Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Gasire cheie in iarba

Contract nou cablu/internet fix

aparat auditiv
 Casa marcat pentru PFA

Stefan de la Barbulesti - pentru ...

Amazon Fire TV Cube (gen 2)

Charging station cu 20 usb
 P.M.B. (Primaria Capitalei) si ar...

Canon 75-300mm II USM - funcț...

Mai multe detalii despre roti din...

Zgomot puternic centrala Viessman...
 transfer continut video VHS pe PC

Refacere terasa la mansarda, din ...

Chenare albe la geamuri

Filme Dolby-Vision pe un Sony OLED
 

BRANSAMENTE ELECTRICE

* * * * * 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
3594 replies to this topic

#55
linc73

linc73

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 05.03.2009
Pentru a cere avizul de racordare ,chiar daca nu ai avizul de amplasament pe numele tau,poti sa depui o cerere.
[/quote]

Avizul de racordare il am scos pe numele fostului propietar !
Ce fel de cerere sa mai depun ?!!  :o

#56
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009

 linc73, on 14th December 2009, 21:55, said:

Sal Anaki,

te rog sa-mi spui parerea ta despre un lucru, daca se poate.
Daca fostul propietar de la care am cumparat casa in cauza, avea scos Aviz-ul, pe monofazic 7 kw... dupa tine ce pasi ar trebui urmati ?
De exemplu, am inteles ca pot cere, in baza Aviz-ului vechi o putere mai mare...respectiv eu doresc trifazic 9,5 kw. Ce cerere trebuie completata ?
Ma refer la faptul ca mai trebuie scos un alt Aviz de amplasament ?
Sau e suficient sa completez o "CERERE  DE RACORDARE - consumator casnic" ?
Cel mai bine, spune-mi te rog, dupa tine.....ce pasi ar trebui sa fac, in cazul in care am Avizul pe 7 kw, pe numele fostului propietar ? *****Observatie....am doar Avizul in copie de la fostul propietar...originalul a ramas la el.
Ma gandesc ca pot obtine racordarea mult mai rapida daca merg pe fostul Aviz, decat in cazul s-o iau totul de la 0, nu ?

Multumesc anticipat  
:OK:

Incearca  sa  depui cererea,eu ti-am mai dat odata un sfat sa cauti o firma recomandata de cineva de incredere ,faci contractul cu ei acum stii o parte din reguli asa ca nu ai ce pierde .Faptul ca ti-ai schimbat modul de abordare inseama ca te-ai lovit  de ceva ,dupa valurile facute prin Enel.Oricum proiectul trebuie sa ti-l faca o firma.Iti doresc succes!

#57
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009
Studiaza chestionarul,depune cererea de racordare,avizul de amplasament era necesar in prima faza pt obtinerea autorizatiei de constructie.
Nu era nici un mesaj sau apropo,astept sa vad rezultatele  si iti doresc succes!

#58
linc73

linc73

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 05.03.2009

 anaki, on 14th December 2009, 23:05, said:

Studiaza chestionarul,depune cererea de racordare,avizul de amplasament era necesar in prima faza pt obtinerea autorizatiei de constructie.
Nu era nici un mesaj sau apropo,astept sa vad rezultatele  si iti doresc succes!
Sa-nteleg ca trebuie completat chestionarul, depun cererea de racordare si astept noul Aviz. Sper sa fi-nteles bine
Ok,  multumesc frumos si nu am acuzat nimic....era doar o constatare.

:OK:

#59
LUIZA_28

LUIZA_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 322
  • Înscris: 27.07.2009
Poate ma ajuta si pe mine cineva. Am cumparat o garsoniera intr-un bloc nou care nu are montat contor electric. De la inceputul anului ma chinui cu Enelul. Intai am obtinut avizul de racordare, cu el am fost la oficiul 10 si am semnat contractul de furnizare a energiei electrice. Asta s-a intamplat in 24.02 si inca nu am contorul montat. Am obosit de cate drumuri am facut intre of 10 si 6 si pur si simplu nimeni nu ne asculta. "Dosarul e in lucru, urmatorul client."Nnici nu mai apuci sa mai intrebi ceva. Poate sunteti mai bine informati decat mine: dupa ce semnezi contractul nu trebuie sa vina imediat sa iti monteze contorul?????  Cine trebuie sa dea acordul de montare a contorului???????

#60
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009

 LUIZA_28, on 17th March 2010, 15:35, said:

Poate ma ajuta si pe mine cineva. Am cumparat o garsoniera intr-un bloc nou care nu are montat contor electric. De la inceputul anului ma chinui cu Enelul. Intai am obtinut avizul de racordare, cu el am fost la oficiul 10 si am semnat contractul de furnizare a energiei electrice. Asta s-a intamplat in 24.02 si inca nu am contorul montat. Am obosit de cate drumuri am facut intre of 10 si 6 si pur si simplu nimeni nu ne asculta. "Dosarul e in lucru, urmatorul client."Nnici nu mai apuci sa mai intrebi ceva. Poate sunteti mai bine informati decat mine: dupa ce semnezi contractul nu trebuie sa vina imediat sa iti monteze contorul?????  Cine trebuie sa dea acordul de montare a contorului???????

Dati mai multe amanunte,unde este blocul si motivul pentru refuz,ceilalti vecin au contoare,etc,etc.

#61
LUIZA_28

LUIZA_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 322
  • Înscris: 27.07.2009

 anaki, on 17th March 2010, 12:01, said:

Dati mai multe amanunte,unde este blocul si motivul pentru refuz,ceilalti vecin au contoare,etc,etc.

Blocul e in Bucuresti, pe Prelungirea Ghencea. Nu a fost un refuz, doar ca a durat o vesnicie si nimeni nu imi spune de ce. Da ceilalti vecini au contoare. La ei procedura e in felul urmator: pana cumperi iti asigura dezvoltatorul furnizarea de energie electrica, dupa semnarea copntractului de V-C ai 1 luna sa iti pui contor. bineinteles ca nu a durat doar o luna la Enel si acum nu mai am curent. Stii care e procedura de Enel? care sunt pasii de urmat dupa semnarea contracturlui de furnizare energie. Eu stiam ca imediat vin sa monteze contorul.

#62
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009

 LUIZA_28, on 17th March 2010, 16:08, said:

Blocul e in Bucuresti, pe Prelungirea Ghencea. Nu a fost un refuz, doar ca a durat o vesnicie si nimeni nu imi spune de ce. Da ceilalti vecini au contoare. La ei procedura e in felul urmator: pana cumperi iti asigura dezvoltatorul furnizarea de energie electrica, dupa semnarea copntractului de V-C ai 1 luna sa iti pui contor. bineinteles ca nu a durat doar o luna la Enel si acum nu mai am curent. Stii care e procedura de Enel? care sunt pasii de urmat dupa semnarea contracturlui de furnizare energie. Eu stiam ca imediat vin sa monteze contorul.
Stiu care este procedura.doar ca este o diferenta.In mod normal trebuia sa va faca o programare,desi mai sunt niste nesimtiti din cadrul enel care cer proiect,desi exista o rezervare si proiect din momentul acordarii de putere catre blocul dvs.Faceti o cerere scrisa in care sa cereti o rezolvare a problemei,luati nr de inregistrare!
Astea daca este asa cum spuneti, sunt magarii in goana dupa spaga!

#63
LUIZA_28

LUIZA_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 322
  • Înscris: 27.07.2009

 anaki, on 17th March 2010, 12:26, said:

Stiu care este procedura.doar ca este o diferenta.In mod normal trebuia sa va faca o programare,desi mai sunt niste nesimtiti din cadrul enel care cer proiect,desi exista o rezervare si proiect din momentul acordarii de putere catre blocul dvs.Faceti o cerere scrisa in care sa cereti o rezolvare a problemei,luati nr de inregistrare!
Astea daca este asa cum spuneti, sunt magarii in goana dupa spaga!


S-ar putea ca asta sa fie singura solutie. sesizare am facut pe mail (3 la numar) dar nu am primit raspuns la niciuna. Intr-adevar nu am numar de inregistrare. Asa ca maine ma duc iar la ei sa fac sesizare direct la of.10 cu numar de inregistrare si poate asa o sa primesc si eu raspuns.
Merci de ajutor.

#64
ShaiPhen

ShaiPhen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 27.07.2008

 LUIZA_28, on 17th March 2010, 15:37, said:

S-ar putea ca asta sa fie singura solutie. sesizare am facut pe mail (3 la numar) dar nu am primit raspuns la niciuna. Intr-adevar nu am numar de inregistrare. Asa ca maine ma duc iar la ei sa fac sesizare direct la of.10 cu numar de inregistrare si poate asa o sa primesc si eu raspuns.
Merci de ajutor.

Ai putea vorbi și cu vecinii și dezvoltatorul. Mai mult ca sigur dezvoltatorul și-a făcut o ,,pilă" acolo. Dacă nu, e altceva .... mai grav!

#65
jjjack

jjjack

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 12.12.2007

 Kirin, on 21st April 2009, 21:21, said:

Cunoasteti firma autorizata pentru obtinerea proiectului si executie in Otopeni, va rog?

multam,
kirin


Ai gasit firma? ma intereseaza si pe mine aceeasi chestie. Pe ce strada ai tu proiectul?

#66
LUIZA_28

LUIZA_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 322
  • Înscris: 27.07.2009
Gata, s-a rezolvat si la mine. Am in sfarsit curent!!!!!!!!! Am reusit sa intru in audienta la seful de centru, i-am explicat problema si a 2-a zi aveam curent. Ca asa-i la noi. Pana nu afla sefu' nu se rezolva nimic. Ce mai conteaza..... AM CURENT!!!! La 01 ma mut!!!!!

#67
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009

 LUIZA_28, on 24th March 2010, 16:28, said:

Gata, s-a rezolvat si la mine. Am in sfarsit curent!!!!!!!!! Am reusit sa intru in audienta la seful de centru, i-am explicat problema si a 2-a zi aveam curent. Ca asa-i la noi. Pana nu afla sefu' nu se rezolva nimic. Ce mai conteaza..... AM CURENT!!!! La 01 ma mut!!!!!
Felicitari!

#68
Costy85

Costy85

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 10.05.2009
Doresc sa achizitionez un teren si as avea nevoie de o estimare a costurilor de racordare la energie electrica pentru a ma hotara daca pretul este intradevar unul bun sau nu.

Terenul se afla la o distanta de aproximativ 350-400 de metri de ultimul post de transformare din sat. In principiu nu doresc sa ma conectez la acesta intrucat mai mult ca sigur deja sunt mult prea multi consumatori pe el si este deja subdimensionat.

A doua varianta ar fi sa ma conectez la reteaua de medie tensiune care trece la aproximativ 50-60 de metri de limita terenului. Din cele citite de mine pe interenet in mod clar este nevoie de un post de tranformare pentru aceasta situatie. Intrebarile ar fi urmatoarele:

1. in aceeasi situatie cu mine sunt aproximativ alte 9 parcele. Cei de la Enel/Electrica sau cum i-o mai chema vor avea nevoie sa efectueze un studiu de solutie (pe care trebuie sa il platesc tot eu) pentru a dimensiona un tranformator care sa acopere intreaga zona ? (cele 9 parcele in cauza plus alte potentiali viitori vecini )
2. Este posibil sa achizitionez un transformator care sa acopere decat necesarul meul de consul si sa il instalez pe acesta?
3. Cam care ar fi necesarul de putere (si mai ales pretul) al transformatorului pentru o singura casa ?  
4. Care ar fi necesarul de putere (si cel mai important pretul unui astfel de transformator) care sa acopere toate cele 10 parcele/case
5. Care ar fi pasii de urmat si mai ales calea de a afla toate aceste raspunsuri..cat mai corect si exact inainte de a lua decizia de achizitie a terenului

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si mentionez ca nu am pregatire in domeniu, asa ca va rog sa imi scuzati greselile in cazul in care acestea exista

Edited by Costy85, 23 April 2010 - 14:31.


#69
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009
Am deschis acest subiect pentru a raspunde celor care se lovesc de probleme privitoare la racordarea caselor lor la reteaua nationala de electricitate.
DE LA BUN INCEPUT TREBUIE PRECIZAT CA SOLUTIA O DA FURNIZORUL DE ENERGIE ELECTRICA ,ENEL,EON,ELECTRICA,ETC, CARE ESTE ABILITATA.
Si acum pentru Raduk:
-cablul trebuie pozat sub cota de inghet din zona ta(80-90 cm),pus pe un pat de 10-15cm de nisip,acoperit de un alt strat de nisip,peste care se pune un strat de caramizi peste care se pune o banda avertizoare.
Bransamentul de la retea la bmpt este realizat NUMAI de o firma autorizata :thumbup: ,informatiile de mai sus fiind folositoare pt tragerea cablurilor subterane in interiorul proprietatii.

Edited by anaki, 06 June 2010 - 16:39.


#70
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009

View Postanaki, on 6th June 2010, 17:37, said:

tragerea cablurilor subterane in interiorul proprietatii.
Uite un exemplu de bransamet realizat ieri pt partea interioara.

Attached Files


Edited by anaki, 09 June 2010 - 05:22.


#71
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007
Abia acum am dat peste acest topic. :blush:

View Postanaki, on 6th June 2010, 17:37, said:

[...] Si acum pentru Raduk:
-cablul trebuie pozat sub cota de inghet din zona ta(80-90 cm),pus pe un pat de 10-15cm de nisip,acoperit de un alt strat de nisip,peste care se pune un strat de caramizi peste care se pune o banda avertizoare.
Bransamentul de la retea la bmpt este realizat NUMAI de o firma autorizata :thumbup: ,informatiile de mai sus fiind folositoare pt tragerea cablurilor subterane in interiorul proprietatii.
Dacă am înțeles eu bine, treaba ar trebui să fie cam așa:
Attached File  ingropart_calbu_electric.jpg   24.3K   451 downloads

#72
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009

View Postraduk, on 12th June 2010, 14:44, said:

Abia acum am dat peste acest topic. :blush:
Dacă am înțeles eu bine, treaba ar trebui să fie cam așa:
Attachment ingropar...electric.jpg
Da,cam asa ar trebui sa fie! :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate