Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 

Facultatea de Limbi Straine - Universitatea Bucuresti

- - - - -
  • Please log in to reply
205 replies to this topic

#145
LawOfNature

LawOfNature

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 01.05.2012
Oricum, atitudinea sefului de catedra, si anume Domnul Lupu, este graitoare!
daca tot ce s-a scris aici negativ despre el si departament nu ar fi adevarat cred ca nu s-ar obosi sa reactioneze - sau ar reactiona altfel, oricum nu atat de violent!

insa cum el stie ca tot ce e scris aici, de catre toti cei ce au lasat comentarii, este adevarul pur - ei bine, adevarul asta il doare si il loveste!

Edited by LawOfNature, 04 September 2013 - 19:12.


#146
Elena94

Elena94

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 02.01.2013
LawOfNature, detii ceva informatii despre catedra de Italiana, sau despre cea de Germana? :D

#147
LawOfNature

LawOfNature

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 01.05.2012
@Elena - la italiana este ok, exista grupe de incepatori si inteleg ca este respectat principiul "incepator nu presupune ca deja sti multe!"
este greu, profesori au asteptari, dar si predau!
profii se implica, vin la cursuri si seminarii... nu intarzie cate o ora la examene....

la germana la fel - chiar acolo vad ca lumea este relaxata! (si dupa cum sti, au grupe de incepatori)
atmosfera la limbile astea "nordice" sau "anglo-saxone" este una foarte ok - si la suedeza si la neerlandeza (olandeza) si la germana etc... atmosfera este incurajatoare!

desigur - a invata este obligatoriu!
dar nimeni nu te va umili pentru asta!

Edited by LawOfNature, 04 September 2013 - 19:14.


#148
Elena94

Elena94

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 02.01.2013
Stiu ca trebuie sa invat, si mi-e teama ca o sa pic la taxa, pt. ca le fac pe ambele la nivel incepator. Merci mult pentru raspuns. Vad ca esti pornit rau pe spaniola! Posted Image

#149
LawOfNature

LawOfNature

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 01.05.2012
@Elena:
Da, ce să zic – cine a înghiţit de-a lungul unor ani umilinţe... n-are cum să nu fie pornit contra ălora care au provocat, fără niciun motiv, umilinţele...

Oricum, nu sunt singurul pornit pe departamentul de spaniolă – cred că 95%  dintre cei ce au trecut pe acolo simt cel puţin un dezgust profund!
Doar că nu toată lumea are curajul s-o şi spună – şi se vede bine şi de ce... păi când şeful de catedră pune inchiziţia pe urmele tale, pentru că ai curajul să spui pe forum că nu eşti mulţumit (şi culmea este că vi şi cu argumente solide), te gândeşti de 2 ori dacă să mai deschizi gura sau nu....

Baftă multă!

Edited by LawOfNature, 04 September 2013 - 22:28.


#150
kantRO

kantRO

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 131
  • Înscris: 02.11.2007
Stau si ma intreb, in legatura cu Domnul "profesor" Lupu, seful catedrei, cum este posibil sa aiba o asemenea atitudine fata de proprii lui studenti? Efectiv pare ca a introdus in cadrul facultatii o atmosfera de intimidare a studentilor... are un comportament nedemn atat ca profesor dar pana la urma ca om... Si-au scris studentii nemultumirile pe panoul de afisaj, iar dansul ce-a gasit de cuvinta sa faca: sa-l caute pe cel care a pus afisul, nicidecum sa se intrebe daca nu cumva exista o problema reala... Normal, studentii nemultumiti de ceea ce se intampla in cadrul facultatii lor, s-au gandit sa-si exprime punctul de vedere pe forumuri considerand ca internetul este un loc unde oricine isi poate exprima civilizat un punct de vedere.
Si chiar asa stau lucrurile, dovada ca in cele mai diverse puncte de interes oamenii intra pe net si isi posteaza parerile, propun solutii etc, de la problemele de mediu la cele din domeniul sportiv, cultural etc. In orice tara civilizata, oamenii isi prezinta pe net in mod liber nemultumirile, criticile, nedreptatile pe care considera ca le-au suferit. La fel si in cadrul facultatii de spaniola: studentii vazand ca nu sunt luati in seamna de catre "cadrele didactice", in mod firesc si-au exprimat opinia pe forumurile de pe internet!

Si care a fost reactia Domnului "profesor" care mai e si seful de catedra, si prin urmare s-ar presupune ca ar trebui sa fie foarte atent la orice critica sau nemultumire a studentilor!?!?! Sa-i intimideze si mai mult pe cei care indraznesc sa se exprime chiar si pe net!!!

O reactie demna ar fi fost aceea de a le raspunde celor nemultumiti direct acolo unde a vazut ca este criticat: sa le spuna direct ca nu intarzie la cursuri, ca le vorbeste studentilor cu respect, ca depune toate eforturile ca ei sa fie cat mai bine pregatiti, ca nu se predau cursuri pentru care nu sunt manuale, dictionare si alte materiale didactice ajutatoare, ca in aceasta facultate profesorii ajung datorita meritelor personale si nu datorita unor pile sau a unui "spate tare" cum se spune etc etc. Modul in care a reactionat acest domn este insa o dovada indirecta destul de clara ca lucrurile stau exact invers in aceasta facultate!

Stau si ma intreb ce ar face Domnul "profesor" daca ar afla identitatea celui care a postat pe forum! Le-ar da ordin celorlalti profesori sa nu-l mai treaca la examene? L-ar exmatricula? Chiar nu se poate intreba macar o clipa daca nu cumva si stundetii ar putea avea dreptate? Toti cei nemultumiti s-au exprimat foarte civilizat, nu i-au adus nici o jignire, pur si simplu au semnalat niste fapte obiective care lor nu li se par normale!

Cum am spus, atitudinea Domnului Lupu, sef de catedra, nu face decat sa-mi intareasca convingerea ca la aceasta catedra s-a format un fel de clica de pilosi si oameni cu "spate" care considera Universitatea Bucuresti drept mosia lor si se simt intangibili datorita relatiilor pe care le au si sigurantei ca se vor "sprijini" reciproc daca cineva de la minister ii va lua vreodata la intrebari.... lucru putin probabil insa la noi...

#151
LawOfNature

LawOfNature

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 01.05.2012

 kantRO, on 16 septembrie 2013 - 08:04, said:

Stau si ma intreb ce ar face Domnul "profesor" daca ar afla identitatea celui care a postat pe forum! Le-ar da ordin celorlalti profesori sa nu-l mai treaca la examene? L-ar exmatricula? Chiar nu se poate intreba macar o clipa daca nu cumva si stundetii ar putea avea dreptate? Toti cei nemultumiti s-au exprimat foarte civilizat, nu i-au adus nici o jignire, pur si simplu au semnalat niste fapte obiective care lor nu li se par normale!


@KantRO:

Domnul Lupu a spus clar la ore: daca ma prinde, adica imi descopera identitatea (ceea ce s-a si chinuit sa faca, luand studentii si studentele la intrebari de tip "hai in beciul politiei"), ma da in judecata. A spus ca si-a angajat avocat si ma taraste prin procese.

Sunt sigur ca si-ar fi dorit si sa isi puna colegii, pe ceilalti domni si doamne profesoare din departament, sa ma hinghereasca si ar fi "lucrat" sa nu imi iau licenta niciodata!
Domnul Lupu uita ca lumea e mare, ca si Romania e destul de mare, si ca mai exista si alte optiuni..
doar ca este trist ca poate unii chiar vor sau trebuie sa studieze in Bucuresti, vor sa mearga la Universitate, si poate chiar le place foarte mult limba spaniola....
este pacat si trist ca nu se ingrijeste, ca sef de catedra, sa ofere calitate studentilor - ci se ingrijeste sa-i vaneze pe cei care au nemultumiri - si unele bine justificate, culmea! - nemultumiri exprimate in mod democratic, la vizier la facultate, sau pe internet, si exprimate foarte civilizat!

Edited by LawOfNature, 17 September 2013 - 08:33.


#152
LawOfNature

LawOfNature

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 01.05.2012
Revin cu noi informatii pentru cei ce doresc o cariera in domeniul filologiei, limbi straine:

Din ce experiente am avut eu la spaniola si engleza, din ce experiente am sau am auzit despre, legate de sectiile mai mici si limbi mai "exotice": parerea mea este ca cel mai bine cand va ganditi sa alegesti limbile sa faceti o combinatie ori de o limba "de mare circulatie" (sau cum se spune "o limba cunoscuta") si una mai putin cunoscuta, la o sectie mica (gen 20-30... max 50 de studenti in primul an, caci oricum se vor injumatati dupa...)... sau si mai bine - 2 limbi de genul "exotice", "necunoscute", de la sectiile mici...

Ca sa alegeti combinatii gen: engleza - franceza, engleza-germana, engleza-spaniola, franceza-germana, franceza-spaniola etc etc - asta este total ineficient!
pe "piata muncii" veti fi un om din o mare de oameni care stiu fix ce stiti si voi....

In plus, exista mari avantaje in a merge la sectiile mici:

acolo profesorii sunt foarte ok... sunt apropiati de studenti si exista o comunicare excelenta (si nu ma refer strict doar la cursuri si materii)
studentii de la sectiile mici au acces la tot felul de evenimente la ambasadele respective, la consulat, la firmele straine din tarile respective .... si la tot felul de evenimente - ajung sa cunoasca lume, chiar si pe strainii care vin sa lucreze aici la noi si au legatura cu ambasadele...
se dau diverse burse...nu numai celebrele Erasmus...(ceea ce la sectiile mari nu exista, acolo daca prinzi o bursa Erasmus ok... oricum dupa sigur nu mai prinzi altceva! ... si de bursa Erasmus nu poti beneficia decat o data in viata - alte burse nu prea exista...si daca exista e omorul!)

este o cu totul alta atmosfera la o sectie mica!
oricum profesorii au intelegere fata de studenti, pentru ca isi dau seama ca fiind o limba mai "ciudata" pentru noi, studentul nu trebuie stresat si speriat...

acest lucru nu exista de exemplu la spaniola!
acolo profesorul nu intelege ca una este sa te uiti la TV sa inveti vocabularul de baza, colocvial si alta este sa ti minte, in context, forme verbale care nici nu mai sunt in uz la ora actuala... sau sa citesti poezia evului mediu intr-o limba care nici nu prea mai seamana cu spaniola de acum...

si sa vezi frate note la spaniola!!!! unde un 7 pare nota de tocilar!
oricum tot profesorii vin sa reclame studentilor ca sunt telenovelisti si ca nu stiu nimic!

aaa - si asta-mi aduce aminte de o doamna profesoara de la sectia de spaniola - care a ajuns celebra pe facebook! (si in cadrul intregii facultati de limbi si literaturi straine)
acum cateva luni la un curs de lingvistica, pe care Doamna Leahu il tine, Dansa a dat un exemplu dintr-o carte... studentii scriau (sau nu)....
Dna. Leahu a simtit nevoia sa se opreasca din predat si sa le spuna in gura mare, in aula: "Eu stiu ca voi nu cititi nimica, d-asta sunteti atat de limitati!"
deci... ce am putea comenta?!
un profesor isi permite sa isi faca studentii idioti (pentru ca asta e definitia cuvantului idiot = limitat....)
in plus: de unde stie Dna Leahu cat, ce si cum citesc studentii... devreme ce oricum dansa nu preda literatura?!

tot legat de spaniola, dar de data asta de piata joburilor si cum se vede un om care stie spaniola:

- cand am fost la un interviu am spus ca stiu spaniola destul de bine (nivel care se poate atinge foarte usor in max. jumatate de an la o scoala de limbi straine, fara a fi nevoit sa inghiti tot felul de "aprecieri" de la profesori si fara sa treci prin materii care nu folosesc decat celor ce vor sa devina academicieni in domeniu)
persoana care ma intervieva mi-a raspuns "Da, tu si multa lume care se uita la telenovele!"

Mai auzisem ca in general cand spui ceva de spaniola lumea imediat te intreaba la ce serial te uiti pe acasa-tv.... dar chiar sa imi spuna mie cineva asa ceva, nu ma gandisem pana la acel moment!
(zic asta caci imi pare ca nu prea am aerul ca m-ar pasiona genul....)

- cunosc o tipa care stie foarte bine spaniola si la job cand s-a dus lumea a intrebat-o daca parintii ei sunt "capsunari"...
(nu sunt, iar tipa este o persoana perfect normala, cu educatie si arata foarte ok....)

oricum cu limba spaniola nu prea ai ce sa faci... multe companii spaniole nu exista.. oricum in general la multinationale engleza este baza...
deschidere nu exista la sectia de spaniola, ca la sectiile mici....

ok - nici la engleza, franceza si germana (caci astea 4 sunt sectiile mari) nu exista o mare deschidere...
nu veti ajunge niciodata la ambasada spaniola, la cea engleza, la cea franceza sau cea germana - prin facultate...
in schimb la o sectie mica, precum suedeza, hindi, coreana, bulgara, chineza etc etc acest lucru se intampla! si este o mare deschidere - am colegi care si-au gasit job bun prin faptul ca au fost la "un cocktail" la consulat si s-au intalnit cu un director si le-a trimis un CV si etc etc etc....

dar prin comparatie cu spaniola, cel putin la engleza, franceza si germana atmosfera este una normala - nu de teroare!

la germana exista si grupe de incepatori..
la franceza desi se spune ca exista doar nivel avansat, realitatea nu este chiar asa...
exista studenti cu un nivel mediu... si recupereaza pe parcurs...

Si ca sa inchei pe un ton "vesel" - am sa exemplific "teroarea spaniola" prin a spune ca Domnul Lupu (sef de catedra, cum bine se stie) ii ameninta pe studenti ca nu au voie sa faca contestati la examene (un drept fundamental al studentului, a face contestatie!) si mai mult, vai de cel sau cea care ar indrazni!

Oricum, la spaniola studenti care dau a 3 a, a 4 a oara licenta nu sunt chiar putini!

Prin urmare: aveti grija ce alegeti, este pacat sa pierdeti timpul cu ceea ce nu merita, si pentru unii este pacat si de banii pe care ii dati la taxe.

Edited by LawOfNature, 21 February 2014 - 10:47.


#153
kantRO

kantRO

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 131
  • Înscris: 02.11.2007
Pentru a il sustine pe LawOfNature in legatura cu facultatea de spaniola, o cunostiinta de-a mea s-a dus cu fiica ei asta vara pentru a o inscrie la facultate si avea de gand s-o inscrie la engleza-spaniola, dar secretara de acolo a sfatuit-o parinteste sa incerce sa evite aceasta facultate pentru ca foarte multi studenti buni nu au reusit sa termine din cauza "toanelor" profesorilor de acolo... Respectiva doamna i-a spus sa-si aleaga orice numai spaniola nu, un sfat cu adevarat parintesc tinand seama si de ceea ce s-a scris in aceasta sectiune a forumului...

Facultatea de spaniola pare locul preferat din Universitate pentru pile si aranjamente, doar asa se poate explica lipsa totala de profesionalism a "dascalilor" de acolo (in aceasta privinta ma intreb si eu cum de se tin cursuri fara a exista cursuri tiparite pentru materiile respective - si multe alte deficiente ca sa folosesc un eufemism)... Numai episodul in care un student de teama "represaliilor" a scris nemultumirile lui si ale colegilor sai la avizier si reactia ce a urmat din partea "cadrelor didactice" sunt exemplificative... Pacat pentru scoala romaneasca in general ca acesti "favorizati" nu s-au multumit si ei cu o facultate privata ceva, au vrut neaparat sa fie universitari la Universitatea Bucuresti, in alta parte era prea putin pentru ei...

Edited by kantRO, 21 February 2014 - 15:06.


#154
Csomebody

Csomebody

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 05.03.2014
Salutare! Vreau să merg la facultatea de limbi străine, la engleză-chineză. Credeți că este o alegere bună? Cum se desfășoară admiterea pentru o astfel de specializare? Aș avea nevoie de câteva sfaturi, având in vedere ca unii dintre voi sunteți deja la Limbi străine, din câte am citit. Mulțumesc!

#155
Andra007

Andra007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 06.03.2014
Bună seara! Am citit broşura de admitere şi alte comentarii pe diferite site-uri, dar totul a rămas nelămurit pentru mine. Posted Image
Intenţionez sa urmez specializare A-Engleză, specializare B- Germană, la profilul Limbi şi Literaturi Străine.
Aş dori să ştiu:
- optând pentru aceste specializări, pot da examen de admitere la Engleză şi Română, urmând să studiez în facultate Engleză şi Germană?
- există şi o limbă C la acest profil pe care o pot alege pentru studiu? Aş dori Japoneza, la începători.
- este obligatoriu să-mi cumpăr toate manualele propuse sau pot studia de pe orice manual bun de gramatică atât pentru Engleză, cât şi pentru Română?
V-aş fi  tare recunoscătoare dacă mi-aţi da nişte răspunsuri clare.
Mulţumesc! Posted Image

#156
Jesssica

Jesssica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,332
  • Înscris: 23.04.2011
1. Da, poti.
2. Sunt optionale de limbi straine pe care le poti urma, insa nu stiu daca japoneza e pe lista. Intra pe site-ul facultatii unde vrei sa dai admitere si vezi daca exista informatia pe care o cauti sau da-le un mail. Mai mult decat atat, fiecare facultate are asa-numitii ''ambasadori'', adica studenti care te pot ghida (cel putin asa e la mine) si le poti da un mail, intrebandu-i ceea ce te intereseaza. Ai specificat ca dai examen de admitere, deci banuiesc ca te orientezi spre Universitatea din Bucuresti. Eu sunt la UAIC in Iasi, nu prea stiu detalii.
3. ''Obligatoriu'' e cam mult spus. Daca ai manuale bine structurate pentru cele doua limbi, eu zic ca n-are rost sa mai dai o caruta de bani pe altele.

Succes! :)

#157
Andra007

Andra007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 06.03.2014

 Jesssica, on 08 martie 2014 - 14:22, said:

1. Da, poti.
2. Sunt optionale de limbi straine pe care le poti urma, insa nu stiu daca japoneza e pe lista. Intra pe site-ul facultatii unde vrei sa dai admitere si vezi daca exista informatia pe care o cauti sau da-le un mail. Mai mult decat atat, fiecare facultate are asa-numitii ''ambasadori'', adica studenti care te pot ghida (cel putin asa e la mine) si le poti da un mail, intrebandu-i ceea ce te intereseaza. Ai specificat ca dai examen de admitere, deci banuiesc ca te orientezi spre Universitatea din Bucuresti. Eu sunt la UAIC in Iasi, nu prea stiu detalii.
3. ''Obligatoriu'' e cam mult spus. Daca ai manuale bine structurate pentru cele doua limbi, eu zic ca n-are rost sa mai dai o caruta de bani pe altele.

Succes! Posted Image

Îţi mulţumesc pentru răspuns, Jesssica! Posted Image

#158
LawOfNature

LawOfNature

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 01.05.2012
Ca urmare a unor mesaje private (si cer scuze pentru intarzierea raspunsurilor, insa intru destul de rar pe forum) ma gandesc sa dau urmatoarea informatie/sfat:

am sa incep cu datele legate de locatii:
- engleza si limbile anglo-saxone (neerlandeza, suedeza etc), limbile slave, araba, limbile orientale (inclusiv hindi), sunt in Str Pitar Mos (se ajunge usor, pe langa Cinema Patria este o strada, mergand pe ea 20 de metri se ajunge la o intersectie - aia e Pitar Mos, se face dreapta si in 10 metri e intrarea - sau se poate si dupa Cinema Scala, la semafor se face stanga si dupa 10 metri prima la stanga e Pitar Mos si in 10 metri e facultatea)

- limbile romanice (inclusiv franceza), Facultatea de Litere, Neogreaca, sunt la Universitate - intrarea este in spatele fantanii de la Universitate - pe Str Edgar Quinet...

Idea este: cei care se gandesc ca ar dori sa devina studenti la Limbi Straine - Univ din Bucuresti (dar nu numai, e valabil ptr oricine) - cel mai bine ar fi ca inainte sa treaca prin facultate sa "ia pulsul", sa vada care e atmosfera...

oricum lumea/studentii sunt super ok - poti sa intrebi pe oricine, orice... ti se va da un raspuns...
mie nu mi s-a intamplat sa vina careva la mine sa ma intrebe pe holuri pe acolo "Auzi, frate! care e treaba pe aici?... cum e la engleza (sa zic ca exemplu)?!"
si eu sa ma uit si sa intreb "auzi, dar tu cine esti?"
si nici n-am auzit pe nimeni zicand asta....
lumea e cool si ajuta cand poate, cel putin cu info...

asa ca cel mai bine este ca fiecare, in limita posibilitatilor, sa treaca sa vada, sa-si faca o parere....
(orarul, cel putin la engleza, este tot semestrul afisat in hol in Pitar Mos, la parter - ptr orientare; la spaniola la vizier in Edgar Quinet se vad listele cu notele de la examene - tot ptr orientare...etc etc... informatiile de la viziere uneori sunt foarte bune, iti dau "piste" ptr a-ti face o idee cam care e treaba.... adica de ex la o materie unde la examen 70% din studenti pica, sau trec cu note de 5, trebuie sa iti pui intrebari - chiar mai mult de juma din studentii dintr-un an sunt imbecili?!? sau poate exista si alte variante de raspuns la situatia asta?! si tot asa...)

in afara de asta - in sediul din Pitar Mos la etajul 1 se afla, la Usa Albastra, sediul ASLS - asta e sindicatul studentilor - una din activitatile lor de baza este sa dea info cu privire la FLLS (Facult de Limbi si Literaturi Straine)
sfatuiesc lumea sa mearga sa puna intrebari cu multa incredere... si acolo lumea este super cool ...

parerea mea e ca oricine vrea sa se bage undeva 3 ani, cel putin, si poate chiar sa dea si bani - e bine sa culeaga info din cat mai multe directii - si a trece pe la facultate este o idee buna!
in plus a-i intreba direct pe studenti si pe "sindicalisti" (ca reprezentanti ai studentilor) este de cele mai multe ori foarte util... nu mai zic ca si uitatul pe la viziere poate fi "inspiring".

Edited by LawOfNature, 22 March 2014 - 01:17.


#159
Deny95

Deny95

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 13.04.2014
Buna! Sunt Denisa, eleva in clasa a 12 a si as vrea sa aflu cateva informatii despre Facultatea de limbi straine , despre sectia filologie(turca-persana). Vreau sa stiu daca in general pe filologie este foarte mult de citit la toate specializarile sau doar la anumite specializari(engleza, spaniola-din cate vad) in perioade scurte de timp.  De asemenea, as dori sa aflu cum este la turca-persana. Poate sa imi spuna si mie cineva? Multumesc anticipat!

#160
Justinefr

Justinefr

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 26.04.2014
Buna, eu sunt eleva in clasa a XII a si as vrea sa stui ceva info despre sectia de franceza-germana. Sunt olimpica la franceza dar germana nu stiu deloc,dar imi place mult. Cum e atmosfera pe la franceza? Germana? Sau sa aleg alta lb B? Merci beaucoup

#161
LawOfNature

LawOfNature

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 01.05.2012
Denisa, in cazul in care nu iti place sa citesti mult poti sa consideri sectia STIT (traducatori) - in general la filologie trebuie sa citesti destul... acum nu stiu ce intelegi tu prin mult si prin scurt timp...
cititul mult este la literatura - insa in principiu ti se da bibliografia la inceput de semestru... (si mai poti afla si de la colegii din anii mai mari bibliografia si de regula nu se schimba, sau foarte putin, un titlu, doua...deci poti citi vara in avans)
oricum, la spaniola problema nu este cititul mult... problema este lipsa de respect a profesorilor (nu toti, dar majoritatea au lacune in aceasta privinta totusi) si lipsa de organizare.

Si pentru a intari prin exemplu: acum 2 zile s-a dat examenul scris de la licenta pentru limba A - la spaniola nota cea mai mare a fost 6,80 (dar culmea, se pare ca anul acesta nu a picat nimeni!!! totusi trebuie vazut cati au intrat in licenta dintre cati mai ramasesera in anul 3)

Pentru Justinefr: daca esti olimpica la franceza nu o sa ai probleme ... evident, la franceza!
profii sunt ok - aveam un coleg care spunea ca atmosfera este super - si ca mai sunt si studenti care nu sunt de nivel avansat... si profesorii au incercat sa-i ajute...
deci tu probabil o sa ai bursa fara nicio problema.

germana stiu ca exista nivel incepatori la B....
sectia este ok din cate stiu - chiar si la germana A...

- sectiile cu limbi "saxone" sunt super ok, profesorii sunt foarte ok si atmosfera e buna
chiar ti-as sugera sa consideri si suedeza sau neerlandeza, unde atmosfera este de nota 10!
profii sunt foarte cool si se fac tot felul de chestii cu ambasada ...

oricum, te poti gandi si chiar si la toamna poti schimba sectia daca vrei.

Bafta in continuare!

Edited by LawOfNature, 17 June 2014 - 23:50.


#162
Nalani

Nalani

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 15.06.2014
Ook, m-am intors de la Bucu, a fost fain, foarte multa agitatie ce-i drept, si m-am inscris si la limbi straine...

Si spre suprinderea mea, s-a avut oarecum dreptate pe aici: lucrurile in realitate stau altfel decat in brosura ; )) Acum, e in regula pt cei ce nu vor decat sa-si depuna un dosar sau sunt fixati pe o singura chestie (gen, chineza-engleza sau nimic), dar altii s-au bazat pe ideea ca daca nu e x, poate fi si y, adica, daca nu intrii de exemplu la engleza-suedeza poti sa aluneci la Traducatori si interpreti.

Bineinteles ca nu se preciza nicaieri ca nu, de la Filo cica practic nu se aluneca la TI, "desi in teorie ar trebui". Aparent ei au un sistem ciudat si 2 oameni diferiti ne-au explicat ca au prioritate cei care au pus TI ca prima optiune, si nu cei care au pus TI ca a doua optiune dupa Filo, indiferent de medie. Intr-un fel, imi suna a minciunica, ca deh... nu prea avea sens xD Dar eu i-am ascultat ca doar...

Referitor la "minciunele", primul om cu [,] care am vorbit odata ce am intrat in sala cu o fisa, o profesoara, ne-a zis niste bazaconii... (si nu eram doar eu, mama, si alte prietene care au trecut prin aceiasi chestie erau tot acolo Posted Image))... ca la japoneza-engleza nu intrii decat daca dai admitere la japoneza, ca mai bine as alege doar traducatori si interpreti ca sunt foarte multi inscrisi la filo [lol =))] ... pai bine ma femeie, si daca eram eu un biet elev care s-a pregatiti 2 ani de zile, de unde stii tu ca poate nici nu conteaza cati s-au inscris, ca eu tot medie mare iau la admitere? si ma cam presa ce sa aleg si i-am spus ca ma asez in banca 5 minute sa ma gandesc deoarece nu stiam ca x si y... si se uita asa la mine si face "pfa, tu esti obosita, dar eu?" asa, foarte afectata... : )))) desi era abia ora 10 30. Am vaga impresie ca agitatia nu incepuse decat de la 8.

Urmatorul om cu [,] care ma vorbit a fost un tip, muult mai de treaba. Atat ca a omis sa ne spuna ca este obligatoriu sa pui ca a doua optiune pe foaie Limba Romana (pana la urma am aflat ca oricum iti este adaugata de ei chiar daca nu ai pus-o, dar asta-i alta mancare de peste). Adica tu te duci sa faci limbi straine precum neerlandeza si suedeza, dar ei omit sa-ti spuna ca defapt stai, ca e posibil sa pici la engleza-romana chiar daca tu ai intrebat in prealabil daca e corect ce ai scris pe foaie si daca aluneci direct de la una la alta si nu in alta parte si ti s-a zis ca nu, nu, e ok (!)
Si din cauza ca multi erau cam bulversati de treaba asta, ne-au lasat sa punem o steluta si sa scriem in josul paginii "Chiar nu doresc sa fac romana".. xD

Am mai vorbit apoi cu alta tipa, si ne-a mai explicat cum sta situatia, s-au cam balbait... dar, recunosc ca elevii voluntari au fost super de treaba, si explicau chestii concrete. Ma rog, or avea ei motivele, comunicatele si imbarligaturile lor, dar pana la a ajunge sa spui ca nu am cum sa intru la limbi orientale daca nu dau examen la ele... e cale lunga : )))

Deci cei care vreti sa mergeti acolo, sa fiti pregatiti sa intrebati cum stau lucrurile...

Edited by Nalani, 17 July 2014 - 15:18.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate