Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cartelul din Carpati - mafia PNL ...

Trecut: Europa versus S.U.A. la c...

Garantie apartament dezvoltator

Aplicație GPS cu zoom automa...
 Ipad Pro & Air 2024

Service si revizii reprezentanta

Ati returnat produse pe aliexpres...

Certificate de nastere digitale
 Fitbit sau huawei band ?

Tatuator handpoke

Plaja de nudisti in Grecia?

Mufa microusb a telefonului mobil...
 "Ciudatenii" control pasa...

Impamantare

Apple maps pe Windows 10

Sfarsitul woke-ismului si al core...
 

Instalatii Sanitare, Canalizare, scurgere..

- - - - -
  • Please log in to reply
3415 replies to this topic

#3385
mesagerul

mesagerul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 06.10.2007
Bună ziua!
Vin și eu cu o nelămurire, nu vreau păreri arogante,contradictorii, specific că nu am acces la un instalator sigur. Am nevoie de o părere, nu am schemă de proiect pe sanitare dar o să încerc o descriere cât mai amplă a problemei.
Deci: casă cu parter și mansardă, 2 bai suprapuse ( 1 jos cu cabina dus,wc și chiuvetă, cea de sus cu cabină dus,wc,chiuvetă și cadă ,dar ,cada o folosim foarte rar doar să fac baie la bichon).
La bucătărie chiuvetă și mașina de spălat ( mașina folosită doar iarna). Toate scurgerile (țeavă de 50) duc intr-o țeavă de 110 , iar mai departe intr-o fosa cu aerisire la suprafață cu țeavă de 70.
Problema a apărut după ce am dat în folosință baia de sus ,acu juma'de an. A început să se simtă în baia de sus miros de fosa. Booon..
Interesat,citit,constatat că lipsește țeava de aerisire și că atunci când folosim wc-ul de sus ,dispare apa din scurgerea  de pardoseală a dușului de sus. Vaccum.
Am pus țeavă care duce în pod și apoi printr-un perete lateral => afară  ,dar cu țeavă de 50. Din 110 în 50 ( posibil să fie prea mică) .
Mirosul reapare ,nu mai este același vaccum ,dar tot trage apa din scurgerea de la duș. Cabina are doar scurgere în pardoseală, nu are sifon.
Acuma,după mintea mea ,posibil să trebuiască spart și pus sifon la duș și posibil înlocuită țeava de aerisire măcar cu 70 ,dacă nu chiar cu 110.
Am citit și despre aeratoare și despre supape. Deja am gaură în tavan ,mărirea nu ar fi o problemă, dar as vrea o părere priceputa.
Menționez că eu și soțul am conceput și realizat instalații și tot ce ține de casă.  În regie proprie căci altfel nu reușeam. Deci fără aroganțe!
Mulțumesc anticipat.

#3386
CristiALF

CristiALF

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,223
  • Înscris: 02.10.2007
La Multi Ani tuturor!
Am si eu nevoie de un sfat: am o mica camera tehnica in care vreau sa montez si un lavoar. Am luat unul nu foarte voluminos si doresc sa il montez aparent. Ideea este ca la momentul in care am facut peretii din gips carton, nu ma gandeam sa pun chiuveta acolo si drept urmare nu am prevazut nicio intaritura in zona respectiva, de care sa ma pot ancora. Exista ceva solutii bune pentru prindere in acest caz? Un instalator mi-a recomandat sa pun 1-2 placi de faianta in zona respectiva sa intareasca cumva zona de prindere pentru dibluri. Este suficient oare ? Mai exista si alte solutii sau aveti si alte idei? Nu vreau sa pun lavoarul pe picior sau pe dulapior, camera tehnica este si asa mica si o "incarc" prea mult.
Multumesc.

Edited by CristiALF, 03 January 2024 - 16:14.


#3387
noxious30

noxious30

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,624
  • Înscris: 18.01.2010
Eu îți recomand dulăpior. În orice situație, dulăpiorul e mai mic decât chiuveta. Deci nu te încurcă, ba te ajută.
Altfel, există diverse ancore, care fac față la ce ai tu nevoie. Cu condiția sa nu ajungă apa la ele, se înmoaie rigipsul.

.

Attached Files



#3388
mesagerul

mesagerul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 06.10.2007

 The Stressmaker, on 03 ianuarie 2024 - 10:39, said:

Este posibil ca teava de la dus sa intre intr-un teu de 110 cu laterala la 50 pentru dus situat pe coloana de la WC. Pistonul de apa (evacuarea) de la WC va trage apa din sifonul de pardoseala pentru ca are inaltimea mai mica decat garda de la WC. In mod normal teava de aerisire sau supapa de presurizare cu membrana (practic elimina vidul creeat de pistonul de apa completand cu aer din camera) se monteaza la capatul coloanei dinspre WC pentru a permite pistonului de apa sa "traga aer" in spatele lui. Cand inainteaza pistonul de apa si trece de teul de la dus trage apa din sifon odata cu aerul.
O posibila rezolvare ar fi inlocuirea cotului de la WC cu un teu de 110 iar in partea de sus a teului se monteaza o supapa de presurizare sau coloana de aerisire.
De obicei teava de aerisire (presurizare) este de 75 dar daca nu se mai poate modifica puteti compensa cu un teu la 110 la 75 si inca un teu de 75 la 50 pentru teava de aerisire iar pe iesirea de 75 montati in baie (WC) un presurizator cu membrana. Asa vor functiona in paralel.
Daca nu se poate modifica nimic, folositi un robinet mic (in genul celor pentru aparatele de apa cu filtru eventual si cu teava aceea alba subtire ca sa ajungeti la sifon) ca sa recreeati constant garda de apa din sifonul de pardoseala...
Daca cotul de ramificatie catre WC si sifonul de la dus "merge innecat" adica este plin cu apa atunci se reduce perna de aer din teava de evacuare de la sifonul de pardoseala si astfel golirea acestuia se face mai rapid, situatie amplificata si de faptul ca remificatia de 50 catre sifonul de pardoseala este inclinata in sens opus scurgerii apei si nu este dreapta.
Cam astea ar fi ideile mele referitoare la problema.

Am reușit o schiță a scurgerilor.
Am luat în calcul redimensionarea țevii de aerisire.

Attached Files



#3389
CristiALF

CristiALF

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,223
  • Înscris: 02.10.2007
@noxious30 - Multumesc frumos pentru sfaturi. Gips-ul este antifoc, deci cam cel mai “rezistent”, desi apa e …apa. O sa ma uit si la ceva dulapior, ideea e ca ar trebui sa fac unul la comanda, nu stiu ce s-ar potrivi la mine…
Buna si recomandarea pentru acele ancore, o sa le studiez si pe ele.

#3390
tudor32

tudor32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 19.11.2008
Salut,
mă confrunt cu o problemă la coloana de scurgere  de la baie, la bloc. Eu locuiesc la et.4 din cladire P+4 si a aparut o fisura in coloana de scurgere, undeva intre et. 3 si et.2 , coloana din fonta, veche de circa 40 de ani. Momentan vecinii de la etajele inferioare nu  doresc sa schimbam coloana din diverse motive ( financiare/deranj, etc) situatie in care doresc sa rezolv provizoriu prin introducerea in coloana veche de fi 110 mm a unei tevi care sa depaseasca fisura, astfel incât să pot folosi  baia. Momentan am introdus doar o teava de fi 75 prin care deversez apa de la masina de spalat, insa nu folosesc WC-ul. As vrea sa incerc introducerea unei tevi de circa 100 mm la care să pot conecta si wc-ul însă nu am gasit la magazinele din zona mea tevi PVC de canalizare mai mari de 75 si mai mici de 110 mm, respectiv de 90-100 mm, ca sa pot introduce pe 110mm. Ce soluție imi puteti recomanda din experienta voastra?

Edited by tudor32, 06 January 2024 - 20:00.


#3391
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,275
  • Înscris: 25.10.2005
@mesagerul: daca se poate sa puteti iesiti afara direct cu teava de 110 la care montati capac de aerisire inclinat e si mai bine.

@ tudor32: tinand cont ca problema este la un etaj inferior celui la care locuiti optiunile sunt limitate. Practic problema tine de asociatia de proprietari, coloana de scurgere fiind parte indiviza. Varianta de lucru la acea coloana ar fi etansarea ei pe exterior daca nu se poate inlocui. Nu recomand introducerea unei tevi in alta teava doarece sunt si coturile spre vecini pe traseu. Daca exista acces vizibil la coloana si fonta nu este subtire se poate monta un colier de tabla cu cauciuc strans cu surub care se amplaseaza pe coloana. Se realizeaza colierul la dimensiunea fisurii. Tinand cont ca nu exista presiune, cauciucul poate fi mai moale si tabla mai subtire. Daca nu exista acces la fisura, se cauta o varianta cu o teava de plastic (sau o plasa/sac de rafie cilindric, etc) taiata pe lungime care se trage pe fonta si apoi, astupand capatul de jos, se umple cu ciment spatiul intre teava de plastic pe interior si teava de fonta pe exterior (recomand CM17 sau CM19 ori ceva asemanator). Dupa intarire se formeaza ca un bandaj de beton pe fonta. Exista si varianta cu poxilina dar este mai scumpa la fisuri mari.
Solutia de strangere a colierului de tabla sau a sacului de rafie de mai sus, in caz ca nu exisa acces se poate face cu o metoda tip ax care se roteste strangand colierul asemanator ca la conservele de peste dreptunghiulare cu deschizator incorporat prin rotire.
Pana la urma, daca etansarea nu reuseste veti avea umezeala continua in masca si balta in subsol.
PS: daca vi se refuza dreptul de acces la canalizare puteti insista pe obligatia de a face in instanta pentru ca vi se refuza un drept de a folosi o parte comuna. Ceea ce descrieti intra la fondul de reparatii ca avarie la partile comune si fondul de reparatii poate fi infiintat de asociatie cu sau fara aprobarea vecinilor de la etajul 2 si 3. Se poate chema si DSP-ul (Sanepidul) la asa ceva daca nu exista intelegere la vecini si asociatia este de acord. Discutati mai intai cu presedintele de asociatie sau inaintati o petitie cu nr de inregistrare la registrul asociatiei la care trebuie sa va raspunda, daca nu ma insel, in maxim 10 zile.

Edited by The Stressmaker, 07 January 2024 - 12:38.


#3392
mesagerul

mesagerul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 06.10.2007
Am schimbat țeava de aerisire care duce prin plafon,pod și apoi direct afară de la 50 la 70.
Mulțumesc din suflet!

#3393
tudor32

tudor32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 19.11.2008
@The Stressmaker:
Nu e acces la coloana, aceasta fiind mascata cu un zid, în care este incastrată!
Soluția cu teava de dimensiune mai mica se doreste a fi provizorie, pana se aduna  suma necesară lucrarii, care nu e deloc neglijabilă.... insă va dura cel putin 6-7 luni!
Nu se va obtura nici o alta ramificatie/cot pe traseu...
Problema e ca nu am gasit teava de 90-100 mm ptr canalizare...

#3394
ichimcornel9991

ichimcornel9991

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 10.12.2023
Salutare .
Sunt cu casa in constructie si am ajuns la capitolul instalatii sanitare. Este vorba de o casa parter
Fiindca vreau sa am apa calda la robinet "instant" dar nu vreau sa o fac doar cu o pompa si sa pornesc centrala de fiecare data cand as programa pompa sa recircule apa la circa 15-20 min, ma gandeam sa adaug un boiler suplimentar. Astfel recircularea sa fie programabila si sa se faca doar intre instalatiile din casa si boiler, iar centrala sa porneasca sa incalzeasca apa cand scade sub o anumita temperatura. Am facut o schita cam cum am gandit,daca isi poate da careva cu parerea daca ar fi bine facuta
Atasez un link cu pozele
https://photos.app.g...LyYVvEzk5swHUN8
Multumesc!

#3395
gra1

gra1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,872
  • Înscris: 22.02.2010
Salutare!

Am fost nevoit sa inlocuiesc o centrala veche cu una noua si am ales victrix omnia. Dupa o luna, probleme...E01...
A constatat un instalator electrodul ud, deci acumulare prea mare de condens.A mers 1 saptamana, acum iar...
Scurgerea e libera la chiuveta, 1.5m de furtun de masina de spalat, diferenta de nivel vreo 70 de cm, deci are panta buna.
Intrebare, este vreun ventil acolo la iesirea din centrala ce poate sa faca figuri
Cineva sugera montarea unui teu sau Y exact la iesirea condensului din centrala ca sa aiba aer si sa curga mai bine, are vreo relevanta?
Cum verific/constat ca acel condens curge asa cum trebuie si nu se acumuleaza prea mult IN TIMP?

#3396
yobot4u

yobot4u

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 31.01.2007
Bună ziua
Astă-vară am schimbat cabina de duș cu una nouă care are cădița înaltă. I-am spus meseriașului că la vechea cabină, pe lângă faptul că începuse să se miște, pierdea apă pe dedesubt. Acesta mi-a făcut un pat de cărămidă dedesubt iar mufarea la scurgere a făcut-o fără a pune silicon pe țeava de scurgere din pardoseală și acel racord de la cabina de duș.
La 2 luni a început să apară apă pe sub cădiță. Ușile culisante se închid bine, pe margine am pus mastic alb... Pierde apă doar pe sub cădiță.
Am constatat că apa nu se scurge complet din cădiță, apa plutește la nivelul acelui sifon/sită.
Este posibil să fie scurgerea din pardoseală înfundată?
Ce recomandați să fac?
Vă mulțumesc!

#3397
MirceaDWC

MirceaDWC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,104
  • Înscris: 28.02.2006
Mufarea nu se face cu silicon, ci pe garniturile tevilor. Deci pana aici corect. Vezi sa nu iti curga apa pe la imbinarea dintre cadita si perete, se stropeste cu dusul pe perete si apa se scurge printre cadita si faianta sub cada. Similar la imbinarea dintre peretele cabinei si perete, in special in zona rosturilor de la faianta.

#3398
nightmare392

nightmare392

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,504
  • Înscris: 20.09.2007
Salutare! Am ajuns cu constructia casei la etapa de instalatii si in 2 bai am dusuri walk in si ma bate putin pregatirea zonei inainte de turnarea sapei. Ideea e ca am nevoie, din cate stiu, de panta 2% in zona de dus si nu vreau borduri si alte minuni, vreau trecere lina intre restul baii si dus. Dusul avand putin peste 1 m lungime, imi rezulta o diferenta de ~2 cm intre intrarea in dus si zona rigolei. In hol va fi spc, care e mult mai subtire decat gresie+adeziv, deci oricum va trebui sa torn sapa in baie mai jos, ca sa nu iasa toata baia mai sus decat holul. Acum dilema mea e cum aranjez zona, sa imi iasa toate pantele corect (dus si sifon de pardoseala). Zona unde vine rigola o sa o las fara sapa si o aranjez dupa. In dus as vrea sa intru cu circuitul de incalzire in pardoseala, ca sa am zona calda si sa se evapore mai usor apa, evitand doar zona unde este rigola, ceea ce imi spune ca va trebui sa pun polistirenul mai subtire in baie, pentru a compensa diferenta dintre gresie si SPC. In dus, va trebui sa torn sapa in panta, sau pot face panta din finisaj (2 cm mi se par totusi cam mult sa ii fac doar din adezivul de sub gresie)? Mentionez ca nu sunt instalator si casa o fac impreuna cu sotia cu mainile proprii, deci nici nu va exista un instalator care sa stie cum se face, asa ca orice sfat e binevenit.

#3399
yobot4u

yobot4u

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 31.01.2007

View PostMirceaDWC, on 17 ianuarie 2024 - 09:41, said:

Mufarea nu se face cu silicon, ci pe garniturile tevilor. Deci pana aici corect. Vezi sa nu iti curga apa pe la imbinarea dintre cadita si perete, se stropeste cu dusul pe perete si apa se scurge printre cadita si faianta sub cada. Similar la imbinarea dintre peretele cabinei si perete, in special in zona rosturilor de la faianta.


Totul este etanș la îmbinări
La profilele din aluminiu și perete am aplicat silicon transparent, peliculă fină pe exterior și pe interior o peliculă mai pronunțată.
Pe cădiță și perete am aplicat silicon sanitar alb + pe exterior pe lateralele cădiței și perete.
Scurgerea apei din cădiță se face mai greoi comparativ cu o cadă de baie cu același tip de sifon (cada vecinei).
Bănuiesc că problema este la acea țeavă de scurgere care iese din pardoseal...
Are rost să încerc să desfac sifonul din interiorul cădiței și să bag un rac de desfundare?!?

#3400
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,275
  • Înscris: 25.10.2005
Daca spuneti ca ati inaltat cadita pe pat de caramizi atunci meseriasul nu a realizat panta de scurgere de la cadita la imbinarea cu coloana principala si de aceea nu se scurge apa. Daca gasiti apa sub cadita atunci una din imbinari are garnitura slaba sau s-au folosit la imbinari materiale de la producatori diferiti. Verificati daca mai exista un sifon de pardoseala sub cadita pentru ca este posibil ca acela sa fie infundat cu resturi de moloz si sa reverse.
Camd veti identifica cauza de abia atunci va ganditi la solutii. Folositi un telefon mobil pe camera+lumina spre TV/laptop introdus pe gura de vizitare ca sa il folositi pe post de endoscop ca sa vedeti ce e sub cadita. Daca umpleti cadita cu apa si puneti dopul, la ridicarea dopului se va observa sub cadita de unde vine apa.

#3401
noxious30

noxious30

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,624
  • Înscris: 18.01.2010

View Postyobot4u, on 18 ianuarie 2024 - 12:55, said:




Scurgerea apei din cădiță se face mai greoi comparativ cu o cadă de baie cu același tip de sifon (cada vecinei).

Hopaaa...

#3402
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,275
  • Înscris: 25.10.2005
@noxious30: am observat si eu dar merg pe prezumtia de inocenta deoarece acesta este un forum relativ tehnic si astfel am extras numai partea tehnica din problema.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate