Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
De ce a disparut acest produs din...

Orange anunța mariri de preț, iar...

Recomandare casti audio over ear ...

La multi ani @Ann0nyym0us!
 La multi ani @Andrei11161810!

Glume cu si despre Dacii

Ati cumparat de pe acest site? Es...

Gand
 Diametru si "model" teava...

Eroare L3 dezumidificator StarLight

caut si nu gasesc Philips casetofon

Cum trec la noul Google Analytics?
 problema logare pe iCloud si tele...

Ce sa aleg dintre urmatoarele mod...

Carduri microSD comparatie

Spiritism
 

Hackintosh

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
747 replies to this topic

#739
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,825
  • Înscris: 25.01.2002
tutorialul folosit de mine (acesta) presupune ca dupa inscriptionarea stickului cu kitul de instalare, pe partitia EFI a acestui stick se scriu niste fisiere. dar in cazul meu, dupa ce am dat comanda care face stickul bootabil si a transferat kitul pe acest stick, mi se spune ca stickul NU are o partitie EFI. am incercat cu un alt stick si am primit exact acelasi rezultat.

ce se intimpla daca nu scriu fisierele respective pe stick, in conditiile in care acesta ar fi deja bootabil ( - comanda de creare a-a executat fara erori si stickul are ocupati cam 11-12 gb)? sint acele fisiere (pe care le-am gasit aici) indispensabile?

#740
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,825
  • Înscris: 25.01.2002
se pare ca stickul NU e bootabil...

[ https://i.imgur.com/FSzcKQ7.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

LE
daca conteaza, am creat stickul pe un mac pro 2013 cu (cred) high sierra.

LLE
exista o alta metoda de a face stickul bootabil, dupa scrierea kitului de instalare pe el?

Edited by tEo, 15 June 2023 - 10:56.


#741
GT_Xpress

GT_Xpress

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,835
  • Înscris: 18.07.2018

Vizualizare mesajtEo, pe 15 iunie 2023 - 10:48, a scris:

se pare ca stickul NU e bootabil...

[ https://i.imgur.com/FSzcKQ7.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
LE
daca conteaza, am creat stickul pe un mac pro 2013 cu (cred) high sierra.
LLE
exista o alta metoda de a face stickul bootabil, dupa scrierea kitului de instalare pe el?
Pentru Hackintosh îți recomand aplicația TransMac în Windows ca sa îl formateze pentru Hackintosh macOS. Din ce mai știu, erau niște aplicații cu care puneai macOS pe stick.
Ia vezi acest tutorial, pate te ajuta. https://www.freecode...d-a-hackintosh/
Atenție! Dacă pui un macOS original pe PC X86_64, nu va merge deloc.

#742
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,353
  • Înscris: 21.12.2006
Ghidul OpenCore l-ai parcurs ?

Creare stick bootabil pentru MacOS direct din Windows
https://dortania.git...wnloading-macos

Configurare OpenCore pentru laptop cu SkyLake
https://dortania.git...st/skylake.html

#743
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,825
  • Înscris: 25.01.2002
am facut o greseala la formatarea stickului. aacesta nu era formatat in modul GUID (EFI). am remediat-o si o sa re-incerc sa bootez. va tin la curent

#744
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,825
  • Înscris: 25.01.2002
noa... de convins, l-am convins!!! dar...


[ https://i.imgur.com/SUSFC9d.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

dupa cum v-am spus, am pornit de la tutorialul asta si am folosit fisierele EFI de aici (fiind impulsionat de faptul ca era vorba de acelasi model de laptop ca al meu). daaaaar... ala era un i5 gen 7, iar al meu un i3 gen 6. oleaca diferit. nu mult...

initial m-am impotmolit la formatarea stickului, care am presupus ca se face automat in formatul "GUID partition map". insa, ca sa poti alege optiunea aia, trebuia ca din interfata programului disk utility sa selectez o optiune ascunsa sub butonul view, fara de care optiunea necesara nu era obtinuta. si chiar daca comanda de transferare zicea ca se creeaza un stick bootabil, nu era ce trebuia, si ca atare nu era vizibil in lista device-urilor bootabileEFI.

dupa ce am incercat sa montez partitia efi a stickului a n+1 luate de cite z ori azi, mi-am dat seama ca ceva nu a fost in regula la crearea sticului, asa ca am cautat si alte metode de a crea o partitie EFI pe stick. am reusit sa creez deci stickul asa cum trebuie, am copiat fisierele de pe situl care zicea ca sint pentru laptopul meu si... am pornit instalarea. care, surprinzator, dupa citeva restarturi automate, s-a derulat fara probleme, chiar daca a durat cam ~35 - 40 de minute (apropo, crearea stickului cu kitul a durat si mai mult :))

si... macos big sur a rulat la mine pe laptop! am putut intra in retea si rula un filmulet si asculta un mp3!

cu citeva mici mentiuni: nu functioneaza wifi, bluetoothul pare mereu activ si NU REUSESC SA FAC SCREENSHOOT! :(
tot la minusuri, se misca destul de lent (ca si comparatie, pe acest sistem am rulat (mai demult)  de proba win 11 si se misca absolut decent)!. iar minimizarea-maximizarea ferestrelor se face cu meri eforturi...

functioneaza luminozitatea ecranului, volumul (chiar si scurtaturile), touchpadul, sunetul, reteaua (nu si wi-fi). sistemul intra in stand-by si reporneste fara probleme, se si inchide (mult mai rapid cecit porneste) atunci cind i se comanda.

din ce am studiat pina acum, acele fisiere care se pun separat in folderul EFI sint custom, pentru fiecare sistem in parte. generarea lor e destul de anevoioasa. eu... m-am multumit sa le iau de-a gata si se pare ca nu e exact ceea ce trebuie. rog pe cei care se pricep sa ma lamureasca/indrume cum e cu crearea acestor fisiere. (sa inteleg ca astea sint echivalentul driverilor de sub windows?)

#745
GT_Xpress

GT_Xpress

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,835
  • Înscris: 18.07.2018
Trebuie sa cauti drivere necesare. E complicat cu Hackintosh uneori.

#746
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,353
  • Înscris: 21.12.2006
Dacă le iei doar de-a gata nu înveți nimic. Dacă te chinui câtuși de puțin, mai prinzi câte ceva...

Kexts sunt diferite în funcție de ce model de modul Wifi ai

#747
GT_Xpress

GT_Xpress

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,835
  • Înscris: 18.07.2018
Un driver kext se instalează prin Kent Wizard.

#748
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,825
  • Înscris: 25.01.2002
in stadiul in care sint acum, as putea gasi un utilitar care sa-mi spuna ce driver trebuie sa updatez?

de ex. eu suspectez ca placa video nu lucreaza la intreaga ei putere, cita vreme ferestrele se minimizeaza/maximizeaza cu greu. la fel, stiu ca wi-fi nu e in regula. cum as putea sa le fac functionale ACUM?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate