Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...
 Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...
 Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!
 

Oportunitate profesionala

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
carmen_0785

carmen_0785

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 06.06.2012
Buna ziua,

Numele meu este Carmen Mihai si impreuna cu echipa Sales Consulting recrutam mai multe pozitii de Mechanical Design Engineer, cu o experienta de minim 2-3 ani in CATIA V5. Oportunitatea profesionala vine din partea unei companii multinationale, specializata in domeniul automotive.

Pentru mai multe detalii, gasiti mai jos datele mele de contact.

Va multumesc si sper sa ne auzim cat de curand.

O zi placuta,
Carmen Mihai
HR Consultant
0769 069720
[email protected]

Attached Files



#2
fezo

fezo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,765
  • Înscris: 16.07.2007
Locatie? Nivel salarizare? Alte beneficii?

Cam vag... in afara de asta cerintele sunt enorme: hidraulica, pneumatica, matrite de injectie, sheet metal. Asemenea chestii sunt facute de echipe intregi, nu de un singur om. Se vede ca e un anunt redactat de un habarnist HR, care abia asteapta sa duca de nas pe cineva si sa incaseze comisionul aferent. Mi-e sila de astfel de oameni, pentru care noi, cei care tragem cu adevarat la caruta, suntem doar niste cifre, o simpla statistica.

Daca si beneficiile ar fi la fel de numeroase ca cerintele as mai fi tentat sa pun botul, insa se rezuma la una singura, citez: "An attractive working place". Daca este asa de atractiv de ce nu dati macar numele companiei pentru care se cauta?

Edited by fezo, 06 June 2012 - 17:22.


#3
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,200
  • Înscris: 08.12.2006
@fezo....sunt perfect 100% totalmente de acord cu tine, si m ie mi-a lasat aceeasi senzatie.

Plus ca eu deja am patit-o in acest sens cu o agentie de recrutare foarte mare (si anume Adecco), care m-a tratat la fel, exact ca pe o bucata de carne vanduta in piata....m-au trimis la un interviu la un client mare de-al lor, in urma unor discutii cu ei. Cand am ajuns la compania angajatoare, aia stiua cu totul si cu totul altceva despre mine, adica eram exact profilul cautat de ei, dar in realitate eu nici nu am treaba cu acel profil.....daca de la Adecoo am patit asta, de la Plici Consulting astia...ce sa ma mai astept?

Si eu sunt de parere ca anuntul este bla bla....Cred ca domana /domnisoara carmen , ne confunda pe noi, inginerii , chiar si cu 2-3 ani experienta, cu femeia de service care sterge praful , de la dansa de la birou....NU asa se da un anunt pentru ocuparea unui post de inginer, sa ma scuzati doamna Carmen dar nu prea aveti nicio treaba cu domeniul HR.
Da...poate o sa aveti o scuza si spuneti ca ati lasat un nr de telefon pentru  mai multe detalii...dar repet, nu confundati inginerii proiectanti (si mai aleas , dupa cerintele dumneavoastra, cu atatea calitati si cunostinte), cu femeia de service. La un asemnea anunt si un asemenea job description, doar sa fine vreunul mult prea disperat si muritor de foame sa va dea telefon, altfel...din primul contact cu dvs mi-ati lasat un gust amar, ce sa va mai si sun????

Edited by cuculea, 07 June 2012 - 09:22.


#4
fezo

fezo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,765
  • Înscris: 16.07.2007
Am cautat profilul domnisoarei pe LinkedIn:

- liceu informatica
- facultate romana-engleza (probabil informatica era o nuca prea tare), dupa absolvire a lucrat un timp ca profesoara
- apoi master in HR si angajata la firma de recrutare

Si oameni ca ea vin sa-mi propuna locuri de munca atractive....
La citi "ingineri" scot pe banda universitatile romanesti (am si eu la munca destui din astia) sigur vor gasi pe cineva.

#5
alexoiuy

alexoiuy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 380
  • Înscris: 23.10.2006
Domnilor ingineri,

Ati facut-o praf pe saraca femeie. Sa va spun cum vad eu lucrurile.
1. Daca ati fi citit cu atentie anuntul ati fi vazut ca la job description scrie asa: Design works in Catia V5 for mechanical, hydraulic and pneumatic components, housings and connectors, made through machining, plastic injection or sheet metal design. (OR=SAU). Asta inseamna din punctul meu de vedere ca daca stiti macar unul din lucrurile enumerate puteti sa aplicati.
2. Nu a postat numele companiei dintr-un motiv foarte logic. Unii dintre candidati ar contacta direct angajatorul si astfel ar pierde comisionul.
3. Eu cred ca anuntul are elementele esentiale pentru a te hotari daca te intereseaza sau nu. In cazul in care esti interesat poti sa ii trimiti un mail in care sa ceri mai multe detalii.
4. La faza cu salariul sunteti fascinanti. Voi va asteptati sa vi se spuna din prima si pe un forum care e nicelul de salarizare? Ha ha.
5. Puteati sa apreciati ca doamna a facut un efort suplimentar si a publicat anuntul pe un forum, la aria de specialitate.

#6
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,200
  • Înscris: 08.12.2006
@alexoiuy....a uitat  (si ai uitat) de un amanunt esential....LOCATIA unde se va desfasura activitatea, nespunandu-mi asta, deja anuntul dumneaei , pentru mine ce putin, este mai mult decat neinteresant 9daca pot spune asa).

A doua la mana....inteleg ca se vrea a se crea o echipa, dar....plastic components cu hydraulic and pneumatic components ....nu prea vad ce legatura au in a coexista intr-un birou de proiectare, nu vad eu, poate ca legatura exista ....Plaja de activitate mi se pare mult prea diversificata. Plus ca , nu am vazut domeniul de activitate...auto, aero, trenuri etc...in toate se folosesc si plastice si pneumatica si tot ce mai scrie pe acolo, dar sunt niste domenii complet diferite in sfera mecanicii, cu aplicabilitati total diferite. Ma rog, daca cere experienta 2-3 ani , nu prea vad decat un post de desenator sau in cel mai bun caz, 3d modelator dupa desene 2D, dar iar nu vad unde este pozitia concreta in acel sumar job description.....eu de exemplu, am 13 ani de proiectare in spate, proiectare, nu desenare/modelare.....ce crezi, cum m-asi simti sa imi spuna ca este un post de ....draftsmen....?

Si ...da...am pretentia sa mi se spuna salariul aproximativ care au de gand sa il ofere, nu este niciun secret daca imi dau un indiciu in privinta acestui aspect....poate ca, dupa ce sun (deci imi cheltui bani pe telefon), ma mai duc si pana la Bucuresti sau unde au ei sediul, ma duc si pierd timp la un iterviu....sa imi spuna de 300 de euro salariul....cum ti se pare? S-au intamplat cazuri concrete....chiar nu asi vrea sa simt pe pielea mea asa ceva....deci da, vreau sa stiu cam in ce domeniu de salarizare se incadreaza ca sa pot spune ca sunt sau nu interesat si apoi sa sun.

Personal. pe mine chiar nu m-a convins (si nici tu cu ale tale contraargumente) sa dau un telefon, nici macar un e-mail, chiar nu mi-a starnit minimul de curiozitate. Crede-ma , o firma serioasa de recrutare cu oameni bine pregatiti pe HR, nu ar fi dat un asemenea anunt , atat de sumar. E o chestie psihologica , care la unii se aplica (adica eu ), la altii nu se aplica (adica un studentel de-abia terminat care vrea neaparat sa plece afara sau sa invete ceva si care sigur dupa 1-2 ani de lucru isi va creste pretentiile si va gandi ca mine).

PS   Scuzati, acum am vazut pe ultima pagina, ultimile randuri, este vorba de automotive/electrical (ma rog, aceata informatie, dupa parerea mea, trebuia pusa la inceput si nu in ultimile randuri unde deja cititorul e mult prea plictisit ca sa mai dea importanta, fiind o informatie foarte importanta)....bine bine....ce legatura are electical cu hydraulic and pneumatic components....asi fi vrut ceva mai multe detalii, nu neaparat chestii tehnice.

Si inca o chestie...nu am inteles foarte bine la ce se refera cand zice " Realize tolerance studies" -  lanturi de cote? Calcul de tolerante unde??? In ansamblu???  Daca da....asta nu este o activitate de om ce are in spate 2-3 ani experienta.....ci om de minim 5 ani

Edited by cuculea, 07 June 2012 - 13:36.


#7
alexoiuy

alexoiuy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 380
  • Înscris: 23.10.2006
Iti dau dreptate, e inadmisibil sa nu precizezi macar orasul pentru care e jobul si cum nu lucrez in domeniul vostru imi e greu sa imi dau seama foarte exactt daca cerintele respective erau clare. Dar parca tot ati fost un pic prea acizi.

#8
ploiesteanu

ploiesteanu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,591
  • Înscris: 02.10.2006
Pentru un tanar inginer care "cocheteaza" cu Catia realizand cateva desene, anuntul este atractiv. Daca prin acest anunt, asa cum e el, un forumist tanar reuseste sa se angajeze, chiar la un salariu mai modest (1000-1200 de euro) e un lucru extrem de bun. Stimuleaza alti tineri sa urmeze calea ingineriei mecanice, a hidraulicii, a proiectarii de matrite etc.

#9
SIR

SIR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,317
  • Înscris: 06.08.2005
Eu vad altfel lucrurile: o firma mare precum Continental (mai trebuie sa știi sa citești și printre rânduri si sa și pornești procesorul) are multe locații în lume, inclusiv la noi în tara are câteva birouri de design in diverse orașe mari si posibil poziții libere in multe locații. Ceea ce se cerea era un profil general mecanic, orice absolvent bine pregătit de universitate politehnica ar trebui sa fie in stare sa atace toate capitolele enumerate. In funcție de capabilitățile si preferințele unui candidat i s-ar putea oferi poziții in mai multe locații (asta e, trebuie sa te muti după o slujba buna...). Salarizarea ar fi iarăși funcție de experienta și atuurile respectivului.  
Privind asa lucrurile anunțul pare absolut în ordine. Eu personal ii mulțumesc d-nei Mihai pentru anunțul postat aici, ar fi chiar un lucru deosebit ca pe acest sub-site de CAD sa avem multe altele. Dar după primirea tradiționala romanească de mai sus puțin probabil...
Cine știe, poate vreodată o sa ma întorc acasă si o slujba la Continental mi-ar prinde bine  :naughty:

#10
Arkouda

Arkouda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,388
  • Înscris: 10.12.2011

 ploiesteanu, on 8th June 2012, 19:42, said:

un forumist tanar reuseste sa se angajeze, chiar la un salariu mai modest (1000-1200 de euro) e un lucru extrem de bun.

Salariu modest unde? In Romania? 1000 de euro in Romania este modest?

#11
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 14.04.2010
Ca tot se discuta de precizarea salariului, Romania e una din putinele tari unde nu se precizeaza nivelul de salarizare la un job oferit... E super ok ca se prezinta joburi si pe aici dar intr-adevar e nevoie cumva sa se boicoteze aceste asa-zise firme de recrutare unde profesionalismul cam lasa de dorit, vorbesc si eu din propria experienta...
Ploiesteanu unde exista in Ro un salariu modest de 1000-1200 euro pt un tanar inginer?  :huh:

#12
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,200
  • Înscris: 08.12.2006
@SIR...de unde ai tras tu concluzia ca e vorba de CONTNENTAL??? De ce nu Dacia Pitesti, sau Renault Tehnologie Bucuresti....sau de ce nu Deplhi Iasi sau Ford Craiova, sunt doar cativa enumerati aici care folosesc si pneumatica, si mecanica, si electrica si ce mai zice in anunt.....te rog mult sa ma luminezi si pe mine ca sa mor daca vad cum ai tras tu concluzia cu Continental, din anuntul dat.

Cu privire la remarca ta, "Dar după primirea tradiționala romanească de mai sus puțin probabil... "...iti garantez ca un strain (neamt, francez, american, chiar si italin), s-ar fi sters la c*r cu acel anunt de la primele cuvinte. Acum, daca sunt roman, trebuie sa si inghit mizerii de-astea de anunturi, ca na, romanii sunt mai pricajiti in europa si ei ar face orice numai sa munceasca pe 1000 de euro...uite, eu nu sunt dispus sa inchit asemenea anunt care dupa parerea mea mi se pare de mizerie....uite ca la mine acasa nu mai vreau sa fiu tratat ca o bucata de carne legata cu atza si din care altii sa faca ce vrea.....

Edited by cuculea, 10 June 2012 - 08:09.


#13
Arkouda

Arkouda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,388
  • Înscris: 10.12.2011
Prietene, mie mi se pare corect si cinstit formulat anuntul. Obtinerea de informatii suplimentare e la un telefon distanta.

Tu esti genul de om care in momentul cand ti se da de calculat sau de proiectat ceva, incepi sa urli si sa faci crize ca nu ai toate informatiile, informatii ce pot fi usor culese prin forte proprii din alte surse, vrei totul de-a gata pe masa ca munca ta sa fie cat mai usoara posibil, nu iti place sa alergi ca sa finalizezi rapid un obiectiv. Asta consider eu ca e profilul tau psihologic si am de-a face cu oameni ca tine in activitatea mea si sincer iti zic ca ma umplu de scarba.

Acum am inteles ca esti crizat si nu iti intra nimeni in gratii, dar lasa-i pe aia care chiar sunt interesati de post sa citeasca un topic fara dejectii.

Si controleaza-ti gramatica ca e usor praf.

Edited by Arkouda, 10 June 2012 - 08:03.


#14
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,200
  • Înscris: 08.12.2006

 Arkouda, on 10th June 2012, 09:00, said:

Prietene, mie mi se pare corect si cinstit formulat anuntul. Obtinerea de informatii suplimentare e la un telefon distanta.

Tu esti genul de om care in momentul cand ti se da de calculat sau de proiectat ceva, incepi sa urli si sa faci crize ca nu ai toate informatiile, informatii ce pot fi usor culese prin forte proprii din alte surse, vrei totul de-a gata pe masa ca munca ta sa fie cat mai usoara posibil, nu iti place sa alergi ca sa finalizezi rapid un obiectiv. Asta consider eu ca e profilul tau psihologic si am de-a face cu oameni ca tine in activitatea mea si sincer iti zic ca ma umplu de scarba.

Acum am inteles ca esti crizat si nu iti intra nimeni in gratii, dar lasa-i pe aia care chiar sunt interesati de post sa citeasca un topic fara dejectii.

Si controleaza-ti gramatica ca e usor praf.
Unde am gresit gramatical, te rog sa imi arati

Dejectii zici tu...imi cer scuze daca in urma postarii mele iti sangereaza ochiul la cele citite, nu am stiut ca esti asa de sensibil...

Anuntul ,PERSONAL...chiar m-a revoltat, dar va asigur ca nu am intentionat sa obstructionez cu nimic ca altcineva sa posteze sau sa aplice la acel anunt...nicidecum, DOAR mi-am exprimat parera, suntem pe un forum public , ma simt indreptatit sa imi exprim opinia.

Merci pentru profilul pe care mi l-ai facut, dar te asigur si iti garantez in acelasi timp ca te inseli amarnic, lasa-te de psihologie ca nu e de tine, chiar nu m-ai nimerit cu acel profil....

Edited by cuculea, 10 June 2012 - 08:12.


#15
Arkouda

Arkouda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,388
  • Înscris: 10.12.2011
Asa, fara sa caut deloc, ca nu vreau sa pierd timp cu tine: Ia numara-ti punctele de suspensie de pe topicul asta.

Si uite una care chiar mi-a facut ochiul sa sangereze:

Quote

din care altii sa faca ce vrea.....

Edited by Arkouda, 10 June 2012 - 08:19.


#16
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,200
  • Înscris: 08.12.2006

 Arkouda, on 10th June 2012, 09:15, said:

Asa, fara sa caut deloc, ca nu vreau sa pierd timp cu tine: Ia numara-ti punctele de suspensie de pe topicul asta.

Si uite una care chiar mi-a facut ochiul sa sangereze:
Si nu inteleg...GRAMATICAL, subliniez, GRAMATICAL, ce este gesit la punctele de suspensie?

Ok, o sa ma opresc aici cu o eventuala conversatie cu tine, nu am de gand sa ma cert nici cu tine, nici cu altii, nu am dorit sa supar pe nimeni ci doar sa imi exprim opinia strict despre anuntul dat, este opinia mea, daca tu si altii nu mi-o respectati, am incheiat discutia. Eu v-am respectat in primul rand  si apoi am comentat opiniile voastre..., nu am zis niciodata ca ceea ce a scris SIR sau tu a fost o tampenie, ci doar am adus contraargumente la ce ati spus voi...in fine, intentia mea a fost sa nu deranjez pe nimeni, imi pare rau ca s-a ajuns aci.

Si inca un sfat pentru tine, daca vrei sa il asculti bine daca nu ...nu..lasa-te de facut profile psihologice , nu ai nicio treaba cu acest domeniu, crede-ma, la o discutie fata in fata cu alticineva, in asemenea situatii, deranjezi,agasezi si iriti,  si  nu se cade. E doar un sfat si nimic mai mult.

Edited by cuculea, 10 June 2012 - 08:52.


#17
SIR

SIR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,317
  • Înscris: 06.08.2005
Treaba cu Continentalul a fost relativ simpla, e data in anunț o descrierea a angajatorului, un Google cu câteva informatii cheie (cifra afaceri pe 2010, nr tari cu filiale si angajati, România) si primul rezultat e front-page-ul sitului CT cu întrega descriere din anunt identica. Ca tot e la moda o putem acuza pe d-na Mihai si de plagiat  :thumbup: .
O corporatie gigantica precum CT caută oameni la modul general, nu pentru scaunul liber din Afanata de Vale. Toate joburile postate de corporatii cu rare exceptii au caracterul asta general - ceea ce e f bine zic eu - îmi permit si mie sa încerc sa mă vând cât mai bine si nu sa mă limitez la o suma din anunț. In schimb cum s-a mai spus e oferit in anunt si un mobil de contact, ceea ce nu e deloc uzual si un eventual candidat ar trebui sa fie recunoscator pentru oportunitatea de a afla informatii critice in următorul minut.
Toti avem un cui cu cei de la HR, oameni care pot decide asupra vietii noastre cu o marja larga de posibila eroare si subiectivitate. Dar in cazul de fata cred ca reactiile de mai sus au fost exagerate, luat HR-istul la puricat si comentat malitios a depătit limita normalitatii chiar si in Ro (pt Ro se citeste cu a in fata). Si mă indoiesc ca alte natii ar fi reactionat mai incisiv, in cultura occidentala respectarea interlocutorului, politetea si relaxarea in discutie sunt lege si cu doua clase peste puterea de întelegere a romanului. Morala: mai relaxati si mai ingaduitori  :peacefingers:

Edited by SIR, 10 June 2012 - 09:25.


#18
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,200
  • Înscris: 08.12.2006
@SIR....nici prin cap nu mi-a trecut sa dau pe google cautare dupa prima fraza din anunt, oricum, probabiliatatea e destu de mare sa fie continental, dar nu de 100%. Nu cred ca era de datoria mea sa stau sa "sap" pe net si sa fac tot felul de analogii si presupuneri despre identitatea companiei angajatoare, mi se pare mult mai corect fata de viitorul candidat ca acesta sa extraga informatia corecta direct din anunt. Fiind o companie asa de mare , cei care fac recrutarea isi permiteau sa dea numele acestei companii, nu ma duceam "pe langa" sa ma angajez deoarece exista un contract bine stabilit intre firma de recrutare si presupusul continental....sa fim seriosi, continental nu e Plici Srl, cred ca cei de la continental stiu si sunt in stare sa respecte un agreement cu firma de recrutare, si anume de a nu lua oameni "pe langa".

Oricum,eu raman la convingerea mea cu privire la astfel de anunturi, precum si voi ramaneti la convingerile voastre, eu personal niciodata nu voi da curs unui asemenea anunt, nici macar nu mi-a starnit minimul de curiozitate. Mai mult decat atat, voi continua sa am repulsie si voi critica astfel de anunturi ori de cate ori le voi intalni din simplul motiv ca nu mi se par corecte fata de clasa muncitoare.....

Cu asta am cam incheiat disputa pe aceasta tema, va urez la toti numai succes si multe realizari.

Edited by cuculea, 10 June 2012 - 12:30.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate