Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cine suporta cheltuielile de jude...

Apartament Grecia - Kavala

obtinere venituri PFA / PFI in ti...

Recomandare Volvo
 Diferenta suprafata teren

Plafonare preturi energie

Vanzari foto - CIPA 2023

Recomandare perdele sau draperii ...
 Invertor Victron Easysolar-II 48/...

"Militarizarea" Antifraudei

Washington DC in 1940 - secvente ...

Miniatur Wunderland - Monaco
 Familia Simpson

plata impozit profit actiuni trad...

Extras de cont cu semnatura elect...

Ce parere aveti despre ascasa.de ...
 

IPv6

- - - - -
  • Please log in to reply
841 replies to this topic

#829
draand28

draand28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 438
  • Înscris: 22.04.2015
Am incercat acum cu 1452/1432 si primesc timeout in test-ipv6.

In pfsense: MTU 1492 si MSS 1492. A se citi mai jos (nu se pot separa, se scade automat cat e nevoie).

If a value is entered in this field, then MSS clamping for TCP connections to the value entered above minus 40 for IPv4 (TCP/IPv4 header size) and minus 60 for IPv6 (TCP/IPv6 header size) will be in effect.


#830
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Am mai zis ceva si in alt topic unde ai scris, legat de pfSense, nu ai tinut cont.
Eu cred ca ce modifici tu acolo se modifica pentru interfata fizica, nu pentru pppoe, iar acel bug privind MTU-ul trimis prin RA in LAN e prezent aparent si in versiunile mai noi, functionand corect doar cand NU folosesti PPPoE.
Vezi si: https://forum.netgat...ng-mtu-in-radvd
Poti sa verifici cu Wireshark ce se intampla mai exact.

Edited by Znevna, 07 March 2022 - 21:45.


#831
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,502
  • Înscris: 07.03.2006
mss-clamp (ipv4/6) setezi doar pe interfata wan - in cazul tau aceasta este pppoe.
mtu: ai 2 valori:
1. MTU L2 - care e 1500 pe interfata fizica, de ex. pe igb1 (acolo unde trebuie sa fie sesiunea pppoe).
2. MTU L3 - care e 1492 pe interfata wan (pppoe in cazul tau), care e 1492.

#832
pasarea_penix

pasarea_penix

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 184
  • Înscris: 10.05.2007
Salutare. Exista vreo posibilitate de a avea IPv6 static de la RCS-RDS Digi?
La fel ca in cazul IPv6, la mine cel putin, de fiecare data cnad resetez conexiunea cu ei primesc alt IP.
Oare trebuie sa setez altceva la router? (un TP-Link, acum am PPPoE)
[ https://i.imgur.com/FW37UNl.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Si de fapt ce ar trebui ales mai departe la LAN sa am IP static pentru fiecare dispozitiv (de fapt asta e scopul)?
[ https://i.imgur.com/4f14Kmo.jpeg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Pe scurt imi trebuie sa editez un fisier /etc/hosts si cel mai usor mi-ar fi sa pun niste IPv6, nici nu cred ca merge cu DynamicDNS, pentru niste dispozitive din retea. Care dispozitive sunt setate pe ip privat static si port forwarding. Deci sa ma conectez ssh la unul din ele imi trebuie ddns.go.ro:9991 si tot asa, ca sunt mai multe. Problema ar fi ca in hosts nu pot pune port si de aceea ma indreptam spre IPv6 static.

Edited by pasarea_penix, 18 October 2022 - 20:26.


#833
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,502
  • Înscris: 07.03.2006

 pasarea_penix, on 18 octombrie 2022 - 20:17, said:

Salutare. Exista vreo posibilitate de a avea IPv6 static de la RCS-RDS Digi?
[...]

Nu.
Prefixul oferit e dinamic: se schimba cu fiecare reconectare a sesiunii pppoe.
Pt ddns ipv6 vezi dynv6.com

#834
rogerlecoco

rogerlecoco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,044
  • Înscris: 18.02.2004

View Postpasarea_penix, on 18 octombrie 2022 - 20:17, said:

Salutare. Exista vreo posibilitate de a avea IPv6 static de la RCS-RDS Digi?
La fel ca in cazul IPv6, la mine cel putin, de fiecare data cnad resetez conexiunea cu ei primesc alt IP.
Oare trebuie sa setez altceva la router? (un TP-Link, acum am PPPoE)
[ https://i.imgur.com/FW37UNl.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Si de fapt ce ar trebui ales mai departe la LAN sa am IP static pentru fiecare dispozitiv (de fapt asta e scopul)?
[ https://i.imgur.com/4f14Kmo.jpeg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Pe scurt imi trebuie sa editez un fisier /etc/hosts si cel mai usor mi-ar fi sa pun niste IPv6, nici nu cred ca merge cu DynamicDNS, pentru niste dispozitive din retea. Care dispozitive sunt setate pe ip privat static si port forwarding. Deci sa ma conectez ssh la unul din ele imi trebuie ddns.go.ro:9991 si tot asa, ca sunt mai multe. Problema ar fi ca in hosts nu pot pune port si de aceea ma indreptam spre IPv6 static.

Sau treci pe Digi Net Access 300 sau 1000.

#835
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,502
  • Înscris: 07.03.2006
Pt PJ si prefixul IPv6 e static? Tot /56? Sau ofera /48 cum recomanda RIPE?

#836
rogerlecoco

rogerlecoco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,044
  • Înscris: 18.02.2004

View Postogo, on 24 octombrie 2022 - 10:56, said:

Pt PJ si prefixul IPv6 e static? Tot /56? Sau ofera /48 cum recomanda RIPE?
La mine pe PJ este static /56.

#837
pasarea_penix

pasarea_penix

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 184
  • Înscris: 10.05.2007

View Postogo, on 24 octombrie 2022 - 10:56, said:

Pt PJ si prefixul IPv6 e static? Tot /56? Sau ofera /48 cum recomanda RIPE?
Ce este acesta PJ?

#838
draand28

draand28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 438
  • Înscris: 22.04.2015
Persoana juridica

#839
gigabiter

gigabiter

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 817
  • Înscris: 18.11.2018
.

#840
katti

katti

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,019
  • Înscris: 16.09.2008
Salut. A facut DIGI modificari recent la setup-ul de IPv6? De aproximativ o luna nu-mi mai merge, nu primesc prefix.
Am postat aici mai multe detalii: https://forum.softpe...0#entry30170170

#841
d3rutat

d3rutat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 13.06.2008
A obtinut cineva adresa IPV6 pe router-ul oferit de Digi AX7501-B0 ? Primesc doar IPV4 si nu gasesc optiunea de activare ipv6.

#842
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,502
  • Înscris: 07.03.2006
intreaba pe aria de 10Gbps...de-acolo e router-ul :)
https://forum.softpe...-fiberlink-10g/

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate