Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Nu mai rezist, nu mai am rabdare

- - - - -
  • Please log in to reply
160 replies to this topic

#145
yasmi

yasmi

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,504
  • Înscris: 20.02.2009

View Postadadoi, on 22nd December 2011, 12:21, said:

Asta cu "citesc alții" e o prostie la fel de mare cu "mă doare capul, am luat ce-a luat vecina".

Nu e nici o prostie, majoritatea lucrurilor le invatam unii de la altii.
Doar pt lucruri serioase mergi la un specialist.

Pt mincare ai facut scoala ? Nu. Ai invatat de la altii.
Pt crescut copii te-ai dus la medicul de familie sa intrebi orice ? Nu, ai mai vorbit cu alte mame, ai mai cautat pe net.
Pt o raceala banala , iau paracetamol, nu ma duc la medic pt orice timpenie.

Edited by yasmi, 22 December 2011 - 12:34.


#146
Enigel

Enigel

    1612

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,012
  • Înscris: 20.05.2008

View Postadadoi, on 22nd December 2011, 12:32, said:

yasmi, termină cu prostiile. Realizezi că cineva care întreabă pe forum ceva legat de copilul lui n-are destulă minte cât să selecteze între ce zice Loox și ce zici tu? Realizezi că n-are nici un motiv să selecteze? Realizezi că-i acordă aceeași încredere ca și ție, că ia de bun ce zice?


adadoi, eu nu-s de acord cu asta.
sa-ti spun de ce: nu inseamna ca nu ai minte daca functionezi la 24 de ani dupa prejudecati si nici nu te-ai gandit ca ele ar putea fi puse sub semnul indoielii. Na, 20 si 24 sunt apropiate :).
Instinctele mamelor care, cica, is cele mai bune si trebuie sa fie respectate, sunt inabusite de prejudecati, atat de inabusite ca o mama ajunge sa creada ca isi asculta instinctele atunci cand ii zornaie doar prejudecatile in cap.

Eu am incercat sa vorbesc frumos cu Loox, dar dupa primul mesaj pe care i l-am adresat, mi-a zis ca am exagerarea in sange  :lol: . Dupa primul!! :-))

#147
yasmi

yasmi

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,504
  • Înscris: 20.02.2009

View Postadadoi, on 22nd December 2011, 12:32, said:

yasmi, termină cu prostiile. Realizezi că cineva care întreabă pe forum ceva legat de copilul lui n-are destulă minte cât să selecteze între ce zice Loox și ce zici tu?

asta-i foarte grav,atunci forumurile ar trebui interzise.

daca pe SL intra un depresiv si 3 ii spun sa se spinzure, suntem niste criminali in serie.

cineva care are un copil, poate discerne daca a intrat pe un forum unde are cu cine vorbi ,sau a gresit facind asta.

nu mai exagera, ca mi-e teama ca si tu ai nevoie de un farmacist.

@ si daca asa sta treaba, nu de mine trebuie sa te iei, ca nu eu i-am spus sa-si omoare pruncu , sa-l dea la schimb de organe si cum a inceput topicul asta...

Dar daca prezenta mea te deranjeaza, poti spune asta direct, nu o mai da in profesionalism.

Edited by yasmi, 22 December 2011 - 12:44.


#148
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006

View Postyasmi, on 22nd December 2011, 13:34, said:

Nu e nici o prostie, majoritatea lucrurilor le invatam unii de la altii.
Doar pt lucruri serioase mergi la un specialist.

Pt mincare ai facut scoala ? Nu. Ai invatat de la altii.
Pt crescut copii te-ai dus la medicul de familie sa intrebi orice ? Nu, ai mai vorbit cu alte mame, ai mai cautat pe net.
Pt o raceala banala , iau paracetamol, nu ma duc la medic pt orice timpenie.

nu înțeleg, nu ți se pare o chestie serioasă faptul că un copil urlă cu orele și nu vrea să rămână singur?

Și nu, n-am vorbit cu alte mame, n-am căutat pe net, m-am dus la medic. Am fobie de căutat pe net. Cât despre paracetamol, îți dai seama că știu mai multe despre el decât medicul? M-am dus, totuși, sau am dat telefon pentru orice tâmpenie, pentru că nu sunt niciodată sigură că e o tâmpenie sau o meningită. Simptomele de debut sunt aceleași.

View Postyasmi, on 22nd December 2011, 13:37, said:

asta-i foarte grav,atunci forumurile ar trebui interzise.

daca pe SL intra un depresiv si 3 ii spun sa se spinzure, suntem niste criminali in serie.

exagerezi, cineva care are un copil, poate discerne daca a intrat pe un forum unde are cu cine vorbi sau a gresit facind asta.

nu mai exagera, ca mi-e teama ca si tu ai nevoie de un farmacist.

pe sl intră adulți. Aici e vorba de copii. Adulții n-au decât să se spânzure :D

Nu te certa cu mine pe tema prostiei umane, văd zilnic cum se manifestă. De două ori :D
Și țin să te informez că atitudinea "ai ceva cu mine" e de grădiniță. Da, am ceva cu tine, aveam pretenții, da' nu pe aria asta. Aici apreciez sfaturile tale.

Edited by adadoi, 22 December 2011 - 12:42.


#149
bellatrix_

bellatrix_

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 17.11.2007

View PostLoox, on 19th December 2011, 16:13, said:

NUUUUUUU! In scopul de a-si impune autoritatea parinteasca, pentru ca plodul sa stie de cine sa asculte, se creeaza o conexiune in mintea lui. Daca tata zice sa nu mazgalesc cu magiun pe pereti, pai asa voi face, altfel mi-o iau la fund! Bai frateeeeee.....
Educatia prin bataie nu iti aduce niciodata respectul copilului. Frica nu inseamna respect, nici iubire, nici apreciere, ci ura. Un copil "care stie de frica" nu e nici un copil educat, nici unul bine-crescut. In functie de constitutia lui interioara, e fie un copil timid, traumatizat, fie un copil violent, care isi uraste parintii si care va avea o relatie disfunctionala cu ceilalti oameni.

Cand eram mica, mama mea aplica "teoriile" tale. Cred ca am luat bataie pentru orice, de la julit adidasii la rupt pantalonii in genunchi, scris urat, vorbit prea tare sau mai stiu eu ce. Ba mai mult, avand un frate mai mic si care suferea de o afectiune, mama mea ma facea responsabila de toate faptele lui. Imi aduc aminte ca o data, cand fratele meu era marisor, a vazut la televizor o reclama la "8989" si a sunat si el acolo. Nimeni nu a stiut asta pana nu a venit factura la telefon... am luat atunci o bataie sora cu moartea, am stat la colt zile in sir, si s-a ajuns pana la a ma pune la colt in fata usii, in chiloti, in curte (era vara) pana cand "voi recunoaste" ca am sunat acolo. La un moment dat fratele meu (care cred ca avea 5 ani, 6, maxim) a zis "de ce o bati mami pe nana, ca eu am vorbit cu tanti aia de la 8989". Inutil sa zic ca tot ce a schimbat aceasta "marturisire" a fost temporar, in sensul ca a incetat cu bataia atunci, dar a continuat cu prima ocazie. Desi eram suficient de mare si am intrebat "de ce nu m-a crezut" si "de ce m-a batut", nu am primit nici un raspuns, nici pana in ziua de azi.....

Nu cred ca trebuie sa iti spun ca imi urasc mama. Nu am nici un fel de urma de respect pentru ea si o consider vinovata pentru toate esecurile mele psihologice. Am fost un copil extrem de timid si cuminte in scoala, imi era frica sa socializez cu ceilalti copii pentru ca stiam ca vor vrea sa petrecem timp impreuna si nu voiam sa ii invit la mine acasa, nu voiam sa merg in excursii sau la serbari unde erau si ceilalti parinti pentru ca mama mea sa nu stea cu ei, sa nu ma faca de ras, imi era rusine cu ea. La inceput imi era frica sa spun acasa ca am luat un 5 sau un 6 la matematica sau la fizica, pentru ca stiam ca o sa mananc bataie pentru asta, si o sa raman tot "proasta" la mate sau fizica. Apoi am devenit nepasatoare, ma gandeam ca ce rost are sa ascund sau sa mint, bataia/pedeapsa oricum o sa le primesc si asta e, atata mate stiu, atata am putut. In relatiile cu persoanele de sex opus am fost intotdeauna timida si fricoasa, nu voiam sa imi cunoasca nimeni mama, sa ii spun ceva despre mine, sa stie ceva, orice, din viata  mea. Mergeam in varful picioarelor, faceam orice imi spunea sa fac, doar sa nu fie nevoie sa o implic in viata mea.
Acum sunt evident adult si mama mea nu mai are nici o putere asupra mea, nici macar psihologic. Am auzit de atatea ori placa aia cu " am facut atatea sacrificii pentru tine", "nu mi-am cumparat nimic ca sa iti cumpar tie", "nu am mers nicaieri ca sa ai tu serbare la scoala", "mi-am dedicat toata viata tie si fratelui tau si mi-ati mancat zilele" incat nu imi mai pasa. Din punctul meu de vedere nu a facut nici un sacrificiu, s-a purtat cu noi ca ultimul om, ne-a traumatizat si batut pentru ca nu stia sa ne "educe" altfel si a dat gres in toate privintele: ca femeie, ca om, ca mama, ca prieten, ca orice.  

Bataia nu o sa te ajute niciodata, din postura de parinte, sa iti "educi" copilul. Nu o sa il faca mai cuminte, mai bun, mai intelegator, mai ascultator. Nu o sa inteleaga niciodata DE CE il bati cand face ceva, o sa ii fie doar frica de tine si de bataie, nu de consecintele actului sau. Daca vrei sa iti distrugi relatia cu copilul si sa il traumatizezi, altoieste-l cand greseste cate ceva sau face ceva care nu iti convine tie. Poarta-te cu el ca si cu un sclav, si o sa ai un sclav, dar care nu o sa dea 2 bani pe tine si o sa te urasca profund. Iar mai tarziu, cand va creste mare si va intelege ce se intampla si cum sunt alti parinti si alte familii, o sa fie o ruptura ireparabila intre voi.

#150
yasmi

yasmi

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,504
  • Înscris: 20.02.2009
Asa si ? Tot ce ai avut de facut copilului, te-ai dus sa intrebi medicul .
Daca ragaie destul, daca a plins top la medic, daca are curu rosu, top la medic,
cind ai inceput sa-i dai pireu, intai ti l-a pregatit asistenta si apoi i-a varit doctorita pe git prima lingurita si a mincat asistat de cadre medicale....

Ma lesi !!

View Postadadoi, on 22nd December 2011, 12:40, said:

pe sl intră adulți. Aici e vorba de copii. Adulții n-au decât să se spânzure :D

pai si parintii nu-s adulti ?
ca pe SL intre si copii, de 16 ani care-s luati la penis .

#151
Enigel

Enigel

    1612

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,012
  • Înscris: 20.05.2008
ma, io sunt noua pe-aici, nu stiu ce relatii sunt intre users :D, dar, pe bune, nu vreau sa se impunga yasmi cu adadoi , ca-mi iau campii...
Fac si eu ca aia parenting-incompetenti, pe subiecte de astea trebuie sa fie "front comun" in fata inamicului  :rolleyes: .

#152
yasmi

yasmi

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,504
  • Înscris: 20.02.2009

View Postadadoi, on 22nd December 2011, 12:40, said:

Aici apreciez sfaturile tale.

Atunci taci in pampersul meu  :lol: si da-i PM aleia , sau pune tu sfaturi pertinente, ca nu-i interzis ca moderator sa-ti dai cu parerea.

Edited by yasmi, 22 December 2011 - 12:46.


#153
Loox

Loox

    obraz fin. șmirgheluit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,290
  • Înscris: 20.01.2008

View Postbellatrix_, on 22nd December 2011, 12:40, said:

Cand eram mica, mama mea aplica "teoriile" tale. Cred ca am luat bataie pentru orice, de la julit adidasii la rupt pantalonii in genunchi, scris urat, vorbit prea tare sau mai stiu eu ce.
Asta am zis io? Sa bati copilul pentru orice?  :deadtongue: Duce-m-as negru...

#154
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,862
  • Înscris: 06.10.2003

View Postadadoi, on 22nd December 2011, 11:55, said:

[...]un copil de 4 ani care are fobie de mers la baie are probleme mult mai mari decât asta (e aproximativ ok, până la 2 ani, da' dacă și la 4 o are trebuie mers la psiholog). Problema e falsă, sunt foarte puțin copii cu fobia aia la 4 ani, majoritatea sunt răsfățați și atunci e mai bine să-l lași să facă pe el, să vadă că nu-i convine.[...]

Nu neaparat.

Tot din cazul apropiat mie: copilul ajunge la varsta la care ar trebui sa faca la olita/WC. Parintii nu reusesc nicicum (aici n-am detalii), cert e ca la un moment dat il tine tata-so cateva ore cu forta pe WC. Rezultatul? Copilul face pipi dar nu si caca. De fapt, se tine cat poate el ca sa nu mearga la WC. Drept urmare, mai scapa caca pe el deci iara-l cearta tata-so.
A dormit cu mine o noapte; spre dimineata l-am auzit chinuindu-se sa nu faca caca. Mi-a luat 10 minute maxim sa-l conving sa mergem la baie, ca sa facem loc la felia de tort din frigider.
Concluzia, pentru mine a fost una singura: nu vrea sa mearga la WC din cauza traumei psihice provocate de parinti in incercarea de a-l dezvata de scutece.

Adadoi - n-ar trebui curatat topicul de discutiile aiurea cu Yasmi/Enigel despre Loox?

#155
Loox

Loox

    obraz fin. șmirgheluit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,290
  • Înscris: 20.01.2008
Lasa sa nu-l curete, ma simt si eu important, barfit... :lol:

Lasand la o parte gluma, daca poti, adadoi, curata-ma si pe mine de aici, sa nu cumva sa dauneze cuiva posturile mele :)

#156
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007
Nu prea am probleme de genu' asta. Kinderu' are tot 4 ani, da' regulile sunt clare: pana nu strage jucariile cu care nu se mai joaca nu mai scoate altele. Eventual zice ca are nevoie de ajutor. Situatia sta diferit cand e vorba de sotie, sau mai ales de mama care, spre disperarea mea, il lasa sa faca orice.

#157
Enigel

Enigel

    1612

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,012
  • Înscris: 20.05.2008
Sper ca v-ati simtit bine de Craciun :).
Cum discutia s-a cam incheiat, vreau doar sa spun ca a fost foarte fain sa vorbesc cu voi (chiar daca ne-am mai contrazis pe ici pe colea :rolleyes: ) si ca mi-ati facut placuta intrarea pe Softpedia  :kisstogether: .

#158
Deria_Leena26

Deria_Leena26

    WYSIWYG

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,650
  • Înscris: 11.05.2006
Loox, cred ca fetele incearca sa iti semnaleze doua greseli pe care le faci:

1. Mergi pe principiul "o palma la fund, cand nu se mai poate, nu a facut rau nimanui". Problema este ca nu poti sa ai asteptarea ca TOTI parintii se vor opri dupa O palma. Este gresit sa crezi asta. Suntem diferiti si traim diferit furia. Si este f. f. usor sa treci de la o palma la doua, la trei, la zece, in functie de gradul de furie resimtit. O palma este lovit, atentionat, 10 palme sunt bataie. De aceea, nu poti recomanda chestia asta tuturor. E ca si drogul, tu il oferi tuturor, cati se opresc dupa o prima doza si constientizeaza niste lucruri si cati persevereaza?

Zi-mi, ai lovit vreodata pe cineva, furios fiind? A calculat creierul tau atunci forta loviturii, impactul acesteia, consecintele?

2. Ii prezinti pe parintii tai ca pe un etalon. Daca ei au putut sa fie echilibrati (asa spui tu), atunci toti TREBUIE sa poata. Este gresit, o sa vezi pe la 30 de ani asta.

Si mai este o chestie: ai dat palma, ai dat-o, SA NU consideri ca ai educat astfel copilul. No way. Macar oboseste-te sa-i explici de ce i-ai dat-o.

Se poate, chiar si asa, insa, ca micutul sa inteleaga ca este normal ca, atunci cand te infurii rau pe cineva, sa-l pocnesti. Si ce te faci cand si-o va lua in bot de la unul mai mare?

Edited by Deria_Leena26, 09 January 2012 - 19:12.


#159
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,862
  • Înscris: 06.10.2003
Hai sa mai animez topicul asta cu propria nemultumire: m-a muscat profesia de fund. Adica stimabilul meu copchil de 2.9 ani cum prinde un telefon, laptop, telecomanda, tableta - butoneaza si butoneaza. Cu laptopurile e mai tragic ca le stange si le aprinde. Cat timp e unul cu lid-ul deschis, e tot calare pe el. Degeaba strig la el, il urechez, il pun la colt si-mi promite ca-i cuminte ca in minutul 2 e inapoi la frectionat electronicele.

De obicei nu mi-e pornit laptopul da' acum vreau sa parcurg ceva cursuri online si, intr-o luna, o sa incep serviciul lucrand de-acasa deci in nici un caz nu vreau sa vina putza sa-mi stanga sau sa-mi frece laptopul de amiaza pana ma duc sa beau o cana de apa.

Afcors, daca io-s la laptop el se duce sa-l frece pe fratiso.
Posted Image

#160
delores

delores

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,521
  • Înscris: 12.02.2013
Eu cand ii iau telefonul cu desene cantecele si alte prostii dupa cateva urlete sr intoarce la pasiunea nr 1 respectiv tzatza... dar cel mai naspa e cand am.treaba la bucatarie, trage scaunul langa mine se agata de gatul meu si se ataseaza....si totul ar fi ok daca ar sta linistita dar mai se si agita, da si din picioare si imi tranteste scaunul pe picioarele mele, ea reusind sa ramana agatat😂😂 ...ca face acelasi lucru si cand o scot din baie, de cele mai multe ori, e de prisos sa mentionez, sau daca ma prinde in locul unde ar trebui sa se duca si regele singur...😃😂...dar nu conteaza, ea sa fie sanatoasa, problema e ca nu prea maninca, nu ii trebuie cine stie ce, mai mult prostii si alea mai mult pe afara ( eventual cu cat e mai jegoasa pe maini cu atat e pofta mai mare) dar tot nu as pitea spune ca e un copil lingav, cand maminca o face cu pofta, cand nu ii trebuie, nu o convingi cu nimic...

#161
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006
parca-i baietelul nostru :) se cațara  pe mama, face scheme, topaie in bratele ei nemapomenit de bucuros. si ii place sa ma ascund in spatele sotiei cand e in bratele ei, iar micutul rade ingura mare si ma urmareste peste umar sau se lasa cu toata placerea pe spate de zici ca acum ii cade capu' :D

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate