Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
sucuri 100% naturale
Last Updated: Mar 10 2012 18:08, Started by
Talkabout
, Dec 25 2011 11:16
·
0
#1
Posted 25 December 2011 - 11:16
Salutare,
As dori sa stiu mai exact, ce contine un suc pe care scrie 100% fruct (Suc de portocale, obtinut din suc concentrat de portocale) - cum e granini de exemplu. Concentratul ala din ce se obtine? ca suc 100% natural cu siguranta nu e.. atunci de ce scrie pe el continut de fruct 100%? Cat de sanatoase sunt sucurile astea? Oricum, spre deosebire de fanta sau prigat, cu siguranta e mai sanatos. |
#2
Posted 25 December 2011 - 11:25
Un suc 100% natural contine extract de pulpa de fruct + apa !
|
#3
Posted 25 December 2011 - 11:30
Stai doar o leaca: "prigat" - Aici vorbim de suc ieftin gen: Coca Cola, Fanta, Fruty, apoi vorbim de gama la cutie Prigat - care iara s-ar lauda ca fiind naturale, deci ce vorbim:
- Acidulate. - Ne Acidulate. Pe urma este discutia: miez, pulpa, cu mai multe, adica vorbim pe gama de "suc la cutie" Vs. alea care sunt 3.5 ron(Fruti 2.5L) Vs. 8-9 ron unul decent la cutie cu pulpa. Majoritatea la cutie nu cred ca tin 5 zile, eu nu ca am tinut vreunul peste 2 zile, 3 zile am prins unul deschis tinut in frigider, deja nu mai avea gust de proaspat, capatase o gust acrisor. |
#4
Posted 25 December 2011 - 11:53
Este imposibil sa nu contina ceva conservanti. Incearca sa compari un suc la cutie, cu unul facut la storcator din 2-3 portocale.
|
#5
Posted 25 December 2011 - 12:11
parerea mea...nu sunt 100% naturale. Eu fac mereu suc natural din portocale acasa si nu se compara cu cel "100% natural" din comert.
ps: cand beau sucuri din comert "100% naturale", ma arde stomacul de mor....in schimb, din cel facut acasa, sunt fresh. |
#7
Posted 25 December 2011 - 12:42
Din cate stiu eu , termenul de natural nu este reglemental , cum ar fi cel de bio , deci poate sa insemne orice...
Pe langa aceasta incertitudine , aceste sucuri mai sunt si pasteurizate..deci adio vitamine , in special C. |
#8
Posted 25 December 2011 - 14:02
Există și excepții legate de pasteurizare: sucul de roșii. Cu cât e fiert mai mult, cu atât crește capacitatea organismului de a asimila licopenul (antioxidant puternic, cu rol benefic asupra sănătății). De aici deducem că bulionul poate fi mai sănătos decât roșiile crude.
Sucurile 100% nu par naturale atât din cauza pasteurizării, cât și a des- și rehidratării. Probabil sunt mai ieftin de transportat sub formă de concentrat, iar în acest proces se pierd multe elemente nutritive, cât și din cele care conferă gustul de proaspăt. Dar oricum, un suc 100% (cu adaos cel mult de apă, eventual sare în cazul sucului de roșii) e mult mai sănător decât un Prigat cu 12% fruct. Nu ai cum să obții suc proaspăt cu termen de valabilitate mai mare de 48-72 de ore fără pasteurizare sau fără adaos de conservanți. Sucuri proaspete de citrice se găsesc la supermarket-uri, dar sunt mai scumpe. MosNicolae, on 25th December 2011, 11:30, said: Majoritatea la cutie nu cred ca tin 5 zile, eu nu ca am tinut vreunul peste 2 zile, 3 zile am prins unul deschis tinut in frigider, deja nu mai avea gust de proaspat, capatase o gust acrisor. Edited by Rabbit, 25 December 2011 - 14:10. |
#9
Posted 25 December 2011 - 15:48
Asa e, sucul ala cica 100% din fruct, de la granini, e pasteurizat. De fapt scrie si pe el, Produs pasteurizat. din cate am inteles de la altii, e suc concentrat de portocale din care s-a extras apa
|
#10
Posted 25 December 2011 - 15:56
Dar de Tymbark, ce ziceti ?
Suc de portocale, suc de portocale rosii de Sicilia. |
|
#11
Posted 25 December 2011 - 18:28
Oare de ce nu sfintesc astia sucul, sa ramâna tot timpul proaspat.
|
#12
Posted 25 December 2011 - 20:53
DarkPassenger, on 25th December 2011, 15:56, said: suc de portocale rosii de Sicilia. Procesul de fabricație e același, diferențele sunt minime între Tymbark, Pfanner, Prigat, Cappy, Santal, Granini, Fruttia etc, atât timp cât e vorba de suc 100%. Plus mărcile locale din supermarket-uri (precum K-Classic la Kaufland), care sunt substanțial mai ieftine și oferă cam același lucru: suc pasteurizat. Dacă nu e vorba de suc 100% atunci se schimbă treaba în sensul că nu mă mai interesează. Edited by Rabbit, 25 December 2011 - 20:54. |
#14
Posted 26 December 2011 - 11:43
malls, on 25th December 2011, 21:29, said: Singurul suc natural e ala pe care ti-l faci acasa. Exact ! Cine face suc natural acasa, adica fruct stors , si atat, stie ca acesta daca nu este consumat in scurt timp, oxideaza ! Conservantii din sucurile din comert impiedica acest lucru, chiar daca lasi un pahar de suc si 2 zile pe masa acesta nu va oxida deci nu este natural ! |
#15
Posted 26 December 2011 - 12:19
Mai bine va luati un blender, nu e deloc scump, si va face el toata treaba. Voi doar aruncati in el toate combinatiile prosibile de fructe ca oricum iese bun. Eu mai pun si lapte, vara pun gheata sau inghetata. Si daca ne gandim ca un paharel de fresh de portocale e cam 7, 8 lei, de banii astia iti faci o sticla intreaga, acasa. Ai si certitudinea ca e natural si asa cum zicea @atc, trebuie baut in prima parte a zilei ca apoi capata un gust ciudat si se strica. Pe mine asa m-au pacalit ai mei sa mananc fructe
|
|
#16
Posted 29 December 2011 - 13:16
malls, on 26th December 2011, 12:19, said: Mai bine va luati un blender, nu e deloc scump, si va face el toata treaba. Voi doar aruncati in el toate combinatiile prosibile de fructe ca oricum iese bun. Eu mai pun si lapte, vara pun gheata sau inghetata. Si daca ne gandim ca un paharel de fresh de portocale e cam 7, 8 lei, de banii astia iti faci o sticla intreaga, acasa. Ai si certitudinea ca e natural si asa cum zicea @atc, trebuie baut in prima parte a zilei ca apoi capata un gust ciudat si se strica. Pe mine asa m-au pacalit ai mei sa mananc fructe |
#17
Posted 02 January 2012 - 14:56
Rabbit, on 25th December 2011, 20:53, said: Din câte știu, se face cu zahăr și un procent relativ mic de fruct. Procesul de fabricație e același, diferențele sunt minime între Tymbark, Pfanner, Prigat, Cappy, Santal, Granini, Fruttia etc, atât timp cât e vorba de suc 100%. Plus mărcile locale din supermarket-uri (precum K-Classic la Kaufland), care sunt substanțial mai ieftine și oferă cam același lucru: suc pasteurizat. Dar Cappy are in compozitie si cofeina. atc, on 26th December 2011, 11:43, said: Exact ! Cine face suc natural acasa, adica fruct stors , si atat, stie ca acesta daca nu este consumat in scurt timp, oxideaza ! Conservantii din sucurile din comert impiedica acest lucru, chiar daca lasi un pahar de suc si 2 zile pe masa acesta nu va oxida deci nu este natural ! Si atunci de ce pe cutia de Tymbark scrie ca "dupa deschidere a se pastra la frigider si a se consuma in maxim 48 ore" ? Daca nu ar fi natural, ci plin de conservanti ? Edited by DarkPassenger, 02 January 2012 - 14:56. |
#18
Posted 02 January 2012 - 14:59
DarkPassenger, on 2nd January 2012, 14:56, said: Si atunci de ce pe cutia de Tymbark scrie ca "dupa deschidere a se pastra la frigider si a se consuma in maxim 48 ore" ? Daca nu ar fi natural, ci plin de conservanti ? Pai la 48 ore dupa ce il deschizi, nu dupa ce e fabricat. El poate sa fie fabricat si cu 2 ani inainte sa-l deschizi tu. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users