Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
vinete
Last Updated: Jul 26 2022 13:15, Started by
anknic
, Apr 28 2012 11:17
·
0
#343
Posted 24 June 2017 - 12:04
Daca e o boala vasculara nici nu prea ai cum sa vezi imediat dupa doar un tratament.
Aplica inca 1-2 tratamente, concentratie 0.1-0.15%( adica 10-15 ml sau 10-15g la.10l apa) cam la 10-15-20 zile daca e problema serioasa, cam 0.3-0.5l( la tine cam 0.5 pt cavsunt maricele) Din cate cunosc exista si efect curativ al tratamentului insa nu stiu acesta e suficient in cazul afectarii serioase a vaselor...iti dai seama ca odata afectate vasele alea nu mai functioneaza la fel, cererile plantei sunt tot mai mari pe masura ce se dezvolta si vremea evolueaza cum evolueaza, adica temperaturile cresc. N-ai ce face decat sa continui daca tot te-ai apucat si clar ca un singur tratament nu rezolva mai ales la plante in stadiul asta. Personal, din cauza problemelor de acest gen la rosii, ardei si vinete, aplic 2-3 tratamente inca de la plantare... Optional inmuiat cubul in solutie sau la prindere unntratament, de regula cu ceva complex bogat in fosfor, inca inntratament la aprox 2-3 saptamani cand plantele deja pleaca bine in vegetatie si dupa cum mi se pare inca unul tot cam asa2-3 saptamani( de regula putin mai mult decat al doilea, 5-7 zile mai mult decat intre primil si al doilea). De regula la tomate nu prea mai e nevoie sau e relativa treaba, la ardei insa uneori e nevoie si de al 4-lea, cam 3 sigur avand in vedere de fauna am prin gradina si conjunctura. Oricum, bine e sa sacrifici 1-2 plante si sa sectionezi tulpinile pt a vedea ce e acolo, in mod normal ar trebui sanai tesuturi afectate vizibil/ brunificate in zona de colet si imediat deasupra solului. |
#344
Posted 24 June 2017 - 12:06
Verticilioza, fuzarioza nu se pot trata. "Ce-a mancat lupul e bun mancat."
Topsinul stopeaza boala, nu trateaza ce este deja afectat. De asta se da preventiv. |
#345
Posted 24 June 2017 - 12:55
Bolile vasculare sunt boli cam fara leac, mai ales cand au si conditii prielnice dezvoltarii.
Topsinul dat radicular incetineste evolutia bolii, in unele cazuri, cand atacul este in faza incipienta poate stopa boala pentru o perioada de timp, dupa care, in conditii de umiditate crescuta si sol greu, boala reapare si afectate vor fi cam aceleasi plante. Daca plantele care erau sanatoase la momentul aplicarii topsinului sunt sanatoase si acum, inseamna ca tratamentul a avut efect. Sa nu te astepti sa se repare bratul afectat, in cel mai fericit caz planta-si poate continua functionarea pe jumtatea sanatoasa. Partea buna, in cazul verticiliozei, este ca boala evolueaza mai lent, ataca planta pe bucati, adica poti avea un brat sanatos sau dupa jumulirea masiva copilul nou crescut ar putea fi sanatos; partea proasta-i ca fructele plantelor atinse de boala nu vor mai fi negre, moi si pufoase... se pierde la calitate si productie. Am vazut in pozele atasate mai sus ca ai fructe de culoare negru-violet, alea trebuiesc taiate, inca sunt bune de consum/dupa ce-o sa treaca timpul de pauza al topsinului. |
#347
Posted 04 July 2017 - 19:23
Vinete orientale, tot asa, chelite prematur pentru ca atingeau pamantul...
Attached Files |
#351
Posted 04 July 2017 - 20:54
Cu astea s-ar parea ca nu da nimeni gres...
Aragon=gospodina harnica+salata de vinete cu ceapa? Edited by subway_guru, 04 July 2017 - 20:58. |
#353
Posted 05 July 2017 - 20:09
Pentru vinete gratinate cele mai potrivite sunt alea subtiri orientale...
|
#355
Posted 06 July 2017 - 13:20
Dovlecei si vinete taiate felii si perpelite pe gratar un pic cat sa se fragezeasca...bun-bun de tot!
|
#356
Posted 06 July 2017 - 15:09
silesax, on 06 iulie 2017 - 05:06, said:
se fac si vinete la gratar?! Se fac cum zice guru dar poti sa mai pui si altele pe langa! Le stropesti cu putina reductie de otet balsamic dupa ce le-ai luat de pe grill si ai o garnitura perfecta la o friptana din antricot sau vrabioara de vita tot pe gratar. Te sui in pod cu mancarea si tragi scara dupa tine sa nu mai vina nimeni Edited by cotzi, 06 July 2017 - 15:11. |
#357
Posted 06 July 2017 - 15:56
Am incercat vinete la gratar si nu am fost incantat, cu toate ca sunt mare fan al vinetelor. Cele fripte fara ulei etc. Cu ceva ulei, e cu totul mai bun. Problema e textura la alea natur, e ca un fel de burete de baie nesarat. poate am facut ceva gresit.
|
|
#358
Posted 06 July 2017 - 20:41
În mod sigur. Multe legume de pot face pe grătar, am fost și eu sceptic la ardei iuți iar acum sunt fan.
Eu am pățit o chestie, am avut niste musafiri pentru care am pregătit un grătar de carne plus rosii și vinete . Când au fost gata am aflat cu stupoare că unul dintre ei nu mănâncă vinete de nici o culoare, nici salata nici alt fel. Cu insistențele jumătății respectivului, a gustat de-abia de-abia una bucățică vânătă. Făcută de "je" la grătar. În următoarele minute am fost nevoiți să vânăm vinetele rămase, respectivul le aduna pe toate la el în farfurie. A plecat acasă fan declarat vinete și de atunci este consumator fidel. Vânata de taie felii cam de un cm grosime, se pune cu sare pe ambele părți cel puțin 10 minute sa tragă din zeamă. Apoi pe grătar nu de lasă până e usucă, cum a prins dungile de întoarce pe partea ailaltă și de lasă la fel până prinde dungi. Trebuie să fie cat de cat zemoasă. Daca o lași cat carnea, e talpă. Exact că la ciuperci. |
#360
Posted 07 July 2017 - 07:32
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users