Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea
 Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?
 Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...

Ditra 25
 Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE
 

tuica din faina de malai

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
kuky666

kuky666

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 22.09.2011
ce se poate pune la fermentarea fainei de malai in afara de orz incoltit, si in ce cantitate pentru o tuica buna?

#2
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,427
  • Înscris: 01.10.2005

View Postkuky666, on 26th September 2011, 21:32, said:

...o tuica buna...
...se face din prune...
Sau din alte fructe. Chiar și din resturile de la teasc=>tescovină.
Din amidonul din mălai îți iese ...o poșircă. Dar și aia te turmentează.
De ce nu încerci din...pufoiacă?

#3
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006

View PostMircel, on 26th September 2011, 21:52, said:

................
De ce nu încerci din...pufoiacă?




Probabil de... sărăcie!
Sau... zgârcenie... :confuzzled:

#4
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
nu se face din faina de la alimentara, ci din malai macinat mai dur (pasat). de regula se adauga chimicale din Ucrina, pt a grabi fermentarea. Si nu iese o tuica buna, ci una ieftina, pt "dependenti", desi circula legende c-ar vindeca ulcerul, consumata moderat. Bineintes, zic de tuica de peste 50 de grade, nu de "posirca de Pitesti", ca pe aia o bei degeaba, faci febra musculara de la dus paharul la gura, dar tot nu reusesti sa te-nbeti. :)

#5
nelubuz

nelubuz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,251
  • Înscris: 17.06.2010
tot ce beti din comert, ca fiind bautura spirtoasa, are la baza alcoolul obtinut din porumb...

#6
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009

View Postnelubuz, on 26th September 2011, 22:29, said:

tot ce beti din comert, ca fiind bautura spirtoasa, are la baza alcoolul obtinut din porumb...
Asta voiam sa scriu si eu... Si Jack se face tot din porumb.
Ar fi ceva aici.

#7
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009
Mai e si asta.

#8
Al_Bundy

Al_Bundy

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,103
  • Înscris: 29.06.2011
Bautura ce rezulta din cereale e' whisky, nu tuica.

#9
jafo

jafo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 703
  • Înscris: 06.11.2005
Sau vodca...

#10
kuky666

kuky666

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 22.09.2011
dar maltul care este folosit la fabricarea berii este bun pentru fermentarea passatului din malai?

#11
Al_Bundy

Al_Bundy

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,103
  • Înscris: 29.06.2011
Nu, se foloseste pentru hranirea animalelor.

#12
_zenith_

_zenith_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 932
  • Înscris: 08.04.2009

View Postkuky666, on 26th September 2011, 21:32, said:

ce se poate pune la fermentarea fainei de malai in afara de orz incoltit, si in ce cantitate pentru o tuica buna?
ori faina de porumb ori malai

#13
calinjack

calinjack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,675
  • Înscris: 21.10.2009
tuica de malai sau grau e medicament.la noi se spune ca-i de leac.cand esti dereglat la stomac

#14
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009
Din astea iese alcool. Tuica cu gust de... pruna sau ce ingredient mai are, se obtine pentru ca de obicei depasim temperatura de evaporare a borhotului in totalitate nu numai a alcoolului (78,1 - 80 grade celsius) si asa capata si gustul ingredientului. Pentru gust, poate sa arunce ceva gem (de pruna) de anul trecut in butoi. Pentru Jack D se filtreaza alcoolul facut prin carbune din lemn (facut de ei) si se pune in butoaie arse pe dinauntru asa capatand culoarea si ceva aroma. Altii pun niste lemn ars in alcoolul proaspat si-l lasa ceva vreme acolo. Alt ingredient e... timpul. Se face alcoolul mai tare si se lasa in butoi ceva timp in care ala mai pierde din tarie dar capata gust.

#15
kuky666

kuky666

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 22.09.2011
dar boabele de porumb pentru whisky innainte sa fie macinate din ce recolta trebuie sa fie? mai vechi ( cativa ani ) sau mai noi?

#16
kodiak

kodiak

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,307
  • Înscris: 15.01.2007
Din cite stiu eu porumbul folosit pentru fabricarea whiskey-ului este de buna calitate, deoarece influenteaza gustul bauturii !
Nu cred ca folosesc porumb vechi de ani de zile!
La intrarea in distilerie se verifica umiditatea porumbului, daca nu este prea farimitat, daca nu contine mucegaiuri, etc !

Daca vrei sa afli mai multe da un search pe youtube dupa : "modern marvels whiskey" si "bourbon whiskey", vei gasi o gramada de filmulete despre cum se face whiskey-ul !
Bourbon whiskey e un whiskey distilat dintr-un amestec de cereale ce trebuie sa contina mai mult de 51% porumb, si trebuie sa fie distilat in statul american Kentucky ! Mai sunt si alte conditii care trebuie indeplinite pentru a fi numit bourbon !

Daca vrei sa gusti un bourbon whiskey iti recomand, in ordinea asta: Four Roses, Evan Williams, Jim Beam Black, Jim Beam White ! Mai sunt si altele, dar astea sunt mai accesibile, atit prin pret cit si prin faptul ca se gasesc in hypermarket-uri !
Un alt whiskey cu continut mare de porumb este Jack Daniel's, de asemenea foarte popular la noi si nu numai ! Recunosc ca e si unul din whiskey-urile mele favorite !
Dar actualmente, whiskey-ul care mi se pare ca are cel mai bun raport pret/calitate este Four Roses ! Mi se pare cel mai bun whiskey de 40 de grade de pe piata din Romania ! Din pacate prea putina lume a auzit de acest whiskey !

#17
kuky666

kuky666

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 22.09.2011
dar la 10 kg de faina de malai (pasat), cata drojdie simpla din magazin se pune pentru fermentare si in cat timp fermenteaza?

#18
Aprilia

Aprilia

    Forumist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,846
  • Înscris: 03.11.2005

View Postrumegus, on 26th September 2011, 22:25, said:

nu se face din faina de la alimentara, ci din malai macinat mai dur (pasat). de regula se adauga chimicale din Ucrina, pt a grabi fermentarea. Si nu iese o tuica buna, ci una ieftina, pt "dependenti", desi circula legende c-ar vindeca ulcerul, consumata moderat. Bineintes, zic de tuica de peste 50 de grade, nu de "posirca de Pitesti", ca pe aia o bei degeaba, faci febra musculara de la dus paharul la gura, dar tot nu reusesti sa te-nbeti. :)

Din porumb, lasat la fermentat, se obtine alcool etilic, folosit industrial, atit in industria alimentara cit si pentru alte scopuri. Ca sa nu mai vorbim de diverse bauturi spritoase (vodka, whisky etc). Tuica ar trebui sa fie doar ce se obtine din prune fermentate, restul sint rachiuri, insa acum le zice "tuica" tuturor bauturilor distilate obtinute din fructe, asta e.

Tuica nu are peste  50 de grade, aia e palinca sau cum ii zice, traditional tuica e o bautura mai slaba.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate