Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 

Recomandare TV 3D

- - - - -
  • Please log in to reply
79 replies to this topic

#37
bcergoline

bcergoline

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 16.06.2012
Multumesc pentru toate sugestiile venite in aces thread. Am ales ales aceasta plasma pentru ca dupa cum am citi pe internet are o imagine foarte buna si unghiuri foarte largi. Si este adevarat.
Pana acum nu am gasit defecte sau alte hibe. Desi am observat un false contouring (cred ca asa se numeste) intr-o scena in care camera se rotea in jurul subiectului aflat undeva intr-un canion . Nu am observat pete verzi pe el si alte dungi ciudate inca. Dar inca nu stiu cum sa le pun in evidenta.
Problema vine pe partea de setari. Cand am intrat in meniu si am vazut cate chestii pot fi acolo am zis ca las standard si gata. Oricum am citit ca trebuie calibrat . Habar nu am cum se face asta va trebui sa ma uit iar pe net. Plus ca sunt unele setari care nu le inteleg inca.  
Am gasit aici ceva despre calibrarea lui dar nu prea este completa toata treaba sau asa mi se pare. Oricum o sa le incerc. http://reviews.plasm...picturesettings
O alta problema este legata de 3D. Am citit undeva chestia asta " The 3D picture quality was very good as long as you remember to put the TV on the 48Hz setting" (http://reviews.cnet....7-35118300.html) si inca nu stiu daca trebuie sa fac asta.
O alta problema este partea de soft si conexiune. Sa le iau pe rand.
Folosesc calculatorul pentru a reda filmele. Calculator cu proc Intel I7 860 , 4 G ram DDR 3, Placa de baza de la Intel cu cipset P55, Placa video Leadteak Nvidia 8600 GS pe un Windows 7 vechi de mai bine de un an . La calculator am conectat monitorul samsung SyncMaster BX2450 printr-un cablu DVI (din placa video) HDMI in monitor. Pentru televizor am cauta un cablu asemanator dar nu gasisem la magazin asa ca am luat un adaptor DVI -HDMI si un cablu HDMI de 5 m . Ambele displayiuri (monitor si TV) merg in acelasi timp.
Daca filmele SBS le redau cu Stereoscopic Player si VLC Media player nu am probleme decat cu subtitrarea. Se vad bine 3D (am vazut niste documentare IMAX de am ramas masca) . Problema este cu filmele in format Blue Ray 3d , pentru ele am incercat Power DVD 12 si Total Media Theatre 5 dar nu imi scot semnal 3D spre monitor . Cand bag un film SBS si dau full screen pe TV apas butonul 3D pe tastatura si dupa ceva timp imi apare o notificare de genu " 3D semnal dedected , select 2D or 3d display mode" . Selectez 3D si merge perfect. In Stereoscopic Player am niste optiuni cand pornesc filmul si trebuie sa setez modul de afisare gen Uper right sau right /left. Alte chestii care inca ma depasesc. Problema este cu Power DVD 12 si Total Media Theatre 5 pentru ca nu stiu ce dispaly sa folosesc la setari. Sa le iau pe rand.
La Power DVD 12 am asa:http://i47.tinypic.com/2ir7udv.jpg. Ultimele 3 optiuni nu imi merg probabil din cauza ca placa video nu are iesire HDMI nativ.
La Total Media theatre 5 am asa http://i47.tinypic.com/9u0jsy.jpg. Ce setari trebuie sa folosesc daca stie cineva?

#38
bcergoline

bcergoline

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 16.06.2012
Ce am gasit eu sunt niste calibrari facute in review-uri dar la modelul TC iar eu am TX. Pentru ca meniul del la TC difera si nu gasesc niste optiuni. De exemplu La Picture nu am optiunea custom.

#39
Angelitto

Angelitto

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 10.03.2005
Uite aici cum se calibreaza corect pentru modelul European. Televizoarele care au custom, sunt variantele US. Noi nu avem asa ceva.

Dupa ce calibrezi, anunta-ne daca se vede mai bine ca inainte.

Edited by Angelitto, 30 June 2012 - 12:21.


#40
ARSY

ARSY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 01.10.2004
1. Pentru o calibrare profesionista iti trebuie un aparat special si un soft. Nu se poate face ochiometric. Ce poti tu sa faci este, in primul rand, sa il pui in modul True Cinema fiindca asta iti ofera imaginea cea mai naturala posibila. Pe urma, daca ai rabdarea necesara, descarci de aici http://www.avsforum....mp4-calibration una din variantele prezentate si reglezi contrastul, luminozitatea, sharpness-ul etc. cu ajutorul imaginilor de test conform ghidului inclus. Cam atat poti sa faci tu singur fara ajutor specializat, ca sa zic asa. Daca vrei sa citesti mai multe despre calibrarea profesionista, aici http://www.curtpalme...pic.php?t=10457 ai un ghid excelent pentru incepatori dar, dupa cum iti spuneam mai sus, necesita o investitie suplimentara, plus inca si mai multa rabdare si un minim de cunostinte in domeniu. In tarile mai civilizate decat a noastra exista oameni specializati in asa cevadar la noi eu personal nu stiu sa fie. Oricum, daca te hotarasti sa iti cumperi un colorimetru si un soft le vei putea folosi si la calibrarea monitorului de la PC si la televizoarele prietenilor samd. Eu unul nu iti recomand sa folosesti setarile mai avansate de imagine pe care le gasesti pe net fiindca alea au fost obtinute pentru un alt televizor, asezat poate intr-un mediu diferit ca al tau din punctul de vedere al iluminarii, si nici un panel nu e identic cu altul asa ca sunt sanse bune ca mai mult sa strici decat sa ajuti cu ceva.
2. La 3D din pacate nu stiu cu ce sa te ajut. Posteaza in topic-ul dedicat plasmelor precum si in cel dedicat seriei GT30, acolo sunt mai multi posesori cu televizoare 3D si te pot ajuta ei mai mult.

#41
buburuzoiboss

buburuzoiboss

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 675
  • Înscris: 20.03.2012
bcergoline:
Mai zi si tu o impresie ceva,sa stim si noi.

#42
djlove

djlove

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 654
  • Înscris: 09.11.2005
Merg titrarile? Cum este dimensiunea textului. Cum se descurca player-ul?

#43
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Chestia cu redarea formatelor 3D o sa iti faca prb. tot timpul deoarece trebuie neaparat o conexiune hdmi - hdmi v1.4 pt. a elimina eventualele prb.
Prin acel adaptor dvi - hdmi probabil ca merg redate formate 3D de rezolutii mai mic ( gen Anaglyph Red/Cyan ) , asta deoarece si eu am putut vizualiza formate 3D de acest gen pe o conexiune vga analogica , insa ca rezolutie......
Eu am la media player un cablu hdmi - hdmi v1.4 ( livrat cu media playerul ) si nu am intampinat pana acum nici un fel de prb. , bine inteles si device-ul/lcd,led,plasma trebuie sa aibe o intrare hdmi v1.4 macar
Asta din cauza ca formatul 3D in prezent nu este unul singur/un singur standard

#44
bcergoline

bcergoline

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 16.06.2012
Scuze pentru intarziere dar am fost ocupat un pic cu munca. Am incercat sa calibrez televizorul dupa linkul dat de Angelitto si am folosit doar setarile de 3D. Mi s-a parut ca setarile standard sunt suficiente , sincer nu am observat nici o diferenta, dar odata cu timpul o sa invat sa observ diferentele.
Momentan inca sunt fascinat de televizor, are niste culori extraordinare si chiar vad diferrenta fata de un monitor LED Samsung care este pozitionat undeva alaturi ambele afisand aceeasi imagine. Folosesc modul True Cinema cu setarile default si se vede super. Culorile sunt formidabile, negrul este excelent. Ceea ce inca urmeaza sa imbunatatesc este motion blur-ul pe care l-am observat la niste filme 2D. E adevarat am rulat niste filme cu framerate 23,976. Probabil o sa trebuiasca sa activez optiunile din meniu. Sper sa am timpul necesar sa le inteleg pe toate.
Nu am nici o problema in a reda filmele 3D SBS folosind Stereoscopic Player. E ok, merg si subtitrarile. Folosesc Klite Codecs  ,am setat subtitrarea de acolo. Daca vrei sa afli cum am facut Djlove da un mesaj si iti trimit linkul. Am vazut cateva filme 3D si au devenit un standard sa zic. M-am ocupat mai mult de documentare si vreo 5 filme artistice (Avatar, Transformers 3, Wrath ot the Titans, Hugo si Shrek 4). Ma intreb daca setez refreshul la 120 Hz din meniu e mai bine, momentan fiind pe 100, desi am sitit pe unele review-uri ca ei au micsorat la 48 pentru o calitate mai buna.
Problema o am la redarea filmelor Blue Ray 3D pentru ca in playerele mele nu gasesc o optiune pentru Tv deoarece imi trebuie sa setez HDMI 1.4 . Probabil o sa achizitionez o placa video cu iesire HDMI ca sa o rezolv situatia, momentan vizionez doar SBS.
Inca odata multumesc pentru sfaturi, diagonala e excelenta si vorba lui Arsy "niciodata nu e prea mare" e adevarata. Parca ar mai fi fost loc de un pic.
Unghiurile de vizionare sunt excelente, ma pot apropia la un unghi de 170 si se vede la fel. Nu am observat green blob (banuiesc ca sunt niste pete verzi) si ma feresc mult de IR. Inca nu am conectat televizorul la o retea de televiziune si nici nu ma grabesc.
Am sa downloadez un meci de fotbal sa vad cum merge treaba pe jucaria noua. Urmeaza sa invat si sa inteleg setarile si apoi sa ma ocup de calibrare.
Inca sunt fascinat de el si astept sa mai testez.

#45
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Sfatul meu este totusi sa o lasi mai incet cu calibrarile si asta deoarece aceste calibrari nu se fac de catre oricine si oriunde
Ai nevoie si de un analizator de culoare si alte aparate de masura profesionale , iar ceea ce faci tu acum este o calibrare subiectiva raportata la perceptia vizuala a ta
Sa nu te mire daca cumva cand vei aveea niste vizitatori sa ti-se spuna apoi ca ai tenta de ...... sau altfel de chestii legate de culori
In general calibrarile se fac industrial sau macar avand un minim de aparate de masura si de obicei sant specificate in manualul service al device-ului in cauza la operatia respectiva - calibrarea/reglajul culorilor

#46
ziggyh4x

ziggyh4x

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 31.10.2011
Salut,

Dupa o lunga perioada de cautari m-am oprit asupra a 2 modele de plasma care sunt in bugetul meu: Samsung PS-51E6500 vs Panasonic TX-P50ST50E (4600 vs 4400 RON pe AVStore). Initial am vrut sa cumpar un LED dar preturile mi s-au parut destul de mari raportate la diagonala. Pentru mine smart tv-ul e pe un plan secundar, il pot considera cel mult un bonus. 3D-ul e ceva mai important dar cel mai mult ma intereseaza imaginea 2D pe televiziune SD, HD si conectat la PC ruland continut 1080/24p. 90% din timp ma uit la tv la meciuri de fotbal, documentare si la filme / seriale de pe pc.

Marele avantaj este ca living-ul in care va fi pus tv-ul nu are nici un geam, iluminarea naturala se face prin bucatarie care este lipita de living (3 pereti fara geam + un perete lateral cu usa in sticla de aproximativ 1.60 latime care da in bucatarie). Nu am nevoie de TV urgent, urmeaza sa ma mut in cel putin 2 saptamani dar din pacate nu am avut ocazia sa vad pe viu nici unul din modelele la care m-am oprit. Toate magazinele sunt pline de LED-uri, plasmele de multe ori nici nu sunt aprinse. Singura plasma pe care am vazut-o a fost LG 60PA6500 care era pusa langa un LED Samsung cu diagonala mai mica si pret mult mai piperat. Initial imaginea de pe plasma mi s-a parut stearsa. Pe negru in schimb plasma a facut LED-ul de rusine Posted Image Insa nu numai negrul ma intereseaza, as prefera ca si albul sa se vada cum trebuie ci nu acel alb murdar spre gri. Chiar daca livingul nu este luminos in timpul zilei nu as vrea ca imaginea sa devina stearsa atunci cand ma uit la TV cu lumina aprinsa seara.

Ce mi-ati sugera dintre cele doua modele si daca aveti idee in ce showroom le pot vedea?

Tind putin spre Samsung - are diagonala mai mare si 2 perechi de ochelari inclusi dar nu as vrea sa fac rabat la calitatea imaginii.

Edited by ziggyh4x, 10 September 2012 - 14:17.


#47
ARSY

ARSY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 01.10.2004
Atat E6500 cat si ST50 sunt foarte apropiate la calitatea imaginii si amandoua sunt de departe best-buy la categoria asta de pret. Panasonic-ul are un usor avantaj la nivelul de negru si la filtrul AR, Samsung-ul la imaginile in miscare, mai putin banding si pare mai rezistent la IR. Insa pe oricare l-ai alege nu ai cum sa dai gres si nu faci nici un rabat la imagine. Asa ca fapt divers, niciodata sa nu judeci un televizor dupa cum se vede in magazin. Conditiile de iluminare de acolo afecteaza mai mult decat ai crede perceptia calitatii imaginii si in plus nu stii nici cum sunt setate la imagine TV-urile in cauza. De asemenea, plasmele sufera cel mai mult din cauza iluminarii excesive din magazine sau showroom-uri, in special cele fara filtru AR, din cauza ca nu sunt capabile de o luminozitate asa de mare ca LCD-urile. Insa acea luminozitate mare a LCD-urilor nu te ajuta cu mare lucru fiindca pentru o vizionare in conditii normale o valoare de aproximativ 120cd/m2 e considerata suficienta si orice plasma e capabila sa scoata atat. Daca iei un TV din magazin si il instalezi acasa cu aceleasi setari iti "arde" retina din cauza luminozitatii excesive si iti vor obosi si te vor durea ochii foarte repede. Mult mai important pentru un contrast mare e nivelul de negru de care e capabil panelul televizorului. Cam acestea ar fi motivele pentru care imaginea la LG-ul ala ti s-a parut stearsa, acel model nu are nici un fel de filtru AR, iar in conditiile de iluminare din magazin orice plasma, exceptand una cu filtru AR foarte bun, va parea stearsa fata de un LCD. Poti citi si aici http://reviews.cnet....t-in-the-store/ exact ce ti-am explicat eu. Iar albul nu are de ce sa fie "murdar", fie plasma, fie LCD, daca apare asa e o problema de la setarile TV-ului. Legat din nou de acele doua modele alese de tine, ambele beneficiaza de cel mai avansat filtru AR al fiecarui producator asa ca reflexiile nu vor fi o problema la niciunul chiar daca ai avea o camera mai luminoasa. Eu unul as inclina spre Samsung pentru aia doi ochelari inclusi in pachet insa, dupa cum ti-am spus, nu dai gres oricare l-ai alege fiindca altceva mai bun la banii astia nu exista, nici plasma, iar de LCD nici nu poate fi vorba.

#48
ziggyh4x

ziggyh4x

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 31.10.2011
Multumesc pentru detalii, are sens ce spui tu legat de iluminarea si setarile din magazin. Niciodata nu o sa am lumina aia din magazin in sufrageria mea. Si eu tind spre Samsung. Initial am cautat numai plasme Panasonic, orice cautare pe net indica Panasonic ca referinta pentru plasme, dar se pare ca Samsung s-a straduit destul de tare sa-i ajunga din urma anul asta. Nu pot sa spun acelasi lucru si la LCD-uri. Am fost destul de uluit atunci cand am vazut ca unghiurile unui LED din 2012 sunt mai proaste ca al LCD-ului de acasa din 2009. Cel mai probabil o sa-mi comand Samsung-ul, dar totusi as vrea sa-l vad inainte. Problema e ca n-am nici cea mai vaga idee cine l-ar putea avea expus.

Edited by ziggyh4x, 11 September 2012 - 10:02.


#49
ziggyh4x

ziggyh4x

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 31.10.2011
Am sunat la AV Store, au doar ST50 in showroom. Au justificat lipsa plasmei E6500 din showroom prin faptul ca nu are cerere deoarece nu este un produs prea reusit din punctul lor de vedere :) Au mentionat sa nu ma las totusi influentat, ca este doar parerea lor si daca totusi il vreau este disponibil la comanda.

#50
ARSY

ARSY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 01.10.2004
Haha, buna asta cu "un produs nu prea reusit"! E buna si trista in acelasi timp, ca nu stiu ce vand si nici sa promoveze calitatea. Dar nu e de mirare fiindca majoritatea vanzatorilor sunt complet neinformati in domeniul asta, desi ar trebui sa fie capabili sa ofere sfaturi competente. Intreaba-i macar de curiozitate care ar fi un "produs reusit" din punctul lor de vedere. Referitor la postul tau precedent, Samsung au recuperat foarte mult la plasme din diferenta fata de Panasonic, deja si modelele anului trecut, seria D, erau foarte reusite iar cele de anul acesta sunt si mai bune. Legat de unghiurile de vizibilitate: depinde de tipul de panel folosit, nu neaparat ca e model 2009 sau 2012. Samsung folosesc in paneluri SPVA (in general, ca la ei e o veritabila loterie) care au un nivel de negru mai bun dar unghiuri foarte limitate pe cand LG, Panasonic si Phillps folosesc paneluri IPS, cu unghiuri mult mai largi dar si contrast mult mai slab. Panelul perfect la LCD-uri nu exista din pacate.

#51
ziggyh4x

ziggyh4x

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 31.10.2011
Legat de 3D, Panasonic vs Samsung. Pe HDTV Test spun ca Panasonic abia atinge 23 de candele in modul 3D, imaginea are luminozitatea foarte mica fiind aproape imposibil de vazut un film daca nu este intuneric total in camera pe cand Samsung e mult mai bun la acest capitol. Pe cand AV forum ii contrazic si Panasoniciese clar castigator in fata Samsungului. Doar reviewurile astea le-am gasit si sunt putin cam in ceata. Stiu ca 3D-ul nu este primul criteriu in alegerea mea dar asta nu inseamna ca nu o sa-l folosesc. Chiar daca nu este asa de mult continut 3D, o sa vreau sa vad cam tot ce este disponibil in momentul de fata :) Ai vreo experienta cu vreunul din produse in acest sens?

#52
ARSY

ARSY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 01.10.2004
Experienta personala nu am ca nu detin nici unul din modele insa vezi ca este un topic recent deschis chiar aici pe forum cu unul sau doi posesori de ST50 si ii poti intreba pe ei cum sta cu luminozitatea in 3D. De asemenea, merita mentionat sa ochelarii 3D activi intuneca un pic imaginea televizorului si cat de luminoasa sau intunecata o percep ochii tai depinde foarte mult chiar de ochelarii folositi. Depinde de lentilele din ochelari si depinde si de design-ul lor (al ochelarilor), cum iti "izoleaza" ochii de lumina ambientala. Iti pun si doua exemple sa intelegi mai bine. Cei de la Panasonic vor fi evident superiori fiindca blocheaza mult mai eficient lumina si atunci si imaginea perceptuta de la televizor va si mai luminoasa. Evident ca (virgula) calitatea se traduce si printr-un pret mai mare. As zice totusi sa nu te stresezi prea mult fiindca in general la filme te uiti oricum pe intuneric, eventual cu un backlight, asa ca nu cred sa ai probleme.
http://magazinpanaso...product_id=1426
http://www.avstore.r...-ssg-4100gb-xc/

edit: uite un review chiar la modelul ala Samsung http://reviews.cnet....35171447-2.html, mentioneaza exact ce ziceam cu lumina ambientala.

Edited by ARSY, 11 September 2012 - 14:31.


#53
ziggyh4x

ziggyh4x

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 31.10.2011
Din pacate nu au ochelari 3D posesorii de ST50 :|

#54
ziggyh4x

ziggyh4x

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 31.10.2011
Am comandat astazi Panasonic ST50 de 50". Am avut destul timp sa ma documentez si am fost sa-l vad si cu ochii mei Posted Image  Dupa ce am vazut Panasonic-ul am fost sa vad un Led LG seria LM600, ca sa pot face comparatii corecte si sa ma lamuresc si eu daca se confirma tot ce se discuta pe aici. 3d-ul pasiv sincer il consider un plus la LG, mie personal mi-a placut, dar in 2D nu indraznesc sa le pun laolalta in aceeasi propozitie, Plasma este net superioara din punctul meu de vedere. Am fost foarte dezamagit de contrastul de pe LG, umbrele nici nu puteau fi deosebite, era ceva acolo, un gri inchis murdar, neclar. Asta in conditiile in care am vazut plasma inainte. Mentionez ca mai vazusem odata LG-ul de care v-am zis dar initial nu am observat minusurile astea. Dupa ce te uiti la o plamsa Panasonic mid sau high end nu prea te mai poti intoarce la LED, decat in cazul in care ai o camera foarte luminoasa cu multe ferestre. (nu e cazul meu din fericire)

Nu exista TV-ul perfect dar daca e sa accept micile minusuri, le accept pe cele ale plasmei in 2012.Singura chestie care nu mi-a placut la plasma era ca logo-urile unor posturi de televiziune (pe SD) se miscau in toate partile, lucru pe care pe mine m-a deranjat destul de tare initial, ca apoi sa aflu de pe youtube ca era protectia contra IR (care se poate dezactiva din setari). In rest: culorile si contrastul sunt "jaw dropping" iar sunetul e mai mult decat decent pentru un TV. Posted Image

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate