Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

tuica din faina de malai

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#19
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
Tuica-i una singura si se face doar din prune.
Rachiul e facut din alte fructe sau cereale.

#20
oroles23

oroles23

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 07.10.2007
Hai ca va dau eu reteta. Astept sa imi spuneti rezultatele:

Necesare:
  • un butoi de cel putin 80 de L.
  • zahar (10 Kg).
  • drojdie. (un cubulet mai marisor sau 1/4 pachet mare).
  • malai (3/4 dintr-o galeata de 10 L).
  • tarate de grau (1/4 dintr-o galeata de 10 L)
  • un loc mai calduros.
  • apa
Se pune in butoi malaiul si taratele. Se adauga apa calduta cu putin zahar topit si drojdie si se face o maia. Se mesteca si se mai adauga apa calduta (cat sa poti tine degetul in ea fara sa te frigi) pana iese ca un terci. Se lasa aceasta maia o ora pana incepe sa fermenteze. Dupa o ora se adauga apa calda (5-7 galeti) cu zaharul dizolvat bine in ea. Se acopera butoiul si se lasa la fermentat. Faina si taratele stau deasupra cat fermenteaza. Dupa circa 9 zile se lasa la fund si deasupra ramane limpede. Cu o cana se ridica lichidul, cu atentie sa nu se ia si drojdie sau faina/tarate. Se ia doar lichidul si se pune la fiert in cazan. Se mai poate adauga si putina apa (in functie de ce cazane aveti). Se fierbe si se obtine cam 10 L de alcool foarte tare. Daca e prea tare se mai poate stinge cu apa.

Spor la facut alcool!

#21
dragossorin85

dragossorin85

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 01.09.2014
Stie cineva daca se gasesc in tara butoaie noi pt tuica  arse inauntru pentru a da putina aroma de wiskey la tuica , eu am tot cautat dar nu face nimeni din ce vad

#22
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Pai ca sa se dea aroma la whiskey sau whisky se folosesc butoie in care s,a tinut vin rosu.
La burbonul american se folosesc cele arse, dar imi e ca ai sa strici tuica, pt ca burbonului i se aplica si alte tratamente



Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate