Cultura dovleacului
Last Updated: Apr 03 2018 20:35, Started by
sandel1
, Nov 27 2011 12:46
·
0
#37
Posted 12 October 2014 - 20:29
Eu le-am luat de la Catalogul Gradinarului de proba(cam scumpe)
Cu perioada de vegetatie,ce sa zic ...i-am pus cam pe la jumatatea lunii Mai dar sunt tot verzi la coaja(ici colo da semne de colorare in galben),desi inauntru sunt de un portocaliu tare frumos |
#38
Posted 12 October 2014 - 21:54
Nustiu ce lucrari speciale maresc dulceata dovleacului,insa unelecu caracter general ar putea sa aiba un efect favorabil:
-o ingrasare din care sa nu lipseasca potasiul,responsabil cu zaharurile. -am observat ca la pepeni(alt bostanos) irigarea in exces se coreleaza negativ cu zaharul;poate si la dovleac e la fel. -un cules tirziu ,dupa prima bruma si lasatul citeva zile pe pamint -consumul mai tirziu,nu imediat dupa cules,cind datorita pierderii apei creste procentual zaharul. - poate ca reducerea nr de dovleci pe planta sa sporeasca dulceata ,asa cum e la pomii fructiferi si vita de vie(ex clar ,piersicul) Am vazut ca sint varietati de Muscat de Provence verde inchis, portocaliu si combinatii Eu nu i-am cules inca ;nua dat bruma si au frunza verde. |
#39
Posted 12 October 2014 - 22:19
Conteaza si samanta, eu o tin de la an la an de la cei dulci si fainosi
|
#40
Posted 13 October 2014 - 05:27
Am luat si eu samanta dintr-unul,dar am asa o strangere de inima de frica sa nu mi se fi corcit,
pentruca exact linga muscat am avut si ceva placintar(buternut) si un pic mai incolo un soi traditional pe care il pune tatal meu de multi ani(se face mare cu coaja alba cu pulpa cremoasa relativ dulce). gheo_55.....am vazut la tine 4 soiuri,nu ti se corcesc,sau i-ai pus departe unul de altul? Si cu saminta cum faci,retii din ei sau o cumperi an de an? |
#41
Posted 13 October 2014 - 09:42
Practic e imposibil sa impiedici corceala;la dovleac ar trebui o distanta de izolare de2ooo m de alt soi.In curte am semanatcele 3soiuri(nu buternut) distantate la cca 30 m.Au avut perioade de inflorire diferite cu mai multe zile .Vecinii din imed apropiere au semanat cu 3-4 sapt mai tirziu.Pastrez saminta din curte pina cind vad ca dovleacul nu maiseamana cu originalul(nu am bani sa cumpar in fiecare an saminta noua) Am un loc la marginea satului unde pun soiurile amestecate)
|
#42
Posted 13 October 2014 - 15:28
Pe site-urile de profil nu am gasit decat la pliculete de 10 seminte la un pret de 15 lei ceea ce mi se pare exagerat de mult.
|
#43
Posted 23 November 2014 - 18:05
Va salut, aveti idee de o pastrare a samantei peste iarna in conditii bune ?
|
#44
Posted 23 November 2014 - 18:23
Pai samanta se pastreaza fara probleme chiar si cinci ani, fara masuri speciale...
Semintele de bostanoase nu sunt deloc pretentioase. |
#45
Posted 14 December 2014 - 22:15
Va salut! Multumesc Dl <gheo_55> . Am inteles de ce dovleceii Hokkaido si-au schimbat culoarea si binenteles si gustul. Anul viitor voi folosi seminte din plic, pentru ca anul asta am ratat cu dovlecii...Nu am stiut ca se corcesc .De obicei in fiecare an opresc seminte diverse din gradina . In al 3-lea an Hokkaido nu a mai mers . Pun si niste imagini poate folosesc altor cititori .
Attached Files |
#46
Posted 17 December 2014 - 08:17
Am lucrat anul acesta cu o asociatie de producatori din Ialomita cu doua varietati. Primul este hibridul Matilda F1, dovleac pe tip butternut (placintar, tip para), la care am ramas impresionat de calitatatea produsa. Practic, coaja este foarte foarte subtire, aproape inexistenta, iar uniformitatea excelenta.
Un al doile dovleac a fost soiul Quintale Seme Giallo, dovleac cultivat pentru vanzare ca dovleac de Halloween. Fiind un soi vechi s-a dovedit destul de slab in ceea ce priveste uniformitatea, baietii de acolo facand manual sortarea dovlecilor - supermarketul cerea dovleci intre 7 si 9 kg. Nici o varietate nu a avut probleme de germinare. In prima poza, dovlecii de Halloween. In a doua , Matilda F1. [ https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10410857_932331020114911_3700187309985612301_n.jpg?oh=7ef56889599757ca00269dcc8b5ec222&oe=550ECD93 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10513437_302643826573117_1196834731042161361_n.jpg?oh=cdd6c95c29a1df8dbb8db62617db5ff3&oe=54FD18DF - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
|
#47
Posted 27 December 2014 - 14:54
Pana la urma cine-mi spune si mie care`i cel mai bun placintar si are si seminte de dat ?
|
#48
Posted 27 December 2014 - 17:17
Ce intelegi prin placintar?...un Butternut ori un dovleac de placinta superdulce?
Daca vrei ceva special, aranjeaza cu carprom pentru ceva semincioare de Jumbo banane roz! Edited by subway_guru, 27 December 2014 - 17:23. |
#49
Posted 27 December 2014 - 17:26
Ambii daca nu va e cu suparare Domnu' C. As vrea si pt placinta, dar si pt congelare pt ciorbe si alte mancaruri 'de spital'
Edited by rid, 27 December 2014 - 17:26. |
#50
Posted 27 December 2014 - 17:47
Cu suparare???...asa ma cunosti?
Sau era vorba de carprom? Pentru ciorbe recomand ceva 'parosi' ori 'cerati' chinezesti...ideea e sa se pastreze nealterati in mod natural...bagati la conge textura se face...muci! Edited by subway_guru, 27 December 2014 - 17:48. |
#51
Posted 27 December 2014 - 17:53
"Daca nu va e cu suparare" era pe post de "da si mie" ))
Pt. placinta care`i dovleacul al mai dulce si fin ? |
|
#53
Posted 29 December 2014 - 11:00
si dovleceii rezista iarna in beci daca ii lasi sa se maturizeze pe vrej. au coaja tare, dar miezul e f.bun pt.mancaruri si ciorbe.
|
#54
Posted 29 December 2014 - 15:39
Dintre dovleceii incercati de mine, cel mai bine se pastreaza aia galbeni buburosi...
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users