Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...
 Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 

Insulele Maldive (OLD topic)

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
1488 replies to this topic

#1405
darksun

darksun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 01.07.2005
Alte informatii interesante gasiti pe : http://mondomaldive.com/

#1406
Tz3posu

Tz3posu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 20.03.2009

 darksun, on 05 martie 2019 - 09:50, said:

E foarte simplu, calatorim si in alte locuri in timpul anului, doar ca la Konotta am gasit exact ce ne dorim : liniste, servicii incredibile, mancare de nota 11 (chef-ul are stea Michelin), vila este incredibil de spatioasa si bine intretinuta, plaja este imaculata, este suficient de departe de orice trafic aerian sau cu barca.

Depinde de gusturi, dar noua ne plac si vacantele "do nothing". Am fost la Paris in Decembrie si in fiecare zi trebuia sa alergam intre obiective, ne-am intors mai obositi fata de cand am plecat.

Maldive pentru noi este locul perfect din toate punctele de vedere. Propabibil o sa facem si Seychelles anul asta si o sa pot face o comparatie pertinenta.

Înțeleg parțial acum. Câteva ieșiri in Europa sau mai scurte îmi organizez și eu pe parcursul anului, dar concediul principal tin neaparat sa nu se repete de la an la an. După cum ziceam, am atins mult prea putine destinații din lumea asta sa simt nevoia sa revin într-un loc.

Știu ce zici in legătura cu Paris, dar nu știu dacă Paris poate sa fie o destinație fără alergătura dacă vrei sa vezi ce înseamnă el defapt. Cam tot ce înseamnă city break te va stoarce de energie și doar te duci cu falsa impresie ca e vacanța.

Cam la asta ma refeream, nu știam exact unde ai fost pana acum, dar sunt atâtea destinații prin Asia și America de sud încât mi ar lua 10-15 ani sa revin într-un loc, sa zicem Maldive. Personal in momentul asta nu m as întoarce in Maldive nici pentru o reducere de 50%, pentru ca deja știu ce ma așteaptă acolo, vreau sa văd și ce ma așteaptă in locurile necunoscute. Mi a plăcut enorm destinația Maldive, nu ma înțeleg greșit.

#1407
mparvu

mparvu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 27.01.2013
Buna,

o intrebare pentru cei care au fost intr-o situatie similara: O sa avem avionul la plecarea din Male la sfarsitul zilei ( 23:45) , cum ma sfatuiti sa ma organizez in ziua placarii ? Sunt inca in cautarea cazarii si am aflat ca seeplanes pleaca nu mai tarziu de ora 16 din atoll, deci in cel mai bun caz as fi in aeroport in jur de , probabil, 18. Cu un speedbooat probabil ca ar fi o posibilitatea sa plec din resort un pic mai tarziu, dar chiar si asa imi raman cateva ore pana la decolare. Ce ma sfatuiti sa fac ? Sa imi rezerv cateva ore pentru oras ? e o varianta ?
Ca si cazare ce recomandati pt un buget de 500\600 eur noapte ? Ma intereseaza sa fac diving si sa nu simt aglomeratia .

#1408
blackie1

blackie1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 11.01.2012
Și eu am fost in situația ta. Mi-a arătat capitala Male un tip de la agenția care colabora cu englezii de unde am luat cazarea in resort. E o concentrație mare de oameni și clădiri pe o insulița. Mi-a explicat istoria lor și mi-a arătat cele mai reprezentative locuri. Nu merita zic eu, dar alternativa era sa stau prin aeroport. Ar mai fi Hulhule Island Hotel care arată decent și e aproape de aeroport, plus ca oferă shuttle gratuit.

#1409
darksun

darksun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 01.07.2005
@mparvu, cum pleci cu Turkish care are cel mai bun orar de venit / plecat, primul pas e sa gasesti cazare in resort ca sa poti sa vezi ce optiuni ai. Poate sa fie boat transfer, sea plane sau zbor cu ATR. Intradevar seaplane nu zboara noaptea. Noi am stat in aeroport prima data cand am fost cu seaplane cateva ore bune, acuma a fost totul streamlined, pentru ca am zburat cu ATR si am ajuns pe la 9 seara in aeroport.

Ca resort toate ofera diving, iar partea cu "aglomeratie" nu exista in majoritatea resort-uri de 4 stele ++  in Maldive. E important ce vrei :
- house reef sau sand bank resort (reef daca esti pasionat si de snorkel)
- cazare pe apa sau pe plaja
- AI / FB / HB / BB
- 500/600 de EUR doar pt cazare sau vb si transfer. Keep in mind ca totul este brut afisat iar taxele sunt 10% service tax si 12% GST tax. O sa vezi mereu la preturi ++

#1410
mparvu

mparvu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 27.01.2013
@blackie1 : multumesc pentru raspuns.
@darksun : multumesc de asemenea pentru raspuns. Nu prea inteleg ce vrei sa zici cu ATR. In mintea mea exista doar doua variante de a ajunge de la aeroportul din Male intr-un atoll : seeplane ( hidroavioan) si speedboat . ATR cum aterizeaza intr-un atoll ? ( nu am studiat situatia asa ca imi cer scuze daca intrebarea este ridicola).  Legat de cazare: vreau sa aiba house reef pentru ca vreau sa fac snorkeling in fiecare zi si de asemenea vreau sa fac scuba diving unde sa vad manta ray, whale shark, etc.  Ca si camera, nu ma intereseaza sa stau pe apa...as prefera sa stau pe plaja dar sa vad oceanul si sa ajung in cativa pasi in apa. Ce ma sfatuiesti ?

#1411
metalactual

metalactual

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,306
  • Înscris: 17.04.2006
Există compania națională Maldivian, care efectuează si zboruri regulate, între anumite insule. Au în flota DASH 8 și DHC 6.

https://en.m.wikiped...divian_(airline)

https://maldivian.aero

Edited by metalactual, 10 March 2019 - 11:02.


#1412
darksun

darksun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 01.07.2005
@mparvu, pentru ce ai mentionat in postul tau iti recomand Vilamendhoo. E cam best buy all around. Daca vrei un pic mai sus, poti sa mergi pe Komandoo.

Trebuie sa alegi South Ari resorts pentru ca acolo este cea mai mare sansa sa vezi whale shark (cei de la Vila au Ocean Discovery trip unde vezi daca ai noroc tot ce iti doresti).

Multumesc metalactual pt lamuriri! Posted Image

Edited by darksun, 11 March 2019 - 09:21.


#1413
black dragon

black dragon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 286
  • Înscris: 29.04.2004
@mparvu, in Maldive exista pe langa aeroportul din Male o serie de alte aeroporturi interne unde pot ateriza aeronave mai mici gen ATR sau Bombardier (Dash 8 de ex).
De la aceste aeroporturi se ofera deobicei transfer cu speed boat(care dureaza cateva minute). Avantajul e ca aceste avioane aterizeaza si mai tarziu. Sunt doua companii care ofera astfel de zboruri Maldivian si flyme(Villa Air). Maldivian e compania lor nationsla si au cele mai multe zboruri, flyme apartine de un lant hotelier.
Eu am mers cu flyme avand transferul inclus in pachet.

@darksun, mie imi place modul tau de a calatori, sper sa pot ajunge sa imi permit din punct de vedere financiar sa merg anual intr-o locatie noua + sa revin in Maldive pentru relaxare, plus micile citybreakuri in zona.

#1414
darksun

darksun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 01.07.2005
Ms @black dragon, inca incerc sa ajung Bora Bora, Maldives will do for now. :)

#1415
mparvu

mparvu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 27.01.2013
Multumesc pentru raspunsuri. Imi este clar acuma cu transportul.
Desi am luat ceva prin agoda ( are free cancellation...am bookuit mai mult pentru a fi sigur ca am cazare luata) , sunt in discutii cu cei de la Purely Maldives pt cazare. Am cerut si primit o oferta pentru urmatoarele 3 resorturi:

Fushifaru
Drift Thelu Veliga Retreat
Kudafushi

in oferta e inclus si transferul. Care din cele trei considerati ca merita ? ( stiu ca e subiectiv, dar daca imi expuneti si motivele cu siguranta ma ajuta in decizie).

@darksun: multumesc pentru recomandari, o sa cer oferta pentru Komandoo ( era cumva in lista mea de research, dar la puncte negative am gasit urmatoarele opinii: "There is another local Island further away, where they burn rubbish all day and when the wind blows in the direction of Komandoo, will bring the smell of burning with it. Not very healthy." si "The Group have built another resort in front of Komandoo, so instead of looking out to sea in the evening from the bar area, you will be looking at another resort, which is very close." )  si LUX South Ari Atoll  ( nu am facut research, m-am uitat acuma pe poze si arata bine...vad ca e si cotat bine..o sa continui research-ul). Legat de Vilamendhoo ( am cautat deja despre ei....dar ca un mare minus..imi pare outdated rau de tau).

#1416
blackie1

blackie1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 11.01.2012
Dacă vrei house reef și resort de calitate eu m-as uita la Mirihi sau Park Hyat Hadahaa. Vizavi de Vilamendhoo e Lily Beach care e la alt nivel. Depinde de bugetul tău.

#1417
darksun

darksun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 01.07.2005
Cred ca cel mai bine stabilesti un buget ca sa facem recomandari. Lily Beach e destul de meh according to trip advisor maldives experts. Villa e intradevar un pic outdated dar ca reef / activitati / value for money e printre primele.

Tine mine, daca vrei whale shark trebuie sa fie South Ari atoll.

Multe resort-uri au insule de localnici pe langa. Si Villa are, dar nu am fost deranjat de ceva.

Daca vrei ce e "la moda", iti recomand cu caldura Outrigger Konotta, iti ofera cam tot ce poti sa iti doresti (inafara de whale shark ofc) iar Purely Maldives sunt speciailizati pe acest resort.

Si eu la anul tot prin Purely Maldives merg la OK.

#1418
mparvu

mparvu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 27.01.2013
tocmai ce am primit un raspuns de la Purely Maldives, legat de Komandoo si LUX South Ari Atoll: "I just wanted to make sure you were aware that LUX* South Ari Atoll has no house reef so you can't just snorkel from the beach, they do offer a complimentary snorkelling trip each day to a local reef. As for Komandoo it is quite a step down in quality compared to the likes of Kudafushi and Drift." . Deci, ma gandesc cu au mai multa experienta decat mine :) . Bugetul e undeva pe la 500-600 eur \ noapte (fara transport pana in Male ). Evident ca daca gasesc ceva cu un pic peste ca bani nu ar fi o mare problema. Pana una alta, imi continui documentarea ( multumesc pentru feedback ).

#1419
darksun

darksun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 01.07.2005
Eu zic sa stabilesti cu cei de la Purely Maldives. Au experienta vasta de 25 de ani. :)

Daca nu te satisface iti recomand si Simply Maldives, la fel de buni.

#1420
incognitovalentino

incognitovalentino

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 29.10.2013
Mai pleaca cineva in luna mai? Biletele le-am luat cu Turkish multicity 7 zile Ellaidhoo by Cinnamon si 7 zile Sri Lanka. Probabil o sa regret partea cu SL , in mai e dezastru acolo dar vom merge in est unde am inteles ca e ceva mai bine. Pt Maldive am in schimb cele mai mari emotii, daca prind vreme frumoasa poate sa ma ploua si non stop in a 2a parte a vacantei. Si cazarea cu AI e platita prin Agoda deja deci nu mai e loc de dat inapoi. Am fost constient de riscuri dar nu aveam cand alta data , in anii precedenti la fel pe 10 mai am plecat si a fost OK , in Bali climat ecuatorial nu a fost problema , in Phuket ploi de scurta durata f rar.
Alta intrebare: are cineva idee ce alt resort se poate vizita pe langa Ellaidhoo? Pe site-ul lor nu am gasit decat snorkelng safari etc.
Initial rezervasem la Fihalhohi prin booking dar am anulat , agoda a avut reducere 55% pt water villa si un pret f bun pt all inclusive.

#1421
darksun

darksun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 01.07.2005
Luna mai e destul de okey, abia incepe "wet season", deci nu cred ca o sa ploua prea mult, poate cu noroc, deloc. Nu inteleg cu parea cu vizita, vrei sa vizitezi insula de localnici sau alt resort. Majoritatea resort-urilor nu accepta outside guests, iar cele care accepta sunt pe langa insule locuite.

#1422
incognitovalentino

incognitovalentino

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 29.10.2013
Alta insula resort as vrea sa vizitez da , platind taxa 100-150 $ sau cat vor cere, in felul asta imi fac o idee si de alte resorturi .inafara de sand bank excursion si poate un night fishing nu cred ca vom lua din resortul nostru ca excursii optionale.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate