Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat reparatii

Jurnal de bord Tesla M3SR 2024 Hi...

Acostament sosele comune Romania

AI-ul Google cartografiaza 1 mili...
 De ce nu se fac profesori doar ol...

imprimanta laser capacitate medie...

Parere garsoniera Tineretului

Sfaturi achizitie boxe hi-fi pent...
 Baterie externa solara vs baterie...

Sapa peste pardosea veche

recomandare placa captura video

Trecere apartament pe numele meu
 Seria 3 - E90 / 91

LakeSide 11 Straulesti

datasheet crawling

Sanse refinantare
 

Despre dezumidificatoare

- - - - -
  • Please log in to reply
2049 replies to this topic

#73
clear_sky

clear_sky

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 10.07.2006
Ti-e termoizolat apartamentul la exterior sau in interior ?

#74
valyvis10

valyvis10

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,630
  • Înscris: 05.11.2005
Nu stiu daca bicarbonatul de sodiu e util , nu am folosit.

Nu elimina igrasia, distruge germenii.
Acum, dupa  izolare exterioara,  a scazut umiditatea cu 10%, in aceleasi conditii (aceeasi durata de aerisire zilnica).Se vede si pe termopane, se umezeste geamul la interior mult mai putin.

#75
JOBY PROTOSS

JOBY PROTOSS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 739
  • Înscris: 21.03.2004

 stefasus, on 10th December 2009, 10:56, said:

Salut
Citesc de mult timp despre dezumificatoare si subiectul mucegai in apartament, si am trecut si eu prin toate etapele de incercari : aerisire, clor,pastile clorura calciu, dezumidificator cu compresor.Acum am o opinie corect formata, si anume:
- este sigur ca nu o sa scapati de mucegaiul indus de umiditatea din apartament daca nu utilizati un dezumidificator cu compresor; am folosit multe rezerve in dezumidificatoarele cu clorura de calciu, fara nici un efect. Practic ele nici nu  reusesc sa absoarba apa expirata prin respiratia noastra in timpul cit stam in casa. O persona expira cam 100 ml apa / zi, deci faceti si voi calculele cit ar trebui sa scoata pastila aia; in rezervorul de sub clorura de calciu abia se aduna 50-100 ml/zi, iar noi suntem 3 in casa...
-de putin timp am reusit sa masor cu higrometrul umiditatea din camere, si ea este in jur de 72-75 seara, si ajunge 80-85 dimineata ( exact prin apa expirata de care am vb mai sus). Dupa ce aerisesc ajunge la 55-60 , asta daca stau cu geamul deschis cam 30 min; apropos, eu locuiesc in Constanta, unde afara este cam 50 % umiditatea.
-de cind mi-am luat dezumidificatorul cu compresor am scazut umiditatea la 55-60, si asta fiindca il folosesc pentru 2 camere, probabil ca daca aveam volumul camerelor mai mic, scadea si mai mult ( sau daca aparatul era mai bun = mai scump); in prima noapte , dupa 6 ore de functionare deja scosese cam 2 l apa;aparatul e cel de la Metro, deci nu unul f performant ( 4 mil lei vechi).
- recunosc ca sunt multumit, d-aia mi-am si sacrificat citeva minute sa va spun si voua ca merita sa treceti la pasul urmator ( mai ales daca prbl de sanatate- alergii, astm- va urmaresc)
- nu mai stergeti cu substante pe baza de clor, nu au efect decit temporar. Nu stiu daca bicarbonatul de sodiu e util , nu am folosit.
E super forumul asta, afli o gramada de lucruri practice.
Felicitari celui care a avut ideea.
SUCCES !
Tot acest model l-am luat si eu acum 2 zile si sunt tot la fel de multumit. In prima noapte tot cam 2l a adunat. Ramane sa fac rost de un aparat de masurat umiditatea sa vad si in cifre cum sta treaba.
Mersi !

Edited by JOBY PROTOSS, 16 December 2009 - 22:08.


#76
21-Lancer

21-Lancer

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 18.11.2004

 JOBY PROTOSS, on 16th December 2009, 22:07, said:

Tot acest model l-am luat si eu acum 2 zile si sunt tot la fel de multumit. In prima noapte tot cam 2l a adunat. Ramane sa fac rost de un aparat de masurat umiditatea sa vad si in cifre cum sta treaba.
Mersi !

Despre ce model este vorba? Si de unde l-ati luat?

#77
JOBY PROTOSS

JOBY PROTOSS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 739
  • Înscris: 21.03.2004

 stefasus, on 10th December 2009, 10:56, said:

... aparaparatul e cel de la Metro, deci nu unul f performant ( 4 mil lei vechi)...
Despre acest model e vorba. Scrie pe el Alaska AD1000.
Singurul "regret" pe care il am e ca nu afiseaza umiditatea in valoare absoluta (are doar un potentiometru) ... dar nici foarte scump nu e.

In fiecare noapte aduna apa pana se umple recipientul si se opreste automat (~2 litri).
E incredibil; de unde naiba am atata apa in aerul din casa nu stiu; ce-i drept, e prima iarna in care incalzesc casa (calorifere) dupa ce a fost vreo 4 ani "in constructie".

Imagini cu aparatul:


P.S. Nu sunt afiliat, nu lucrez etc. nici cu magazinul respectiv nici cu producatorii chinezi (sau ce-or fi); sunt doar un cetatean "aburit bine" :) .

Attached Files



#78
lnng

lnng

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 04.10.2005
Salutare tuturor
Acelasi aparat sub numele de Budget l-am luat tot la 400 lei de la praktiker, il folosesc deja a 3-a iarna si sunt multumit de el. Scot cam un rezervor de apa in cam 15-20 de ore de functionare. Intr-adevar solutia cu un dezumidificator mecanic ajuta, dar nu foarte mult. In sensul ca de seara pana dimineata reuseste sa tina umiditatea la un apartament mic de 39mp. Adica nu urca decat cu 3-5%. O alta solutie ce am gasit-o recent care ajuta ceva mai mult , dar este mai ieftina, este montarea de ventilatoare pe gurile de aerisire din apartament (baie si bucatarie). Acum problema pe care o am este ca scot aerul din apartament, scade umiditatea, dar din cauza ca este ermetic inchis, cu termopane, nu are aerul curat pe unde sa intre. Dupa cateva ore de mers ventilatoarele, in momentul in care s-a deschis un geam la o camera se aude cum creste turatia acestora, semn ca era presiune scazuta in casa. De asta ma gandesc si caut o solutie pentru a introdice aerul curat undeva prin camere, si sa il scot cu ajutorul ventilatoarelor, astfel sa fie un flux in tot apartamentul. Am observat la solutia asta ca nici mirosurile din baie si bucatarie nu se mai imprastie asa de tare in restul casei. Cum am deja termopanele montate nu cred ca mai pot pune fante de aerisire deasupra lor. Voi averti ceva solutie?

#79
andrew1_79

andrew1_79

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 14.02.2005
Solutia ar fi aerul conditionat. El aduce aer curat in casa iar ventilatoarele evacueaza. Cam scump dar altceva ?

#80
kamikz

kamikz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 581
  • Înscris: 04.08.2006
Se da urmatoarea situatie:

demisol format din 2 incaperi (garaj-pivnita), ST=48 mp, H=2,sn. Pivnita este mai "bagata" in pamant decat garajul. Deoarece spatiul este inca in constructie (P+M) si nu exista acoperis, apar cateodata dupa ploi torentiale pete umede in anumite zone ale peretelui. Exista 4 geamuri 60x120 cu termopan, insa degeaba. Chiar si cand sunt deschise total, apare mucegai pe tavan iar apa se aduna ca roua in zonele cu probleme (colturi dinspre latura bagata mai adanc in pamant).

Spatiul nu este locuit deloc, se utilizeaza f. rar (1-2 ori pe saptamana).

As dori sa rezolv problema acestei umiditati cu ajutorul unui aparat A/C, astfel incat sa inchid geamurile pe perioada cand nu e nimeni acolo si sa las A/C-ul sa reduca umiditatea din interior. La un A/c conventional asta ar insemna sa mearga non stop, din cate imi dau seama, ceeace nu e ok dpdv al consumului de curent.

O posibila solutie ar fi un A/C blocat pe dezumidificare, care sa fie programat printr-o priza cu ceas sa mearga doar anumite perioade pe zi. Nu stiu daca se gaseste un astfel de aparat in comert (care sa porneasca default pe dezumidificare).

Aveti si alte idei concrete?

#81
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,149
  • Înscris: 05.12.2002
Exista dezumidifactoare :)

#82
kamikz

kamikz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 581
  • Înscris: 04.08.2006
asta nu mi-a trecut prin cap, sunt produse relativ noi (?!) pe piata care nu stiu cat de bune sunt. mai ramane si problema condensului care la A/c e din start afara, la dezumidificator cel mai probabil inauntru.

mersi de idee, am sa ma interesez si de asta.

#83
andrei_lascateu

andrei_lascateu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 22.03.2008

 andrew1_79, on 10th January 2010, 15:33, said:

Solutia ar fi aerul conditionat. El aduce aer curat in casa iar ventilatoarele evacueaza. Cam scump dar altceva ?

andrew, aerul conditionat nu aduce aer proaspat de afara, il recircula pe cel din casa, racindu-l sau incalzindu-l in functie de cum ai setat tu aparatul.
Sunt sisteme de ventilatie cu racire si incalzire care-ti aduca aer proaspat in casa si evacueaza aerul din casa (eventual chiar cu recuperarea caldurii pierdute din aerul evacuat) dar sunt sisteme mult mai complexe si care nu cred ca se preteaza la apartamente (multa tubulatura, aparate).

Sunt si eu in grupul celor care au probleme cu mucegaiul in casa. Anul asta si-a facut de cap, odata cu vremea asta capricioasa, si m-am hotarat sa renovez tot apartamentul (garsoniera). Folosesc tot un aditiv pe care-l pun in materialele cu care lucreaza meseriasii si in amorsa ca sa impiedice formarea mucegaiului pe perete si var de la Apla pentru baie si bucatarie in toata casa.
Sunt curios ce va fi dupa toate astea.
Cand aerul conditionat functioneaza pe modul racire, face si dezumidificare sau aceea o face doar pe setarea speciala de dezumidificare? Condens iese pe teava aia dar nu stiu daca iese la fel ca la dezumidificare sau mai putin.

Ma duc sa-mi cumpar un higrometru sa vad cum stau cu umiditatea.
Bafta.

#84
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,657
  • Înscris: 30.01.2008

 andrei_lascateu, on 19th August 2010, 15:11, said:

andrew, aerul conditionat nu aduce aer proaspat de afara, il recircula pe cel din casa, racindu-l sau incalzindu-l in functie de cum ai setat tu aparatul.
Sunt sisteme de ventilatie cu racire si incalzire care-ti aduca aer proaspat in casa si evacueaza aerul din casa (eventual chiar cu recuperarea caldurii pierdute din aerul evacuat) dar sunt sisteme mult mai complexe si care nu cred ca se preteaza la apartamente (multa tubulatura, aparate).

nu e asa complex dar e scump intr-adevar:

Attached Files


Edited by gelunechifor, 19 August 2010 - 15:37.


#85
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007

 andrei_lascateu, on 19th August 2010, 15:11, said:

Folosesc tot un aditiv pe care-l pun in materialele cu care lucreaza meseriasii si in amorsa ca sa impiedice formarea mucegaiului pe perete si var de la Apla pentru baie si bucatarie in toata casa.
Sunt curios ce va fi dupa toate astea.
Cand aerul conditionat functioneaza pe modul racire, face si dezumidificare sau aceea o face doar pe setarea speciala de dezumidificare? Condens iese pe teava aia dar nu stiu daca iese la fel ca la dezumidificare sau mai putin.

Ma duc sa-mi cumpar un higrometru sa vad cum stau cu umiditatea.
Bafta.
Pentru mucegaiul format deja - se spala bine cu bicarbonat si apa in proportie de 50%-50% . Nu se spala cu substante pe baza de clor !
Dezumificator , asta ai nevoie , exact ca mine  :) ... Am adus un AC mibil imprumutat de la cineva si e vax , nu scoate nimic , identic cu cel de pe perete . Chiar daca scot ceva este nesemnificativ .
M-am documentat mult , am fost la firme specializate si am vorbit cu specialisti in domeniu . In momentul de fata am luat in chirie un aparat Nordstar de 18l/24h cu 6,5 Eu/zi pentru a vedea eficienta - 5 litri apa noaptea si 2 litri apa ziua , deja vorbim de aparate dedicate . Acest model l-am gasit pe site la 650 lei plus 40 lei transport . Consum 350w/h . Exista si modelul mai mic de 12l/24h la acelasi pret dar cu consum de 260w/h , cred ca acesta am sa-l comand pina la urma .
Am umblat pe la toate supermarketurile din oras si nu mai sunt aparate ieftine , poate ai noroc la tine sa gesesti . Dar m-am gindit si la diferenta de pret intre un aparat de firma si unul no name , nu stiu ce sa spun , deocamdata tot la nordstar imi sta capul  :D , ala de 12l .

Pentru incaperi umede sunt firme de vopsele specializate care incorporeaza in vopsea particule de zeoliti - substante naturale care au proprietatea de a regla umiditatea  , cind aerul este foarte umed absorb umiditatea iar cind este foarte uscat elimina apa , ceva de genul silicagelului cu diferenta ca nu are nevoie de caldura pentru a elimina apa . Sunt vopsele scumpe si nu stiu cite cicluri de dute/vino au .

#86
ZorracK

ZorracK

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 26.11.2003

 gelunechifor, on 19th August 2010, 16:36, said:

nu e asa complex dar e scump intr-adevar:

Cat costa jucaria asta?

#87
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,657
  • Înscris: 30.01.2008

 ZorracK, on 20th August 2010, 07:40, said:

Cat costa jucaria asta?

cam 1500 euro cred.

#88
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007
M-am documentat , am analizat si va spun si celor care doriti un astfel de aparat urmatoarele : sunt anumite produse care sunt identice dar cu alte firme trecute pe ele , ca de exemplu Mitsui cu Artel , multi te imbirliga ca Mitsui e japoneza , nici poveste , e fabricat in Italia ( personal cind aud de italia la chestii tehnice inebunesc ) . Si incet incet am gasit cine sunt cei mai buni in dezumificare - nemtii  :OK: , firma Trotec , cu preturi egale sau mai mici decit a italienilor , cu consum de energie si randament mult mai bun , dimensiunea aparatului este ok pentru apartament fata de mitsui care face niste pubele . Pentru oameni fara pretentii de setari modelul ttk 30s este excelent cu 12l/24h la consum de 210w/h si l-am gasit la 800lei dar sigur se poate gasi la pret mai bun , modelul recomandat de specialist a fost ttk 70s cu 20l/24h la 300w/h control digital si hidrostat incorporat . Modelul ttk 30 s mi-a fost prezentat la sediu , are performante uluitoare pentru cit de micut este - iarna usuca hainele rezultate de la o tura de masina in 4-6 ore . Mare atentie la detaliile cu privire la metrii patrati de reducere vs mentinere a umezelii , italienii dau suprafata pe care o poate mentine la umiditate constanta iar nemtii dau suprafata de reducere maxima a umezelii ,  dau un exemplu 12 m patrati de reducere umiditate egal cu 30 m patrati de mentinere - la italieni modelele de 20l/24h au 60m patrati mentinere iar la nemti 25 m patrati reducere daca faci un calcul vezi clar randamentul....
Randamentul dezumificatorului este peste cel al unui ac echivalent la pret , depinde ce doresti 3 in 1 sau 1 si bun  :)
Solutii de mii de euro am gasit si eu , inclusiv sa ma mut  :D dar sper sa rezolv problema pina la urma mai ieftin .

Edited by Neohori, 25 August 2010 - 22:33.


#89
teknotronik

teknotronik

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,585
  • Înscris: 29.11.2008
Pana la urma , care este pretul pt. ttk70s ?
Multumesc .

#90
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007
ttk 70 s costa 220Eu fara tva sau 930 lei , daca te intelegi cu vinzatorul si ii spui ca nu doresti factura il poti achizitiona la acest pret . L-am vazut pe site si la 14 mil. la o firma din Arad .
Dar am facut si un calcul : ttk 30s la 650 lei fara tva + un umidistat electronic la 112 lei = 762 lei , eu cred ca pe varianta asta voi merge . ttk 70 s are citeva "bube" sa le spun asa , si anume setari full electronic ceea ce la noi in tara nu prea sunt recomandate datorita fluctuatiei de curent - a se vedea combinele frigorifice cu setari electronice vs mecanice , a doua este in anumite situatii de umiditate/temperatura hidrostatul incorporat citeste gresit si decupleaza compresorul lasind doar ventilatorul sa mearga , iar functia de uscare haine e ceva sa dea bine la date tehnice in sensul ca da drumul la compresor si ventilator in sarcina maxima - ce face si ttk 30s tot timpul  :) iar a 3 a si nu e de neglijat ... consuma 400w nu 300 cum am scris in postul anterior ( 300 scia pe un site de la noi iar 400 da firma producatoare pe care tind sa o cred) ; ttk 30s consuma 210w tot producatorul spune asta .
Au aparut in baumax dezumificatoare einhell lef 10 m (firma germana , ansamblat in china), de 10l/24h , 46db zgomot , 260w/h consum , vas 2l , fara hidrostat incorporat , cu posibilitate racord canalizare , pret 419 lei tva inclus , 2 ani garantie - am luat unul pentru cineva si l-am pus in casa sa vad ce stie , suna putin in sensul ca nu poti dormi cu el in camera dar face treaba , in aproximativ 30 min de functionare a scos 100 grame apa din bucatarie unde se gatea .
Atasez poze cu einhell si cu hidrostatul sa se vada despre ce este vorba

Edited by Neohori, 26 August 2010 - 21:57.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate