Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Intrerupator bec

Recomandari Colagen

Recomandari Ciocolata Neagra 70-85%
 TVSat GO

Targuri de Craciun

Comutator radiator "Somogyi&#...

Durere os sacru / coccis
 Riscul de a sta in preajma unui o...

Boxe

Xiaomi Smart Speaker IR Control

Probleme instalare Windows 11
 Campina PH singurul oras din jude...

Gareth Emery - Welcome To Your Life

Vanzare teren extravilan-se const...

Imparatul Sponsian (de pe moneda ...
 

BRANSAMENTE ELECTRICE

* * * * * 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
3594 replies to this topic

#73
roidle

roidle

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 229
  • Înscris: 27.02.2010
Daca platim noi pentru reteaua cu stalpi ( 300 m lungime ) care este costul si cat vom putea recupera de la viitorii vecini care vor dori sa se branseze la noi?

#74
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009

 roidle, on 25th June 2010, 10:03, said:

Daca platim noi pentru reteaua cu stalpi ( 300 m lungime ) care este costul si cat vom putea recupera de la viitorii vecini care vor dori sa se branseze la noi?
In momentul in care aveti solutia si avizul de racordare veti sti si pretul ,  iar cota parte platita de vecini este stabilita tot de enel.

#75
roidle

roidle

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 229
  • Înscris: 27.02.2010

 anaki, on 25th June 2010, 10:28, said:

In momentul in care aveti solutia si avizul de racordare veti sti si pretul ,  iar cota parte platita de vecini este stabilita tot de enel.

Problema este ca Enelul nu ne-a dat solutie, iar reprezentantul Enelului ne-a spus ca nu merita sa facem retea pe banii nostri, sa asteptam sa faca primaria.
Am vorbit si cu o firma care face lucrarile in zona, ne-au dat un pret estimativ de 100Ron/ml si spuneau ca putem recupera 70-80% din costul retelei de la viitorii vecini.
Iar alta firma ne-a propus pentru 3000 Euro sa ne puna contorul langa stalp si sa ne traga cablu subteran, desi drumul nu e drum de servitute dar au spus ca se ocupa ei de "aprobarea" Enelului

#76
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009

 roidle, on 25th June 2010, 10:58, said:

Problema este ca Enelul nu ne-a dat solutie, iar reprezentantul Enelului ne-a spus ca nu merita sa facem retea pe banii nostri, sa asteptam sa faca primaria.
Am vorbit si cu o firma care face lucrarile in zona, ne-au dat un pret estimativ de 100Ron/ml si spuneau ca putem recupera 70-80% din costul retelei de la viitorii vecini.
Iar alta firma ne-a propus pentru 3000 Euro sa ne puna contorul langa stalp si sa ne traga cablu subteran, desi drumul nu e drum de servitute dar au spus ca se ocupa ei de "aprobarea" Enelului
Ambele firme au avut doua abordari diferite,prima se referea la o extindere,de unde si pretul,a doua sa va traga de la stalpul existent un bransament numai pt dvs.Cat priveste primaria cred ca aveti de asteptat...
As opta pt solutia nr 2,dar cu conditia  sa va garanteze un bransament trifazic si o putere de 15 -18 kw,oricum discutati in amanunt ,promisiunile nu inseamna nimic fara sa vedeti avizul de racordare si ce scrie in el.
Mai mult de atat nu stiu ce v-as putea spune.

#77
roidle

roidle

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 229
  • Înscris: 27.02.2010

 anaki, on 25th June 2010, 11:14, said:

Ambele firme au avut doua abordari diferite,prima se referea la o extindere,de unde si pretul,a doua sa va traga de la stalpul existent un bransament numai pt dvs.Cat priveste primaria cred ca aveti de asteptat...
As opta pt solutia nr 2,dar cu conditia  sa va garanteze un bransament trifazic si o putere de 15 -18 kw,oricum discutati in amanunt ,promisiunile nu inseamna nimic fara sa vedeti avizul de racordare si ce scrie in el.
Mai mult de atat nu stiu ce v-as putea spune.

Dilema cea mare este urmatoarea-reprezentantul Enelului a spus ca ei nu aproba contorul langa stalp si cablu subteran decat pe drumuri de servitute, firma care ne-a propus solutia sustine ca au pe cineva si "aranjeaza" ei acordul Enelului. In cazul ca alegem solutia firmei , platim cei 3000 Euro(bineinteles dupa ce vedem o solutie avizata favorabil de Enel) si facem instalatia, exista vreun risc sa vina cineva mai tarziu si sa spuna ca bransamentul e ilegal?

#78
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009

 roidle, on 25th June 2010, 11:33, said:

(bineinteles dupa ce vedem o solutie avizata favorabil de Enel) si facem instalatia, exista vreun risc sa vina cineva mai tarziu si sa spuna ca bransamentul e ilegal?
Nu exista nici un risc,pt ca solutia este avizata de enel,deci va rog sa nu mai scrieti de aranjamente,exista modalitatea legala pe care o impune situatia din teren.

#79
virgil1971

virgil1971

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 163
  • Înscris: 27.09.2009
Salut, tuturor !

Ma aflu in urmatoarea situatie :

1. Trebuie sa aduc curent electric trifazat de la o distanta de 200 m.
2. In avizul tehnic de racordare am prevazuta o putere de 9.2 KW, curentul maxim care va trece prin cablu 16A.
3. Bransamentul electric este realizat (BMPT este fixat pe stalp).

I. Ce cablu electric imi recomandati pentru instalatia de utilizare ?
a) AcyAby 3x25mmp+16mmp
b) AcyAby 3x35mmp+16mmp
c) AcyAby 3x50mmp+25mmp
Ce cadere de tensiune am in cele 3 cazuri, pe distanta de 200m ?    Varianta c) costa cu cca. 500 lei mai mult decat prima.
Gasesc rola de 200m sau trebuie sa cumpar de 250m ?

II. La ce amanunte trebuie sa fiu atent la achizitionarea cablului ? Eventuale defecte mecanice ? Doar nu o sa-l desfac de pe rola sa ma uit la integritatea mantalei de protectie...
Continuitatea cablului ? Sa-mi iau un aparat de masura ?

III. Sunt in faza de sapare a santului (80cm adancime).
Cunosc faptul ca pozarea cablului se face in pat de nisip (10cm deasupra, 10cm sub el), caramizi, folie protectoare, pamant, etc.
Ce se intampla insa daca pozitionez 3 cabluri in acelasi sant ? Se pot atinge intre ele sau trebuie separate cumva ?

Multumesc anticipat.

Edited by virgil1971, 26 June 2010 - 18:42.


#80
virgil1971

virgil1971

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 163
  • Înscris: 27.09.2009
Revin cu o intrebare :

Daca as utiliza un cablu electric CyAby (cupru) 4x16mmp (IP) :
1. Sa inteleg ca are 3 faze+nul+impamantare ? Repet, voi trage curent trifazat, P=9.2 KW, I=16A
2. Ce consum maxim ar putea suporta acest tip de cablu ?

Totul este legat de costuri, evident cuprul ar fi de preferat.

Ce probleme ar putea sa apara in timp la un cablu AcyAby (aluminiu) ? Se justifica alegerea cuprului fata de aluminiu ?

#81
teknotronik

teknotronik

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,560
  • Înscris: 29.11.2008

 virgil1971, on 26th June 2010, 19:31, said:

Revin cu o intrebare :

Daca as utiliza un cablu electric CyAby (cupru) 4x16mmp (IP) :
1. Sa inteleg ca are 3 faze+nul+impamantare ? Repet, voi trage curent trifazat, P=9.2 KW, I=16A
2. Ce consum maxim ar putea suporta acest tip de cablu ?

Totul este legat de costuri, evident cuprul ar fi de preferat.

Ce probleme ar putea sa apara in timp la un cablu AcyAby (aluminiu) ? Se justifica alegerea cuprului fata de aluminiu ?

Daca socotesti 3 faze + 1 nul + 1 impamantare = 5 fire , iar 4 x 16 inseamna 4 fire de 16 mm. .

#82
virgil1971

virgil1971

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 163
  • Înscris: 27.09.2009

 teknotronik, on 26th June 2010, 21:51, said:

Daca socotesti 3 faze + 1 nul + 1 impamantare = 5 fire , iar 4 x 16 inseamna 4 fire de 16 mm. .

Si acel IP, ce inseamna ?
Ma rog, impamantarea o pot face clasic, cu o centura de platbanda sudata de 3-4 tevi infipte in pamant.

Edited by virgil1971, 26 June 2010 - 20:57.


#83
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009

 virgil1971, on 26th June 2010, 18:39, said:

I. Ce cablu electric imi recomandati pentru instalatia de utilizare ?
a) AcyAby 3x25mmp+16mmp
Solutia cu cablul asta ti-a dat-o in avizul de racordare,deci foloseste-l mai departe,asta daca nu vrei vreodata sa ceri o putere mai mare,atunci situatia se schimba!


 virgil1971, on 26th June 2010, 18:39, said:

Gasesc rola de 200m sau trebuie sa cumpar de 250m ?
Da ,gasesti.


 virgil1971, on 26th June 2010, 18:39, said:

l ca pozarea cablului se face in pat de nisip (10cm deasupra, 10cm sub el), caramizi, folie protectoare, pamant, etc.
Ce se intampla insa daca pozitionez 3 cabluri in acelasi sant ? Se pot atinge intre ele sau trebuie separate cumva ?
Ce fel de cabluri?La ce le folosesti.da amanunte altfel nimeni nu poate sa ghiceasca!

 virgil1971, on 26th June 2010, 19:31, said:

Revin cu o intrebare :

Daca as utiliza un cablu electric CyAby (cupru) 4x16mmp (IP) :
1. Sa inteleg ca are 3 faze+nul+impamantare ? Repet, voi trage curent trifazat, P=9.2 KW, I=16A
2. Ce consum maxim ar putea suporta acest tip de cablu ?
Totul este legat de costuri, evident cuprul ar fi de preferat.
Ce probleme ar putea sa apara in timp la un cablu AcyAby (aluminiu) ? Se justifica alegerea cuprului fata de aluminiu ?
[email protected] 4 conductori nu 5.
[email protected] poate face un calcul,dar e prea de dimineata! :)
Cablul de aluminiu imbatraneste mai repede,si da , se merita cuprul ,mai ales daca pe viitor prevezi schimbari.

#84
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009

 virgil1971, on 27th June 2010, 19:04, said:

Multumesc pt. raspuns, Anaki.

I. Exista vreo interactiune intre 3 cabluri electrice pozate in acelasi sant ? Trebuie distantate, sa nu se atinga ?
   Este vorba despre cablurile electrice ale unor vecini, facem o actiune in comun.

II.Referitor la nr. de conductori, cablul pe care-l voi utiliza este AcyAby 3*25mmp+16mmp, corespunzator la 3 faze + 1 nul (4 conductori).
    Am vazut insa si cabluri cu 5 conductori. Presupun ca al 5-lea este pt. impamantare.

1. Este esential acest aspect in achizitionarea cablului ?

2. Daca nu intervin schimbari, care este durata medie de viata a cablului mentionat ? Ai afirmat ca Al imbatraneste mai repede, corect.
Dar daca nu cresc puterea, nu schimb traseul cablului si il pozez corespunzator (in pat de nisip, sub adancimea de inghet) cred ca trebuie sa ma tina 15-20 ani

3. Am gasit cablul respectiv la un depozit, numai ca in sectiune fiecare conductor se prezinta multifilar. Am citit pe undeva ca exista si cablu care contine conductori monofilari. Are vreo importanta ?
I.Daca sunt la aceleasi tensiuni(toate la 380 sau toate la 220) putin probabil sa interactioneze,si pozatul imreuna nu este o greseala.
II.AcyAbyde 3x25+1x16 ti-a dat si enel ca solutie.Pt.tine este suficient cu 4,priza de pamant si implicit nulul de protectie va fi in cladirea ta,nu arunca banii pe un cablu cu 5 conductori.
1.Nu
2.Duce si mai mult.
3.In mod normal fazele sunt monofilare si nulul multifilar(torsadat),dar nu are o importanta foarte mare findca spirele sunt brute nu litate,dar poate iti arat eu niste tipuri de cabluri sigure.

#85
linc73

linc73

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 05.03.2009
@anaki

M-am hotarat sa depun cererea pt. Aviz-ul de racordare,.... intr-un final si o sa iasa la sfarsitul lunii.
Am cateva intrebari, la care nu sunt convins ca stiu adevarul. Mai exact, dupa ce iese avizul...ce pasi trebuie urmati ?

1. - impreuna cu avizul de racordare, o sa-mi vina si o lista cu firme autorizate ?
2. - dupa ce aleg firma (in baza ofertei cea mai avantajoasa), inchei o conventie cu aceasta si apoi ma duc sa platesc valoarea scrisa in aviz, la Eelectrica ?
3. - valoare trecuta in aviz....din ce-nteleg eu, obliga firma castigatoare, sa-mi trag cablul din post, pana la casa, nu ? Urmand sa fac interiorul cu o firma autorizata !
Care sunt totusi pasii de urmat si care este obligatia firmei castigatoare ?
Multumesc anticipat .
Cu respect,
:arigato:

#86
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009

 linc73, on 3rd July 2010, 22:53, said:

@anaki
Ti-am raspuns la PM.

#87
linc73

linc73

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 05.03.2009

 anaki, on 4th July 2010, 15:02, said:

Ti-am raspuns la PM.

Multumesc frumos.
Suma de 200 Ron, pt. depunerea cererii si a taxei (???) de catre o firma autorizata, este ok ?!!

#88
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009

 linc73, on 4th July 2010, 20:40, said:

Multumesc frumos.
Suma de 200 Ron, pt. depunerea cererii si a taxei (???) de catre o firma autorizata, este ok ?!!
Da.

#89
linc73

linc73

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 05.03.2009

 anaki, on 4th July 2010, 21:23, said:

Da.

Ok...multumesc frumos si ti-am mai trimis o intrebare pe pm !
Cu respect
:arigato:

Edited by linc73, 04 July 2010 - 20:53.


#90
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009

 linc73, on 4th July 2010, 21:50, said:

Ok...multumesc frumos si ti-am mai trimis o intrebare pe pm !
Cu respect
:arigato:
Ti-am raspuns ,si ti-am trimis si un model ca sa stii cum se stabileste pretul! B)

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate