Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Ventilatie cu recuperare de caldura
#541
Posted 12 March 2017 - 00:55
kriss13, on 10 martie 2017 - 17:08, said:
Salut Probema mea e oarecum conexa cu cele spuse aici. Iarna cind gatesc mai mult si folosesc hota un timp mai mare, 3-4 ore, se cam face racoare in bucatarie pt ca priza de aer imi aduce direct de afara aerul. Ca informatie, pentru ca hota extrage aerul din bucatarie si pentru a avea tiraj, am facut pe peretele opus o priza de aer cu clapete gravitationale pe unde sa intre aerul de afara. Ma gindesc sa folosesc un schimbator de caldura mic pentru a incalzi aerul care intra in bucatarie prin priza de aer , dar un schimbator care sa aiba si functie de by pass astfel incit sa poata fi folosit si pe "direct" fara sa mai exista schimbul de caldura pt perioada verii, cind nu vrei sa iti intre aer incalzit de hota Banuiesc ca se poate asa ceva, dar exista un device care face asta sau folosesc in schimbator clasic? merci Pai sistemul de ventilare nu este bine facut.... In bucatarie ventilarea trebuie sa scoata aerul, nu sa aduca... Sistemul de ventilare trebuie sa scoata aerul din bai si bucatarie, si baga in camere (dormitoare, sufragerii, holuri, dresinguri....etc etc).... Edited by BodCasa, 12 March 2017 - 00:55. |
#542
Posted 12 March 2017 - 07:48
BodCasa, on 12 martie 2017 - 00:55, said:
Pai sistemul de ventilare nu este bine facut.... In bucatarie ventilarea trebuie sa scoata aerul, nu sa aduca... Sistemul de ventilare trebuie sa scoata aerul din bai si bucatarie, si baga in camere (dormitoare, sufragerii, holuri, dresinguri....etc etc).... La bucatarie esti obligat sa ai aer proaspat din motiv de aragaz ... Sistemul de ventilatie este alta treaba , si se va bate cap in cap cu aerisirea obligatorie a bucatariei ... |
#543
Posted 12 March 2017 - 08:22
86-APP, on 12 martie 2017 - 07:48, said:
Sint doua lucruri distincte ... La bucatarie esti obligat sa ai aer proaspat din motiv de aragaz ... Sistemul de ventilatie este alta treaba , si se va bate cap in cap cu aerisirea obligatorie a bucatariei ... Cine a zis ca la bucatariile celor care folosesc un sistem de ventilare centralizat cu recuperare de caldura nu este adus suficient aer necesar arderii ochiurilor aragazurilor? |
#544
Posted 12 March 2017 - 13:30
86-APP, on 12 martie 2017 - 07:48, said:
Sint doua lucruri distincte ... La bucatarie esti obligat sa ai aer proaspat din motiv de aragaz ... Sistemul de ventilatie este alta treaba , si se va bate cap in cap cu aerisirea obligatorie a bucatariei ... Are dreptate Andrei... Sau poate tu nu stii cum functioneaza sistemul de ventilare... Iti explic, la mine de ex, sunt 7 guri care baga aer in casa, si 4 care trag aerul din casa si il scot afara.....ce gandesti matale, este suficient aer proaspat in casa??? |
#545
Posted 12 March 2017 - 13:59
BodCasa, on 12 martie 2017 - 13:30, said: ... Iti explic, la mine de ex, sunt 7 guri care baga aer in casa, si 4 care trag aerul din casa si il scot afara.....ce gandesti matale, este suficient aer proaspat in casa??? Mai mult de atit , la o cladire unde se gindeste sistem de ventilatie , bucataria si orice alt spatiu posibil sa emane gaze , trebuie exclus din schema de ventilatie deoarece este periculos . Dar hai sa nu intram in amanunte ... Colega ... deja ne-am extins si in domeniul " hvac " ! ... Attached Files |
#546
Posted 12 March 2017 - 14:22
Ori vorbim despre 2 chestii paralele....
Ori tu nu stii despre ce vorbesti... Una din doua. PS,Eu nu doar ca am studiat subiectul vreo 2 ani, pot sa spun ca am si montat cateva.....dintre care unul este la mine acasa. |
#547
Posted 12 March 2017 - 15:37
portocala142002, on 09 februarie 2017 - 02:04, said:
....logic..acel radiator(recuperator) unde se acumuleaza aerul evacuat din interior cu cel introdus din exterior, ........afara pe timp de iarna is -15 grade,in casa is 25 grade..aerul din casa este bagat in radiator (+25 grade) ,iar cel din exterior este bagat in acelasi radiator cu -15 grade... - 15 grade +25 grade = 10 grade cu plus..asadar aerul din radiator in cel mai fericit caz iti va fi introdus inapoi in casa cu temperatura de 10 grade...e posibil sa gandesc eu ....
Industrial se cauta a se face economie de materiale, si astfel schimbatoarele sunt relativ de mici dimensiuni. Ventilatoarele folosite sunt cam puternice deoarece se folosesc fitre la aerul aspirat. Din aceasta cauza randamentele ar fi scazute, si se merge pe schimbator cu foi de metal corrugat; denivelarile ajuta la turbulenta iar metalul ajuta la preluarea caldurii (nu cine stie cat, deoarece aerul e prost conducator de caldura; dar are efect la aparitia condensului.) 86-APP, on 12 martie 2017 - 07:48, said:
Sint doua lucruri distincte ... La bucatarie esti obligat sa ai aer proaspat din motiv de aragaz ... Sistemul de ventilatie este alta treaba , si se va bate cap in cap cu aerisirea obligatorie a bucatariei ... Aerul de afara trebuie sa intre in camerele de locuit si sa iasa prin bai si bucatarii portocala142002, on 08 februarie 2017 - 23:00, said:
Vreau sa-mi cumpar un ventilator cu recuperare de caldura..am gasit 3 modele pana acum http://www.pompeterm...ventilatie.html acesta este primul model .... auzi.... "În acest mod, coeficientul de recuperare al energiei termice a aerului evacuat ajunge până la 92%, coeficient pe care nici pe departe nu poate fi atins de un sistem constituit din ventilator şi schimbător de căldură, cu care nu are nimic în comun privind procesul de recuperare termică." Ha! Un schimbator de caldura in placi cu 50 de placi, lungime un metru, latime si inaltime 35 cm (deci 0.1mc), poate atinge 98% randament la debite de aer circulat de 25 mc/h. Si da, are un singur ventilator. Ce-ar putea face cu doua? |
#548
Posted 12 March 2017 - 20:32
86-APP, on 12 martie 2017 - 13:59, said:
Ventilatia obligatorie a bucatariei este independenta si obligatorie , indiferent ce sistem de ventilatie folosesti ...dupa cum zice normativul . Dar hai sa nu intram in amanunte ...... |
#549
Posted 12 March 2017 - 20:35
andreilesan, on 12 martie 2017 - 20:32, said:
Dar, eu chiar te rog sa-mi indici '"litera'" unde zice in normativ ce sustii d-ta. Recunosc ca nu le stiu pe toate, mai ales la cat de repede se inlocuieste tehnologia si la cat de mult ramane (de multe ori) legislatia in urma.. Mai mult , este cuprinsa in proiectul de gaze . Existind aceasta obligatie , de aici a pornit ideea ca un sistem de ventilatie in bucatarie , nu are rost si poate fi chiar periculos . |
#550
Posted 12 March 2017 - 22:01
86-APP, on 12 martie 2017 - 20:35, said:
La naiba , asta este discutie veche si face parte din normativul de gaze , nu are legatura cu " ventilatiile " ! Mai mult , este cuprinsa in proiectul de gaze . Existind aceasta obligatie , de aici a pornit ideea ca un sistem de ventilatie in bucatarie , nu are rost si poate fi chiar periculos . |
|
#551
Posted 13 March 2017 - 16:47
Stati nitel si nu manati
Daca ai o hota obligatoriu e sa ai o alta gura de aer pt a face tiraj la hota, altfel nu iti "trage" afara. Sistemul normal de aerisire cu recuperare de caldura nu cred ca face fata la tirajul ala. SI nici nu am asa ceva. Deci vorbim doar de hota, nu de aerisire a casei, nu de eliminarea gazelor etc (btw eu am plita cu inductie si cuptor electric, deci nu am de unde sa am gaze in casa) Trebuie avut in vedere ca aerul de hota e viciat cu vapori grasi si alte alea, de asta intrebam daca stiti de un sitem special pt asa ceva, sau o adaptare care sa functioneze. merci |
#552
Posted 13 March 2017 - 17:52
Ai dreptate intr-o anumita masura, sistemul de ventilatie cu recuperare nu este pt asta; el baga si scoate aerul prin el insusi, pt a schimba caldura; daca dai drumu la hota, o sa-l "invinga" lejer si va trage aer prin el.
Pt hota e buna o aductiune separata, daca se poate undeva in spatele aragazului, si care sa aiba capac automat (sa se deschida singur). Totusi, eu cum sunt maniac cu recuperarea, o sa incerc la casuta mea sa recuperez macar o parte din caldura si de la hota din bucatarie (adica o sa-i fac teava de comunicare cu exteriorul pe principiul schimbatorului cu recuperare, e drept, mult mai "lejer" si deci cu randamente mai proaste, dar deh, trebuie sa fie si usor curatabila de particulele uleioase tipice... |
#553
Posted 13 March 2017 - 18:16
andreilesan, on 12 martie 2017 - 22:01, said:
Mda, pacat ca inca mai exista astfel de abordari.. Pe acel normativ de gaze tot scrie la "'corespondenta'' : ''La data aprobarii prezentului standard nu exista nici un alt standard international care sa se refere la acelas subiect'" ? Ce standard ar trebui ? Exista un loc in lumea asta unde gazul arde diferit de RO ? |
#554
Posted 13 March 2017 - 18:37
86-APP, on 13 martie 2017 - 18:16, said:
Abordari ? Sint obligatorii , si este logic sa fie asa , elementar pt cineva care intelege ce inseamna arderea directa , libera a gazului . Ce standard ar trebui ? Exista un loc in lumea asta unde gazul arde diferit de RO ? Alta atitudine nu gasesti si tu?? Aici discutam.... si suntem oameni care cam stim despre ce vorbim..... |
#555
Posted 13 March 2017 - 20:26
|
#556
Posted 13 March 2017 - 21:43
Problema este ca afirmi cu convingere ca nu se face sistem de ventilatie in bucatarie si ca nici nu are rost. Fals, nici nu trebuie sa ne uitam mai departe de vecinul american unde hvac, hrv sunt o chestie intalnita in aproape orice casa. Au gura de extragere a aerului viciat din bucatarie si au si hota, deci se poate. Ca este oportuna si o gura de aductiune nu neg, dar de aici pana la a spune ca nu are rost ventilatia in bucatarie...
|
#557
Posted 13 March 2017 - 21:48
86-APP, on 13 martie 2017 - 20:26, said:
Ce ti se pare aiurea ? Te stiam mai ponderat Tocmai ca sint oameni care stiu despre ce este vorba , ma intrebam si eu ce rost au nedumeririle !? Eu am invatat sistemele de ventilare cu recuperare in FR.... Si bineintales mi-am adus unul tot de acolo... Sa stii ca sistemul este prevazut cu o teava de 125 mm pentru bucatarie, in timp ce pentru celelalte bai si camere este de 80mm.... Iar la bucatarie mai este si un buron de unde poti mari viteza sistemului la o treapta superioara cand se gateste..... Uite sistemul... https://www.leroymer...ion-e1401627441 |
#558
Posted 13 March 2017 - 22:11
BodCasa, on 13 martie 2017 - 21:48, said:
........ Sa stii ca sistemul este prevazut cu o teava de 125 mm pentru bucatarie....... 1. Eu spuneam ca in bucatarie trebuie sa existe sistem de ventilatie natural , neobturabil , daca exista gaz . 2. Daca exista gaz , deci ventilatie naturala , sistemul cu recuperare in bucatarie , il vad inutil . 3. Cum activez in ambele domenii gaz , ventilatii , n-am sa cer proiectantului sa faca asa ceva intr-o bucatarie cu gaz . Motivul ? Exista posibilitatea pierderilor de gaz , din diverse motive nedectate , pe care sa le introduc in centrala de ventilatie , sau in restul casei , daca traseul are o problema . 4. Nici n-am avut cereri pe rezidential , ramin pe industrial , dar nici nu voi face asa ceva ... daca altii fac si se risca , problema lor , eu prefer sa dorm linistit . Attached Files |
Anunturi
▶ 2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users