita, restul nu conta,puteai sa te nasti cu stea in frunte, vorba lui Eminescu.


View PostCapitanuPICARD, on 27 ianuarie 2014 - 18:51, said:

Parca s-a mai discutat... Intr-o democratie majoritatea decide. Si majoritatea cetatenilor din Romaniail regreta. Deci biletele de plecare, democratic vorbind, apartin celorlalti. Posted Image Sau esti si tu un pui de dictator? Posted Image
Intr-o democratie exista statul de drept => tot omul respecta legea, de la opinca  la vladica, nu cum faceati voi la pichet cand ii bateati pe frontieristi de ii faceati neoameni, cu toate ca era impotriva legii.
Aia care regreta comunismul nu au decat sa-si care regretul in alta parte, ceea ce regreta aceasta majoritate inseamna anularea libertatii individuale. Iar libertatea individuala, alaturi de statul de drept sunt temelia unei republici democratice.



Tu ai mai incercat de cateva ori sa denaturezi adevarul si, in avantul tau revolutionar, ai cazut drept intr-un... pardon. Posted Image Ti-a placut si mai vrei? Posted Image
Cred ca nu exista cineva mai pornit pe denaturarea adevarului in ceea ce priveste subiectul acesta.



Edited by g_force, 27 January 2014 - 23:44.


#4772
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007

View Postzircon, on 26 ianuarie 2014 - 16:45, said:

Cei care il regreta pe Ceausescu, sunt liberi sa plece in Coreea de Nord.

View PostYoda2009, on 27 ianuarie 2014 - 10:57, said:

Pai de ce sa nu plecati voi ? Aveti optiuni multiple, in tari cu adevarat capitaliste (nu capitalism de cumetrie). Credeti ca ati face fata altundeva decat la spalat closete ? Nu inainte de a da inapoi ce ati furat, plus daune, plus sa platiti datoria de 100 de miliarde. Chiar aveti impresia ca o sa va simta cineva lipsa ? Dimpotriva.
Eu zic că nu e cazul să plece nimeni nicăieri. În primul rînd, sentimentele celor care îl regretă pe Ceauşescu nu sînt determinate de dragostea faţă de el, ci de ura faţă de guvernanţii noştri postdecembrişti. Eu o consider că această ură este cît se poate de normală, deci nu pot să-i condamn pe cei care împărtăşesc acest sentiment, cu atît mai mult cu cît îl împărtăşesc şi eu. În al doilea rînd, cei care îl critică pe Ceauşescu n-o fac din dragoste faţă de sistemul nostru actual, ci din ură faţă de sistemul nostru dinainte, ură pe care de asemenea o consider normală şi o împărtăşesc şi eu. Aceşti oameni nu sînt cu nimic vinovaţi pentru situaţia actuală a ţării, pentru datoria uriaşă de acum, pentru jafurile şi daunele din ultimii 24 de ani. Singurii vinovaţi sînt cei care au guvernat ţara în această perioadă.
Ca o concluzie, pot să spun că eu sînt unul dintre cei care urăsc sistemul nostru dinainte, dar în acelaşi timp urăsc şi sistemul nostru actual. Îmi doresc din tot sufletul ca poporul nostru s-o ducă mai bine într-o bună zi, iar pentru asta ştiu sigur că sistemul actual trebuie dărîmat din temelii, dar în nici un caz nu trebuie să revenim la sistemul dinainte, ci trebuie să copiem sistemele ţărilor vecine, care au avansat mult mai repede decît noi şi au asigurat un nivel de trai mult mai ridicat pentru popoarele lor.



View PostYoda2009, on 27 ianuarie 2014 - 21:28, said:

Pe de alta parte, e absolut normal ca o comparatie intre Ceausescu si astia de acum sa-i dea castig de cauza lui Ceausescu. Cizmarul analfabet a fost mult mai capabil decat tiganii de acum. Asta e, nu-i vorba de "nostalgii", cum spun fatucii si fatucile din mass-media "libera".
Pentru mine va fi mereu de neînţeles un lucru: ne obligă cineva să facem o asemenea comparaţie numai "intre Ceausescu si astia de acum" din România? Oare nu putem să ne uităm măcar un pic şi la "astia de acum" din Cehia, Slovacia, Slovenia, Polonia, Ungaria etc.? Din punctul meu de vedere, o comparaţie cu adevărat corectă ar fi cam aşa:
- ce-a făcut Ceauşescu înainte de 1989
- ce-au făcut Husak, Jaruzelski, Honecker, Kadar, Jivkov etc. înainte de 1989
- ce-au făcut Iliescu, Constantinescu, Băsescu după 1990
- ce-au făcut Havel, Walesa şi alţi guvernanţi din ţările vecine după 1990
Dacă analizăm toate aceste variante, observăm cu mare uşurinţă că sistemul cel mai avantajos este cel instaurat în ţările vecine după 1990. Rezultatele pe care le-au obţinut acele ţări după 1990 şi nivelul de trai pe care l-au asigurat popoarelor respective sînt categoric superioare faţă de rezultatele şi nivelul nostru de trai după 1990, dar şi faţă de rezultatele şi nivelul nostru de trai dinainte de 1989. În aceste condiţii, ce motive aş avea eu să-mi doresc o revenire la regimul nostru dinainte de 1989? Eu doresc ca poporul nostru să scape cît mai repede de regimul actual şi de nivelul de trai actual, dar de ce m-aş mulţumi eu vreodată cu nivelul de trai de pe vremea lui Ceauşescu? Nu e mai normal să-mi doresc un regim similar cu cele din ţările vecine unde se trăieşte mult mai bine decît am trăit noi vreodată?



View Postmaximg, on 27 ianuarie 2014 - 17:40, said:

Eu sint unul care a scris aici , sint si altii ....TU n-ai inteles ca nu regretam pe Ceusescu , desi omeneste , este regretabila executia lui .
Noi cautam sau povestim partile bune , lucrurile care au functionat si punem in balanta cu haosul si distrugerea statului dupa revolutie .
Daca lucrurile mergeau bine dupa 89 , fi sigur ca acum si noi ne bagam si scoteam in el de comunism , dar din pacate ce asteptam noi nu s-a intimplat . Trebuie sa fi cel putin cretin sa spui ca acum functioneaza ceva in tara asta .
Industrie NU , agricultura NU , turism NU , sanatate NU , educatie NU ....totul cu NU . Desi ici colo incerca cineva sa mai miste , totul este praf , la limita de supravietuire . Ne ducem dracului , tinere ! Traim din bani imprumutati si asta inseamna ca pe termen lung , cel putin inca 20 de ani , nema dezvoltare .
Sti ce inseamna asta ? 25 de ani pierduti din 89 , inca 20 de ani ( dar cred ca mai mult ) ...se fac aproape 50 de ani , o jumatate de secol....O jumatate de secol pierduta in dezvoltarea tarii , inseamna ca atunci cind " dezvoltatii " se vor teleporta , la noi se va discuta ce marca de caruta este la moda ....
Daca nu pricepi drama ....
Eu pricep fără probleme acastă dramă, dar tu de ce nu pricepi că situaţia actuală de la noi este o excepţie printre ţările care au avut înainte de 1989 regimuri similare cu al nostru? Tot ce spui tu despre situaţia de după 1990 este perfect adevărat, dar este valabil numai pentru România, nu şi pentru Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Estonia, Letonia, Lituania etc. La noi se potrivesc de minune cuvintele tale de aici ("Industrie NU , agricultura NU , turism NU , sanatate NU , educatie NU ....totul cu NU"), dar în ţările vecine lucrurile stau mult mai bine decît la noi. În aceste condiţii, este absolut evident că, dacă dorim să avem şi noi "Industrie DA, agricultura DA, turism DA, sanatate DA, educatie DA ....totul cu DA", nu avem nevoie în nici un caz să revenim la regimul dinainte de 1989, ci este suficient să copiem ce-au făcut ţările vecine după 1990.

Edited by pletosu, 28 January 2014 - 15:13.


#4773
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zyZ_mwCMbfw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Ibz2BVnXvCA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/j9iVVdn2LN8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Apropos de sâmbătă seara, de ce Ceauşescu a limitat programul localurilor de noapte la orele 22? Că şi pe vremea lui Dej fuseseră interzise, dar el le redeschisese!

#4774
mahu

mahu

    Magister

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,855
  • Înscris: 22.04.2007

View Postmaximg, on 27 ianuarie 2014 - 18:44, said:

In situatia asta , cu tot respectul , sinteti praf !
Mai cititi o carte de istorie caci veti afla lucruri interesante .
Reveniti dupa ! Acum va faceti de ris !

Asta e o gluma. Cel putin asa sper fiindca altfel ai mari, mari probleme de cunoastere. Ce carte, care istorie ? Unii dintre noi ai trait acele vremuri odioase asa ca ce scriu acolitii vostri prin carti minicinoase este apa de ploaie ! Hai mai zi-ne ca esti tare amuzant cu adevarurile tale.

#4775
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
De muzică cum făceaţi rost înainte de 1989?

#4776
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,350
  • Înscris: 29.07.2013

View Postdjl, on 15 februarie 2014 - 01:43, said:

De muzică cum făceaţi rost înainte de 1989?

Metronom - Cornel Chiriac a fost mentorul meu in muzica.

#4777
fum

fum

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,723
  • Înscris: 11.03.2007

View Postdjl, on 15 februarie 2014 - 01:43, said:

De muzică cum făceaţi rost înainte de 1989?
Venea prin filiera Constanța port la distribuitorii locali, de obicei depanatori r-tv. O ”matriță” costa foarte mult, nu știu cât, dar mult. Am avut un vecin care era dealer local, dar asta nu a contat prea mult, tot 75 de lei era caseta. Avea și casete video.

#4778
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009

View Postdjl, on 15 februarie 2014 - 01:43, said:

De muzică cum făceaţi rost înainte de 1989?
Mi-o aducea unu'... Ursache.

#4779
fum

fum

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,723
  • Înscris: 11.03.2007
Interesant! Ursache și mai cum?

#4780
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009
Ursache Ursache.

#4781
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
In Timisoara in primul rand din Jugoslavia, mai putin si din Ungaria. Ambele aveau pe atunci regimuri comuniste mai umane decat noi.

#4782
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003

View Postdjl, on 15 februarie 2014 - 01:43, said:

De muzică cum făceaţi rost înainte de 1989?
audiotim

#4783
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Ce era aia?  Posted Image
Eu am moştenit o colecţie mărişoară de casete audio trase în anii '80 de pe vinil şi C.D.!!! Cu muzică occidentală! Din păcate nu prea am găsit cu disco de anii '70. Dar măcar am şi eu o bucurie mare. Pe mine m-a apucat cu muzica deabea după Epoca Ceauşescu.
Noroc că mai erau bulgarii care mai scoteau discuri cu muzică occidentală - discurile bulgăreşti "Balkanton" erau acceptabile. Mai nimereai şi ceheşti uneori ("Suparphon") - astea erau cele mai bune discuri din lagărul socialist.
Dar mă mir cum de scoteau ai noştrii discuri cu Gică Petrescu, cu piese în care se vorbeşte despre bătură.

Edited by djl, 15 February 2014 - 15:42.


#4784
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Pe la mijlocul anilor '80 au început să apară discuri cu muzică occidentală şi în U.R.S.S.
Sper că nu vă voi face sânge rău, dar oricât de practic e dijijitalul, aparatele astea-s prea mişto! http://pocketcalcula...walkman/page/5/

#4785
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Do you rember the times when ....  (vedeţi că la Arad sunt poze şi post comunism): http://www.polier.ch...1975/75-000.htm

#4786
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Rectific: nu sunt poze post-decembriste din Arad. Am confundat eu imaginile din Arad cu unele din alte oraşe (că mai erau şi Szeged şi Viena pe acolo).

Ceva despre muzica rock românească a anilor '70-'80: http://www.comunismu...&tmpl=component

#4787
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
În anii '80 asculta cineva Rap pe la noi?  :huh:

#4788
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003
se mai gasea "Grandmaster Flash", despre care toti ziceau ca-i "muzica de break dance"

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate