Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Redeschidere Parc Ciresarii (Oraselul Copiilor)

- - - - -
  • Please log in to reply
138 replies to this topic

#19
decanu

decanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 31.08.2006
Am spus ca sunt multe familii tinere cu copii in zona. Poate multi care locuiesc acum aici nici nu stiu cum arata acest parc si cum era folosit.
Intentia mea e sa strang mai multe opinii. Daca mai multi locuitori ar vrea sa beneficieze de acest spatiu va fi mai usor sa apelam la cineva.
Daca nu, vor ramane doar amintirile din acest parc.

#20
cristimard

cristimard

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 26.05.2012
Am o propunere. Desi nu sunt un fan facebook, trebuie sa ii recunosc meritul de a aduna foarte multi oameni la un loc.
Propun sa deschidem o cauza si sa vedem cati oameni reusim sa adunam.
Astept acordul celui care a initiat aceasta miscare.

#21
decanu

decanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 31.08.2006
Mi se pare o idee buna daca aceasta va face cunoscut mai multor locuitori din zona in ce fel s-ar putea folosi Parcul Ciresarii.
Dar, din cate am inteles eu, Facebook este o retea de socializare pe cand Softpedia este un forum, adica un loc potrivit pentru discutii.
Cred ca cel mai bine ar fi sa se faca cunoscuta problema si pe Facebook dar discutiile sa aiba loc aici, in cadrul unui forum.

Din DEXul on line:
FÓRUM, forumuri, s. n. Adunare, întrunire (de mare amploare ?i importan?ă)
SOCIALIZÁRE, socializări, s. f. 1. Faptul de a (se) socializa. 2. Proces de integrare socială a unui individ într-o colectivitate

Edited by decanu, 27 May 2012 - 09:20.


#22
cristimard

cristimard

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 26.05.2012
Sunt perfect de acord.  Ideea era sa facem trimitere catre acest forum, unde cei care sustin aceasta cauza sa intre si sa afle amanunte sau sa isi exprime opinia.

#23
decanu

decanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 31.08.2006
O veste buna, cred. Macar va avea vizibilitate parcul!
Din cate scrie ziarul Adevarul in cortul mare si albastru din spatele parcului, Teatrul Tandarica va tine mai multe spectacole.

Adevarul.ro 16 mai 2012:
Spectacolele Teatrului Țăndărică vor putea fi văzute de sâmbătă și până pe 30 mai în Parcul Cireșarii din zona Piața Domenii.

Astfel, sâmbătă, Teatrul Itinerant Țăndărică va poposi în Parcul Cireșarii cu spectacolul ?Lampa lui Aladin?. Reprezentația va începe la ora 11.00.
Luni de la ora 10.00 este programat spectacolul ?Alba ca Zăpada?, iar marți, de la aceeași oră, din nou ?Lampa lui Aladin?.
În zilele următoare vor avea loc următoarele spectacole:
-    miercuri  (ora 10.00): ?Albă ca Zăpada?
-    joi (ora 10.00): ?Gulliver în Țara Piticilor?
-    vineri (ora 10.00): ?Albă ca Zăpada?
-    sâmbătă (ora 11.00): ?Tom Degețel? (Teatrul de Păpuși ?Ciufulici? Ploie?ti)
-    duminică (ora 11.00): ?Motanul Încălțat?
-    luni (ora 10.00): ?Punguța cu doi bani?
-    mar?i (ora 10.00): ?Albă ca Zăpada?
-    miercuri (ora 10.00): ?Albă ca Zăpada?.
Biletele pot fi rezervate la numărul de telefon 021.315.23.77, între orele 9.00 și 17.00 de luni până sâmbătă și între orele 9.00 și 13.00, duminica.

http://www.adevarul...._701330161.html

Edited by decanu, 28 May 2012 - 09:38.


#24
decanu

decanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 31.08.2006
Am gasit cateva poze dezolante din 2007. Atunci inca se putea intra printre ruine in parc.
In poza cu "Alba ca Zapada" in prin plan se poate vedea in stanga-spate elefantul-tobogan. In partea dreapta, chiar in margine cativa copilasi mici. Toboganul a fost mutat undeva in spate (ce se vede in poza) ca sa se poata turna betonul pe locul de joaca.

O poza cu toboganul "racheta". Bineinteles ca scara si toboganul au fost luate, ramanand doar corpul rachetei. Trenul era deja luat din zona.

Cismeaua de langa terenul central de fotbal si locul de joaca cu nisip. Probabil ca prin teava trasa de la ea s-a folosit apa pentru pregatirea betonului. Nisip era, apa au tras imediat, mai trebuia niste ciment si treaba a fost rezolvata.

In poza cu mama care isi plimba copilul in carut se poate observa gardul care delimita terenul central de fotbal. Doamna se plimba pe ce era o data o pista in jurul terenului. In spatele doamnei si a figurinei din tabla se vad cosurile pentru baschet. Erau mai multe. In stanga doamnei se poate observa poate ultima masa de ping-pong din cele 4 sau 5 care erau.

Intrarea era deja pregatita sa fie cat mai "primitoare": s-au adus tomberoanele de gunoi, se parcau masini in poarta, s-a pus un anunt cu rosu: proprietatea Ministerului Educatiei. In dreapta se vede cabina veche a telefonului public. De acolo mai sunam sa anuntam ca plecam spre casa. Cum am mai spus: profilul castelului care era desenat ca un decor de teatru (cu tigla, geamuri, printi si printese la ferestre) a primit o culoare iuni, care nu mai spune nimic.

Scheletul metalic al "scenei".

Pozele le-am gasit pe aceasta pagina:
http://post-industri...-ciresarii.html

Daca are cine poze vechi din parc il rog sa le posteze.

Attached Files


Edited by decanu, 28 May 2012 - 22:20.


#25
decanu

decanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 31.08.2006
O prietena care a fost si ea in acest parc mi-a lasat acest mesaj:
"Si eu cand eram mica mergeam in Ciresarii cu bunica mea :).
Era un parculet frumos, linistit, ingrijit, aproape de casa in care imi placea sa ma plimb, sa ma joc si sa ma uit la cei care  jucau tenis acolo :)" F.D.

#26
decanu

decanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 31.08.2006
Cautand dupa "Complex Sportiv Ciresarii" am gasit pe Metropotam o poveste foarte asemanatoare cu ce-si aduc despre parc cei care au copilarit in zona:

http://metropotam.ro...-art5469988569/

" Am copilarit pe urmele lui Eugen Barbu, prin locurile fostei gropi a lui Ouatu si a mahalalei Cutarida, in cartierul numit azi Domenii, la colt de Grivita. Nu urmeaza vreun eseu literar, ci expresia frustrarii cuiva care vede cum se schimba dramatic locurile copilariei lor, nelasand loc si pentru copilaria altora. E vorba de parcul cartierului, Parcul Ciresarii, numit intr-o vreme si Parcul Copilului.
Am inceput cu Eugen Barbu deoarece se cade, cand faci un necrolog, sa incepi cu inceputul. Cand s-a nascut decedatul, ce fapte marete are la activ? Parcul Ciresarii intr-adevar se leaga de locurile batute de personajele din Groapa lui Barbu, aflandu-se pe locul "gropilor" lui Ouatu (despre care se speculeaza ca ar fi romanizarea numelui unui englez numit Watt - uatu' - ouatu) si Cutarida.
Cand a scris Barbu romanul Groapa, in 1957, aceasta (groapa) nu mai exista, pe locul ei aflandu-se deja de vreo 10 ani Parcul Ciresarii. Data nasterii: circa 1947, deci. Data mortii, necunoscuta cu exactitate, circa 2009.
Parcul Ciresarii nu era genul de parc in care vii doar sa te plimbi, era genul de parc bun de pus intre scoli (langa el se afla scoala nr. 173, numita dupa moartea scriitorului chiar Scoala Eugen Barbu, in amintirea fostului elev, scoala nr. 172 si scoala 175), pentru ca era un parc bun pentru sport. Avea terenuri de baschet, de volei, de fotbal, de tenis, mese de ping pong, spaliere, paralele, bara de catarat. Langa el se afla si un teren de rugby (Grivita).
Avea si leagane, avea si carusel, avea si tobogan. Avea nisip, unde se jucau copiii. Nu era nimic facut dupa criterii europene sau Waldorf, toboganul era de tabla, gaurita si ruginita pe alocuri, in care nu o data ne rupeam pantalonii. Leaganele erau mari si grele, de fier, pe care le puneam in miscare vreo 2-3 copii (dar dupa aceea tineau la o ingramadeala vesela de cel putin 6), iar din caruselul care scartaia cumplit nu o data am zburat, ametiti, cat colo, in nisip.
Avea si o scena, care a prins (prin anii '80) zile bune si cateva spectacole. Scena avea si bancute de lemn in fata ei. Acum vreo doua decenii parcul a primit si un bostan fermecat, din care ieseau, contra cost, pe la ghiseu, pufarine, Brifcor, pufuleti, Eugenii si bomboane Cip. (*Completare: si grisine, dar mai rar!)
Pe pista de atletism (din beton, ce credeati...) toti copiii din cartier am invatat sa mergem pe bicicleta si acolo dadeam si proba de rezistenta la sport, in scoala generala. La peretele de tenis ne faceam ca suntem Ilie Nastase, cu atat sete incat ne zburau si rachetele dupa mingi.
Ca in orice parc, era plin si de bunici cu carucioare, si de galigani de la liceu care acaparau terenurile, si de oameni care veneau sa se plimbe pur si simplu, pentru ca era un parc cu intrarea libera, un parc public.
Ceea ce nu mai este. Aflat sub obladuirea Ministerului Educatiei, si nu de ieri, de azi, parcul, de fapt club scolar, s-a inchis pentru public, s-a pus incuietoare la poarta si un portar cu artag in ghereta. In Clubul Copiilor nr. 1 nu mai intra nimeni, nu mai zboara nici musca. Poate doar cioara, dar numai pe terenul de rugby de alaturi.
Clubul este deschis numai activitatilor de grup organizate de scoli. Exista de asemenea cursuri organizate de club, asa cum se poate vedea in imaginea de mai jos, stanga: informatica, civilizatie engleza si franceza, radiotelegrafie, pictura, dansuri si alte asemenea activitati clasice in aer liber, care pot ocupa tot parcul.
Tu, ca locuitor al cartierului, nu mai poti intra sa alergi, sa plimbi catelul, sa lasi ?âncul sa se joace, sa joci un ping pong, sa iesi cu baietii la un baschet, sa citesti o carte pe banca sau sa faci iarna o bulgareala in zapada cat de cat curata, departe de masini.
Si poate (poate!) ca nu am protesta atat, daca acest club scolar sportiv ar fi intretinut si daca am vedea in el ceva activitate. Dar locul e in paragina (de altfel a fost infloritor doar prin anii '80 tarzii, cand s-a preocupat regimul sa ii puna gigantii de tabla din desene animate si sa impodobeasca iarna brazii, de Craciun) si nu vezi picior de copil in el.
Fotografiile (prin gard) ale Parcului Ciresarii nu sunt facute intr-o vreme post apocaliptica in care au disparut toti copiii, ci intr-o banala dupa-amiaza de sambata. Domnule Andrei Chiliman, primarul care iubeste Bucurestiul, stiti ca patru cartiere din sectorul 1 nu mai au Parcul sportiv Ciresarii, dar dau roata si se uita cu jind prin gardul si poarta inchisa a Clubului Scolar nr. 1?"

Edited by decanu, 30 May 2012 - 16:43.


#27
zeeny79

zeeny79

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 08.02.2011
Salut,

Eu am scris articolul mentionat mai sus, cel de pe metropotam adica, in speranta ca se vor aduna mai multe voci care sa zica ceva.. S-au adunat cateva, si toate (vocile) se plang, ca si mine, fara rasunet pe nicaieri.

Cineva mentiona mai sus ca in loc sa spunem povesti frumoase, mai bine mergem cu ele la cineva... Nicusor Dan spre exemplu.

Ei bine, am facut pachet tot ce stiam si l-am trimis pe mail la Asociatia Salvati Bucurestiul, care are experienta in manifestatii pentru orice copac batran sau cladire din patrimoniu.

Tacere totala. Nu tu "am luat la cunostinta, cercetam", nu tu "ne pare rau, suntem ocupati cu campania", nimic.

Asa cum am precizat in articolul respectiv, din pacate parcul tine de min. educatiei, si s-ar putea ca orice primarie (sector sau generala) sa zica "ne pare rau, nu e in curtea noastra, n-avem ce face" si sa se spele rapid pe maini, in stilul caracteristic.

#28
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,080
  • Înscris: 07.07.2006
Cu Salvati Bucurestiul am avut o experienta asemanatoare. Scris un email cu o problema, oferit ajutor (voluntar, bani, orice altceva aveau nevoie), niciun raspuns, nici macar "n-avem nevoie de ajutor", sau "chestiunea ne depaseste" sau macar "am primit mailul dvs". Asta se petrecea acum vreo 2-3 ani. Cred ca asociatia respectiva e rampa de lansare politica a lui Nicusor Dan, nimic altceva. Unii oameni politici intra pe sub pielea populatiei intr-un fel, altii in alt fel, cel de fata facind pe interesatul de soarta urbei - aduna astfel voturile visatorilor si indignatilor. Sint sigur ca daca te duci cu o sponsorizare generoasa devine imediat interesat de cazul tau.

#29
friedman

friedman

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 30.05.2012
Tocmai am primit răspunsul oficial de la autoritatea supremă, Ministerul Needucației, al Necercetării, șamd, care-mi spune mie cu nesimțire cum că cetățenii barbari ai cartierului, prin actele lor vandalism i-au forțat să închidă parcul pe care ei îl reamenajaseră... bla, bla (citiți attachmentul)... o mizerie!
Deocamdată mi-a stat mintea-n loc de indignare, și nu-mi vine nicio idee valabilă.

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   142.46K   27 downloads
  • Attached File  2.jpg   242.84K   30 downloads


#30
934

934

    Rain Man.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 14.04.2007
Mda, hai sa aruncam pisica moarta in curtea cui se nimereste. Una e sa vina hoardele lui Atilla si sa vandalizeze parcul peste noapte si alta e sa fie lasat intentionat sa se duca de rapa. Vad ca, din pacate, draga mea racheta tot wc public a ramas.
Cred ca ideea cu facebook-ul este buna, se pot atinge mult mai multi oameni acolo decat pe orice forum.

PS: tocmai mi-am amintit si de strandul Tineretului (Agronomie-Casa Scanteii) si cum a fost lasat sa se duca dracului si asta.

#31
decanu

decanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 31.08.2006
Orice drum, oricat de lung ar fi, incepe cu primul pas.

Raspunsul de la MEC se pare ca e identic cu cel din 2011, postat undeva mai sus. Eu ma bucur ca e inca la noi, macar vorbim pe aceeasi limba.
Daca locuitorii zonei vor vrea sa foloseasca acest parc, asa se va intampla. Deci dupa ce se strang mai multe opinii si acestea prin un contur definit, va trebui sa pornim discutiile cu acest administrator (Ministerul).
Iata raspunsul primit de la dl Andrei Chiliman acum cateva zile:

"Stimate domnule,
Vă multumesc pentru că mi-ati scris.
Parcul Ciresarii se află pe teritoriul Sectorului 1, dar, din păcate, el nu se află si în administrarea Primăriei Sectorului 1, ci a Ministerului Educatiei, Cercetării, Tineretului si Sportului, "parcul" fiind de fapt parte componentă din Clubul Copiilor nr 1.
Încercăm de mult timp să îl luăm în administrare, însă acest lucru încă nu s-a întâmplat, timp în care parcul nici nu a fost amenajat de Minister.
Clubul Copiilor nr 1 este o institutie de învătământ preuniversitar de stat pentru activităti extrascolare. Baza Sportivă Ciresarii este o componentă a Clubului Copiilor nr 1, imobilele si terenurile Clubului fac parte din domeniul public al Statului si sunt în administrarea Ministerului Educatiei, Cercetării, Tineretului si Sportului, Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti, Clubul Copiilor Sector 1.
Accesul în complexul sportiv se face numai cu acordul conducerii acestei institutii, pe bază de legitimatie. Activitatea specifică în Complexul Sportiv Ciresarii se desfăsoară în baza unui program, pe zile si ore.
Legat de posibilitatea ca patrimoniul Clubului să fie utilizat si de către comunitate, conducerea Clubului a pus la dispozitia cetătenilor cca 1000 mp cu intrare directă din stradă. Însă, acest spatiu a fost vandalizat, băncile au fost deteriorate, gardul rupt, sistemul de închidere a portilor stricat, nu s-a păstrat curătenia, astfel că fost necesară închiderea lui pentru accesul liber al populatiei.
În speranta că am reusit să răspund solicitării dumneavoastră,
Al dumneavoastră,
Andrei Chiliman"

Deci toti cei care au copilarit in zona stiu ca acolo a fost mai mult un PARC, deci nu strict o baza sportiva. De altfel parcul a fost foarte bine gandit pentru ca e impartit in 2:
- o parte strict pentru sport - cele 2-3 terenuri cu gazon, unde se mai joaca si acum rugby,
- si partea organizata clar ca un PARC pentru ca avea ALEI, BANCI, MICI MAGAZINE, LOCURI DE JOACA PENTRU COPII cu LEAGANE, NISIP, FIGURINE COLORATE, TERENURI DE SPORT. Pentru ca (cel putin) de 1 Iunie si de Craciun se impodobea. Toate acestea sunt argumente de necontestat ca acest Parc a apartinut comunitatii din zona si era foarte indragit. Pentru ca era plin de copii, avea viata.
Asa cum era folosit avea muuuult mai nulte sanse sa atraga copii in activitati sportive, decat acum.
Partea stupida e ca de ani buni de zile spatiul care functiona ca parc nu e folosit. Raspunsul celor de la Minister e doar o formalitate. Suprafata ocupata doar de parc, fara terenurile de rugy e de vreo 30.000 mp. Pai sunt o gramada de case care au curtea de 1000 mp. Daca au pus la dispozitie 3% din Parc a fost o gluma de prost gust. Numai parcarea care si-au tras-o ei in stanga portii principale cred ca e putin mai mare. Parcare care s-a facut taind copaci si betonand spatiul verde!

Edited by decanu, 31 May 2012 - 09:59.


#32
Raluca81

Raluca81

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 31.05.2012
Si eu am copilarit in parcul asta. Era o mare bucurie sa ajung acolo si sa vad atatia copii fericiti, ca si mine, la vremea aceea. Racheta, elefantul, leaganele in forma de barcute, Micky Mouse, Donald, Dovleacul cu vata de zahar sunt inca vii in amintitirea mea. Pacat. Asa cum este romanul, orice loc frumos si de folos, trebuie inchis si, eventual, preluat de cine stie ce bogatas cu influente politice. Ma mir sincer ca nu l-au transformat in curte interioara pentru ansamblul rezidential din spate. Sper sa reusim sa facem ceva. Eu voi aduce pe lume un bebe in luna iulie si mi-ar parea extrem de rau sa nu pot sa il plimb prin parcul copilariei mele. Raspunsul autoritatilor nu ma suprinde. E foarte comod sa raspunzi unei solicitari printr-o scrisoare standard si e si mai usor sa gasesti niste vinovati fictivi. Bancile de care spun ei ca au fost vandalizate de monstrii din zona erau, cred, ca de pe vremea lui Oatu. E in natura firii ca lucrurile sa se strice. Despre curatenie, nu stiu ce sa zic. Eu personal nu am vazut pe nimeni cu matura in mana, asa ca minciunile continua sa vina. Paznicul parcului cred ca avea alte preocupari pe timp de noapte si chiar de zi, asa ca administratia parcului a lasat de dorit mereu. Poate campania asta electorala si osul pe care vor sa il prinda din nou sa ne fie noua de folos si sa reusim sa redeschidem parcul. Eu am vorbit cu o buna prietena care lucreaza la un ziar si s-a oferit sa ne ajute cu o campanie. Sa vedem ce reuseste si ea. Va tin la curent.

#33
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,623
  • Înscris: 07.02.2003

 decanu, on 31st May 2012, 10:37, said:

Deci toti cei care au copilarit in zona stiu ca acolo a fost mai mult un PARC, deci nu strict o baza sportiva. De altfel parcul a fost foarte bine gandit pentru ca e impartit in 2:
Tu stai pe acolo ? Nu de alta dar era normal sa stii ca a fost baza sportiva inca din anii 80, erau vreo 3 spatii cu leagane "sa fie acolo", dar era baza sportiva pentru antrenament atletism, fotbal, tenren volei cu tribune de lemn (lemnul a fost furat de tigani). Probabil a fost parc pe vremuri demult trecute (adica cand era ceasca tinar sau nici nu era) dar din anii 80 de cand il frecventam in afara de racheta (aia in care putea tot timpul ca isi faceau nevoile cei fara adapost dar noua atunci nu ne pasa la vremea aia, eram rezistenti) si caveva chestii metalice bagate printre stadioane in spatiul liber de se agita nostalgicii dupa ele nu era ca parc in toata regula, era loc de chiulit si dat cu mingea cand nu se antrenau echipele. Oamenilor le place sa viseze si sa schimbe istoria. Eu am poza de la baza sportiva de cand eram pionier... dar am pierdut-o in timp, nu mai stiu pe unde este sa-ti arat, se faceau si actiuini patriotive, odata am mers cu scoala si parintii la curatenie. Acolo se faceau si antrenamentele pentru demonstratii cu ocazia zileui lui Ceausescu, dupa care eram, mutati pe celalalt teren mai mare din zona strazii Primo Nebiolo langa terenul de rugby. Venea sefu cu un casetofon boom box dinala mare, il baga la amplificator si ne antrenau pentru dansuri sportive etc.
La Parcul copilului si acum sunt baze sportive de gimnastica si atletism active si cursuri.

Edited by andreic, 31 May 2012 - 12:52.


#34
decanu

decanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 31.08.2006
@ andreic
Da. Am locuit si acum locuiesc iar acolo. Dar contactul cu zona nu l-am pierdut niciodata. Si stiu bine despre ce vorbesc.
Parcul a fost PARC (vorbim de jumatea dreapta, nu de terenurile de rugby) cel putin prin anii '60 pana nu stim exact cand - urmeaza sa mai strangem informatii. Am aflat ca nu exista pista de atletism, nu exista terenul de fotbal central. Erau 2 alei stanga-dreapta iar pe locul terenului de fotbal era gazon cu trandafiri. Iar undeva in zona constructiilor din stanga, era facut un mic lac. Deci nici vorba de baza sportiva acolo la inceput! Ci doar de un spatiu verde pentru locuitorii zonei.
Iar unde sunt terenurile de rugby a jucat chiar Nationala de Rugby a Romaniei, la vremea respectiva.
Ramane de stabilit cand parcul a fost transformat si a capatat terenul de fotbal din centru in locul trandafirilor, pista de alergare in locul aleilor si restul terenurilor. Si cine au fost administratorii lui.
Si da, s-a facut munca patriotica, in principiu de cei de la Grivita Rosie. Un lucru de apreciat deoarece parcul era ingrijit, vopsit (bancile, personajele din tabla) si intretinut. Dar probabil ca multi din Grivita isi duceau copii la joaca aici. Si eu as vopsi leaganul unde stiu ca merge la joaca copilul meu. Dar stai, am uitat. Acum sunt toate din plastic. S-a rupt, trebuie sa dai bani pe altul nou.
Racheta ramane racheta - ai vazut si tu comentariile. Dar in rest copii aveau cu ce sa se joace in conditii bune. Cel mai important ca nu aveai grija masinilor, cainilor. Stiai ca poate sa dea o tura de parc cu bicicleta linistit. Sau sa se urce intr-un copac. Dar stai, prin Bucuresti nu am prea mai vazut copii catarati in copaci.
Poate ca inchiderea locurilor unde copii puteau face miscare a ridicat procentul celor care sufera de obezitate la vreo 40%.
Si sincer nu-mi aduc aminte decat de foarte putine antrenamente de atletism. In rest am spus ca-mi aduc aminte ca pe terenul de fotbal aveau loc antrenamente mai des. Despre pregatiri pt manifestari parca erau mai spre '89, cand se cam nasolise situatia in general.
Nu contrazic partea cu chiulitul, dar cel putin pe vremea lui Ceausescu nu vedeai multe uniforme pe acolo ca puteu fi luate la ochi foarte usor. Poate te referi dupa anii '90.
Eu nu am reusit in ultimii 2 ani sa vad vreo activitate (sportiva sau mai putin sportiva) in parc. Dupa cum se vede pe o poza de pe aici, singurele activitati sunt "in clasa" (ca sa nu zic "indoor"): pictura, informatica, engleza, franceza, etc.
In concluzie: multa lume din zona ar prefera sa-si poata plimba copii intr-un parc mai mare,  macar sa scape de grija masinilor. Daca ai copil mic intelegi perfect la ce ma refer.
Si da, acest Parc asa cum era, a oferit mai multora amintiri frumoase in copilarie. Cred ca si copii nostrii merita sa beneficieze de acest spatiu, nu sa numere de pe tobogan cate tramvaie si masini au trecut pe bulevard.
Nostalgicii se agita pentru ca vad cum a ajuns un spatiu verde in care puteai face ceva (inclusiv sport). Si tocmai, nu cred ca vrea cineva sa schimbe istoria, mai de graba trebuie schimbat prezentul acolo.
Mare pacat ca ai pierdut poza! Nu poti da de vreun coleg din clasa. De obicei stiu ca aceste poze (cu pionierii) le facea toata clasa, grup si individual. Ca si poza din clasa Ia cu harta in spate.

Edited by decanu, 31 May 2012 - 14:25.


#35
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,623
  • Înscris: 07.02.2003
Aici gasesti imagini cu activitatile curente din clubul copiilor. http://clubulcopiilo...hp?pagina=album Am observat ca au sau cel putin scrie pe site, lectii de pian... sa ma interesez ca de la anu sotia vrea si pentru fiul nostru :)
Am inteles ca Tandarica a avut luna asta spectacole pe acolo. Clubul nu cred ca este sub tutela primariei ca atare solicitarile de reabilitare cred ca trebuie trimise in alta parte, probabil ministerul educatiei, daca mai au loc ca baza se extinde cu noi center pentru copii din cate vad in imaginile satelitare de cadastru noi, n-am mai trecut de cateva zile pe acolo sa vad ce au mai facut dar imi fac timp odata. Oricum e clar ca daca vor sa faca ceva parc pe langa activitatea lor va fi modern nu cum a fost cand eram noi copii de scoala... fier beton si altele, vorba aia de pe vremuri ca asa se faceau toate atunci, se sudau fiare si se vopseau, cate julituri n-am avut eu de la tobogane cu table strambe :)

 decanu, on 31st May 2012, 15:12, said:

Sau sa se urce intr-un copac. Dar stai, prin Bucuresti nu am prea mai vazut copii catarati in copaci.
Si asta e ceva bun ? Ajung de regula la spital la sotia mea in terapie :)

 decanu, on 31st May 2012, 15:12, said:

Si da, s-a facut munca patriotica, in principiu de cei de la Grivita Rosie. Un lucru de apreciat deoarece parcul era ingrijit, vopsit
Ca e intretinut e oki, dar cand ceva e cu forta parca e de trista amintire daca intelegi aluzia... aveau destui maturatori platiti.

Edited by andreic, 31 May 2012 - 17:04.


#36
friedman

friedman

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 30.05.2012
N-are nimeni nimic cu clubul copiilor și activitățile extrașcolare pe care încearcă ministerul să le organizeze. Dar asta nu înseamnă că justifică ocuparea exclusivă a unui astfel de spațiu. Acest club al copiilor (care mai are un sediu in Bazilescu, parc care este deschis pentru public) nu are capacitatea de a folosi acest parc... e în marea majoritate a timpului pustiu! Iar faptul că au transformat bucăți semnificative din el în locuri de parcare sau alte platforme betonate mai mult sau mai puțin... degeaba, este îngrijorător (mă face să mă gândesc la intenții ascunse, rechini imobiliari, legi fentate, etc) și foarte trist. Au făcut o împărțeală oribilă cu garduri înăuntru, și mai vezi prin weekend câteodată cine știe ce activitate timidă pe-acolo. Nu e vorba de niște birouri într-o clădire, care aparțin sau nu ministerului, ci este vorba de un parc, deci mi s-ar părea că interesul public ar trebui să primeze aici. Cred sincer că activitățile clubului copiilor ar putea avea loc în continuare, ministerul și-ar putea rezerva terenul de fotbal din centru și alte terenuri sportive eventual, ar avea căsuțele alea în care să se desfășoare cursuri, iar parcul cu aleile, băncile, și două locuri de joacă (poa-să fie și d-astea "safe", moderne, nu neapărat aceeași rachetă sau elefant (deși racheta ar trebui să rămână ca un simbol acolo :) ar fi și la dispoziția locuitorilor zonei.

Am trecut azi p-acolo și se muncea de zor la ridicarea unei scene de spectacol (cred), în spate, pe locul scenei vechi. Și asta era împrejmuită de un gard interior... arată ca un lagăr, e plin de garduri după garduri... sinistru. Oricum, poa-sa-și păstreze și scena, că tot e loc în dreapta și în stânga terenului central de niște locuri de joacă

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate