Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Cultura dovleacului
Last Updated: Apr 03 2018 20:35, Started by
sandel1
, Nov 27 2011 12:46
·
0
#19
Posted 05 January 2014 - 18:23
Daca nu vrei doar sa ingrasi porcii, la dovleci/bostani e mai importanta calitatea decat cantitatea...si capacitatea de pastrare...
O surpriza placuta am avut cu gigantii aia cu coaja verde zisi 'de Napoli'. Edited by subway_guru, 05 January 2014 - 18:23. |
#20
Posted 05 January 2014 - 18:39
@guru, ai dreptate, oricum nu-mi trebuie o tona de dovleci dar, cum la mine terenul incepe sa devina neincapator, trebuie sa caut solutii, asa ca nu vad de ce n-ar creste foarte bine si in livada, din moment ce au la radacina, prin mranita aia, toata hrana de care au nevoie. Si cum zona e insorita pentru ca pomii sunt tineri....cred ca va fi ok!
Eu spuneam de productie pentru ca si eu, nepricepandu-ma, am ramas uimita vazand suprafata acoperita de vrejuri si cat de putine fructe erau si sa nu mai fie si altii uimiti ca mine, ca nu toata lumea are hectare de teren si-si permite sa il acopere cu dovleci subway_guru, on 05 ianuarie 2014 - 18:23, said:
O surpriza placuta am avut cu gigantii aia cu coaja verde zisi 'de Napoli'. Adica asta? http://www.ebay.co.u...=item5ae7bb13ea |
#21
Posted 05 January 2014 - 18:45
Bostanii sunt o 'buruiana' dintre cele mai 'flamande' dupa apa si substante hranitoare!
Mana aia de mranita e doar un 'starter'... Radacina lor poate ajunge si la 3m adancime cu usurinta,.. Nu mai vorbim de suprafata acoperita de vreji! Daca-i pui in livada tanara vor fi un competitor agresiv la copacei...pregateste-te sa irigi si sa fertilizezi din greu ca sa impaci ambele culturi! Dintre soiurile preferate, un aspect important e durata necesara maturizarii fructelor, uzual depaseste 110zile...iar daca nu sunt suficient de maturizate nu au nici gust corespunzator si nici nu se pastreaza prea bine... In final, ramane ce am zis la inceput, apa+papa in 'prostie' pentru a obtine ceva de calitate! |
#22
Posted 05 January 2014 - 18:55
acum mi-am dat seama de o treaba...vrejurile se descurca cu ce iau prin radacina principala? Ca am vazut ca vrejii fac din loc in loc radacini, acolo unde vin in contact cu solul...iar in livada va fi cam greu sa faca asta din moment ce e covor de iarba! Deci sunt asa flamanzi? Habar n-aveam...presupun ca de-aia fac radacini de-a lungul vrejilor, ca sa fure din sol tot ce se poate, nu?
|
#23
Posted 05 January 2014 - 19:05
Ti-am zis ca bostanii astia mari sunt niste 'banditi'...fac radacini adventive pe vreji, si e chiar indicat sa pui cate o lopata de pamant ca sa-i incurajez!!!
In privinta apei, oricat le-ai da tot nu e de ajuns! Iti inchipui si singura cam cata substanta nutritiva 'sug' din pamant, odata cu apa! Daca vrei sa obti un 'gigant' de cartea recordurilor, plantezi pe o gramada de compost si lasi robimetul de apa deschis toata vara! |
#24
Posted 05 January 2014 - 19:41
A cultivat cineva Muscat de Provence? Citeva cuvinte,va rog! ..marime, productie, gust,pastrare.(pe net am vazut ce scrie la caracterizarea soiului)
|
#25
Posted 05 January 2014 - 20:15
Io, anul asta...par ok...
Aia doi maronii costati sunt cei de care intrebi... Attached Files |
#26
Posted 05 January 2014 - 21:40
#28
Posted 05 January 2014 - 22:47
Eu as ramane la traditionalul 'placintar', sau daca vrei ceva 'en gros' pe la de Milano...
Pentru cei super-pretentiosi sunt 'galmele' ale sperdulci japoneze 'kuri' ori australiene 'hubbard'...productivitate minima, dulceata maxima...si timp de asteptare...nelimitat! Claudia, mereu imi propun sa ma restrang si apoi constat ca nu numai ca nu mai fac fata...dar imi si raman o groaza de seminte nesemanate...ce trebuie puse in pamant, ca altfel 'expira'! Si apoi, daca daca nu pun, vin prietenii 'practicieni' si ma iau iar la rost, ca vezi Doamne, vorbesc doar din carti, asa ca sunt nevoit sa prezint...'dovada' Iti poti inchipui ce 'catastrofa' s-ar intampla daca as avea doar 20m din sufragerie si pana in gradina, ca prietenul 1orgu??? Dar asa, la 35km nici macar la un solar nu indraznesc sa visez...ceea ce nu ma impiedica totusi sa visez la 1001 lucruri...poate la pensie se vor realiza totusi! Un an cat mai bun si imbelsugat si sa treaca taica popa cu stropitul...ca irigatiile incep traditional...de Boboteaza! |
|
#30
Posted 10 January 2014 - 18:05
Sigur, trimite-mi adresa pe PM si cand vor le voi avea (cam in 2-3-saptamani, le am la Cluj) iti trimit
Edited by claudia313, 10 January 2014 - 18:06. |
#31
Posted 05 September 2014 - 14:10
Ma intereseaza sa stiu si eu ce fel de dovlecei sunt cei din poze, am luat semintele de la cineva. Ma intereseaza daca sunt si copti.
uploadfromtaptalk1409918973061.jpg 65.22K
47 downloads
uploadfromtaptalk1409918980487.jpg 72.74K
44 downloads
|
#32
Posted 05 September 2014 - 16:54
Dovleac de copt, tip Butternut.
Sunt copti daca vrejul e uscat. |
#34
Posted 01 October 2014 - 22:16
In prima poza e dovleac stirian(are seminte fara coaja);din 5 seminte semanate a iesit una;cel mai sensibil la boli.A facut 3 dovleci
In adoua poza cei mai multi sint marina di chiogia.;arasarit f.bine.Din 2 plante la cuib ies 3-4 dovleci.Masa medie 7-8 kg;cel mai mic 3,5 kg;cel mai mare 14 kg. In a 3-a poza e japonezu' hokaido;buna rasarire.La 2 plante la cuib am cules 11 bucati. Masa medie 1,7 kg. La nr 4;muscat de provence;slaba rasarire,1 din 5;incredibila productivitate:7 buc. trase la indigo a cite ~15 kg.Are per. de vegetatie cea mai lunga;nu s-au uscat vrejurile. Am incercat la copt 2 soiuri;japonezu' e foarte bun insa italianul e peste el(asa zic familia si 2 prieteni):dulce ,cremos ,aroma.Mi se pare cel mai bun din vreo 10 soiuri incercate in ultimii ani. |
#35
Posted 11 October 2014 - 12:42
gheo_55
Apreciez postarile tale,concise si pline de informatie. E primul an cand am pus si eu muscat de provence si asa este cu productivitatea(vorba ta... ' incredibila') si cu perioada de vegetatie lunga.Asta-i buba la el,cel putin la mine ....o zona mai rece in nordul tarii deabia acuma da semne ca s-ar ingalbeni la coaja,pe interior are pulpa portocaliul ala frumos dar ....lipsa dulceata. Ce-as putea sa-i fac sa-i grabesc coacerea....inafara de a ma stradui sa-l pun cat mai devreme? Adica...rupt din lastari,eliminate flori....merge asa ceva? Multumesc |
#36
Posted 11 October 2014 - 17:07
De unde ati cumparat semintele de muscat de provence si cam cat a costat?Ce perioada de vegetatie are?
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users