Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
tuica din faina de malai
Last Updated: Oct 08 2018 22:21, Started by
kuky666
, Sep 26 2011 20:32
·
0
#1
Posted 26 September 2011 - 20:32
ce se poate pune la fermentarea fainei de malai in afara de orz incoltit, si in ce cantitate pentru o tuica buna?
|
#2
Posted 26 September 2011 - 20:52
#3
Posted 26 September 2011 - 20:55
#4
Posted 26 September 2011 - 21:25
nu se face din faina de la alimentara, ci din malai macinat mai dur (pasat). de regula se adauga chimicale din Ucrina, pt a grabi fermentarea. Si nu iese o tuica buna, ci una ieftina, pt "dependenti", desi circula legende c-ar vindeca ulcerul, consumata moderat. Bineintes, zic de tuica de peste 50 de grade, nu de "posirca de Pitesti", ca pe aia o bei degeaba, faci febra musculara de la dus paharul la gura, dar tot nu reusesti sa te-nbeti. :)
|
#5
Posted 26 September 2011 - 21:29
tot ce beti din comert, ca fiind bautura spirtoasa, are la baza alcoolul obtinut din porumb...
|
#10
Posted 28 September 2011 - 14:42
dar maltul care este folosit la fabricarea berii este bun pentru fermentarea passatului din malai?
|
|
#12
Posted 28 September 2011 - 17:48
#13
Posted 28 September 2011 - 18:07
tuica de malai sau grau e medicament.la noi se spune ca-i de leac.cand esti dereglat la stomac
|
#14
Posted 29 September 2011 - 18:16
Din astea iese alcool. Tuica cu gust de... pruna sau ce ingredient mai are, se obtine pentru ca de obicei depasim temperatura de evaporare a borhotului in totalitate nu numai a alcoolului (78,1 - 80 grade celsius) si asa capata si gustul ingredientului. Pentru gust, poate sa arunce ceva gem (de pruna) de anul trecut in butoi. Pentru Jack D se filtreaza alcoolul facut prin carbune din lemn (facut de ei) si se pune in butoaie arse pe dinauntru asa capatand culoarea si ceva aroma. Altii pun niste lemn ars in alcoolul proaspat si-l lasa ceva vreme acolo. Alt ingredient e... timpul. Se face alcoolul mai tare si se lasa in butoi ceva timp in care ala mai pierde din tarie dar capata gust.
|
#15
Posted 30 September 2011 - 15:48
dar boabele de porumb pentru whisky innainte sa fie macinate din ce recolta trebuie sa fie? mai vechi ( cativa ani ) sau mai noi?
|
|
#16
Posted 30 September 2011 - 19:12
Din cite stiu eu porumbul folosit pentru fabricarea whiskey-ului este de buna calitate, deoarece influenteaza gustul bauturii !
Nu cred ca folosesc porumb vechi de ani de zile! La intrarea in distilerie se verifica umiditatea porumbului, daca nu este prea farimitat, daca nu contine mucegaiuri, etc ! Daca vrei sa afli mai multe da un search pe youtube dupa : "modern marvels whiskey" si "bourbon whiskey", vei gasi o gramada de filmulete despre cum se face whiskey-ul ! Bourbon whiskey e un whiskey distilat dintr-un amestec de cereale ce trebuie sa contina mai mult de 51% porumb, si trebuie sa fie distilat in statul american Kentucky ! Mai sunt si alte conditii care trebuie indeplinite pentru a fi numit bourbon ! Daca vrei sa gusti un bourbon whiskey iti recomand, in ordinea asta: Four Roses, Evan Williams, Jim Beam Black, Jim Beam White ! Mai sunt si altele, dar astea sunt mai accesibile, atit prin pret cit si prin faptul ca se gasesc in hypermarket-uri ! Un alt whiskey cu continut mare de porumb este Jack Daniel's, de asemenea foarte popular la noi si nu numai ! Recunosc ca e si unul din whiskey-urile mele favorite ! Dar actualmente, whiskey-ul care mi se pare ca are cel mai bun raport pret/calitate este Four Roses ! Mi se pare cel mai bun whiskey de 40 de grade de pe piata din Romania ! Din pacate prea putina lume a auzit de acest whiskey ! |
#17
Posted 22 October 2011 - 17:15
dar la 10 kg de faina de malai (pasat), cata drojdie simpla din magazin se pune pentru fermentare si in cat timp fermenteaza?
|
#18
Posted 24 October 2011 - 21:13
rumegus, on 26th September 2011, 22:25, said: nu se face din faina de la alimentara, ci din malai macinat mai dur (pasat). de regula se adauga chimicale din Ucrina, pt a grabi fermentarea. Si nu iese o tuica buna, ci una ieftina, pt "dependenti", desi circula legende c-ar vindeca ulcerul, consumata moderat. Bineintes, zic de tuica de peste 50 de grade, nu de "posirca de Pitesti", ca pe aia o bei degeaba, faci febra musculara de la dus paharul la gura, dar tot nu reusesti sa te-nbeti. :) Din porumb, lasat la fermentat, se obtine alcool etilic, folosit industrial, atit in industria alimentara cit si pentru alte scopuri. Ca sa nu mai vorbim de diverse bauturi spritoase (vodka, whisky etc). Tuica ar trebui sa fie doar ce se obtine din prune fermentate, restul sint rachiuri, insa acum le zice "tuica" tuturor bauturilor distilate obtinute din fructe, asta e. Tuica nu are peste 50 de grade, aia e palinca sau cum ii zice, traditional tuica e o bautura mai slaba. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users