Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Transferuri instant intre bancile...

player video

Carefur Act for good

Parcare gratis in Bucuresti pentr...
 Rovinieta prin SMS pentru masina ...

Viteza mica Usb 3.2 gen.1 header

Cerificat atestare fiscala pentru...

Schimbare destinatie imobil din l...
 Dorsalgie

Recomandare brand cheie dinamomet...

Divorț la notar

Vechime vs km reali
 Android 12 : "Yahoo Mail s-a ...

Bloc Favorit cu RS2

Ce extractor audio (analogic) pen...

Cine suporta cheltuielile de jude...
 

IPv6

- - - - -
  • Please log in to reply
841 replies to this topic

#37
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,752
  • Înscris: 07.04.2006

PREMIERĂ: RCS & RDS implementează IPv6 pentru accesul la internet.

Abonații la internet prin fibră optică, clienți rezidențiali ai RCS & RDS, pot testa noul protocol de conectare la internet, Internet Protocol versiunea 6 (IPv6), pe care compania îl are în curs de implementare.

IPv6 poate fi testat prin înscriere în "Contul Meu Digi" de pe website-ul companiei, orașele care intră în prima etapă a testării fiind: București, Cluj-Napoca, Constanța, Timișoara, Iași, Sibiu, Craiova, Târgu Mureș, Galați, Bacău, Brăila, Pitești, Râmnicu-Vâlcea, Târgu-Jiu, Cernavodă, Medgidia, Eforie Nord, Năvodari, Murfatlar.

RCS & RDS este prima companie de telecomunicații din România și din regiune care pune la dispoziția clienților săi protocoalele IPv4 și IPv6 (stiva duală nativă) pentru conexiunea la internet.



IPv6 mărește enorm spațiul de adrese de internet valabil pentru vechiul protocol IPv4, de la 2 la puterea 32 la 2 la puterea 128 și asigură companiei posibilitatea de a multiplica numărul de clienți existenți în rețea. Pe lângă spațiul mult mai mare pentru adrese, acest protocol mai are și următoarele avantaje: gestionare simplificată a adreselor, autoconfigurarea ușoară a acestora, rutare optimizată, o mai bună securizare a datelor transmise.

IPv6 permite ca orice echipament care se poate conecta la internet (imprimantă, smart phone, tabletă, smart TV, home theater PC, frigider, cameră de supraveghere, NAS - Network Attached Storage, etc.) să aibă o adresă publică și nu privată, ca până acum. Protocolul permite astfel configurarea adresei de internet printr-un mecanism mult simplificat și oferă oricărui utilizator posibilitatea de a seta cu ușurință accesul la internet pentru echipamentele folosite.

Una dintre promisiunile IPv6 este că numarul aproape infinit de adrese și renumerotarea facilă vor face ca NAT (Network Address Translation) să devină inutil. Se vor putea construi astfel noi aplicații fară soluții greoaie sau erori aleatorii, apărute acum în IPv4 în contextul utilizarii NAT.

„Implementarea IPv6 este un proiect de anvergură, care se înscrie în strategia RCS & RDS axată pe investiții permanente în tehnologia modernă. Investim continuu în cele mai recente sau inovatoare soluții, pentru că ne gândim la viitorul clienților noștri, la modalitatea de utilizare a serviciilor noastre pe termen lung. Clienții RCS & RDS nu vor resimți niciun disconfort la terminarea adreselor IPv4, în acel moment vom utiliza deja adrese IPv6.”, declară Silviu Georgescu, Technical Manager RCS & RDS.

Din luna noiembrie a acestui an, testarea IPv6 va fi disponibilă și pentru clienții business ai RCS & RDS iar până la sfârșitul anului 2011, compania va extinde programul de testare la nivel național, în întreaga rețea.
Sursa: http://www.capital.ro/detalii-articole/sti...net-154349.html

  


#38
Bukovina

Bukovina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,138
  • Înscris: 24.09.2009
ce viteze de upload aveti pe IPv6?

#39
cristi_6303

cristi_6303

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,101
  • Înscris: 30.07.2010
ce trebuie sa scriu la service name?
mie imi da eroare 651 :(

Edited by cristi_6303, 11 October 2011 - 00:18.


#40
fux

fux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 728
  • Înscris: 23.02.2010

View Postmardan66, on 10th October 2011, 20:23, said:

Eu spuneam ce spuneam pentru marea masa a userilor care au windows (care pana una alta sunt majoritari). Pentru aia pentru care Linux suna a marca de sampon si pinguinii sunt aia pe care ii vad la Teleenciclopedia tanandu-si oul intre picioare si mergand caraghios catre apa. Mi s-ar fi parut normal sa le spuna chestiile astea cei de la RDS...

Atat Firewall cat si ICS (Internet Connection Sharing) merg fara probleme cu ipv6 in windows 7.

#41
mardan66

mardan66

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,133
  • Înscris: 15.10.2010
Uite ca vad ca au pus si cei de la RDS pe site un info de securitate pentru cei care testeaza IPv6:

"Chiar daca protocolul IPv6 nu este complet nou, implementarea la nivel global inca este la inceput. Este important sa fie cunoscut faptul ca folosirea IPv6 in reteaua RCS & RDS sare efectiv peste orice firewall sau reguli de securitate aplicate pe routerul actual, conectand sistemul tau final direct la Internet IPv6. Aplicatiile de securitate pentru IPv6 sunt inca intr-o faza de dezvoltare relativ timpurie."

#42
im33

im33

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 09.02.2011
Știe cineva dacă un router Serioux SSR4-100 este compatibil cu IPv6 ?

#43
jeekxoo

jeekxoo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,087
  • Înscris: 04.07.2005
Trebuie musai router? Conexiunea directa cu calculatorul (Win7) nu merge?

Edited by jeekxoo, 11 October 2011 - 17:10.


#44
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,083
  • Înscris: 08.10.2015

View Postcristi_6303, on 11th October 2011, 01:17, said:

ce trebuie sa scriu la service name?
mie imi da eroare 651 :(



ipv6test doar daca ai bifat in digicare.rcs-rds.ro ca vrei sa participi la testele IPv6 ca altfel nu te conectezi nici v4 nici v6.

View Postjeekxoo, on 11th October 2011, 18:10, said:

Trebuie musai router? Conexiunea directa cu calculatorul (Win7) nu merge?

Merge si pe direct, daca nu ai router sau daca ai router care nu stie IPv6, elimini router-ul si treci pe direct.

#45
itrack

itrack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 27.07.2006
Am un D-Link DIR-825 si nu reusesc sa ma conectez la IPv6 imi spune  ... Network Status :   Disconnected ... aveti vreo idee ?

#46
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,083
  • Înscris: 08.10.2015

View Postitrack, on 11th October 2011, 18:56, said:

Am un D-Link DIR-825 si nu reusesc sa ma conectez la IPv6 imi spune  ... Network Status :   Disconnected ... aveti vreo idee ?

l-ai activat in digicare ?

#47
itrack

itrack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 27.07.2006

View PostMembruAnonim, on 11th October 2011, 19:00, said:

l-ai activat in digicare ?

Da a fost activat, insa numai conexiunea IPv4 merge, am pus si service name-ul si restul ... ciudat...

#48
ht123

ht123

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 09.10.2011

View Postitrack, on 11th October 2011, 19:03, said:

Da a fost activat, insa numai conexiunea IPv4 merge, am pus si service name-ul si restul ... ciudat...

salut,

in primul rand trebuie sa ai Firmware Version: 2.05EU.
daca ai deja firmwarele asta atunci in meniul "IPv6":
- My PPPoE Connection is:   PPPoE
- PPPoE Session: Share with IPv4
- Address mode: Dynamic IP

Enable DHCP-PD, Enable automatic IPv6 address assigment, Enable automatic DHCP-PD in LAN sa fie bifate.
- Autoconfiguration Type: SLAAC + Stateless DHCPv6

uitasem, service-name: ipv6test

Edited by ht123, 11 October 2011 - 18:23.


#49
itrack

itrack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 27.07.2006

View Postht123, on 11th October 2011, 19:22, said:

salut,

in primul rand trebuie sa ai Firmware Version: 2.05EU.
daca ai deja firmwarele asta atunci in meniul "IPv6":
- My PPPoE Connection is:   PPPoE
- PPPoE Session: Share with IPv4
- Address mode: Dynamic IP

Enable DHCP-PD, Enable automatic IPv6 address assigment, Enable automatic DHCP-PD in LAN sa fie bifate.
- Autoconfiguration Type: SLAAC + Stateless DHCPv6

uitasem, service-name: ipv6test

Am urmat toti acesti pasi, observ ca a aparut versiunea 2.06 care are un FIX exact pt. IPv6 o sa incerc un update mai intai :)

Ms pt. suport !

View Postitrack, on 11th October 2011, 19:42, said:

Am urmat toti acesti pasi, observ ca a aparut versiunea 2.06 care are un FIX exact pt. IPv6 o sa incerc un update mai intai :)

Ms pt. suport !

ciudat... asta era rezolvarea, un update de soft... nu stiu cum au reusit cei de la rds sa testeze pe versiunea respectiva, pe versiunea 2.06 acum functioneaza perfect !

#50
daimon'

daimon'

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 850
  • Înscris: 22.09.2007
ASUS RX3041 suporta IPv6? In manual si in interfata de administrare nu vad nimic despre asta ..

#51
ndanl

ndanl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 151
  • Înscris: 01.11.2006
propun ca acest thread sau altul nou sa fie trecut la "Subiecte importante", unde sa putem discuta despre ipv6 de la rcs&rds ... avand in vedere ca pe viitor va fi un subiect "fierbinte" :)

succes


Edited by ndanl, 11 October 2011 - 20:15.


#52
galaad2

galaad2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 24.09.2005
mda.. astia de la rds ies cu anuntul asta cam tarziu :(

tocmai mi-am luat acum 3 luni si ceva un router nou, TP-Link TL-WR1043ND, hw ver. 1.8,  802.11n/300mbps pe 3 antene detasabile, toate interfetele sunt gigabit ethernet.
am pus pe el dd-wrt v24-sp2 (06/14/11) std - build 17201

pe ipv4 merge bine dar nu reusesc sa il fac sa mearga cu ipv6... a reusit cineva sa configureze vre-un router cu dd-wrt sau openwrt sa mearga cu ipv6 nativ de la rds si dhcpv6 prefix delegation ?

am activat din digicare optiunea de testare ipv6, am completat si service name corect, am activat suportul pentru ipv6 in optiuni la dd-wrt, am activat si radvd daemon...degeaba :(
routerul nu functioneaza decat tot pe ipv4  :confuzzled:

ce trebuie sa ii mai fac?
daca migrez la openwrt firmware (dd-wrt in prezent) am sanse mai bune sa functioneze corect ipv6 si routerul?

Edited by galaad2, 11 October 2011 - 20:24.


#53
ht123

ht123

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 09.10.2011
openwrt se poate face sa aiba support ipv6.
la http://ip6.ro/ este o imagine pentru un router foarte ieftin / in principiu se poate face asta pe orice router suportat de openwrt.

tomato ultimele surse are de asemenea suport ipv6 si arata bine:
http://www.techtoria...ipv6-via-pppoe/
http://www.techtoria...ipv6-via-pppoe/
http://www.techtoria...ipv6-via-pppoe/

#54
easy90rider

easy90rider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,980
  • Înscris: 01.07.2007
ce fain. descarc cu 50mbit@ipv4 si YT merge tot cu 50mbit@ipv6 :D
FL1

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate